Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa wrote:Jeśli chodzi o moje objawy to cycki flaczki.
I od początku czułam, że się udało. Taki spokój we mnie wstąpił ☺️
Poza tym test ciążowy wyszedł mi dopiero w 15dpo słaba kreska, wcześniej białe jak śnieg.
Trzymam kciuki za Ciebie 😍🙏
A to ja w ogóle nie jestem spokojna i cycki niestety twarde i bolą już od strony pachIVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
Kristin1990 wrote:Mnie dzisiaj już lekko piersi zaczęły bolec. Nie wiem co mi się dzieje, od wczoraj okropna senność i bol lędźwi i podbrzusza. Ledwo wytrzymuję ten bol. Podbrzusze często mnie boli przed @ ale krzyże nigdy. Gdyby nie dzisiejszy negatyw byłabym pewna, że ciąża. Zwłaszcza przez te senność
Krisitn
10dpo test często nie wychodzi, zrób 14dpo, będzie bardziej wiarygodne.
Poki nie ma @ jest nadzieja!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Nowastaraczka, śliczne bobo
Kristin, ja 10 dpo miałam tak biały test, że hoho, a 14 dpo dwie kreski
Wiecie co, muszę zacząć stopować teściową ona jest z tych co uważają, że jakość ZAWSZE idzie w parze z ceną i im coś droższe, tym lepsze a ja ją wiele razy przekonałam, że nie zawsze tak jest i wiecie co ona dzisiaj wyprawia?? przeglądnęła na allegro 54 strony z wózkami, bo szuka mi najlepszego wózka, najlepiej "skandynawskiej" firmy, teraz pisze mi smsy że siedzi na stronie chicco i nie może się oderwać, i już obliczyła, że jeśli będziemy odkładać 500 zł miesięcznie to przez 9 miesięcy odłożymy pieniądze żeby kupić WSZYSTKO do wyprawki z tej firmy...
Ja osobiście planowałam kupić dostawkę Kinderkraft Uno lub Nesto za ok. 400 zł, ona się najpierw uparła na Chicco Next2Me za 600zł , a potem wynalazła Chicco Magic za 1000 zł!!! Serio, bez przesady..
Wiecie, nawet jak mi powie, że ona mi to kupi jako prezent od dziadków, to ja wolę, żeby dołożyła mi te pieniądze do super bezpiecznego fotelika, niż do dostawki w której dziecko będzie spało parę miesięcy i to raczej tylko w nocy.. mam nadzieję, że przekonam męża i on jej to jakoś delikatnie wytłumaczy
Albo pójdziemy na kompromis, że nie mój Kinderkraft za 400, nie jej Chicco Magic za 1000, tylko ten Chicco Next2Me za 600
Chicco Next2me na allegro widziałam za 550 zł
Idź na kompromis, Chicco łatwiej później odsprzedać, pozatym w tym łóżeczku bobo może spać i w dzień, bo jako jedyne z dostawnych ma porządny materac, dwa razy lepszy, grubszy i porządniejszy niż Kinder Kraft - robiłam porównanieNowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Kristin1990 wrote:A to ja w ogóle nie jestem spokojna i cycki niestety twarde i bolą już od strony pach
Każda kobieta odczuwa inaczej więc nie nakręcaj się. A tak naprawdę to cykl ciążowy jest chociaż trochę inny niż ten zwykły. Takie jest moje zdanie.
Mnie piersi bolały od dołu i sutki też szczypały/swędziały. Potem nagle w 13 lub 14 dpo przestały boleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 15:53
-
kic83 wrote:Krisitn
10dpo test często nie wychodzi, zrób 14dpo, będzie bardziej wiarygodne.
Poki nie ma @ jest nadzieja!
Ja już straciłam nadzieję bo co miesiąc mówiłam sobie spokojnie do roku starań jeszcze jest czas. To jeszcze nic nie znaczy, że się nie udaje przecież do roku to normalne. W tym miesiącu wypada dokładnie 12sta miesiączka od początku starań . Tym miesiącem wyjątkowo się przejmuję bo jak @ przyjdzie to takie potwierdzenie "mamy problem"Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 15:56
IVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
-
Ulaa wrote:Każda kobieta odczuwa inaczej więc nie nakręcaj się. A tak naprawdę to cykl ciążowy jest chociaż trochę inny niż ten zwykły. Takie jest moje zdanie.
Mnie piersi bolały od dołu i sutki też szczypały/swędziały. Potem nagle w 13 lub 14 dpo przestały boleć.
No nic, nic innego nie zostało mi jak czekać. Dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie :*IVF 2021/2022
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Edyciak, jak Twoje plamienie? Uspokoiło się?
Jutro mam telekonsultację z ginem, więc zapytam o te plamienia. Ale one są bardzo słabe i rzadko.Iryska lubi tę wiadomość
-
Laila
poczytaj:
https://www.mumslife.pl/blizej-mamy/
i
https://joannapachla.com/dziecko/chicco-next2me-lozeczko/Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Nowastaraczka, gratulacje!
ja płci przepowiadać nie umiem a lekarz mówił coś na ten temat?
Mój dzisiejszy zły dzień osładza to, że kupiłam pierwszy element wyprawki płozy do kosza Mojżesza
W szczęśliwym cyklu nie bolały mnie piersi po owu w ogólne, za to miałam takie motylki w brzuchu jakoś 6-8 dpo i chyba tak jak Ula, jakiś taki spokój wewnętrzny odczuwałam. To jest chyba ten spokój podczas wysiadywania jaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 16:31
Ulaa, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nowastaraczka wrote:Oto i zdrowy dzidziutek 😁
https://naforum.zapodaj.net/cfc765f04e6b.jpg.html
Przyjmuje typy co do plci wedlug waszych usg magii :d
Jakie cudo 😍 dla mnie będzie chłopak 😉 gratuluję i cieszę się że wszystko dobrze 😁Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Tak dokładnie Wik, to jest to wysiadywanie jaja 😍
Ja po prostu wiedziałam, że się udało i kropka 😄
Pewnie nawet jakbym zobaczyła biały test to bym myślała, że się udało hahaha 😂 tak mocno sobie tą ciążę zafirmowałam 🤣Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ja też po prostu czułam że się udało testy wychodziły białe, potem z blada kreska a ja wiedziałam. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Intuicja.
Kristin, objawy nie zawsze są takie same. Ja nie mam prawie żadnych objawów typowo ciążowych, więc nie trać jeszcze wiary. Trzymam kciuki żeby się udało!
Zamówiłam sobie po Waszych rekomendacjach "Księgę ciąży" na olxieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 17:01
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Ulaa wrote:Tak dokładnie Wik, to jest to wysiadywanie jaja 😍
Pewnie nawet jakbym zobaczyła biały test to bym myślała, że się udało hahaha 😂 tak mocno sobie tą ciążę zafirmowałam 🤣
haha no ja eż tak miałam, negatyw i parę godzin żalu, że jednak nie udało się, ale zaraz znowu to przeczucie, kij że biało na teście na bank jestem w ciąży po prostu to czułam teżKoteczka82, Ulaa, Lalia, Susanne, Wik89 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Kristin trzymam kciuki za ciebie i wierzę że szybko tutaj dołączysz ✊🍀
Edyciak dobrze że plamienia mini mini i że idziesz na zwolnienie odpoczniesz i wszystko będzie dobrze 😉
Ja jestem już od godziny w domu. Nie ma to jak własne łóżko i mąż obok 😉 czekam jeszcze żeby synek wrócił do domu od dziadków i mocno mnie przytulił.
Jeszcze raz dziękuję wam wszystkim za wsparcie i zrozumienie,dużo to dla mnie znaczy.
Dzisiaj jest już lepiej emocje i stres trochę opadły, pewnie jeszcze nie raz polecą łzy ale staram się patrzeć w przyszłość z optymizmem. 🙂
Lalia, Fragaria, boo123, Zulugula, Edyciak, dmg111, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyLalia wrote:Nowastaraczka, śliczne bobo
Kristin, ja 10 dpo miałam tak biały test, że hoho, a 14 dpo dwie kreski
Wiecie co, muszę zacząć stopować teściową ona jest z tych co uważają, że jakość ZAWSZE idzie w parze z ceną i im coś droższe, tym lepsze a ja ją wiele razy przekonałam, że nie zawsze tak jest i wiecie co ona dzisiaj wyprawia?? przeglądnęła na allegro 54 strony z wózkami, bo szuka mi najlepszego wózka, najlepiej "skandynawskiej" firmy, teraz pisze mi smsy że siedzi na stronie chicco i nie może się oderwać, i już obliczyła, że jeśli będziemy odkładać 500 zł miesięcznie to przez 9 miesięcy odłożymy pieniądze żeby kupić WSZYSTKO do wyprawki z tej firmy...
Ja osobiście planowałam kupić dostawkę Kinderkraft Uno lub Nesto za ok. 400 zł, ona się najpierw uparła na Chicco Next2Me za 600zł , a potem wynalazła Chicco Magic za 1000 zł!!! Serio, bez przesady..
Wiecie, nawet jak mi powie, że ona mi to kupi jako prezent od dziadków, to ja wolę, żeby dołożyła mi te pieniądze do super bezpiecznego fotelika, niż do dostawki w której dziecko będzie spało parę miesięcy i to raczej tylko w nocy.. mam nadzieję, że przekonam męża i on jej to jakoś delikatnie wytłumaczy
Albo pójdziemy na kompromis, że nie mój Kinderkraft za 400, nie jej Chicco Magic za 1000, tylko ten Chicco Next2Me za 600
Chicco to włoska firma 😜
Ja kupie Chicco 4 in 1 baby hug i dostawke prawdopodobnie LioneloLalia lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Chicco to włoska firma 😜
Ja kupie Chicco 4 in 1 baby hug i dostawke prawdopodobnie Lionelo
Tak, wiem, że Chicco to włoska firma, ale to wózek miał być "skandynawski" 😂
Dziewczyny, ja nie mówię, że Chicco to naciąganie ludzi, a inne tańsze firmy są takie same, chodziło mi tylko o podejście, że wszystko musi być najdroższe i nowe.
Owszem, ja chce kupić te podstawowe rzeczy jak wózek, łóżeczko, wanienka nowe, bo wiem że chcemy mieć więcej dzieci, ale nie mam problemu z tym że kuzynka czy koleżanka da mi ubranka po swoich dzieciach 😁
No ale cóż, mój mąż jest jedynakiem, więc wnukiem/wnuczką pewnie chcą sobie teściowie zrekompensować 🤷♀️ -
nick nieaktualnykic83 wrote:Ja bym szła chwilkę później, skoro wg OM 11t4d.
Dasz radę później?
Ale nie że będzie źle to 11t4d, gdzieś mamaginekolog pisała że idealnie jest 12t3d -
nick nieaktualnyUlaa wrote:Tak dokładnie Wik, to jest to wysiadywanie jaja 😍
Pewnie nawet jakbym zobaczyła biały test to bym myślała, że się udało hahaha 😂 tak mocno sobie tą ciążę zafirmowałam 🤣Lalia, doomi03, Ulaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Kristin trzymam kciuki za ciebie i wierzę że szybko tutaj dołączysz ✊🍀
Edyciak dobrze że plamienia mini mini i że idziesz na zwolnienie odpoczniesz i wszystko będzie dobrze 😉
Ja jestem już od godziny w domu. Nie ma to jak własne łóżko i mąż obok 😉 czekam jeszcze żeby synek wrócił do domu od dziadków i mocno mnie przytulił.
Jeszcze raz dziękuję wam wszystkim za wsparcie i zrozumienie,dużo to dla mnie znaczy.
Dzisiaj jest już lepiej emocje i stres trochę opadły, pewnie jeszcze nie raz polecą łzy ale staram się patrzeć w przyszłość z optymizmem. 🙂Koteczka82 lubi tę wiadomość