Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:Ja słyszałam, że nie można szczotkować brzucha w 3 trymestrze ale ud? 😱 ja też używam szczotki od dobrego miesiąca i przyznam szczerze, że nie wiem co uda mają wspólnego ze skurczami 🤔
Ounai lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Hejka, przepraszam że się wczoraj nie odzywałam ale pakowałam torbę i musiałam trochę odpocząć psychicznie.
Jedziemy po 10 na IP, pierwszy nasz wybór to Borowską -> Brochów -> Kamieńskiego.
Andrzej nie polecał Brochowa ale ja nasłuchałam się wiele złego o Kamieńskiego więc to mój ostatni wybór.
Najgorsze, że czeka mnie na Borowskiej izolatka i test. Jeśli wyszedłby pozytywny to zabiorą mnie do szpitala gdzie dyżuruje Andrzej, ale wtedy to na pewno szybko nie wyjdę.
Spakowałam się na długo, ale liczę że potrwa to tydzień, Pola dzieki mojemu odppczynkowi podrośnie i wrócimy jeszcze do domu.
Aniu w którym Ty tygodniu byłaś w szpitalu i ile Cię trzymali? Około tygodnia, prawda?doomi03, Inaa89, KarolinaMaria, Suszarka, kic83, dmg111, Lalia, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Dzień dobry Ślicznotki 😘
Anetka, ja również czekam na informacje od Was, mam nadzieję że się troszeczkę uspokoiłaś? :*
Edyciak uważaj ze szczotkowaniem ud w ciąży, można tym sprowokować skurcze.
Nad zabawkami też się zastanawiam, ale chyba na razie nie kupię nic. Mąż się upiera przy karuzeli do łóżeczka więc może ewentualnie to, ale chciałabym taką żeby dziecko nie oglądało tyłków misiów 😂
Mamusie po ciężkich nocach, buziaki i uściski dla Was ♥️
Dzisiaj planuję dzień przed tv chyba, bo wczoraj strasznie dał mi w kość ból krocza i szyjki 🤷 ciekawa jestem czy szyjka trochę puszcza.
Ja mam karuzele z Chicco. Na niej wiszą chmurki, gwiazdka, księżyc i misiu jeden i on jest właśnie zawieszony tak ze jest skierowany przodem do dzidzi (glowa i brzuszek), także pupki misia w niej nie bd musiał oglądać xDSuszarka, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Słyszałam to na jednym webinarze z położną, podobno na udach znajdują się receptory których drażnienie może powodować skurcze. Samą mnie kusiło na szczotkę ale zdecydowałam że jednak to odłożę do czasu aż urodzę 🤭
Hmm to dziwne, ja szczotkuje i jeszcze ani jednego skurczu nie miałam. Właśnie odpuściłam tylko brzuch, bo to faktycznie czytałam, że może wywołać skurcze. Teraz nawet próbowałam znaleźć jakieś informacje o tych udach i nie umiemedyciak. lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Hejka, przepraszam że się wczoraj nie odzywałam ale pakowałam torbę i musiałam trochę odpocząć psychicznie.
Jedziemy po 10 na IP, pierwszy nasz wybór to Borowską -> Brochów -> Kamieńskiego.
Andrzej nie polecał Brochowa ale ja nasłuchałam się wiele złego o Kamieńskiego więc to mój ostatni wybór.
Najgorsze, że czeka mnie na Borowskiej izolatka i test. Jeśli wyszedłby pozytywny to zabiorą mnie do szpitala gdzie dyżuruje Andrzej, ale wtedy to na pewno szybko nie wyjdę.
Spakowałam się na długo, ale liczę że potrwa to tydzień, Pola dzieki mojemu odppczynkowi podrośnie i wrócimy jeszcze do domu.
Aniu w którym Ty tygodniu byłaś w szpitalu i ile Cię trzymali? Około tygodnia, prawda?
Powodzenia słońce, też mocno wierzę, że za tydzień będziesz już wracać do domku bo malutka będzie rosnąć prawidłowo❤️ serduchem z Wami
-
Anet.kaa wrote:Hejka, przepraszam że się wczoraj nie odzywałam ale pakowałam torbę i musiałam trochę odpocząć psychicznie.
Aniu w którym Ty tygodniu byłaś w szpitalu i ile Cię trzymali? Około tygodnia, prawda?
Na Borowskiej raczej szybko mają wyniki testów więc myśle, że długo w izolatce nie będziesz leżeć, może jeszcze nawet dzisiaj będziesz mieć wynik. Ja jak leżałam w czerwcu na Klinikach to miałam wynik w ten sam dzień, ale domyślam się, że wtedy na pewno wykonywali mniej testów. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze! Jeszcze wyjdziesz w dwupaku ze szpitala ✊🏽❤️ -
Doomi powodzenia na wizycie, może lekarz troche wspomoże masażem delikatnym i sie ruszy 😅 o której wizytujesz? 😘02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
edyciak. wrote:Doomi, może będziesz miała poród ekspress jak Kkasia. 😉
Że niby nic się nie dzieje, a w mig skurcze się zaczną albo wody odejdą. 😃
Ja coś czuję, że mogę przenosić... Bo niby były skurcze, teraz już dłuższy czas ich nie ma, czyli mogę tak na swojej szyjce jeszcze długo pochodzić.
Inga, u ciebie też chyba podobnie, prawda? Było zagrożenie, nawet szyjka prawie zgładzona, a też już kilka tyg cisza...
Tak, u mnie około 30tc zaczęła się skracać a na ostatniej wizycie 30 października powiedział, że w sumie to już szyjki nie mam 🤷🏻♀️ Ale u mnie bez żadnych skurczy i na razie cisza, leżę praktycznie cały czas i zobaczymy co powie na wizycie w piątek. Wydaje mi się, że synek nadal wysoko i doczekam na spokojnie do donoszonej ciążypóźniej będę uskuteczniać schodzenie po schodach i przysiady 😅
edyciak., Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Anetka, powodzenia! Zobaczysz, że pobyt w szpitalu Cię uspokoi ;*
Doomi, niejedna tu pisała, że szybko nie urodzi ;P a potem wiemy jak było. Moze coś ruszy na swięto.
Ja zaraz szykuję się do lekarza, mama wizytę o 12.15. Trzeba się ogolić tu i ówdzie i spisać listę pytań. Byłam wczoraj na morfo i znów spadły mi erytrocyty, hematokryt i hemoglobina ;/ biorę żelazo, a parametry lecą. Teraz płód zaczyna 'ciągnąć' najwięcej żelaza i magazynuje je w wątrobie. Pewnie będę musiała zwiększyć dawkę Ferroplexu...
Mam pytanie do mam. Ile razy na dzień przebieracie maluchy? Wiem, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale tak średnio? Czy codziennie siku/kupa leci bokiem? Czy jest szansa, że maluch wytrzyma cały dzień w jednym ubranku i zmienimy je dopiero na noc? Liczę ile mam ubranek i już sama nie wiem, czy starczy.
doomi03 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
doomi03 wrote:Ja też jestem team rozstepy, więc przybijam pionę 😉🙌. Caly dół brzucha w paski, po ciąży będę pół tygrysem 😛
Nie mów hop... Pojutrze mam termin, a Kacper prawie w ogole nie daje znaków ze zamierza się wyrobić w te dwa dni 😬. Wczoraj mialam tylko przepowiadacze typowe co 20/15 minut przez godzinkę potem cisza no i ten czop, ale nie podbarwiony więc moge sobie tak jeszcze chodzić i chodzić. Zobaczymy co powie dziś moj lekarz 🤔... Chociaż znając życie padna słowa "rozwarcie małe, glowa wysoko".
Doomi
Nie wiesz że my tu z forum najpóźniej rodzimy w 40t2d? 😂 - patrz ja i kkasia
Także szykuj się! 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 09:42
dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
edyciak. wrote:Z tą karuzelą u noworodków zdania są podzielone, więc na pewno tego nie kupuję Przynajmniej przez pierwszy miesiąc..
To znaczy wisieć może, aby jej nie włączać raczej i żeby nie wisiała nad głową.
Myślałam o kontrastowych zabawkach właśnie - książeczka, szeleścik, ośmiorniczka. A jakieś grzechotki kiedy się wprowadza?
Ja się na razie wstrzymuję z zakupem. Tak jak pisała Zulu to będzie zadanie na połóg. Na pewno kupię książeczki kontrastowe. Pamiętaj, że zawsze ktoś coś kupi, albo jak ktoś będzie pytał, czego Wam trzeba to wtedy możesz zaproponować jakąś zabawkę.Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wik89 wrote:Kicku, piątka!
Teraz we 3 w lozku troche probujemy odespac..
Ounai, dzieki, mam nadzieje, ze i u nas to kiedys minie
Inaa, współczuję Ci. Nie oszczędza Cię ten syn.
Edyciak, szare mydło ma inny proces wytwarzania i inne składniki niż zwykłe mydła dlatego nie wysusza skóryz, nie podrażnia i nie uczula. Ja lubię szare mydło na początku po porodzie, bo nie przykrywa mojego zapachu i dzidziuś czuje zapach mamy. Brzuch Ci strasznie wyskoczył, ale taki ładny, zgrabny jest. Myślę, że uda można szczotkować, ale raczej cellulit jest wynikiem zatrzymania wody i zejdzie wraz z porodem. Poza tym raczej szybciej urodzisz niż szczotkowanie przyniesie efekty.edyciak. lubi tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Z tą karuzelą u noworodków zdania są podzielone, więc na pewno tego nie kupuję Przynajmniej przez pierwszy miesiąc..
To znaczy wisieć może, aby jej nie włączać raczej i żeby nie wisiała nad głową.
Myślałam o kontrastowych zabawkach właśnie - książeczka, szeleścik, ośmiorniczka. A jakieś grzechotki kiedy się wprowadza?edyciak. lubi tę wiadomość