Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Moje dziecko ma stały rytm dobowy 💙 (tak wiem, że może mu się odmienić jeszcze).
Wstaje 7:30 ⛅
Chodzi spać 19:00 🌌
W ciągu dnia mamy 3 drzemki 😴
Dzień dobry wszystkim i miłego dnia!
Jak Ty się czujesz? Mam nadzieję, że wszystko ok.
Ja wczoraj nie wytrzymałam i wyskoczyłam na delikatny trening. 3km marszobiegu, ale uczucie cudowne😍 Mam taki zamiar do kwietnia, a później 🔥🔥🔥
Myślałaś już o powrocie do treningów? Robisz jakieś ćwiczenia na wzmocnienie brzucha? Po cc podobno super sprawdzają się ćwiczenia na piłce.
Pozdrawiam Cię ciepło 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:26
Ounai, kic83 lubią tę wiadomość
-
Julik wrote:Masz ten sam model kosza? Bo serio te pampersy wrzucone siostrzeńców pachnące nie były. Polezaly tak przez noc i przy zamkniętym koszu nie było nic czuć. Nawet byłam zdziwiona że trzyma ten zApach w środku. 🤷
-
SzalonaOna wrote:Powiedzieli teraz dopiero i tylko dlatego, że zadzwonilam sama do kierowniczki.
Nooo w zasadzie to ja mam każdy weekend bez dzieci. Z co 2 weekend jest u mamy, więc tak na przemian. Nie jest źle. A teraz przez kwarantanne Z jedzie do mamy w piątek aż do 1.02 🙉Co ja bym dala za to, żeby Tymek chciał tak z raz na pół roku do babci jechać
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ej, wiecie co, wczoraj chyba waga skoczyła po weekendzie, bo dzisiaj 75,4kg, czyli w 8 dni zeszło 2,3kg 💪💪💪 do wagi sprzed ciąży jeszcze 4,2kg!
Enigvaa, Zulugula, Sylwucha, Lalia, SzalonaOna, Ladyo, kar_oliv, Inaa89, Annia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Motylku przykro mi z powodu pracy. Trzymam kciuki, żebyś sobie znalazła coś odpowiedniego.
Julik ten kosz z Tommee Tippee masz Sangenic Tec czy Sangenic Twist&Click. Zastanawiam się, który model wybrać. Widziałam na aukcji allegro porównanie kompatybilności i wynikało z tego, że do Sangenic Tec pasują oba rodzaje wkładów ( Tec i Twist). Oczywiście też pewnie później ogarnę sobie zamienniki, ale chyba fajnie mieć więcej opcji. Natomiast na ich stronie w ogóle nie mogę nic o tym znaleźć.
Anetko dziękuję za namiar do fizjoterapeutki. Zapisałam sobie i jeśli nie uda mi się umówić w Luxmedzie to wybiorę się do niej.
Ladyo powodzenia na połówkowych
Poleciałam dzisiaj z rana do piekarni po chleb z niskim indeksem. Pytanie do słodkich mamusiek macie jakiś sprawdzony przepis na taki chleb? Pieczenie nie jest mi obce, nawet na zakwasie i bym sobie chętnie ogarnęła taki chlebek w domu.SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Łooooo matko kobieto to Ty nie wiesz co to znaczy dzieci mieć. Weekendy bez dzieci, w tygodniu przedszkole, jak za panny
Co ja bym dala za to, żeby Tymek chciał tak z raz na pół roku do babci jechać
A Z. Daje czadu za całą gromadę dzieciaków -
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny.
Motylku bardzo mi przykro z powodu pracy. Uda się znaleźć coś równie fajnego.
Ladyo powodzenia na połówkowych. 🍀✊
Czytam też że u większości noc była w miarę łaskawa. To super.
Ja leżę bo jak wstaje to strasznie mi twardnieje brzuch. Jest jak kamień. 😓SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Annia, a jak tam Twój Miki? Śpi już dłużej?
Dziewczyny, to niemożliwe żeby 3 miesięczne niemowlę ząbkowalo, prawda?
Oliwia od wczoraj wrzeszczy na cały dom. Łzy lecą jak grochy. Smoczek gryzie. Slini się, wkłada piąstki do buzi. Oglądałam dziąsła, nic nadzwyczajnego nie widać.Nie wytrzymałam już i dzis dałam jej paracetamol. Teraz przynajmniej nie wrzeszczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:03
-
Sylwucha wrote:Annia, a jak tam Twój Miki? Śpi już dłużej?
Dziewczyny, to niemożliwe żeby 3 miesięczne niemowlę ząbkowalo, prawda?
Oliwia od wczoraj wrzeszczy na cały dom. Łzy lecą jak grochy. Smoczek gryzie. Slini się, wkłada piąstki do buzi. Oglądałam dziąsła, nic nadzwyczajnego nie widać.Nie wytrzymałam już i dzis dałam jej paracetamol. Teraz przynajmniej nie wrzeszczy.
Możliwe. Mój ząbkował tak w tych okolicachDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Karenira wrote:Motylku przykro mi z powodu pracy. Trzymam kciuki, żebyś sobie znalazła coś odpowiedniego.
Julik ten kosz z Tommee Tippee masz Sangenic Tec czy Sangenic Twist&Click. Zastanawiam się, który model wybrać. Widziałam na aukcji allegro porównanie kompatybilności i wynikało z tego, że do Sangenic Tec pasują oba rodzaje wkładów ( Tec i Twist). Oczywiście też pewnie później ogarnę sobie zamienniki, ale chyba fajnie mieć więcej opcji. Natomiast na ich stronie w ogóle nie mogę nic o tym znaleźć.
Anetko dziękuję za namiar do fizjoterapeutki. Zapisałam sobie i jeśli nie uda mi się umówić w Luxmedzie to wybiorę się do niej.
Ladyo powodzenia na połówkowych
Poleciałam dzisiaj z rana do piekarni po chleb z niskim indeksem. Pytanie do słodkich mamusiek macie jakiś sprawdzony przepis na taki chleb? Pieczenie nie jest mi obce, nawet na zakwasie i bym sobie chętnie ogarnęła taki chlebek w domu.Karenira lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Angie a jak Ci tak brzuch twardnieje, to Cię boli,czy to jest bezbolesne ?
Rozmawialas o tym ze swoim lekarzem?
Lekarka kazała się oszczędzać dała luteinę na noc i magnez brać. Już bardziej chyba się nie mogę oszczędzać. Robię naprawdę niewiele. Wczoraj jak tylko wstałam to zaraz kamień. 😳
Teraz wizyta 20.01 oby tylko szyjka była w porządku. 😓 -
Jednorożec89 wrote:Możliwe. Mój ząbkował tak w tych okolicach
Wszędzie piszą, że od 6 miesiąca...
Czyli to mogą być zęby 😐 Znów zaczyna się wrzask. Jak pomóc dziecku? -
Angie1985 wrote:Nie boli ale wiesz czuję taki ogromny dyskomfort. Brzuch robi się taki jakby większy i cięższy. Inaczej nie umiem tego opisać.
Lekarka kazała się oszczędzać dała luteinę na noc i magnez brać. Już bardziej chyba się nie mogę oszczędzać. Robię naprawdę niewiele. Wczoraj jak tylko wstałam to zaraz kamień. 😳
Teraz wizyta 20.01 oby tylko szyjka była w porządku. 😓
Mi się też zdarza coś takiego. Ale w sumie tak z 3 razy dziennie. I nie ma zasady, czy to podczas ruchu, czy podczas leżenia. Napina się na chwilę i zaraz puszcza ale też nie mogę tego nazwać dyskomfortem.
Też biorę luteinę dwa razy dziennie i magnez.
-
ZielonaHerbata wrote:Mi się też zdarza coś takiego. Ale w sumie tak z 3 razy dziennie. I nie ma zasady, czy to podczas ruchu, czy podczas leżenia. Napina się na chwilę i zaraz puszcza ale też nie mogę tego nazwać dyskomfortem.
Też biorę luteinę dwa razy dziennie i magnez. -
Wtedy jak byłam w szpitalu, to zapytałam o to lekarza. Powiedziała,że u szczupłych osób dzieje się coś takiego bardzo często bo nie ma na brzuchu żadnego tłuszczu i żadnej większej amortyzacji i dlatego wszystkie skurcze czuć mocniej i macica też mocniej reaguje. I o ile nie jest to w regularnych odstępach czasu i bardzo bolesne, to jest to niby ok.
Ale ile w tym prawdy, to nie wiem
Zapytam swojego lekarza 😊 -
Angie1985 wrote:To u ciebie jest normalne skurcze BH. A ja jak wstanę i stoję to jest cały czas twardy, nie robi się miękki nawet na chwilę a jak się położę to po chwili odpuszcza. 😓
Hmm to może Twój lekarz znajdzie jakaś przyczyne tych skurczy i coś na to zaradzi 😊