X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Dziewczynki, czesc, mam pytanie, czy ciuszki bobasowe biae i kolorowe mogę prac razem czy rozdzielić na jasne i ciemniejsze?
    Możesz, w razie czego kup sobie chusteczki wyłapujące kolor żeby Ci jedne od drugich nie zafarbowały. Ja piorę razem z naszymi ubraniami więc nie mam problemu z uzbieraniem jaasnego/ciemnego

Gagatka lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ok, ja rozumiem ubieranie w swoje ubrania, ale nie widzę sensu używania ubrań jako jednorazowek i zostawiania ich w szpitalu. Przecież można je w domu wyprać. Szpital to nie Prypeć, że ubrania są skażone odpadem radioaktywnym który zejdzie za 300 lat dopiero ;)

Inga, na 100% tak jest, dlatego ja nie chciałam nigdzie jechać na Święta,bo przechodziłam to już z 1 dzieckiem. Teraz moja teściowa też się dorwała do małej i efekt jest taki, że ona w nocy wisi co 2h na cycku przez godzinę albo 1,5. Ja jestem zombie a moja teściowa i tak nic nie rozumie. Wczoraj jak jej próbowałam tłumaczyć, że musi mi mała dać na chwilę bo to nie dlatego, że ja złośliwie nie chcę jej dać bawić wnuczki tylko dlatego, że dziecko przeżywa to mi powiedziała "nic takiego się nie dzieje" na co mój mąż odpowiedział "nic się nie dzieje bo to nie Ty wstajesz do niej w nocy".
    A najgorsze jest to, że ona ja ciągle nosi przodem do świata, że zwisającymi nogami, odgiętą lekko do tyłu, a jak się zmęczy to trzyma ja w takiej samej pozycji plus siedzącą na kolanach. Mój mąż jest średnim wsparciem, bo też nie rozumie dlaczego nie można sadzać dziecka. Na szczęście teściowa jutro jedzie do siebie już.

Ja też zabieram ze sobą, szkoda mi zostawiać, zresztą w szpitalu u mnie nie ma takiego zwyczaju.

Ounai lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai... Zbliża się styczeń i dietka - gotowa na noworoczne wyzwanie? :)
    Powiem szczerze, że nie znoszę hasła "noworoczne postanowienia" itp, bo jeśli ludzie postanawiają zrobić coś od nowego roku to znaczy że wcale nie są na to gotowi. Ja chciałam zamówić już od jutra ale mój mąż coś marudzi że będziemy sami gotować. Taaaa, jasne. Tak czy siak nie mogę się już doczekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 12:06

SzalonaOna lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Inaa, ale on jest super!

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie - czy do torby/ walizki pakowałyście od razu ciuszki na wyjście dla maluchów? Czy potem mąż Wam donosił?
    Pakowałam od razu do walizki, tylko ja nie musiałam mieć ciuszków w szpitalu bo szpital dawał. Jedynie potrzebowałam mieć na wyjście.

Suzi, jak Cię stać żeby mieć jednorazowe ubrania to możesz tak zrobić i potem wkładać do wanienki żeby Ci przebrały w Twoje. Zapytaj po prostu pielęgniarki jak masz to zrobić jak będą Cię przyjmować do szpitala, tak będzie najłatwiej. I tak będziesz mieć na to trochę czasu bo nie wezmą Cię na cc prosto od drzwi :)

Nowastaraczka, ja smarowałam mleczkiem do ciała z little siberica. Możesz też użyć olej ze słodkich migdałów. Moim zdaniem wszystko z naturalnym składem. Oliwka nie jest dobra bo wysusza skórę i zatyka pory.
    Zwróciłabym też uwagę na to w czym myjesz dziecko. Może już w kąpieli wysuszasz skórę?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv Kochana szkoda ze uck jest tak oblegane i mialas pecha ze akurat tak było pełno ze Cie nie przyjęli ale byłaś meeega dzielna i dałaś rade. Maja jest śliczna. Jak opieka na zaspie?

Inaa Tymek jest taki slooodki i rzeczywiście wygląda na dużego silnego chłopca, gdyby nie sonda to bym nie powiedziala ze jest wczesniakiem.

Matyldzia kolejny slodziak, jak te dzieci szybko rosna.

Kubuś uwielbia ludzi i mimo ze w wigilie sporo jeździliśmy i zwiedził 3 domy i poznał duzo ludzi to nic a nic nie bylo z nim problemu, nie byl marudny wręcz mialam wrażenie że jest zadowolony ze jest w centrum uwagi i ze tyle osób go nosi i mówi do niego. Kochane dziecko z niego dal tyle radości wszystkim ze byłam w szoku jak wszyscy czekali na spotkanie z nim.

SzalonaOna, Wik89, KarolinaMaria, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 20:59

Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 20:59

Inaa89, edyciak., Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar Oliv gratuluję córeczki, ma piękną datę urodzenia!❤️🙂
    Edytka, Suszarka ma rację z tym smoczkiem, jeśli dziecko traktuje pierś jak smoczek, to zamęczysz się. Smoczek nie jest taki zły, zawsze to jakiś sposób żeby uspokoic dziecko. mi położona mówiła , że w sumie lepiej nauczyć smoczka niż żeby ssało palce, bo od palców oduczyć to jest straszny kłopot.
    My jesteśmy na święta u moich rodziców, ale jakieś smętne te święta, miała być moja starsza siostra z dziećmi ale się rozchorowali i mają covida 😕 smutne to, nie widziałyśmy się od sierpnia, nie wiem kiedy teraz będzie okazja..

edyciak., kar_oliv lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna Tymek jaki piękny. Muszę ci powiedzieć że na tym zdjęciu kojarzy mu się z brusem willisem. Więc jupi ja jej mother fuc... Jestem twardziel i raz dwa wyjdę do domku. Ja wczoraj zaliczyłam 🤮🤮🤮. Do tego koszmarnie boli mnie góra brzucha pewnie przez jej główkę wbijając mi się tam cały czas. we wtorek mam kwalifikacje do cc

Inaa89 lubi tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Edyciak, jeśli dziecko ssie pierś nieodzywczo (czyli traktuje jak smoczek) to ja bym rozważyła podawanie smoczka, bo się zajedziesz.

My dzisiaj jedziemy do teściów, a jutro rano mam ktg. Wydaje mi się że ostatnie tygodnie ciąży trwają całą wieczność 🤦
    Właśnie rozważyliśmy, że będziemy podawać. 😉 Może nie często, ale w takich sytuacjach, gdy pcha wszystko do buzi i ssie. Cóż... Nie będziemy walczyć z jego naturą.
    A do nas zaraz dziadki przyjeżdżają. 😉

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Inaa, ale on jest super!

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie - czy do torby/ walizki pakowałyście od razu ciuszki na wyjście dla maluchów? Czy potem mąż Wam donosił?
    Mąż mi przywiózł razem z nosidełkiem.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że okłady z Rivanolu na krocze to dobry pomysł? Teściowa tak robiła..
    Altacetu nie mam w domu, a apteka świąteczna 25 km ode mnie - nie chce mi się tyle jechać.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak śmiało rób okłady z rivanolu. Mi pomogły.

edyciak. lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Inaa, ale on jest super!

Wg mnie to zależy od tego czy i gdzie mąż Was odbiera . U nas było tak, że mąż odbierał nas w miejscu gdzie byłi zimno i wiało więc nie wyobrażam sobie abym miała tam przebierać. Ubrałam ją tam w.kombinezon misiowy ltóry i tak zaraz zdjęliśmu bo nie.nadawał się do łupiny.
    Wg mnie.lepszym pomysłem jest.aby wziąć ubranka ze sobą a ew kombinezon niech Ci poda dzień wcześniej mąż.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Powiem szczerze, że nie znoszę hasła "noworoczne postanowienia" itp, bo jeśli ludzie postanawiają zrobić coś od nowego roku to znaczy że wcale nie są na to gotowi. Ja chciałam zamówić już od jutra ale mój mąż coś marudzi że będziemy sami gotować. Taaaa, jasne. Tak czy siak nie mogę się już doczekać :D
    Dołączam się do Was. Od jutra odstawiam słodycze a od poniedziałku wracam do zdrowego odżywiania. Zostało mi bardzo dużo kg po ciąży - 9!! I nic nie idzie w dół, dramat.

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Myślicie, że okłady z Rivanolu na krocze to dobry pomysł? Teściowa tak robiła..
    Altacetu nie mam w domu, a apteka świąteczna 25 km ode mnie - nie chce mi się tyle jechać.
    Podobno rivanol super.l

edyciak. lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dołączam się do Was. Od jutra odstawiam słodycze a od poniedziałku wracam do zdrowego odżywiania. Zostało mi bardzo dużo kg po ciąży - 9!! I nic nie idzie w dół, dramat.
    Ja też obiecuje sobie, że już ani grama słodyczy, bo niestety to moja największa zmora 🙊

No i dieta od poniedziałku do piątku, w weekendy w w miarę zdrowy styl życia i jakoś to będzie 💪 może jakaś półforma na lato się zrobi 💪

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Mamuśki, może ktoras ma jakis dobry patent. Małemu strasznie się łuszczy skora na glowce, nie jest to ciemieniucha tylko złażaca skora, oliwkowalam i delikatnie zdrapywalam ale to jakas never ending story. Moze jest cos lepszego od oliwki?
    Poli pomogła kąpiel w emolium i poamarowanie jej tym masełkiem które polecal Motylek, później jak będę w domu mogę podać Ci nazwę.

SzalonaOna, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Poli pomogła kąpiel w emolium i poamarowanie jej tym masełkiem które polecal Motylek, później jak będę w domu mogę podać Ci nazwę.
    Ja też polecam nadal. Matyldzię wyszła ciemienucha na czole, po której już nie ma ani śladu, a stosowałam tylko to masełko. Zresztą ja po kąpieli smaruje jej całe ciałko tym :)

42d1a2a16312.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 13:37

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv, trochę Twój poród przypomina mi mój, ja też darłam się w trakcie że nie dam rady, bolało jakby mnie żywcem cielli, i też mówiłam że Pola będzie jedynaczką. Na szczęścje natura nas tak skonstuowala żs o tym naprawde się zapomina i ja jak zawsze myślałam aby mieć max 2 dzieci to teraz jak patrzę na tego mojego bączką małego to marze o trójce bo ten czas z maluchem jest tak piękny :D

Gratuluje Ci ślicznej córeczki! Pamietaj, że byłaś baaaaaardzo dzielna i to jest właśnie nasza kobieca siła że dajemy rade znieść ten ból dla naszych dzieci. Co dzień to będzie lepiej, zobaczysz ;).

edyciak., kar_oliv lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 2681 2682 2683 2684 2685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ