X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi pięknie wyglądacie, cała Wasza trójeczka! Kacperek przesłodki! A mamusia jak nowonarodzona :)! Super ze mąż tak się przejął swoją rola! Ciekawa jestem jak mój mąż będzie się zachowywał, nigdy nie miał do czynienia z dziećmi :)

doomi03 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Ounai, dzięki. Jutro mam zdzwonke z moją terapeutka.

Ale bardzo sie boje, że to się nie skończy dobrze..
    Gagatko, wszystko dobrze się skończy, jestem przekonana.
    Malutka podrośnie, przepływy są dobre, KTG dobre a to jest najważniejsze.

Super, że masz kontakt z terapeutką, szczególnie taką która Cię już zna, na pewno będzie Wam łatwiej przerobić tą sytuację.
    Doskonale rozumiem jak Ci ciężko, ale robisz to wszystko dla swojej nienarodzonej córeczki. Wiem, że tęsknisz za córeczką w domu, ale ona jest dzielna i mądra i zrozumie że mamusia musi teraz być zdala od niej. Wszystko się ułoży, po prostu nasze dzieci brzuszkowe trochę testują naszą siłę, a jak wiesz kobieta jest siłą więc damy radę!

Gagatka lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, tak słodko wyglądacie, że mam ochotę do Was wpaść i się poprzytulać 😅😍💙

Inga, mój dom rodzinny jest na wsi i moje wspomnienia z dzieciństwa to właśnie lepienie bałwana, jazda na sankach, zjazd z górki na worku wypchanym sianem 🤭😍 odśnieżanie podwórka w nocy, żeby rano można było wyjechać samochodem, robienie aniołków na śniegu 😁
    Marzy mi się bardzo, żeby takie zimy wróciły i mój synek mógł mieć takie wspomnienia jak ja 💙

Inga28, doomi03, Annia, Julik, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    U nas śnieg za oknem!! 😍❄❄
    A u Was?
    U nas też, takie wielkie płaty śniegu spadają, a w Rzeszowie już wczoraj sypało podobno

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć Mamusie! U nas tez śnieg i to całkiem sporo :) jak wyszłam z psem na spacer to był w szoku, nie wiedział co się dzieje 😂 mąż chodzi wkurzony bo premier ogłosił wczoraj ze wstrzymują im nagrody roczne i za ta kasę państwo kupuje szczepionki... a zawsze w grudniu dostawali minimum 8 tys nagrody, chciał kupić wozek, fotelik itp :/ Fragaria to już ostatnie chwile w dwupaku, kciuki aby poszło sprawnie i łatwo :) Lalia współczuje ciężkiej nocki! Mam nadzieje ze w dzień sobie odpoczniesz! Ounai, Kic dużo zdrowia! Motylku bardzo dobra decyzja z psychologiem! Na pewno Ci pomoże! Uciekam kroić sałatkę bo dziś mamy gości :)
    Współczuję sytuacji. Ciężkie czasy teraz nastały. To tak samo jak u nas w pewnym momencie firma przeszła na tarczę i zaczęliśmy dostawać 80% pensji. U nas też nie będzie nagród bo firma ciężko przędzie. My z mężem po prostu stwierdziliśmy, że żal, ale w obecnych czasach i tak musimy się cieszyć że zachowaliśmy pracę. A z ciekawości gdzie mąż pracuje, że takie wysokie nagrody mają?

Casteam, a ona na pewno jest tak często głodna? Mój syn dużo jadł za butelki, tylko że on się urodził prawie dwa razy większy niż Lilianka no i on jadł co 3h ale nie ulewał. Teraz niby butelką karmi się na żądanie też. Może ona po prostu potrzebuje się przytulić po 2h a nie płacze z głodu?

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Holandii jak będzie snieg to bedzie cud 🤣 w zeszla zime nie było. Musielismy jechać do Austrii zeby zobaczyc 🤣

• Lalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z Was to Paulina i mnie obserwuje od dzisiaj na instagramie? 😅

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny czy to prawda ze kolejne dziecko najczęściej jest większe od pierwszego ? Oczywiście mówię o przypadkach gdy ciąże są bez komplikacji w sensie hipotrofii itd

Ja sobie myślałam ze jak synek miał 3400 to córeczka będzie trochę mniejsza i nakupiłam trochę ubranek 50..a ostatnio usłyszałam ze drugie dziecko najczęściej jest większe
    Syn 39t0d - 3790
    Córka 38t0d - 3100
    Córka 34t0d - 2210

U mnie się nie sprawdziło :)

suzi1994 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w zeszłym roku było troszeczkę max dwa razy. Jak syn zobaczył że troszkę przypruszylo to siedzieliśmy po przedszkolu 3h na parkingu i rzucaliśmy się śnieżkami bo nie chciał odpuścić. Sanki przeleżały w schowku bo nie było po czym ciągnąć.

Gagatko, ja myślę że będzie dobrze. Na sierpniowkach jest dziewczyna, która urodziła synka donoszonego 1800g. Znam ją od dawna i teraz Teoś bardzo ładnie nadrabia. Nic mu nie jest, po prostu był malutki. Bądź w kontakcie z psychologiem, bo wiem, że Ty od samego początku się stresujesz i zakładasz najgorsze.

Domi, super wyglądasz, widać, że woda z Ciebie zeszła, buzia się bardzo zmieniła. A Twój facet wygląda tak młodziutko, jak chłopiec :D (albo ja już taka stara jestem po prostu 🙈)

Gagatka, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - u nas tez było 80% przez pół roku, dopiero od listopada mam 100% etatu. Premie tez są wstrzymane od kwietnia... nie jest fajnie, ale nie narzekam bo tak jak mówisz, ludzie tracą prace, dochody. Te 20% mniej można przeżyć, nie jest to tragedia :) Bez nagrody męża tez damy rade, wiadomo, ale jednak niesmak pozostał. Mąż pracuje w służbie celnej, na granicy. Cała pandemie się narażał, sprawdzał tych którzy przyjeżdżali z zagranicy, tych którzy wyjeżdżali. Jak granice były zamknięte to przecież Polacy tez wracali do kraju. To bardziej o to chodzi, ze mimo tego wszystkiego zabierają im nagrody bo nie maja na szczepionki. A jednak to państwo powinno zarobić na szczepionki a nie służby mundurowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 11:35

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    A wg po naciśnięciu na sutek z dwóch piersi wypłynęło coś ( siara tak? Albo nie wiem jak to się nazywa przygotowujące do kp ) miałyście tak tez na tym etapie ?
    Mi leciała od około 30 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Pojawiło się więcej krwi i postanowiliśmy w końcu przyjechać do szpitala. Jestem po badaniach i na razie przyjęta po prostu na oddział przedporodowy. Czekam na dalszy rozwój akcji, bo chociaz skurcze sie piszą i są dość mocne to nadal jest ich za mało, przyjechałam za wcześnie. Dostałam no spe i idę chyba spać 😐 krwawie cały czas i w moim odczuciu dużo tej krwi, ale według lekarza to tylko "plamienie".
    Teraz trochę żałuję i mam coś w rodzaju wyrzutów sumienia że tu przyjechałam, samej mnie nie wypuszcza a niewiadomo ile to jeszcze potrwa. Będę tęsknić za moimi chłopakami.

A. I w ogóle nie wiem jak to skomentować, Mlody prawdopodobnie waży ponad 4 kg. A według mojego prowadzącego to "maluszek".
    Kochanie dobrze zrobiłaś. Krew zawsze powinna być momentem, kiedy pojawiasz się w szpitalu! Mam nadzieję, że szybko akcja się rozkręci i urodzisz tego "klocuszka" :)

Fragaria lubi tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja nie jestem Paulina ale chętnie tez Cię zaobserwuje :D muszę wyczaić wśród obserwowanych Madziulix która to Ty :D Edit: chyba znalazłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 11:41

Lalia lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Angie1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wspaniała z Was rodzinka. Taka sielanka. Od ciebie aż bije matczyny spokój i miłość a od tatusia wielka duma. ❤️

doomi03 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    To chyba rzeczywiście kolki, noc w noc od 1... 😭
    My dziś karmienie o 22.30/1/od 3 do 5 na rączkach i przy cycu/7.30/10.30..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Cześć Dziewczyny, witam się na początku 30 tygodnia.

Siedzę w tym szpitalu, psychicznie czuje się średnio, bardzo tęsknię za córka, bardzo skacze mi ciśnienie i jeszcze męczy mnie ból żołądka i zaparcie, brak ruchu. Moim zdaniem to zaparcie i ciśnienie to od samej obecności tu, w nocy nie mogę spać bo budzi mnie każdy szmer. Czuję się jak mysz, w ciągłym napięciu.
    Ale z drugiej strony mam 3xdziennie ktg, które wychodzi dobrze.

Lekarze nic nie mówią, pobrali mi krew na masę badań, w pn spróbuję się dowiedzieć czegokolwiek, mam mieć usg z przepływami. I pn/wt wyniki łożyska, nie wiem co to za badanie ale podobno mówi, czy łożysko bedzie wydolne jeszcze przez jakiś czas.

Czytalam że w takiej sytuacji jak moja często obserwują ambulatoryjnie, jak przepływy będą ok to będę rozmawiać. Pewnie zależy od szpitala i lekarza. Bo inaczej dorobię się tu choroby sierocej i martwi mnie to ciśnienie ciągle 150/90,mimo że dali mi dopegyt.

Dziś niewiele się będzie działo, więc spróbuję spać na maksa, bo wyglądam jak chodzące nieszczęście, podkrążone oczy, blada.

Trzymajcie się, udanej niedzieli

Kic tak mi przykro z powodu trudnych nocy i kwarantanny.
    Fragaria, trzymam kciuki za Ciebie.
    Odpoczywaj kochana. Wiem, że tęsknią potrafi wyniszczyć organizm, ale musisz dać radę dla maluszka w brzuszku!

Gagatka lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 15:06

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, jeśli jesteś Aleksandra to Cię mam 😅🤭😘💪

Paulina to Siskaa 😅👌

Edit : Ladyo jaką Ty jesteś piękna 😍😍😍 jakie oczy 😍😍😍 słucham jak Twoja córcia śpiewa kolędę i się wzruszam 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 11:45

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia ☺️ juz nie będę analizować czy za wcześnie czy nie, myślę że i tak dzisiaj bym tu trafiła.
    Dmg, to samo powiedział mi lekarz, że od rozwierania szyjki. Przynajmniej jestem spokojniejsza.

Skurcze mam cały czas, no spa ich nie wyciszyla. Było kilka takich fest mocnych i długich że aż mi łzy poleciały. Teraz częstotliwość się zwiększyła, są tak co 10 minut ale trochę osłabły na mocy. Trochę jeszcze to potrwa ale jestem dobrej myśli 🥰
    Będzie Andrzejkowy synus ❤️💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    U nas śnieg za oknem!! 😍❄❄
    A u Was?
    Oooo Zazdro. U mnie jak co roku na śnieg się nie zapowiada, a szkoda! Marzą mi się takie Święta jak z bajki ze śniegiem po kolana :)

‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ