Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Cudowny Aleksander! 🥰 podobny do mamci swojej😚
Jaki ciuszek? 50 czy 56?
50 i tonie w nim 🤷Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kicuś 😍 Aleksio jest przesłodki 💙💙💙 nie dziwię się, że nie możesz oderwać od niego wzroku 😍 cieszę się bardzo, że się dobrze czujesz, a synuś jest grzeczny 💙
Oby mój Aleks też taki był 😅
Jednorożec, to jutro odpoczywaj ile wlezie 😘
kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kic ale słodziak 😍😍
kic83 lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE

-
Wrocilam ze szkoły rodzenia, bardzo fajnie i milo bylo 🥰 mam nadzieje ze nie wstrzymają stacjonarnych zajęć.
Wiecie co jedna z kobiet pytala jak to wygląda z porodem domowym w tych czasach. I jest u nas polozna ktora takie porody prowadzi. Przyjeżdżają we dwie do domu z całym swoim sprzętem, nawet basen swój maja do rodzenia. Leki dosłownie wszystko. Zapewniony pediatra dla dziecka.
Wiem, ze pewnie pomyślicie "Ty to ale glupia jesteś " ale bardzo poważnie teraz zastanawiam się nad taka możliwością, teraz w tych czasach jakie nas nastały mysle ja byłabym poprostu bardziej spokojna. Musze przegadać z mezem, zadzwonić do tej poloznej dopytać szczegóły itp.
Lalia, doomi03, Zulugula lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
Tak, pod wkładkęcasteam wrote:Dziewczyny, otulacz w foteliku pod wkładke dla niemowląt?
Pokażcie jak to wygląda u Was, bo ja mam wrażenie, że strasznie grubo i niewygodnie.
doomi03 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Czemu Inaa mialybysmy myśleć, że jesteś głupia? Ja po prostu byłabym się rodzić w domu, bo w nim nie zrobisz na szybko CC, a widzę, że nagłe cesarki nie są wcale rzadkością. Poza tym taki poród nie jest refundowany
Ale Ty jesteś doświadczoną mamą, wiesz jak wygląda poród, czego należy się naprawdę bać, a czego nie, więc rozumiem, że chodzą Ci takie myśli po głowie. Ja bez takiego doświadczenia jestem cykorem ;(
Inaa89 lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Wrocilam ze szkoły rodzenia, bardzo fajnie i milo bylo 🥰 mam nadzieje ze nie wstrzymają stacjonarnych zajęć.
Wiecie co jedna z kobiet pytala jak to wygląda z porodem domowym w tych czasach. I jest u nas polozna ktora takie porody prowadzi. Przyjeżdżają we dwie do domu z całym swoim sprzętem, nawet basen swój maja do rodzenia. Leki dosłownie wszystko. Zapewniony pediatra dla dziecka.
Wiem, ze pewnie pomyślicie "Ty to ale glupia jesteś " ale bardzo poważnie teraz zastanawiam się nad taka możliwością, teraz w tych czasach jakie nas nastały mysle ja byłabym poprostu bardziej spokojna. Musze przegadać z mezem, zadzwonić do tej poloznej dopytać szczegóły itp.
W Holandii porody domowe są na porządku dziennym
do tego jeszcze jest taka Pani co się nazywa dula
i też można skorzystać z jej uslug
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Wrocilam ze szkoły rodzenia, bardzo fajnie i milo bylo 🥰 mam nadzieje ze nie wstrzymają stacjonarnych zajęć.
Sama bym to rozwazala gdybysmy mieszkali we dwoje.
Inaa89 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Jutro rano znów mam klientkę, więc znowu dzień zleci. Te ostatnie tygodnie to mi lecą jak szalone! 🤪
Mała Tez ostro skacze w brzuchu. Niezla akrobatka z niej. Ale chyba nadal się nie przekrecila... 🤔 Ciekawe czy już tak zostanie do porodu czy co 🙀
-
nick nieaktualnyA w ogóle byłaś gotowa? W sensie wyprawkowym wszystko miałaś?calanthe wrote:Miło, że pytasz. Dobrze. Chodzę, siedzę więc nie narzekam 🙂 własne jestem po obchodzie i stwierdzi, że macica mi zniknęła, w sensie dobrze się obkurcza. Są momenty, że pobolewa mocniej, ale na razie tabsów nie potrzebuję.
Widzisz, a u mnie 2h po porodzie, nim przeszłam na salę położona mnie cewnikowała, żeby pecherz opróżnić (chciałam siku, a jakoś nie szło zrobić) i macica szybciej doszła do siebie.
Jak na to, że jesteś po cc, Ty też nieźle sobie radzisz👏
Moja to chyba Twojemu synkowi pozazdrościła, że już jest na świecie i stąd takie zaskoczenie dziś 😜
Synek przecuuudny 🥰
-
Wiem ze nie zrobię w domu CC na szybko, ale mam szpital autem dosłownie 3 min od domu, polozna będąca podczas porodu odrazu powiadamia szpital wiec chwila moment jesteśmy na miejscu. Fakt nie jest refundowany, koszt ok 3tys zł. Ale wiesz co ja nie wyobrazam sobie rodzic sama bez meza. Dla mnie jego obecność jest mega wazna. I nie wyobrazam sobie aby nie było rowniez nawiązanej więzi tata-dziecko zaraz po porodzie.KarolinaMaria wrote:Czemu Inaa mialybysmy myśleć, że jesteś głupia? Ja po prostu byłabym się rodzić w domu, bo w nim nie zrobisz na szybko CC, a widzę, że nagłe cesarki nie są wcale rzadkością. Poza tym taki poród nie jest refundowany
Ale Ty jesteś doświadczoną mamą, wiesz jak wygląda poród, czego należy się naprawdę bać, a czego nie, więc rozumiem, że chodzą Ci takie myśli po głowie. Ja bez takiego doświadczenia jestem cykorem ;(
Mam za sobą 5 porodów. Wiem na co być przygotowana, jak to wygląda itp. A psychicznie do tego czułabym się o wiele lepiej. No niewiem, to narazie tylko takie światełko w głowie, czas pokaże poki co chce się tylko zorientować w temacie 😉
KarolinaMaria, Lalia, kkasia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰