Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gagatka wrote:Dziewczynki, czesc, mam pytanie, czy ciuszki bobasowe biae i kolorowe mogę prac razem czy rozdzielić na jasne i ciemniejsze?
Gagatka lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Ok, ja rozumiem ubieranie w swoje ubrania, ale nie widzę sensu używania ubrań jako jednorazowek i zostawiania ich w szpitalu. Przecież można je w domu wyprać. Szpital to nie Prypeć, że ubrania są skażone odpadem radioaktywnym który zejdzie za 300 lat dopiero
Inga, na 100% tak jest, dlatego ja nie chciałam nigdzie jechać na Święta,bo przechodziłam to już z 1 dzieckiem. Teraz moja teściowa też się dorwała do małej i efekt jest taki, że ona w nocy wisi co 2h na cycku przez godzinę albo 1,5. Ja jestem zombie a moja teściowa i tak nic nie rozumie. Wczoraj jak jej próbowałam tłumaczyć, że musi mi mała dać na chwilę bo to nie dlatego, że ja złośliwie nie chcę jej dać bawić wnuczki tylko dlatego, że dziecko przeżywa to mi powiedziała "nic takiego się nie dzieje" na co mój mąż odpowiedział "nic się nie dzieje bo to nie Ty wstajesz do niej w nocy".
A najgorsze jest to, że ona ja ciągle nosi przodem do świata, że zwisającymi nogami, odgiętą lekko do tyłu, a jak się zmęczy to trzyma ja w takiej samej pozycji plus siedzącą na kolanach. Mój mąż jest średnim wsparciem, bo też nie rozumie dlaczego nie można sadzać dziecka. Na szczęście teściowa jutro jedzie do siebie już.
Ja też zabieram ze sobą, szkoda mi zostawiać, zresztą w szpitalu u mnie nie ma takiego zwyczaju.
Ounai lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
SzalonaOna wrote:Ounai... Zbliża się styczeń i dietka - gotowa na noworoczne wyzwanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 12:06
SzalonaOna lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Gagatka wrote:Inaa, ale on jest super!
Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie - czy do torby/ walizki pakowałyście od razu ciuszki na wyjście dla maluchów? Czy potem mąż Wam donosił?
Suzi, jak Cię stać żeby mieć jednorazowe ubrania to możesz tak zrobić i potem wkładać do wanienki żeby Ci przebrały w Twoje. Zapytaj po prostu pielęgniarki jak masz to zrobić jak będą Cię przyjmować do szpitala, tak będzie najłatwiej. I tak będziesz mieć na to trochę czasu bo nie wezmą Cię na cc prosto od drzwi
Nowastaraczka, ja smarowałam mleczkiem do ciała z little siberica. Możesz też użyć olej ze słodkich migdałów. Moim zdaniem wszystko z naturalnym składem. Oliwka nie jest dobra bo wysusza skórę i zatyka pory.
Zwróciłabym też uwagę na to w czym myjesz dziecko. Może już w kąpieli wysuszasz skórę?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kar_oliv Kochana szkoda ze uck jest tak oblegane i mialas pecha ze akurat tak było pełno ze Cie nie przyjęli ale byłaś meeega dzielna i dałaś rade. Maja jest śliczna. Jak opieka na zaspie?
Inaa Tymek jest taki slooodki i rzeczywiście wygląda na dużego silnego chłopca, gdyby nie sonda to bym nie powiedziala ze jest wczesniakiem.
Matyldzia kolejny slodziak, jak te dzieci szybko rosna.
Kubuś uwielbia ludzi i mimo ze w wigilie sporo jeździliśmy i zwiedził 3 domy i poznał duzo ludzi to nic a nic nie bylo z nim problemu, nie byl marudny wręcz mialam wrażenie że jest zadowolony ze jest w centrum uwagi i ze tyle osób go nosi i mówi do niego. Kochane dziecko z niego dal tyle radości wszystkim ze byłam w szoku jak wszyscy czekali na spotkanie z nim.SzalonaOna, Wik89, KarolinaMaria, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Kar Oliv gratuluję córeczki, ma piękną datę urodzenia!❤️🙂
Edytka, Suszarka ma rację z tym smoczkiem, jeśli dziecko traktuje pierś jak smoczek, to zamęczysz się. Smoczek nie jest taki zły, zawsze to jakiś sposób żeby uspokoic dziecko. mi położona mówiła , że w sumie lepiej nauczyć smoczka niż żeby ssało palce, bo od palców oduczyć to jest straszny kłopot.
My jesteśmy na święta u moich rodziców, ale jakieś smętne te święta, miała być moja starsza siostra z dziećmi ale się rozchorowali i mają covida 😕 smutne to, nie widziałyśmy się od sierpnia, nie wiem kiedy teraz będzie okazja..edyciak., kar_oliv lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Inna Tymek jaki piękny. Muszę ci powiedzieć że na tym zdjęciu kojarzy mu się z brusem willisem. Więc jupi ja jej mother fuc... Jestem twardziel i raz dwa wyjdę do domku. Ja wczoraj zaliczyłam 🤮🤮🤮. Do tego koszmarnie boli mnie góra brzucha pewnie przez jej główkę wbijając mi się tam cały czas. we wtorek mam kwalifikacje do cc
Inaa89 lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Suszarka wrote:
Edyciak, jeśli dziecko ssie pierś nieodzywczo (czyli traktuje jak smoczek) to ja bym rozważyła podawanie smoczka, bo się zajedziesz.
My dzisiaj jedziemy do teściów, a jutro rano mam ktg. Wydaje mi się że ostatnie tygodnie ciąży trwają całą wieczność 🤦
A do nas zaraz dziadki przyjeżdżają. 😉 -
Gagatka wrote:Inaa, ale on jest super!
Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie - czy do torby/ walizki pakowałyście od razu ciuszki na wyjście dla maluchów? Czy potem mąż Wam donosił?
Wg mnie.lepszym pomysłem jest.aby wziąć ubranka ze sobą a ew kombinezon niech Ci poda dzień wcześniej mąż.Gagatka lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Powiem szczerze, że nie znoszę hasła "noworoczne postanowienia" itp, bo jeśli ludzie postanawiają zrobić coś od nowego roku to znaczy że wcale nie są na to gotowi. Ja chciałam zamówić już od jutra ale mój mąż coś marudzi że będziemy sami gotować. Taaaa, jasne. Tak czy siak nie mogę się już doczekać
Ounai lubi tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Myślicie, że okłady z Rivanolu na krocze to dobry pomysł? Teściowa tak robiła..
Altacetu nie mam w domu, a apteka świąteczna 25 km ode mnie - nie chce mi się tyle jechać.edyciak. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dołączam się do Was. Od jutra odstawiam słodycze a od poniedziałku wracam do zdrowego odżywiania. Zostało mi bardzo dużo kg po ciąży - 9!! I nic nie idzie w dół, dramat.
No i dieta od poniedziałku do piątku, w weekendy w w miarę zdrowy styl życia i jakoś to będzie 💪 może jakaś półforma na lato się zrobi 💪 -
Nowastaraczka wrote:Mamuśki, może ktoras ma jakis dobry patent. Małemu strasznie się łuszczy skora na glowce, nie jest to ciemieniucha tylko złażaca skora, oliwkowalam i delikatnie zdrapywalam ale to jakas never ending story. Moze jest cos lepszego od oliwki?
SzalonaOna, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Poli pomogła kąpiel w emolium i poamarowanie jej tym masełkiem które polecal Motylek, później jak będę w domu mogę podać Ci nazwę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 13:37
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kar oliv, trochę Twój poród przypomina mi mój, ja też darłam się w trakcie że nie dam rady, bolało jakby mnie żywcem cielli, i też mówiłam że Pola będzie jedynaczką. Na szczęścje natura nas tak skonstuowala żs o tym naprawde się zapomina i ja jak zawsze myślałam aby mieć max 2 dzieci to teraz jak patrzę na tego mojego bączką małego to marze o trójce bo ten czas z maluchem jest tak piękny
Gratuluje Ci ślicznej córeczki! Pamietaj, że byłaś baaaaaardzo dzielna i to jest właśnie nasza kobieca siła że dajemy rade znieść ten ból dla naszych dzieci. Co dzień to będzie lepiej, zobaczysz.
edyciak., kar_oliv lubią tę wiadomość