X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia u mnie właśnie tak to wygląda 😁 Mam wrażenie, że wyjdą nam te dzieci przez pępek 😂

Ladyo ale laska z Ciebie 😍😍😍😍

Biedronko tak mi przykro 😔 Znam ten ból czekania na informacje, siedzi się jak na bombie... dużo siły dla Ciebie, jest to dużo emocji ale pamiętaj o swoim dzieciątku, które nosisz. Masz tutaj w nas ogromne wsparcie.

Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po porannym ktg, niestety nic nie zwiastuje porodu😅

A tu już waga 3800g🙄

Lalia, Iryska, KarolinaMaria, patrycja92, Stokrotka027, SzalonaOna, Suszarka, casteam, kar_oliv, Ania81, Annia, dmg111, Enigvaa, Julik, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, wow jaka piekna waga ! ;) Gustaw rosnie w sile! Przez tydzien to Gucio jeszcze dobije do ponad 4 i nikt pewnie nie zdecyduje sie, zebys rodzila SN. Wolałabyś SN czy CC? :) A jak Twoja waga? Na mojego syna nic nie dzialalo - chodzilam po schodach, jadlam ostra pizze kebaba kfc 😂 ananasa pozeralam, dom błyszczał tak, ze szok i nic... dopiero masaz szyjki przez gin rozkręcił troche akcje ;)

Lalia, jeju! Ja to sie czuje jak w filmie Obcy 🙈😂 czasami te ruchy sa tak przerazajace co? :D

Inga28, Lalia lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

A tu już waga 3800g🙄
    Zacna waga! Uparte masz dziecko, chyba bardzo dobrze mu się żyje w brzuszku 🙂

Inga28 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Inga, wow jaka piekna waga ! ;) Gustaw rosnie w sile! Przez tydzien to Gucio jeszcze dobije do ponad 4 i nikt pewnie nie zdecyduje sie, zebys rodzila SN. Wolałabyś SN czy CC? :) A jak Twoja waga? Na mojego syna nic nie dzialalo - chodzilam po schodach, jadlam ostra pizze kebaba kfc 😂 ananasa pozeralam, dom błyszczał tak, ze szok i nic... dopiero masaz szyjki przez gin rozkręcił troche akcje ;)

Lalia, jeju! Ja to sie czuje jak w filmie Obcy 🙈😂 czasami te ruchy sa tak przerazajace co? :D

Też myśle, że dobije do 4kg 😅 Przez ciąże nastawiłam się na SN, ale teraz jak wiem, że szanse są marne to nie chce ryzykować, więc dla bezpieczeństwa wole cc. Ja obecnie na wadze około 62 kg 😬

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia śpi w łóżeczku i z nami w łóżku tak różnie, czasem całą noc tak lub tak, czasem pół nocy lub na ostatni set nocy ląduje u nas 😄
    Ojej pamiętam te "porody" przez pępek 🙈😄

Lalia, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Motylku też w pierwszej chwili o tym pomyślałam, ale przecież Suzi mówiła że miała cesarkę planowana. Więc nie koniecznie musiała doczekać tych skurczy. 😉
    Aaaaa no fakt🤦‍♀️ nie pomyślałam, przepraszam!

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek gorące 31 lat, ale czuje się wiecznie młoda :) Lalia ale masz fajnego kosmitę! Już nie mogę się doczekać aż ja poczuje ruchy :) Zulu gratuluje peselu Tomcia, to poważny krok w malutkim życiu :) Inga ładna waga! Ja przy 4200 urodziłam sn, ale byłam wtedy w UK i nikt się nie przejmował waga. Przeżyłam i wcale nie było tak złe. Dasz rade, nie ważne czy sn czy cc :)

Zulugula, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Póki co sypie mąka ziemniaczana. Pupy za długo wietrzyc się nie da , bo bardzo się drze z gołą dupcią no ale coś tam staramy się przetrzymac
    Czy tylko moja córcia nie płacze jak się ją przebiera?! 😂

W kąpieli zasypia 🤦‍♀️

Na szczepieniu i pobraniu krwi nawet nie jeknela 😂

Lalia, kar_oliv, Ania81, dmg111, Enigvaa, Julik, Fragaria lubią tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Lelek gorące 31 lat, ale czuje się wiecznie młoda :) Lalia ale masz fajnego kosmitę! Już nie mogę się doczekać aż ja poczuje ruchy :) Zulu gratuluje peselu Tomcia, to poważny krok w malutkim życiu :) Inga ładna waga! Ja przy 4200 urodziłam sn, ale byłam wtedy w UK i nikt się nie przejmował waga. Przeżyłam i wcale nie było tak złe. Dasz rade, nie ważne czy sn czy cc :)

Mój lekarz po zmierzeniu mojej miednicy uważa, że jest niestety zbyt wąska do porodu SN, wiec stad decyzja o cc🤷🏻‍♀️ Moja siostra też urodziła syna z wagą 4200g naturalnie a druga z wagą 3950g 😊

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Gratuluję wszystkim, którym nie zdążyłam pogratulować przed długą przerwą na forum <3
    Niestety nie jestem w stanie nadążyć za wpisami i tylko czasem uda mi się podczytać po 2 strony... :D
    Dzisiaj Mąż poszedł pierwszy dzień do pracy po home office a jestem o niebo lepiej zorganizowana i mam czas, żeby coś napisać :D

U Nas wszystko w porządku, Stasiu waży już prawie 5kg, niestety nie udało mi się Go przekonać do piersi, nawet podcięcie wędzidełka nie zachęciło, także po miesiącu się poddałam ;/
    Może kiedyś przy drugim dziecku się uda...
    Nadal odciągam pokarm laktatorami, w zamrażarce mam koło 25 litrów w woreczkach i już myślę powoli o rezygnacji z laktacji, bo jestem już wykończona odciąganiem co 3-4h w dzień i w nocy i ciągłym myciem i czyszczeniem laktatorów...
    Stasiu dostaje butlę co 3-4h po 90-100ml i potrafi przespać w nocy nawet do 5h także nie możemy na nic narzekać- ja wstaję częściej na ściąganie mleka niż Syn na jedzenie :D
    Chrzciny zorganizowaliśmy na spontanie 15 listopada, zaprosiliśmy dziadków i rodzeństwo także uzbierało się 14 osób, po kościele mieliśmy obiad i kawę w mieszkaniu;) Staś przespał kościół i imprezę, dopiero jak drzwi po ostatnim gościu się zamknęły to zaczęła się balanga i płacz :(
    Wczoraj mieliśmy szczepienie, zdecydowaliśmy się na 6w1 plus rotawirusy, samo szczepienie zniósł dobrze, później cały dzień praktycznie przespał z przerwami na mleko i był trochę marudny.
    Dzisiaj idziemy na bioderka plus idę do ginekologa na kontrolę ;)
    1,5 tygodnia po cesarce już śmigałam jak dawniej, a wagę mam już niższą niż przed ciążą, także jak w ciąży przybrałam 12kg tak teraz mam 16 mniej a jem więcej niż w ciąży a słodycze mogłabym jeść garściami :D Jeszcze mnie czeka spotkanie z fizjoterapeutką uroginekologiczną 17 grudnia, zobaczymy co zaleci :) To tak w skrócie co u Nas :))

Miłego dnia wszystkim!

Iryska, Zulugula, Ladyo, SzalonaOna, Suszarka, Lalia, kar_oliv, KarolinaMaria, Ania81, patrycja92, Inaa89, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 , Julik lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja mam noc kompletnie nie przespaną siedzę jak na szpilkach czekam że ze szpitala ktoś zadzwoni że tata nie żyje, a jak zamknę oczy to mi się głupoty śnią jakieś pogrzeby trumny i inne tego typu.

Wczoraj wieczorej dzwoniłam do lekarza to mi powiedział, że nie będzie mnie oszukiwać że jest dobrze bo nie jest. Płuca wysiadły, serce i nerki też.
    Stan jest krytyczny i w sumie mamy liczyć na cud
    Strasznie mi przykro Biedroneczko :(

Pamiętaj tylko, że nie możesz za mocno się denerwować! Na spokojnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo jaką Ty jesteś śliczna!!! 🙀😍😍😍 Zbieram szczękę z podłogi!

Ladyo lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 15:11

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

A tu już waga 3800g🙄
    Oooo Gucio to już niezła "sztuka" 😍💙

Inga28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Mój lekarz po zmierzeniu mojej miednicy uważa, że jest niestety zbyt wąska do porodu SN, wiec stad decyzja o cc🤷🏻‍♀️ Moja siostra też urodziła syna z wagą 4200g naturalnie a druga z wagą 3950g 😊
    A wiesz już kiedy cc, czy czekasz na rozpoczęcie akcji?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia, miło że napisałaś co u was słychać. Fajnie , że mały rośnie zdrowo❤️ Jestem pełna podziwu dla Ciebie, że dałaś radę odciągać tyle pokarmu, jesteś dzielna mamuśka 🙂 widzę, że nam się zgrały terminy szczepień i USG bioderek, bo my też szczepienia mieliśmy wczoraj , a dzisiaj USG🙂

kiniusia270, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo piękna z Ciebie dziewczyna :) I ta burza włosów, cudo :)

Jednorożcu ogromnie współczuję. Przechodziłam przez to dokładnie rok temu. Mój ojciec prawie dwa tygodnie leżał na intensywnej terapii, niestety przez ten czas nie odzyskał nawet przytomności. Życzę Ci, żeby u Was skończyło się inaczej. Będziesz potrzebowała teraz wiele siły. Mam nadzieję, że masz wokół siebie osoby, które są dla Ciebie wsparciem w tak trudnej sytuacji.

Ladyo lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia - szacun za odciągnie! Ja robiłam to 4 tyg i powiedziałam dosc. Póki co karmie tylko piersią, mam nadzieję, że uda nam się dłużej!

Staś waga zacna, fajnie, że przesypia tyle godzin w nocy. A co do męża - też mam wrażenie, że póki jest w domu, to ja jakoś mniej ogarnięta jestem 😂

Wrzuć jakieś foto przystojniacha :)

kiniusia270 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Witam się z kawka z łóżka :) nie nie, nie spałam do tej godziny. Byłam już zawieźć syna do przedszkola, w piekarni po Pieczywo i odpoczywam jeszcze.

Dziś mam kilka spraw do załatwienia, muszę zajść do przychodni po jeszcze 2 skierowania, później iść na pocztę i powysyłać do poradni te skierowania bo terminy już mam zaklepane, zrobić jakieś zakupy na obiad, wejść do apteki po te woreczki na mocz dla Matyldy i tyle... Troszkę jest do zrobienia :)

A jutro lecimy na to pobieranie krwi Matyldy :( ech, nie cierpię. Jeszcze mam fobie ze w szpitalu ja kłuli tyle razy dziennie. Męża wpuszczę z nią na pobranie chyba 🤔

‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ