Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gagatka wrote:Kic, czyli poza tymi nocnymi pobudkami, jest dobrze, prawda? Super, fajnie, że mąż staje na wysokości zadania, a Wik to w ogóle sama słodycz.
Ja sobie właśnie uświadomiłam, że karmiąc lub odciągając co 3 godziny, zostaje w najlepszym wypadku 2 na cokolwiek, w tym sen. Nie wiem, jak dam radę, nie pamiętam jak było z córką.
Zaraz jadę na pobrania, potem może się prześpię i o 13 mam u lekarza kontrolę przepływów. Trzymajcie kciuki, żeby moja Mała rosła cokolwiek.
Trzymajcie się!
Gagatko
tak, jest bardzo dobrze. Bałam się tej różnicy wieku 5 lat a okazuje się, że niepotrzebnie.
Aleks tak jak na początku miał problemy z brzuszkiem tak dawno już zniknęły.
Jest łatwy w obsłudze, bo mało płacze, lubi smoczki, przyjmie butle z moim mlekiem.
Nie płacze za mną, lubi być na rękach u mojego męża, spać na jego klacie. Myślę, że teraz jest inaczej niż przy corce bo mąż ma home office i jest cały czas z nami. Mojemu mężowi kupy nie straszne i zapieranie bodziaków.
Dasz radę, zobaczysz. U Was też jest fajna różnica wieku, więc córka myślę, że będzie umiała się sobą sama zająć.Nowastaraczka, Gagatka, emdar, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Powiem Ci ze tez zaczynam dostrzegać podobieństwo.
Dziewczyny, cofam to z laltatorem, że medela coś zmienia. 30ml po 15 min odciągania z jednej piersi. Moje cycki nie lubią laktatora po prostu, bo z laktatora już nic nie leciało a jak nacisnęłam ręką to trysnęło aż pod sufit 🤷♀️
Ja mam medelę swing flex, na poczatku spoko tez "duzo" szlo a teraz to kolektor pokarmu mi wiecej zbiera. To chyba nie kwestia laktatora tylko po prostu cycki wolą dzieci od sprzetu i cos nie wspolpracuje -
Suszarka sprawdziłam wypis. W dniu przyjęcia do szpitala miałam 34 j białka w moczu
Jak zorganizować układanie puzzli przy dwulatku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 10:33
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Nowastaraczka wrote:U nas tez przesuszenie, moze to hipp a moze za cieplo w domu 🤷♀️ juz glupieje czym nawilzac. Zamowilam teraz hagi baby i zobaczymy jak na mojego sucharka podziala
Nowastaraczka u nas była taka sucha skóra właśnie. Smarowałam główkę balsamem i czesalam jak najczęściej, np w trakcie karmienia.
Kic, nie ma co tracic nadziei. Ja też wierzę, że Marta się naprawikic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Jednorożec89 wrote:Suszarka sprawdziłam wypis. W dniu przyjęcia do szpitala miałam 34 j białka w moczu
Jak zorganizować układanie puzzli przy dwulatku?moja mama układała jak szliśmy spać, a potem wsuwała pod dywan
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Postaram się was nadrobić ale potrzebuję czasu 😁 Od wczoraj jesteśmy w domku, był w szpitalu spadek wagi 8% ale nas wypuścili, za 2 dni konieczna kontrola wagi 👍 W szpitalu była niespokojna i mi ciągle płakała, była najgłośniejsza a w domku inne dziecko aż się śmiałam czy nie pomyliłam i nie wzięłam innego 😂😂😂😂😂
Ogólnie odniosę się do porodu, że to już powoli zanika i jestem bardzo szczęśliwa, że ją mam, na prawdę z każdą dobą poznajemy się coraz bardziej. Na wypisie miałam pęknięcie 2 stopnia, 2 faza trwała 1,5 godziny.
Motylku, dokładna godzina narodzin to 12:42 😁
Edit: I była 💩 wczoraj, bałam się a w ogóle nic nie bolało, to chyba nagroda 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 11:47
Wik89, Iryska, Ounai, Annia, KarolinaMaria, calanthe, Lalia, Gagatka, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111, Nikaa92, Julik lubią tę wiadomość
-
Kar_oliv, fajnie ze juz jestescie w domu
Kic, no to super u Ciebie, na pewno wkrotce sie uda Wam przestawic ten nocny sen, tak czy siak 8 h bez pobudek to dla mnie jest KOSMOSu mnie nic sie nie zmienilo w tej sferze poki co
takze zazdrosCze
Ja tez mniej sie udzielam, bo ciagle mam cos do zrobienia, probuje tez nadrobic lektury o rodzicielstwie, w ciazy skupilam sie na czytaniu o ciazy i porodzie (z perspektywy czasu - mysle, ze niepotrzebnie), teraz chce nadrobic
Emdar, czytam wlasnie Jezyk niemowlat i zdaje sobie sprawe z tego, ze metody autorki sa kontrowersyjne, sama ich w sumie nie stosuje, ale niektore pojedyncze rady zamierzam wykorzystac i zaluje, ze od poczatku ich nie stosowalam
Ale A. Stein tez podczytuję, zeby nie bylo
kar_oliv, emdar lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
kar_oliv, Zulugula, emdar, calanthe, Annia, Lalia, KarolinaMaria, Gagatka, Nowastaraczka, Wik89, Ounai, dmg111, ZielonaHerbata, LaBellePerle lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Kicku przecież Olek pięknie śpi! Fakt, że trochę za wcześnie, ale i tak bralabym taki set od 18 do 3 bez wahania! ZazdroMój egzemplarz to chyba nie udał się ani do mnie ani do męża bo my oboje śpiochy. 😂
Enigvaaa śliczny kącik.Zulugula, Enigvaa, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wik, naprawdę łącze się w bólu pobudek dziecięcych:( Mówię Ci,jeszcze będzie dobrze! Co do książek,to tak jak pisałam każdy musi wybrać coś dla siebie:) śpiących nocy Ci życzę!
Wik89 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja też zazdroszczę takiego snu malucha! 😱 u nas z tym spaniem to jakiś dramat, prześpi max 3h pod rząd, ale ostatnio to i tak rzadko bo często się wybudza... w nocy ma przerwy i potrafi nie spać 2h i trzeba nosić, wozić w wózku ale i tak nie zaśnie 😩 także ja to może śpię bo max 5h a ciągiem to może raz w ciągu nocy uda się, że 2h reszta to takie drzemki po godzinie albo o mniej 😒
Wik89 lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Wik, naprawdę łącze się w bólu pobudek dziecięcych:( Mówię Ci,jeszcze będzie dobrze! Co do książek,to tak jak pisałam każdy musi wybrać coś dla siebie:) śpiących nocy Ci życzę!
Inga a twój synek jest na MM prawda? Czyli nie ma znaczenia jakie mleko tylko jakie dziecko...Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U nas ostatnio noce nawet dobre, mały chodzi spać koło 21-22 i potem je dopiero o 3. Ale rzadko kiedy śpi ciągiem do tej 3 , zwykle 2 pobudki ma w trakcie których coś tam postęka, pokręci się i śpi dalej. Ale od tej 3 to już taki całkiem przerwany sen ma, zapada w takie krótkie drzemki tylko😏 ale mi to pasuje, wysypiam się nawet🤗
calanthe lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Annia, nie sądziłam nigdy że to powiem,ale trochę się do tego przyzwyczaiłam. Może inaczej, zaakceptowałam,no bo co tu zrobić. Ale organizm trochę juz lepiej sobie radzi z tymi wybudzeniami nocnymi. Ja to też nie mam tak strasznie źle, bo jak stary ma mniej roboty pilnej to potrafię w dzień odespać kilka godzin. Nie jest to tak efektywne jak nocny sen,no ale jakoś daję radę. U nas to się chyba zapowiada na typ dziecka słabo śpiący do 2 czy tam nawet 3r.ż.,bo tak jak piszę, Julek ma 10 mscy i jego maks spania ciągiem to 3 h(naprawdę na palcach jednej ręki mogę zliczyć). W dzień śpi przeważnie dwa razy(gdzieś po godzinę),kilka razy zdarzyło mu się już raz; łącznie w ciągu dnia śpi kolo 2h,czyli tez bez szału. Też uważam, że to nie jest kwestia mleka(też się łudziłam 😒). Od końca 6 miesiąca Julek dostaje na noc mm, i śpi identycznie jak wtedy gdy dawałam mu moje mleko. No taki typ, nic nie zrobię, trzeba przeczekać i tyle.
Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Enigva, gratuluję ciąży donoszonej!
Ja dziś zaczynam 39 tc, zwiastunów porodu brak, brzuch wysoko, czop chyba dalej siedzi, skurczy ZERO, zaliczyłam dziś spacer i brzuch stwardniał może z raz i to na chwilę 😂 jestem pewna, że doczekam do terminu. Dziś spałam 4,5 h, co jest sukcesem. Piję olej z wiesiołka, herbatę z liści malin, masuję krocze, bujam się na piłce, jakieś bzyki się zdarzyły, ale wątpię, by coś dały, pewnie trzeba byłoby codziennie, a jakoś sobie teraz tego nie wyobrażam. Jest mnie za dużo i nie potrafię tak na zawołanie. Modlę się tylko, żeby coś samo ruszyło za 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 12:26
Enigvaa, SolAngelica lubią tę wiadomość
🦄 2021 r.