X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    No faktycznie mocno widzę u siebie po buzi ze zeszło :) i dobrze bo głównie mi o tej buzi gadali wszyscy ze pełniejsza była.
    Hehe no moj S faktycznie ma taką "miękka" młoda urodę ;) a na wigilię kończy własnie 30 lat 😛
    To tak jak mój. Jak się hajtalismy to teściowa chciała żeby zgolił brodę, powiedziałam mu ze absolutnie się nie zgadzam, bo mnie posądza, że biorę ślub z nieletnim.
    Jak ostatnio jeczalam l, że się boję, że poddam się z dietą to przyjaciółka męża podesłała mi zdjęcie z mojego ślubu i mówi "w razie czego patrz na to i niech będzie Twoja motywacja". Do takiej wagi chciałabym wrócić. A taka chuda byłam 6 lat temu (matko, dramat co małżeństwo o dwie ciąże ze mnie zrobiły)

Nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 23:21

Annia, Fragaria, Inga28, Ladyo, Lalia, kic83, Iryska, Suszarka, kar_oliv, Enigvaa, SzalonaOna, Wik89, Nowastaraczka, Belie, Stokrotka027, Snowflake, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai jesteś nadal równie piękną kobietą.❤️
    Po ciąży najczęściej zmienia się przemiana materii tylko nieliczne mają łatwość w powrocie do wagi sprzed ciąży. Stracisz te kilogramy, które chcesz zobaczysz. 😘

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 09:13

doomi03 lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Ounai sztos, jesteś piękną kobieta 🔥 moim zdaniem jednak nie chodzi o to żeby waga pokazywała jak najmniejsza wartość. Liczą się proporcje i to jak się kto czuje ze sobą.
    P. S. Teraz zapamiętałam że masz piękny pełny biust! :-)
    Haha, w sukni ślubnej miałam jednak trochę dopełnione miseczki, oryginalnie nie był aż tak okazały
    😂

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, przepiękna suknia ślubna 😍😍😍
    Piękno nie zależy od wagi, piękno nosi się w sobie 😘 jeżeli utrata kilku kilogramów sprawi6, że poczujesz się lepiej, to będziemy Cię tu wspierać i dopingować ✊ ale nie pozwól żeby waga była wyznacznikiem Twojej wartości, pewności siebie i kobiecości!

Zulugula, Anet.kaa, Ladyo, Suszarka, kar_oliv, Enigvaa, Ounai, Annia, Nowastaraczka, Gagatka, Inaa89, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai pięknie wyglądałaś na ślubie, jesteś piękną kobietą ważąc mniej czy więcej. Gratuluję postępów w rzucaniu kg 💪

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro jadę na zdjęcie szwów, czy jest to jakies bolesne lub nieprzyjemne? W sumie to tam jest zdretwiale , więc chyba nie powinnam czuć bolu?
    Jak logistycznie to zorganizowalyscie?
    Ja raczej pojadę taxi, mąż będzie miał odciagniete mleko. W trójkę nie pojedziemy, bo nie wiadomo ile to zejdzie, a diesel nie grzeje nie jadąc 😄
    Zastanawiam się czy sama nie pojechać autem ale trochę się boję. Jak było u Was?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dziewczyny jutro jadę na zdjęcie szwów, czy jest to jakies bolesne lub nieprzyjemne? W sumie to tam jest zdretwiale , więc chyba nie powinnam czuć bolu?
    Jak logistycznie to zorganizowalyscie?
    Ja raczej pojadę taxi, mąż będzie miał odciagniete mleko. W trójkę nie pojedziemy, bo nie wiadomo ile to zejdzie, a diesel nie grzeje nie jadąc 😄
    Zastanawiam się czy sama nie pojechać autem ale trochę się boję. Jak było u Was?
    Nic się nie bój, ja byłam przerażona zdjęciem szwów, położna która mi je zdejmowała śmiała się ze mnie, że nie mam czego się bać i faktycznie nic nie bolało, nie czułam nawet kiedy wyciągnęła tą nitkę 😜
    Ja miałam na określoną godzinę, nakarmiłam małego i poszłam, nie musiałam brać auta bo przychodnię mam pod blokiem zaraz 😉 Jak się czujesz na siłach i nie masz daleko to może weź auto? Ale jak piszesz że się boisz to ja bym pojechała taxi 🙂

Zulugula lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai! Dokładnie tak jak pisze Lalia - kilogramy nie są wyznacznikiem piękna. Wiadomo, że jesteśmy kobietami i jest nam lepiej gdy waga pokazuje mniejsze wartości, ale Twoje ciało jest piękne - bo wydało dwa cudy na świat i to jest najważniejsze.
    Do wymarzonej wagi niebawem dojdziesz, ważne żeby zdrowo :)
    Czy fizjouro pozwoliła Ci cokolwiek ćwiczyć?

Ja planuje zacząć ćwiczyć z tymi ćwiczeniami, aktualnie są w promocji więc warto wydać na nie 19 zł

https://whatannawears.com/produkt/videobook-trenuj-ze-mna-po-ciazy/

A jeśli chodzi o aktywność to miałam dziś piękny sen - biegałam tak lekko i przyjemnie niczym aniołek w chmurkach👼. Było mi w tym śnie na maxa dobrze, po czym przypomniałam sobie, że jestem dwa dni po porodzie i nie mam na sobie podkładu, zatrzymałam się przerażona i sen się skończył 🤣🤣🤣

P.s. pięknie wyglądałaś na ślubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 15:11

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 09:14

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu ja taxi podjechalam a maz zostal w domu z odciagnietym mlekiem ;)

Zulugula lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ounai! Dokładnie tak jak pisze Lalia - kilogramy nie są wyznacznikiem piękna. Wiadomo, że jesteśmy kobietami i jest nam lepiej gdy waga pokazuje mniejsze wartości, ale Twoje ciało jest piękne - bo wydało dwa cudy na świat i to jest najważniejsze.

Ja planuje zacząć ćwiczyć z tymi ćwiczeniami, aktualnie są w promocji więc warto wydać na nie 19 zł

A jeśli chodzi o aktywność to miałam dziś piękny sen - biegałam tak lekko i przyjemnie niczym aniołek w chmurkach👼. Było mi w tym śnie na maxa dobrze, po czym przypomniałam sobie, że jestem dwa dni po porodzie i nie mam na sobie podkładu, zatrzymałam się przerażona i sen się skończył 🤣🤣🤣

Hahaha dobry sen. Niestety od urofizjo zakaz. Mogę spacerować, pływać ale rekreacyjnie (jak otworzą baseny) i orbiterek (jak otworzą siłownie). Stawiam na spacery, ale na razie bez parcia. Ponieważ i tak to ja muszę odbierać syna z przedszkola, to po prostu wychodzę wcześniej, spacerujemy i pod koniec spaceru idziemy do przedszkola. Czasem jeszcze po przedszkolu idziemy po jakieś ciastka dla brata. Na razie wychodzimy na ok 45 min i chcę zwiększać czas i intensywność, żeby dojść do szybkiego marszu. Potem chciałabym sprzedać Priama, kupić przyczepko wózek i zmienić marsze na bieganie, ale to jak fizjo pozwoli. Z tego co mówiła to gdzieś za 4-5 miesięcy jak się postaram. A tak to tylko ćwiczenia oddechowe.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Motylku, obserwuj się, może to baby blues a może schodzi z Ciebie napięcie ostatnich tygodni. Daj znać koniecznie jak po wizycie położnej.

Myślę m. in. o Tobie i LaBellePerle, takie jesteście dzielne, a ja tu się rozsypuje, bo nie wiem, czego się spodziewać...
    Myślę że u Ciebie będzie póki co obserwacja. Uwierz mi, że lekarzom zależy na utrzymaniu ciąży jak najdłużej... Nawet jeśli miałabyś leżeć, to po to, żeby córeczka dojrzała i żeby w razie porodu przedwczesnego ominely ja takie problemy jak np. U Matyldy.
    Wiem, że leżenie tam dobija.. Byłam tam "tylko" 3 tygodnie, a w ostatnim tyg płakałam codziennie za domem.

Będzie dobrze, bądź myśli, że tylko Cię poobserwuja i wypuszczą. Nie widzę tu innej opcji ❤️

Gagatka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja mam jeszcze 5kg do wagi początkowej, ale do wagi sprzed 1 ciąży jeszcze 16kg. Dziś sukces, 76kg na wadze. Taki miałam target na ten tydzień, więc się udało 💪 target na kolejny tydzień to 🎯 75,5kg
    Brawo, podziwiam!!! Ja czekoladę i słodycze mogę teraz jeść kilogramami 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - jesteś piękna 😍❤️

Ounai lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Mówiłam o Twoim biuscie teraz :-)
    Teraz to mam pełne mleka zwisy. Jeszcze jedna ciąża i dojdą do pępka 😂

Laila, moim marzeniem była inna suknia, ale nie było mnie stać, więc szyła mi krawcowa. Suknia była z Francuskiej koronki i muslinu, kształt rybki. Niestety zawaliła i zamówiła za mało koronki i górę obszyla inna. Zła byłam ale nie miałam wyboru, bo do ślubu juz mało czasu zostało. Była trochę niedopracowana ale za te pieniądze w salonach były tylko takie jak sprzed 15 lat 😂 Najlepsze było jak moja teściowa się dowiedziała, że nie będzie biała tylko w kolorze kości słoniowej. Ona myślała że ja to w takiej prawie żółtej pójdę. Ale biadoliła. A teściowa mojej siostry jak zobaczyła jej prawie biezowa suknie się załamała, nawet nie powiedziała jej ze ładnie wygląda 😂😂😂😂

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Nic się nie bój, ja byłam przerażona zdjęciem szwów, położna która mi je zdejmowała śmiała się ze mnie, że nie mam czego się bać i faktycznie nic nie bolało, nie czułam nawet kiedy wyciągnęła tą nitkę 😜
    Ja miałam na określoną godzinę, nakarmiłam małego i poszłam, nie musiałam brać auta bo przychodnię mam pod blokiem zaraz 😉 Jak się czujesz na siłach i nie masz daleko to może weź auto? Ale jak piszesz że się boisz to ja bym pojechała taxi 🙂

Dzięki , ułożyło mi😀 no właśnie jadę do szpitala na drugi koniec miasta. Nakarmię Małego i szybciutko. Pytalam przez telefon to babeczka mowila, że staraja się sprawnie wywoływać kobitki na szwy, a mam byc miedzy 9 a 11

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Oo dzięki za info też zamowilam :)

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszę, że w HM dziś są spore obniżki dla klubowiczów :)

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Donoszę, że w HM dziś są spore obniżki dla klubowiczów :)
    O boziu ja już kasy nie mam masakra. 🤪

Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ