X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Kic, czyli poza tymi nocnymi pobudkami, jest dobrze, prawda? Super, fajnie, że mąż staje na wysokości zadania, a Wik to w ogóle sama słodycz.

Ja sobie właśnie uświadomiłam, że karmiąc lub odciągając co 3 godziny, zostaje w najlepszym wypadku 2 na cokolwiek, w tym sen. Nie wiem, jak dam radę, nie pamiętam jak było z córką.

Zaraz jadę na pobrania, potem może się prześpię i o 13 mam u lekarza kontrolę przepływów. Trzymajcie kciuki, żeby moja Mała rosła cokolwiek.

Trzymajcie się!

Gagatko
    tak, jest bardzo dobrze. Bałam się tej różnicy wieku 5 lat a okazuje się, że niepotrzebnie.
    Aleks tak jak na początku miał problemy z brzuszkiem tak dawno już zniknęły.
    Jest łatwy w obsłudze, bo mało płacze, lubi smoczki, przyjmie butle z moim mlekiem.
    Nie płacze za mną, lubi być na rękach u mojego męża, spać na jego klacie. Myślę, że teraz jest inaczej niż przy corce bo mąż ma home office i jest cały czas z nami. Mojemu mężowi kupy nie straszne i zapieranie bodziaków.
    Dasz radę, zobaczysz. U Was też jest fajna różnica wieku, więc córka myślę, że będzie umiała się sobą sama zająć.

Nowastaraczka, Gagatka, emdar, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Powiem Ci ze tez zaczynam dostrzegać podobieństwo.

Dziewczyny, cofam to z laltatorem, że medela coś zmienia. 30ml po 15 min odciągania z jednej piersi. Moje cycki nie lubią laktatora po prostu, bo z laktatora już nic nie leciało a jak nacisnęłam ręką to trysnęło aż pod sufit 🤷‍♀️

Ja mam medelę swing flex, na poczatku spoko tez "duzo" szlo a teraz to kolektor pokarmu mi wiecej zbiera. To chyba nie kwestia laktatora tylko po prostu cycki wolą dzieci od sprzetu i cos nie wspolpracuje

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka sprawdziłam wypis. W dniu przyjęcia do szpitala miałam 34 j białka w moczu

Jak zorganizować układanie puzzli przy dwulatku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 10:33

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    U nas tez przesuszenie, moze to hipp a moze za cieplo w domu 🤷‍♀️ juz glupieje czym nawilzac. Zamowilam teraz hagi baby i zobaczymy jak na mojego sucharka podziala
    Ja po każdej kąpieli smaruję Marcie całe ciałko balsamem. Kąpiemy się co 2 dzień. Może tak spróbuj?

Nowastaraczka u nas była taka sucha skóra właśnie. Smarowałam główkę balsamem i czesalam jak najczęściej, np w trakcie karmienia.

Kic, nie ma co tracic nadziei. Ja też wierzę, że Marta się naprawi ;)

kic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Suszarka sprawdziłam wypis. W dniu przyjęcia do szpitala miałam 34 j białka w moczu

Jak zorganizować układanie puzzli przy dwulatku?
    Mi przy 4-latku się nie udało. Mój zestaw 1000 el leży i czeka na lepsze czasy ;) moja mama układała jak szliśmy spać, a potem wsuwała pod dywan

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się was nadrobić ale potrzebuję czasu 😁 Od wczoraj jesteśmy w domku, był w szpitalu spadek wagi 8% ale nas wypuścili, za 2 dni konieczna kontrola wagi 👍 W szpitalu była niespokojna i mi ciągle płakała, była najgłośniejsza a w domku inne dziecko aż się śmiałam czy nie pomyliłam i nie wzięłam innego 😂😂😂😂😂

Ogólnie odniosę się do porodu, że to już powoli zanika i jestem bardzo szczęśliwa, że ją mam, na prawdę z każdą dobą poznajemy się coraz bardziej. Na wypisie miałam pęknięcie 2 stopnia, 2 faza trwała 1,5 godziny.

Motylku, dokładna godzina narodzin to 12:42 😁

Edit: I była 💩 wczoraj, bałam się a w ogóle nic nie bolało, to chyba nagroda 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 11:47

Wik89, Iryska, Ounai, Annia, KarolinaMaria, calanthe, Lalia, Gagatka, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111, Nikaa92, Julik lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv, fajnie ze juz jestescie w domu :)
    Kic, no to super u Ciebie, na pewno wkrotce sie uda Wam przestawic ten nocny sen, tak czy siak 8 h bez pobudek to dla mnie jest KOSMOS :) u mnie nic sie nie zmienilo w tej sferze poki co :( takze zazdrosCze
    Ja tez mniej sie udzielam, bo ciagle mam cos do zrobienia, probuje tez nadrobic lektury o rodzicielstwie, w ciazy skupilam sie na czytaniu o ciazy i porodzie (z perspektywy czasu - mysle, ze niepotrzebnie :P ), teraz chce nadrobic
    Emdar, czytam wlasnie Jezyk niemowlat i zdaje sobie sprawe z tego, ze metody autorki sa kontrowersyjne, sama ich w sumie nie stosuje, ale niektore pojedyncze rady zamierzam wykorzystac i zaluje, ze od poczatku ich nie stosowalam
    Ale A. Stein tez podczytuję, zeby nie bylo ;-)

kar_oliv, emdar lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kącik naszego szkraba prawie gotowy 😍 maz nie mogl sie doczekac skrecenia lozeczka 🙈

f451252150cf.jpg

2f779807db83.jpg

kar_oliv, Zulugula, emdar, calanthe, Annia, Lalia, KarolinaMaria, Gagatka, Nowastaraczka, Wik89, Ounai, dmg111, ZielonaHerbata, LaBellePerle lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na ciemieniuche najbardziej pomógł krem Oillan, można nim też czółko i ostrożnie brewki posmarować i szampon w piance na ciemieniuche z Musteli. :)

Kicku przecież Olek pięknie śpi! Fakt, że trochę za wcześnie, ale i tak bralabym taki set od 18 do 3 bez wahania! Zazdro :) Mój egzemplarz to chyba nie udał się ani do mnie ani do męża bo my oboje śpiochy. 😂

Enigvaaa śliczny kącik. :)

Zulugula, Enigvaa, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, naprawdę łącze się w bólu pobudek dziecięcych:( Mówię Ci,jeszcze będzie dobrze! Co do książek,to tak jak pisałam każdy musi wybrać coś dla siebie:) śpiących nocy Ci życzę!

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę udało się tego wyczesac, systematycznie będę to robić plus dodam jakaś oliwke. Chcialam zrobic zdjęcie ale nie widać dobrze

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie jedzie po chustę :D ajaj, już nie mogę się doczekać :D

Lalia, calanthe, emdar, Nowastaraczka, Ladyo, Suszarka, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę takiego snu malucha! 😱 u nas z tym spaniem to jakiś dramat, prześpi max 3h pod rząd, ale ostatnio to i tak rzadko bo często się wybudza... w nocy ma przerwy i potrafi nie spać 2h i trzeba nosić, wozić w wózku ale i tak nie zaśnie 😩 także ja to może śpię bo max 5h a ciągiem to może raz w ciągu nocy uda się, że 2h reszta to takie drzemki po godzinie albo o mniej 😒

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 21:50

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Wik, naprawdę łącze się w bólu pobudek dziecięcych:( Mówię Ci,jeszcze będzie dobrze! Co do książek,to tak jak pisałam każdy musi wybrać coś dla siebie:) śpiących nocy Ci życzę!
    Emdar a powiedz czy przyzwyczaiłas się do tych pobudek z czasem? Organizm jakoś zmienia swój tryb? Bo u mnie też częste pobudki i wydaje mi się, że znoszę już je coraz lepiej...

Inga a twój synek jest na MM prawda? Czyli nie ma znaczenia jakie mleko tylko jakie dziecko...

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio noce nawet dobre, mały chodzi spać koło 21-22 i potem je dopiero o 3. Ale rzadko kiedy śpi ciągiem do tej 3 , zwykle 2 pobudki ma w trakcie których coś tam postęka, pokręci się i śpi dalej. Ale od tej 3 to już taki całkiem przerwany sen ma, zapada w takie krótkie drzemki tylko😏 ale mi to pasuje, wysypiam się nawet🤗

calanthe lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, nie sądziłam nigdy że to powiem,ale trochę się do tego przyzwyczaiłam. Może inaczej, zaakceptowałam,no bo co tu zrobić. Ale organizm trochę juz lepiej sobie radzi z tymi wybudzeniami nocnymi. Ja to też nie mam tak strasznie źle, bo jak stary ma mniej roboty pilnej to potrafię w dzień odespać kilka godzin. Nie jest to tak efektywne jak nocny sen,no ale jakoś daję radę. U nas to się chyba zapowiada na typ dziecka słabo śpiący do 2 czy tam nawet 3r.ż.,bo tak jak piszę, Julek ma 10 mscy i jego maks spania ciągiem to 3 h(naprawdę na palcach jednej ręki mogę zliczyć). W dzień śpi przeważnie dwa razy(gdzieś po godzinę),kilka razy zdarzyło mu się już raz; łącznie w ciągu dnia śpi kolo 2h,czyli tez bez szału. Też uważam, że to nie jest kwestia mleka(też się łudziłam 😒). Od końca 6 miesiąca Julek dostaje na noc mm, i śpi identycznie jak wtedy gdy dawałam mu moje mleko. No taki typ, nic nie zrobię, trzeba przeczekać i tyle.

Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, nauczyłam się trochę te noce adaptować sobie jakoś. Nadrabiam forum, czytam książki na czytniku, słucham podcastów na słuchawkach, ogarniam zakupy. Jakoś trzeba sobie radzić😘

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, gratuluję ciąży donoszonej!

Ja dziś zaczynam 39 tc, zwiastunów porodu brak, brzuch wysoko, czop chyba dalej siedzi, skurczy ZERO, zaliczyłam dziś spacer i brzuch stwardniał może z raz i to na chwilę 😂 jestem pewna, że doczekam do terminu. Dziś spałam 4,5 h, co jest sukcesem. Piję olej z wiesiołka, herbatę z liści malin, masuję krocze, bujam się na piłce, jakieś bzyki się zdarzyły, ale wątpię, by coś dały, pewnie trzeba byłoby codziennie, a jakoś sobie teraz tego nie wyobrażam. Jest mnie za dużo i nie potrafię tak na zawołanie. Modlę się tylko, żeby coś samo ruszyło za 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 12:26

Enigvaa, SolAngelica lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva skąd komoda z wysuwanym przewijakiem dasz link?
    A tak w ogóle piękny kącik. 💕

mhsvej28dzyxqzel.png
‹‹ 2693 2694 2695 2696 2697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ