X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai a jak dzisiaj Martusia? Gorączką jej przeszła?

Calanthe, ale ekspres! Dobrze, że nie musiałaś się długo męczyć. Córeczka jest śliczna. ❤️

Wik, jak tam?
    Przeszła, ale jest taki tuliś i słabo śpi, szybko się wybudza. A ja dziś padnięta jestem jakbym całą noc nie spala. Nie umiem się ogarnąć. Mam nadzieję że mąż zacznie wreszcie wracać normalnie z pracy bo wykończę się :/ w dodatku niedzielę spędzam sama, bo syn ma zaproszenie na urodziny, więc mąż z nim pójdzie.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv, wiem że to bardzo trudne. Ja nie umiałam rozmawiać o śmierci z tatą. Nigdy oficjalnie się nie pożegnałam. Jak zmarł była u nas jego siostra, tak się rzuciła na niego z płaczem, że nawet wtedy nie dała w spokoju pożegnać się nam, jego dzieciom. Jej ból był widocznie większy niż nasz. Mam do niej żal o to nadal i chyba już zawsze będę mieć. Dobrze, że mama przyjeżdża. Wykorzystajcie ten czas i nacieszcie się nim,bo przynajmniej wiecie że go macie. Nie każdy ma szansę się pożegnać. Będzie ciężko. Bardzo ciężko i tej pustki w sercu już nigdy nic nie zastąpi. Ale dasz radę. Wszyscy dajemy bo musimy żyć.

kar_oliv lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Calanthe ale śliczna córeczka 😍
    Mówisz, że było szybko ale bolało cholernie - pytanie jak przetrwać ten ból, obawiam się że ja zemdleje z bólu albo jakiejś zapaści dostanę 😁
    Nie zemdlejesz, uwierz mi. Chciałabyś zemdleć ale tak dobrze niestety nie ma ;)

Calanthe, mój poród też był szybki z drugim choć nie tak jak Twój i mam wrażenie że albo jest długi poród i mniej bolesny albo szybki hardcore. A córcia jest cudna 😍

kar_oliv, calanthe lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calantke jaka śliczna księżniczka ❤
    Jest przeurocza! A Tobie życzę dużo siły !

calanthe lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik albo wypycha małego albo się już tula 😍

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe, przepiękna ta Twoja córcia 🤱

calanthe lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, teraz będę miała bardzo łatwo zapamiętać kiedy wysikalam pierwsze w życiu dwie kreski!!!
    A jak zapomnę to Ty mi od razu przypomnisz 💋

SzalonaOna, Zulugula, Anet.kaa, Nowastaraczka, MałaMi90, kar_oliv, Ladyo, Lalia, Iryska, Evelle28, Enigvaa, Inaa89, Ewa88 , calanthe, kic83, Lulu83, Fragaria, Maniaaa., Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kic, Iryska to widzę, że w Opolu ja miałam szkole życia, o północy jak mnie spionizowali to od razu wyjęli cewnik i musiałam sobie radzić i dreptać do toalety na końcu korytarza. 🤦🏼‍♀️

Irysko śliczny Michałek!

My dzisiaj też po spacerku i kawie razem z mężem i Mikim na balkonie. Mąż ma dzisiaj wolne, śliczna pogoda. :)

Karoliv, nawet nie wiem co napisać, żeby Cię jakoś pocieszyć... Chyba się nie da. Pamiętaj, że zawsze tu jesteśmy, żeby Cię wysluchać, żebyś mogła się wyżalić.
    Ojej, to w moim szpitalu pionizacja dopiero po równej dobie od cięcia, studentki rehabilitacji asekurują tam przy pionizacji, pomogły mi się też wykąpać, potem jeszcze pomagały chodzić do toalety po wyjęciu cewnika🙂 w opolu faktycznie szkoła życia 🙈

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc miałam tak:

-2016 rok - CC o 20.46, pionizacja rano około 11 plus wyjęcie cewnika. Toaleta i łazienka na końcu korytarza. Miałam wrażenie że nim dojdę do łazienki to mija całą wieczność. Nikt mi nie pomagał prócz męża.
    - 2018 rok - CC o 21.54, pionizacja jakoś była 4.30-5.00. Najpierw wyjęli cewnik, później wstałam. I jazda na salę zwykła. Tam byłam sama. Ale WC miałam w sali. Więc mogłam się załatwić i umyć od razu, ale sama. Też nikt nie pomogl.

Teraz myślę, że też muszę liczyć na siebie 😂

Iryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam jeszcze do odwbrania:
    -pakę ubranek MIX rozmiarów
    -paczkę z podpaskami i majtami
    -biustonosz taki do karmienia dzienny
    -koszule do karmienia i staniki takie nocne

Za pół Godz będę ruszać w drogę 💪 czas przyspieszyć jak Wy się tak prujecie :p

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka wściekła. Zamówiłam album na zdjęcia na te chrzciny, dzisiaj rozpakowałam i zastałam widok jak poniżej 🤦 Literki na obrazku powycierane, jakby ktoś już tego używał z 10 lat... A pergamin przed pierwszą stroną wygląda jak przeżuty przez krowę i wklejony. Takiego bubla się nie spodziewałam. Napisałam im maila w południe ale na razie bez odzewu. Nie wiem co zrobię, bo wstyd dać takie coś 🤦

bebabfc699de.jpg
    32a61dc4c965.jpg

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg jak tam? Jak się czujecie z Julcią?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, otulacz w foteliku pod wkładke dla niemowląt?

Pokażcie jak to wygląda u Was, bo ja mam wrażenie, że strasznie grubo i niewygodnie.

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za momencik zaczynam szkole rodzenia wlasnie jadę 😊 poki co stacjonarnie 😁😁

Suszarka, kar_oliv lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Kic, a w którym szpitalu w końcu rodziłas? Na Żelaznej?

Tak na Żelaznej się udało.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyjechaliśmy z domu o 11, a ja się o 12:00 skapnęłam, że telefon został w domu 🤦‍♀️ miałam zastrzyk z immunoglobulin, byliśmy na zakupach i u moich rodziców na obiedzie więc dopiero wróciłam i Was nadrobiłam 🤦‍♀️

Calanthe, ale akcja! Wow! Tego się nie spodziewałam 😅 ale Weronisia jest prześliczna 😍 gratuluję Wam serdecznie ♥️

Irysko, nie widziałam zdjęcia ze spacerku ☹️
    Dmg, Kic, Waszych maluchów też nie widziałam☹️

LaBelle, mąż rozczulający 🤗🤗🤗 będzie córunia tatusia jak nic 🤭

Kar_oliv bardzo mi przykro 😢 najważniejsze, że zobaczysz się z mamą, myślę, że to ważne dla Was obu 😘 przytulam Cię mocno i wysyłam ogrom siły!

Dzisiaj mi przyszły rzeczy ze smyka, byłam też z mężem na zakupach i wybrał dla syna SAM czapkę i dwie bluzy, aż byłam w szoku, bo nigdy z takim zaangażowaniem nie ogląda ubrań 😅💙

Wkurzyłam się na sklep z wózkami, bo dalej go nie ma 🤷‍♀️ pisali mi jakieś bzdety o problemach z producentem itd ale ostatecznie przeprosili i niby wózek ma być jutro, albo początkiem przyszłego tygodnia, czyli po 8 tygodniach od zamówienia 🤦‍♀️

kar_oliv, calanthe lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewczyny, otulacz w foteliku pod wkładke dla niemowląt?

Pokażcie jak to wygląda u Was, bo ja mam wrażenie, że strasznie grubo i niewygodnie.

Niby nie u mnie, ale ze strony gdzie będę zamawiała

a1c18b206214.jpg

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja za momencik zaczynam szkole rodzenia wlasnie jadę 😊 poki co stacjonarnie 😁😁

A mi właśnie odwołali obecność męża na szkole rodzenia, a teraz mają być najfajniejsze, praktyczne warszaty😟

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, wyjechaliśmy z domu o 11, a ja się o 12:00 skapnęłam, że telefon został w domu 🤦‍♀️ miałam zastrzyk z immunoglobulin, byliśmy na zakupach i u moich rodziców na obiedzie więc dopiero wróciłam i Was nadrobiłam 🤦‍♀️

Calanthe, ale akcja! Wow! Tego się nie spodziewałam 😅 ale Weronisia jest prześliczna 😍 gratuluję Wam serdecznie ♥️

Irysko, nie widziałam zdjęcia ze spacerku ☹️
    Dmg, Kic, Waszych maluchów też nie widziałam☹️

LaBelle, mąż rozczulający 🤗🤗🤗 będzie córunia tatusia jak nic 🤭

Kar_oliv bardzo mi przykro 😢 najważniejsze, że zobaczysz się z mamą, myślę, że to ważne dla Was obu 😘 przytulam Cię mocno i wysyłam ogrom siły!

Dzisiaj mi przyszły rzeczy ze smyka, byłam też z mężem na zakupach i wybrał dla syna SAM czapkę i dwie bluzy, aż byłam w szoku, bo nigdy z takim zaangażowaniem nie ogląda ubrań 😅💙

Wkurzyłam się na sklep z wózkami, bo dalej go nie ma 🤷‍♀️ pisali mi jakieś bzdety o problemach z producentem itd ale ostatecznie przeprosili i niby wózek ma być jutro, albo początkiem przyszłego tygodnia, czyli po 8 tygodniach od zamówienia 🤦‍♀️

A jaki w końcu wózek zamówiłaś? W jakim sklepie tak długo czekasz? 🙉

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A jaki w końcu wózek zamówiłaś? W jakim sklepie tak długo czekasz? 🙉

Zamówiłam Muuvo quick 2.0 Carbon Graphite, w Rzeszowie w sklepie Kary Kot.

Napisałam im, że jak to możliwe, że przez 8 tygodni nie przyszedł im ten wózek, jak na megaurwis.pl wózek jest dostępny od ręki.
    To mi napisali, że takie sklepy to sprzedają wózki powystawowe, a oni prosto od producenta.

Ta, sratata🤦‍♀️

Ja podejrzewam, że zrobili inny przekręt. Jak zamawialiśmy wózek to z dupy zapytali mnie o termin porodu więc powiedziałam, że grudzień.
    Więc myślę, że oni ten wózek jak mieli to sprzedawali na bieżąco, a skoro ja zapłaciłam zaliczkę a rodze w grudniu to sobie mogę czekać.

Ale dzisiaj już im trochę dosadnie napisałam co o tym myślę, więc myślę, że w następnym tygodniu już będziemy mieć naszą furę 😁

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ