Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Cudowny Aleksander! 🥰 podobny do mamci swojej😚
Jaki ciuszek? 50 czy 56?
50 i tonie w nim 🤷Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kicuś 😍 Aleksio jest przesłodki 💙💙💙 nie dziwię się, że nie możesz oderwać od niego wzroku 😍 cieszę się bardzo, że się dobrze czujesz, a synuś jest grzeczny 💙
Oby mój Aleks też taki był 😅
Jednorożec, to jutro odpoczywaj ile wlezie 😘kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kic ale słodziak 😍😍
kic83 lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Wrocilam ze szkoły rodzenia, bardzo fajnie i milo bylo 🥰 mam nadzieje ze nie wstrzymają stacjonarnych zajęć.
Wiecie co jedna z kobiet pytala jak to wygląda z porodem domowym w tych czasach. I jest u nas polozna ktora takie porody prowadzi. Przyjeżdżają we dwie do domu z całym swoim sprzętem, nawet basen swój maja do rodzenia. Leki dosłownie wszystko. Zapewniony pediatra dla dziecka.
Wiem, ze pewnie pomyślicie "Ty to ale glupia jesteś " ale bardzo poważnie teraz zastanawiam się nad taka możliwością, teraz w tych czasach jakie nas nastały mysle ja byłabym poprostu bardziej spokojna. Musze przegadać z mezem, zadzwonić do tej poloznej dopytać szczegóły itp.Lalia, doomi03, Zulugula lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Czemu Inaa mialybysmy myśleć, że jesteś głupia? Ja po prostu byłabym się rodzić w domu, bo w nim nie zrobisz na szybko CC, a widzę, że nagłe cesarki nie są wcale rzadkością. Poza tym taki poród nie jest refundowany
Ale Ty jesteś doświadczoną mamą, wiesz jak wygląda poród, czego należy się naprawdę bać, a czego nie, więc rozumiem, że chodzą Ci takie myśli po głowie. Ja bez takiego doświadczenia jestem cykorem ;(
Inaa89 lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Wrocilam ze szkoły rodzenia, bardzo fajnie i milo bylo 🥰 mam nadzieje ze nie wstrzymają stacjonarnych zajęć.
Wiecie co jedna z kobiet pytala jak to wygląda z porodem domowym w tych czasach. I jest u nas polozna ktora takie porody prowadzi. Przyjeżdżają we dwie do domu z całym swoim sprzętem, nawet basen swój maja do rodzenia. Leki dosłownie wszystko. Zapewniony pediatra dla dziecka.
Wiem, ze pewnie pomyślicie "Ty to ale glupia jesteś " ale bardzo poważnie teraz zastanawiam się nad taka możliwością, teraz w tych czasach jakie nas nastały mysle ja byłabym poprostu bardziej spokojna. Musze przegadać z mezem, zadzwonić do tej poloznej dopytać szczegóły itp.
W Holandii porody domowe są na porządku dziennymdo tego jeszcze jest taka Pani co się nazywa dula
i też można skorzystać z jej uslug
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Wrocilam ze szkoły rodzenia, bardzo fajnie i milo bylo 🥰 mam nadzieje ze nie wstrzymają stacjonarnych zajęć.
Wiem, ze pewnie pomyślicie "Ty to ale glupia jesteś " ale bardzo poważnie teraz zastanawiam się nad taka możliwością, teraz w tych czasach jakie nas nastały mysle ja byłabym poprostu bardziej spokojna. Musze przegadać z mezem, zadzwonić do tej poloznej dopytać szczegóły itp.
Sama bym to rozwazala gdybysmy mieszkali we dwoje.Inaa89 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Jutro rano znów mam klientkę, więc znowu dzień zleci. Te ostatnie tygodnie to mi lecą jak szalone! 🤪
Mała Tez ostro skacze w brzuchu. Niezla akrobatka z niej. Ale chyba nadal się nie przekrecila... 🤔 Ciekawe czy już tak zostanie do porodu czy co 🙀
-
nick nieaktualnycalanthe wrote:Miło, że pytasz. Dobrze. Chodzę, siedzę więc nie narzekam 🙂 własne jestem po obchodzie i stwierdzi, że macica mi zniknęła, w sensie dobrze się obkurcza. Są momenty, że pobolewa mocniej, ale na razie tabsów nie potrzebuję.
Widzisz, a u mnie 2h po porodzie, nim przeszłam na salę położona mnie cewnikowała, żeby pecherz opróżnić (chciałam siku, a jakoś nie szło zrobić) i macica szybciej doszła do siebie.
Jak na to, że jesteś po cc, Ty też nieźle sobie radzisz👏
Moja to chyba Twojemu synkowi pozazdrościła, że już jest na świecie i stąd takie zaskoczenie dziś 😜
Synek przecuuudny 🥰 -
KarolinaMaria wrote:Czemu Inaa mialybysmy myśleć, że jesteś głupia? Ja po prostu byłabym się rodzić w domu, bo w nim nie zrobisz na szybko CC, a widzę, że nagłe cesarki nie są wcale rzadkością. Poza tym taki poród nie jest refundowany
Ale Ty jesteś doświadczoną mamą, wiesz jak wygląda poród, czego należy się naprawdę bać, a czego nie, więc rozumiem, że chodzą Ci takie myśli po głowie. Ja bez takiego doświadczenia jestem cykorem ;(
Mam za sobą 5 porodów. Wiem na co być przygotowana, jak to wygląda itp. A psychicznie do tego czułabym się o wiele lepiej. No niewiem, to narazie tylko takie światełko w głowie, czas pokaże poki co chce się tylko zorientować w temacie 😉KarolinaMaria, Lalia, kkasia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰