Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Słabo. Marta potrafi wisieć na cycu godzinę albo 1,5h. Katar przeszkadza jej jeść, spać. No kiepsko jest
Mój mąż już załamany bo ja fizjoterapeutę mam dziś i to jeszcze w godzinach kiedy Marta jest najbardziej marudna. Cóż, będzie musiał dać radę.
Ounai, u mnie podobnie przez ten katar było, teraz jest lepiej jak układam do snu na brzuchu (w dzień) albo na boku w nocy. Mniej go wtedy meczy ten katarekII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Irysko, u mnie cukry w normie 👌 w ciągu ostatnich dwóch tygodni rano nie miałam ani razu powyżej 90, a po posiłkach zdarzyły mi się chyba 3 wpadki, ale to trochę na życzenie, bo raz przywiozłam pierogi z owocami od mamy, raz zrobiłam pizze a raz tosty 🤦♀️ ale jak jem takie sprawdzone rzeczy, to po posiłku najczęściej mam cukier ok. 120 😉
A co do planu ginekologa, to na jednej z wcześniejszych wizyt mówił coś, że może 18 grudnia (38+4) szpital i indukcja, a na ostatniej wizycie nie wiem czy go dobrze zrozumiałam, ale chyba z tego względu, że wszystkie badania mam super a cukrzyca opiera się na diecie (a nie na insulinie), to chyba nie będzie się spieszył z tą indukcją i będzie czekać do 21 grudnia (39+0) albo i dłużej 😅 ale za tydzień w piątek (37+4) mam już ostatnią wizytę i powiedział, że wtedy zobaczy jak sytuacja (szyjka, łożysko, przepływy) i wypisze mi skierowanie do szpitala na konkretny czas 💪
Ale przyznam szczerze, że bardzo liczę, że jednak zdecyduje się na ten 18 grudnia (38+4), bo nawet jakby poród SN nie ruszył i miałabym CC, to jest duża szansa, że na święta wyjdziemy do domu ✊
I to nie chodzi o to, że nie chce być w święta w szpitalu, tylko boję się, że jeśli przyjmą mnie dopiero 21 grudnia, to przyjęcie jest po południu i zakładają na noc balonik. Dopiero 22 dostałabym oksytocyne, gdyby nie ruszyło tak jak u Ounai, to pewnie zrobiliby 23 dzień przerwy, a potem już jest wigilia i Boże Narodzenie i boję się że przez ten czas nie zrobią nic i będę wegetować na tym oddziale 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ale ostatnio mój gin patrzył na terminy porodu i o ile z OM mam na 28 grudnia, tak z usg I trymestru na 23 grudnia i sam na to zwrócił uwagę, więc trzymam się myśli, że może nie będzie mnie trzymał do świąt, albo najlepiej synek sam zdecyduje się wyskoczyć wcześniej 💙💙💙
Dlatego biorę wiesiołka, piję te liście malin (fuj) i bujam się na piłce, żeby mały ustawiał się w bloki startowe i miał dobre warunki do wyjścia 😂Nowastaraczka, Iryska, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Malutka ma 2100 wiec dalej zapowiada sie sredniaczkiem
ulozona glowkowo, z jednej strony pod zebrami wpycha tyleczek a po drugiej stronie kopytka
szyjka 2.5cm, twarda,zamknieta wiec spokojnie powinnam ten miesiac jeszcze wytrzymac.
ktg i przeplywy w porzadku.
Ania81, Ounai, calanthe, Zulugula, Inaa89, Lalia, kar_oliv, Iryska, Annia, KarolinaMaria, Nikaa92, Ladyo, Angie1985, dmg111, Julik, Ewa88 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
GIRL 2020 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja mam problem z odbijaniem, po 1 nie zawsze Poli się odbine, po 2 jak pięknie zasypia już najedzona i biorę ją do odbicia to się rozbudza.
Jak to ogarnąć aby było dobrze ?
Dodoatkowo ładnie się przystawia, je dłuuugo a nie najada się przez co dokarmiałam już MM.
Ten cały temat karmienia jest na maxa stresujący.
Piję Femaltiker, dostawiam ją i czekam aż laktacja się rozkręci, sutki mnie bolą jak nie wiem co, ale coś chyba rusza bo całe piersi robią się twarde i dość ciepłe.
Macie jakieś rady jak to wszyztko ogarnąć? Może warto też lqktatorem powalczyć?
Jakie aplikacje dzieciowe i te do karmienia polecacie?
Ciągle zapominam o której zaczynałam.karmić więc wolałabym jakąś apkę to kontrolującą.
Ounai Ty chyba coś wysyłałaś ?
Zdrówka dla Martusi, przeziebienie u takiego maluszka to pewnie ciężki temat
-
Ja dzis witam sie w nowym tyg 31 💙🥰
Maly dopiero teraz zaczal sie tak dosc intensywnie ruszać , ale jeszcze nie ma az tak silnych kopniaków 😉 u ruchy głównie czuje na samym dole, dosłownie niziutko. 14 grudnia na wizycie dostane juz skierowanie na CC i będę umawiać odrazu termin. Chyba ze moja Pani dr mi to ogarnie.
Teraz taki czas ze ciagle cos sie dzieje wiec tylko podczytuje ale nie mam czasu napisać. Maz zrobil mi niespodziankę i kupił jednak bujak Mamaroo 4moms 😊 poprzednio bylismy mega zadowoleni wiec mam nadzieje iz teraz rowniez zda rezultat.
Wszystkie dzieciaczki są przeslodkie 😍
Trzymam kciuki aby naszym najbliższym mamusiom sie cos ruszyło szybciutko 😘
Ounai mam nadzieje, ze Martusi szybko przejdzie, przeziębienie u takiej kruszyny to cos najgorszego...
Laydo alez Ty jesteś piękna 😍 i te wlosy, zawsze marzyłam o lokach.
Enigvaa ciesze się ze z dzidzia wszystko wporzadku 😘
Anetka kciuki abyście jutro z Polcia wyszły do domku 🥰
Lalia, kar_oliv, Ania81, Ladyo, Enigvaa, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, ja mam problem z odbijaniem, po 1 nie zawsze Poli się odbine, po 2 jak pięknie zasypia już najedzona i biorę ją do odbicia to się rozbudza.
Jak to ogarnąć aby było dobrze ?
Dodoatkowo ładnie się przystawia, je dłuuugo a nie najada się przez co dokarmiałam już MM.
Ten cały temat karmienia jest na maxa stresujący.
Piję Femaltiker, dostawiam ją i czekam aż laktacja się rozkręci, sutki mnie bolą jak nie wiem co, ale coś chyba rusza bo całe piersi robią się twarde i dość ciepłe.
Macie jakieś rady jak to wszyztko ogarnąć? Może warto też lqktatorem powalczyć?
Jakie aplikacje dzieciowe i te do karmienia polecacie?
Ciągle zapominam o której zaczynałam.karmić więc wolałabym jakąś apkę to kontrolującą.
Ounai Ty chyba coś wysyłałaś ?
Zdrówka dla Martusi, przeziebienie u takiego maluszka to pewnie ciężki tematMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kar_oliv wrote:Lalia, może będziemy parą bo ja mam w karcie ciąży TP na 18.12 😁
Kar, z przyjemnością zostanę Twoją porodową parą 😍😍😍kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Do nas zawitala tesciowa (boze miej mnie w opiece)
Wczoraj zajmowala sie malym a ja robilam kolacje, pozniej zaczela opowiadac ze dala mlodemu cycka ale nie chcial. Ja zaczelam miec mindfuck i potem pytam meza o co chodzi a ten ze ona smoczek nazwala cyckiem 🙈🙈🙈
Lalia super ze cukry w normie i dieta nie daje Ci bardzo w kosc 💪 jak zwykle jesteś super przygotowana na kazda ewentualnosc❤
Kinusia, Staś śliczny 💕
Kkasia co u Ciebie?
Kurcze moj Leos tez spi nieraz po 3h w dzień, gdybym spala z nim obok to juz w ogole by spal szczesliwy ile wlezie, nocki też nienajgorzej jak brzuszek nie boli to sie budzi kolo polnocy/1 potem 3/4 i potem juz 6/7. Miałyscie rację z tym wiszeniem na cycku, teraz juz nie jest tak zle, jestem dalej jego najlepszym uspokajaczem ale jak już zaśnie to spokoIryska, kar_oliv, Lalia, Annia, Inaa89, kic83, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Nowa staraczka, nie mogę z tym cycem teściowej, haha 🙊🙊
Lalia, trzymam kciuki żebyś urodziła przed świętami, super prezent byś miała 😘
Michałek chyba wziął sobie do serca nasze rozmowy o drzemkach w dzień i śpi już godzinę🧐 Chyba to efekt szczepienia😶Lalia, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Anetka a skąd wiesz że się nie najada? Ssie aktywnie czy tylko ciumkoli? Pytam serio bo ja wiem tylko tyle co na szkole rodzenia mówili, czyli że w pierwszych dniach życia żołądek dziecka jest wielkości wiśni i nie trzeba dużo żeby się najadło. Wspominali też że dzieci karmionych piersią się nie odbija. Ale niech mamy z dziećmi na świecie coś poradzą bo nie chcę żeby wyszło na to że się mądruję a dziecko nadal w brzuchu 😊
Przeraża mnie karmienie, chyba to jest kolejny temat który chcę omówić z położną 🙈Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai wrote:Zadzwoniłam do męża żeby odebrał syna z przedszkola bo ma lekki stan podgorączkowy. Chyba umówię ja na teleporadę. Po drodze od fizjo zajadę chyba do apteki po maść majerankową. Nienawidzę zimy
Mam dwie rady :
Nie zdrowo ale parę dni nic się nie stanie więc możesz na czas katarku kłaść jej główkę wyżej wtedy smarki lepiej spływają i na dzień jak ją masz na oku zrób jej woreczej np z gazy poprzekrawaj ząbki czosnku na pół włóż do tego woreczka i przypnij jej gdzieś do ubranka albo powieś ba łóżeczku no i rozgrzej piersiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Kar, Suszarka, proponuję że niczym Trzy Królowe wybierzemy się na porodówkę przed świętami 👑👑👑😁
kar_oliv, KarolinaMaria, Suszarka, Enigvaa, Ladyo, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość