Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Ja już grzechocze Marcie, ale sama nie umie jeszcze utrzymać grzechotki. Akurat jest na takim etapie że próbuje naśladować glosy6, mimikę twarzy więc chętnie słucha grzechocsacych dźwięków. Podoba się jej to. Jutro przyjeżdża moja mama, będziemy robić przemeblowanie i zamówię wtedy mate piankowa, więc Marta już sobie pójdzie na podłogę, zwłaszcza że już potrafi się czasem odepchnąć nogami albo tak się kręci że zmienia pozycję więc na kanapie zaczyna się robić niebezpiecznie.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 11:13
Iryska, kar_oliv, Lalia, KarolinaMaria, kic83, Suszarka, Enigvaa, dmg111, Inaa89, Wik89, Ewa88 , Ounai, Ladyo, doomi03, Maniaaa., casteam, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia, pytałaś o tą bliznę moją. Ja czuję pod skórą tuż nad blizną takie twarde kulki nieruchome, bolące. Myślałam , że tak musi być, ale to niby jest nieprawidłowe gojenie się. Póki co mam rozmasować te kulki, fizjoterapeuta pokazał mi różne sposoby masowania😉 plus wykonywanie ćwiczeń na mięśnie brzucha. Zastanawiam się ,kiedy ja to będę wszystko robić przy tym małym głodomorku🙊
Anetka dawaj znać co Ci powiedzieli w szpitalu, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i Pola okaże się jednak troszkę większa 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 10:12
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Inaa89 wrote:Doomi powodzenia na wizycie, może lekarz troche wspomoże masażem delikatnym i sie ruszy 😅 o której wizytujesz? 😘
10:20kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Anetka, powodzenia! Zobaczysz, że pobyt w szpitalu Cię uspokoi ;*
Doomi, niejedna tu pisała, że szybko nie urodzi ;P a potem wiemy jak było. Moze coś ruszy na swięto.
Ja zaraz szykuję się do lekarza, mama wizytę o 12.15. Trzeba się ogolić tu i ówdzie i spisać listę pytań. Byłam wczoraj na morfo i znów spadły mi erytrocyty, hematokryt i hemoglobina ;/ biorę żelazo, a parametry lecą. Teraz płód zaczyna 'ciągnąć' najwięcej żelaza i magazynuje je w wątrobie. Pewnie będę musiała zwiększyć dawkę Ferroplexu...
Mam pytanie do mam. Ile razy na dzień przebieracie maluchy? Wiem, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale tak średnio? Czy codziennie siku/kupa leci bokiem? Czy jest szansa, że maluch wytrzyma cały dzień w jednym ubranku i zmienimy je dopiero na noc? Liczę ile mam ubranek i już sama nie wiem, czy starczy.wszystko zależy od dziecka po prostu i od tego jak często pierzesz. Może się okazać, że dziecko nie będzie ulewac ale na przykład będzie tak absorbujące, że nie będziesz miała czasu prania zrobić. Różnie jest.
Nadzieja, kciuki za krzywą.
Dziewczyny, a jak się robi krzywą cukrową to można jednoczesnie7zakochany insulinową zrobić?KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KarolinaMaria wrote:Anetka, powodzenia! Zobaczysz, że pobyt w szpitalu Cię uspokoi ;*
Doomi, niejedna tu pisała, że szybko nie urodzi ;P a potem wiemy jak było. Moze coś ruszy na swięto.
Ja zaraz szykuję się do lekarza, mama wizytę o 12.15. Trzeba się ogolić tu i ówdzie i spisać listę pytań. Byłam wczoraj na morfo i znów spadły mi erytrocyty, hematokryt i hemoglobina ;/ biorę żelazo, a parametry lecą. Teraz płód zaczyna 'ciągnąć' najwięcej żelaza i magazynuje je w wątrobie. Pewnie będę musiała zwiększyć dawkę Ferroplexu...
Mam pytanie do mam. Ile razy na dzień przebieracie maluchy? Wiem, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale tak średnio? Czy codziennie siku/kupa leci bokiem? Czy jest szansa, że maluch wytrzyma cały dzień w jednym ubranku i zmienimy je dopiero na noc? Liczę ile mam ubranek i już sama nie wiem, czy starczy.
Są noce że i trzy komplety ubranek muszę zmienić 😂
Ale zazwyczaj zdarza się jeden przeciek na plecy 😁
Dziś nie było żadnej "wpadki".
Na noc ubieram go w body + pajaca + otulam kocykiem (on z tych zmarźlakôw, tak wiem że lepszy śpiworek, ale jeszcze w nim tonie).
Na dzień bodziak+spodenki.
Robimy pranie co 3 dni z rzeczami bobasowymi, ubranka, koce, pieluszki.
EDIT nie wzięłam pod uwagę tego co Ounai pisze, moje dzieci w ogóle nie ulewaja, więc nie muszę zmieniać ubranka z tego powodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 10:26
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kic, Ounai dzięki! Mam pralkosuszarkę, to dużo ułatwi, ale dokupię jeszcze body i jakieś spodenki. Pajaców mam sporo. Ostatnio dwie noce miałam problemy ze spaniem, bo ciągle myślałam, czy mi wszystkiego wystarczy 😂 Macie tak czasem, że w głowie kołacze się Wam jakaś myśl i nie możecie zasnąć? Ja zamiast baranów liczyłam body na 50 i 56 ;P
kic83, Lalia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anetka, podoba mi się Twoje nowe zadaniowe podejście, zuch dziewczyna! 💪 Trzymam kciuki żeby Polcia ładnie podrosła i żebyś mogła szybko wrócić do domku z córcią na pokładzie 😘
Współczuję ciężkich nocy dziewczyny 😔 ja to śpię podobnie jak te Wasze maluchy, wybudzam się co 1,5-2 godziny na siku 🤦♀️ a rano gdzieś od 6 Aleksander zaczyna poranną gimnastykę i tak do 9 już nie śpię, tylko robię sobie turbodrzemki 🤷♀️
Czekam na Wasze dzisiejsze wizyty i same dobre wieści ✊
To donoszoną ciążę ma już Doomi, Maniaaa, Zulu i Fragaria, tak? 😁 Jeden z lekarzy mi kiedyś powiedział, że jak ciąża jest donoszona to nie znamy dnia ani godziny, kiedy poród może się zacząć 😉 chociaż położna na szkole rodzenia mówiła, że dziewczyny które rodzą pierwsze dziecko najczęściej rodzą w 41 tygodniu 🤔
Ja dzisiaj planuję upiec ciasto i chałke, bo jutro przyjeżdżają do nas moi rodzice i brat, pooglądać pokój i wyprawkę dla małego 💙 zrobię też dzisiaj obiad na dwa dni żeby mieć już z głowy gotowanie 👌
Miłego dnia kochane 🌻🌻🌻Zulugula, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do mam. Ile razy na dzień przebieracie maluchy? Wiem, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale tak średnio? Czy codziennie siku/kupa leci bokiem? Czy jest szansa, że maluch wytrzyma cały dzień w jednym ubranku i zmienimy je dopiero na noc? Liczę ile mam ubranek i już sama nie wiem, czy starczy.
A bierzesz żelazo w obecności witaminy C? Wtedy lepiej się wchłania. Można łykać z wit C albo pobijać sokiem z pomarańczy czy cytryny? Ja biorę tardyferon i najpierw z 10 ledwo mi na 11 wskoczyło, a jak zaczęłam razem z witC to mi wskoczyło przez 2 tyg do 13. Nie wiem czy to na 100% dzięki temu, ale kiedyś mój endokrynolog tak kazał brać, jak miałam bardzo niską feretyne.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:A bierzesz żelazo w obecności witaminy C? Wtedy lepiej się wchłania. Można łykać z wit C albo pobijać sokiem z pomarańczy czy cytryny? Ja biorę tardyferon i najpierw z 10 ledwo mi na 11 wskoczyło, a jak zaczęłam razem z witC to mi wskoczyło przez 2 tyg do 13. Nie wiem czy to na 100% dzięki temu, ale kiedyś mój endokrynolog tak kazał brać, jak miałam bardzo niską feretyne.
Tak, popijam zawsze sokiem i zawsze czekam min 2 h po wypiciu kawy/herbaty, bo one ograniczają wchłanianie.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:Jak Marta się urodziła to przez pierwsze 1,5 miesiąca zmieniałam jej ok 6 razy na dobę. Ona ulewa i ulewała takie mocno, że wszystko było mokre. Nieraz ledwo ją ubrałam, odłożyłam i już była do przebrania. W rozmiarach 50-62 miałam po 15 pajacy, a ja mam pralkosuszarkę, więc jak rano wkładałam ciuchy to wieczorem były czyste i suche, do ubrania. Ale syn był na mm, nie ulewał i jego czasem wcale nie przebieraliśmy. Teraz Marta już tak bardzo nie ulewa, czasem uda się że cały dzień wytrzyma w 1 ubraniu, czasem tylko 1-2 razy ją przebieram. Najczęściej 2 zestawy na dzień wystarczają. Mam nadzieję że już niedługo wystarczy 1 zestaw
wszystko zależy od dziecka po prostu i od tego jak często pierzesz. Może się okazać, że dziecko nie będzie ulewac ale na przykład będzie tak absorbujące, że nie będziesz miała czasu prania zrobić. Różnie jest.
Nadzieja, kciuki za krzywą.
Dziewczyny, a jak się robi krzywą cukrową to można jednoczesnie7zakochany insulinową zrobić?
Ja przed ciąża taką robiłam ale w sumie nie zastanawiałam czy można 🤔 na cukrową mialam skierowanie ale insulinowa sobie dokupilam ale pokazywałam wyniki lekarce to nic nie mówiła, że tak się nie robi. W laboratorium też by cos chyba powiedzieli jakby nie można było jednocześnie💙 11.2020
💗 11.2023 -
Lalia wrote:Anetka, podoba mi się Twoje nowe zadaniowe podejście, zuch dziewczyna! 💪 Trzymam kciuki żeby Polcia ładnie podrosła i żebyś mogła szybko wrócić do domku z córcią na pokładzie 😘
Współczuję ciężkich nocy dziewczyny 😔 ja to śpię podobnie jak te Wasze maluchy, wybudzam się co 1,5-2 godziny na siku 🤦♀️ a rano gdzieś od 6 Aleksander zaczyna poranną gimnastykę i tak do 9 już nie śpię, tylko robię sobie turbodrzemki 🤷♀️
Czekam na Wasze dzisiejsze wizyty i same dobre wieści ✊
To donoszoną ciążę ma już Doomi, Maniaaa, Zulu i Fragaria, tak? 😁 Jeden z lekarzy mi kiedyś powiedział, że jak ciąża jest donoszona to nie znamy dnia ani godziny, kiedy poród może się zacząć 😉 chociaż położna na szkole rodzenia mówiła, że dziewczyny które rodzą pierwsze dziecko najczęściej rodzą w 41 tygodniu 🤔
Ja dzisiaj planuję upiec ciasto i chałke, bo jutro przyjeżdżają do nas moi rodzice i brat, pooglądać pokój i wyprawkę dla małego 💙 zrobię też dzisiaj obiad na dwa dni żeby mieć już z głowy gotowanie 👌
Miłego dnia kochane 🌻🌻🌻
Ja też średnio śpię. Co prawda tylko raz na siku się budzę, ale moja Mała szaleje całe noce i takie bolesne kopniaki dostaje, że się budzę i trudno usnąć, bo przez godzinę szaleje. Później chwila przerwy i znowu szaleje ☺️😁. Czasami mam wrażenie że skóra mi pęknie jak wypycha się 3cm nad linia brzucha 🙉
Dzisiaj mąż mówił że na plecach czuł jej kopniaki 🤭Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Kic, Ounai dzięki! Mam pralkosuszarkę, to dużo ułatwi, ale dokupię jeszcze body i jakieś spodenki. Pajaców mam sporo. Ostatnio dwie noce miałam problemy ze spaniem, bo ciągle myślałam, czy mi wszystkiego wystarczy 😂 Macie tak czasem, że w głowie kołacze się Wam jakaś myśl i nie możecie zasnąć? Ja zamiast baranów liczyłam body na 50 i 56 ;P
O raju mam tak🙄 mózg sobie coś ubzdura i całą noc to mieli a ja się budzę co chwila. Dzisiaj chociażby. budzilam się z 15 razy i za każdym razem mózg mielił jeden temat tylko juz nie pamiętam coKarolinaMaria lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyedyciak. wrote:Moja teściowa też mówi, że pierwsze dziecko rodzi się zwykle po czasie... A jej córka nagle bez zapowiedzi urodziła w 37 tyg... Moja mama nas wszystkich rodziła przed terminem - ale nie wiem, czy można tak patrzeć.
Doomi, już jest w gabinecie... Ciekawe, co lekarz wybadał. 😃
39+0
38+0
34+0edyciak., doomi03 lubią tę wiadomość
-
Inga, Edyciak, to co napisałam o szczotkowaniu mówiła Położna Charlotte na jednym z live'ów na fb, ale ona robi live 3x w tygodniu, a tamten oglądałam jeszcze latem więc wybaczcie ale nie będę szukać który to był konkretnie
Nie miałam na celu nikogo straszyć a już nie pewno nie miałam w zamiarze szerzyć informacji wyssanych z palca, bo niby po co bym miała to robić. W temat się bardziej nie zagłębiałam bo nie widziałam potrzeby, uznałam po prostu, że wolę nie sprawdzać na sobie czy ona ma rację czy nie 🤷
Karolina Maria jeśli to nie tajemnica to mogłabyś napisać jakie masz teraz wartości tych parametrów od anemii?
Lalia, ciekawa jestem jak to faktycznie wygląda z tymi porodami, bo osobiście znam tylko jedną dziewczynę która urodziła po terminie
Zulu może faktycznie Tomcio zajmuje powoli miejsce w blokach startowych. I może to Ty będziesz parą Doomi 🎈
Ounai, można robić jednocześnie krzywą cukrową i insulinową
A co do liczenia ubranek to wcale nie jest takie głupie 🙈 bo ja ostatnio się wzięłam za wycinanie metek, i dzięki temu zauważyłam że mam mało na 56. Domowilam dwie pary body i dwie pary legginsów. Jeszcze się zastanawiam nad bodami pod pajace. Aaaaaaa oszaleję 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 10:50
Zulugula, Ounai, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Przyszedł do mnie wlasnie detektor tętna i powiem wam że chyba z pół godziny szukałam dobrego miejsca ale jak,już znalazłam to 20 minut leżałam i sobie słuchałam mój mąż oszaleje jak to zobaczy. Super to jest
SzalonaOna, Suszarka, Inaa89, kic83, Karenira, Nikaa92, Gagatka, Ewa88 , Marti29, kar_oliv, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas