WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Moje dziecko ma stały rytm dobowy 💙 (tak wiem, że może mu się odmienić jeszcze).
    Wstaje 7:30 ⛅
    Chodzi spać 19:00 🌌
    W ciągu dnia mamy 3 drzemki 😴

Dzień dobry wszystkim i miłego dnia!
    Kic, myslalam wczoraj o Tobie 😘
    Jak Ty się czujesz? Mam nadzieję, że wszystko ok.
    Ja wczoraj nie wytrzymałam i wyskoczyłam na delikatny trening. 3km marszobiegu, ale uczucie cudowne😍 Mam taki zamiar do kwietnia, a później 🔥🔥🔥
    Myślałaś już o powrocie do treningów? Robisz jakieś ćwiczenia na wzmocnienie brzucha? Po cc podobno super sprawdzają się ćwiczenia na piłce.
    Pozdrawiam Cię ciepło 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:26

Ounai, kic83 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Masz ten sam model kosza? Bo serio te pampersy wrzucone siostrzeńców pachnące nie były. Polezaly tak przez noc i przy zamkniętym koszu nie było nic czuć. Nawet byłam zdziwiona że trzyma ten zApach w środku. 🤷
    Tomme Tippee Sangenic. A wrzucałaś tam kupę? Bo obsikane pampersy to mi niespodzianka śmierdzą nawet jak mąż notorycznie zostawia otwarty kosz, ale kupa to całkiem inna bajka :P

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja kupowalam tylko na Smyku :)
    A podasz model link?

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Powiedzieli teraz dopiero i tylko dlatego, że zadzwonilam sama do kierowniczki.

Nooo w zasadzie to ja mam każdy weekend bez dzieci. Z co 2 weekend jest u mamy, więc tak na przemian. Nie jest źle. A teraz przez kwarantanne Z jedzie do mamy w piątek aż do 1.02 🙉
    Łooooo matko kobieto to Ty nie wiesz co to znaczy dzieci mieć. Weekendy bez dzieci, w tygodniu przedszkole, jak za panny :D Co ja bym dala za to, żeby Tymek chciał tak z raz na pół roku do babci jechać :D

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, wiecie co, wczoraj chyba waga skoczyła po weekendzie, bo dzisiaj 75,4kg, czyli w 8 dni zeszło 2,3kg 💪💪💪 do wagi sprzed ciąży jeszcze 4,2kg!

Enigvaa, Zulugula, Sylwucha, Lalia, SzalonaOna, Ladyo, kar_oliv, Inaa89, Annia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku przykro mi z powodu pracy. Trzymam kciuki, żebyś sobie znalazła coś odpowiedniego.

Julik ten kosz z Tommee Tippee masz Sangenic Tec czy Sangenic Twist&Click. Zastanawiam się, który model wybrać. Widziałam na aukcji allegro porównanie kompatybilności i wynikało z tego, że do Sangenic Tec pasują oba rodzaje wkładów ( Tec i Twist). Oczywiście też pewnie później ogarnę sobie zamienniki, ale chyba fajnie mieć więcej opcji. Natomiast na ich stronie w ogóle nie mogę nic o tym znaleźć.

Anetko dziękuję za namiar do fizjoterapeutki. Zapisałam sobie i jeśli nie uda mi się umówić w Luxmedzie to wybiorę się do niej.

Ladyo powodzenia na połówkowych :)

Poleciałam dzisiaj z rana do piekarni po chleb z niskim indeksem. Pytanie do słodkich mamusiek macie jakiś sprawdzony przepis na taki chleb? Pieczenie nie jest mi obce, nawet na zakwasie i bym sobie chętnie ogarnęła taki chlebek w domu.

SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A podasz model link?
    https://www.smyk.com/p/czapka-zimowa-dziewczeca-z-pomponem-rozowa-wiazana-baby-iltom-iC9474/i6805574

My mamy ta i jest świetna :)

Meggi110818 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Łooooo matko kobieto to Ty nie wiesz co to znaczy dzieci mieć. Weekendy bez dzieci, w tygodniu przedszkole, jak za panny :D Co ja bym dala za to, żeby Tymek chciał tak z raz na pół roku do babci jechać :D
    Niestety wiem Ounai! 😂 Od listopada non stop siedzą w domu. Także ten...

A Z. Daje czadu za całą gromadę dzieciaków :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo - trzymam kciuki za wizytę :)

Ladyo lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Motylku bardzo mi przykro z powodu pracy. Uda się znaleźć coś równie fajnego.

Ladyo powodzenia na połówkowych. 🍀✊

Czytam też że u większości noc była w miarę łaskawa. To super.

Ja leżę bo jak wstaje to strasznie mi twardnieje brzuch. Jest jak kamień. 😓

SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, a jak tam Twój Miki? Śpi już dłużej?

Dziewczyny, to niemożliwe żeby 3 miesięczne niemowlę ząbkowalo, prawda?
    Oliwia od wczoraj wrzeszczy na cały dom. Łzy lecą jak grochy. Smoczek gryzie. Slini się, wkłada piąstki do buzi. Oglądałam dziąsła, nic nadzwyczajnego nie widać.Nie wytrzymałam już i dzis dałam jej paracetamol. Teraz przynajmniej nie wrzeszczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:03

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:

Ja leżę bo jak wstaje to strasznie mi twardnieje brzuch. Jest jak kamień. 😓

Angie a jak Ci tak brzuch twardnieje, to Cię boli,czy to jest bezbolesne ?
    Rozmawialas o tym ze swoim lekarzem?

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Annia, a jak tam Twój Miki? Śpi już dłużej?

Dziewczyny, to niemożliwe żeby 3 miesięczne niemowlę ząbkowalo, prawda?
    Oliwia od wczoraj wrzeszczy na cały dom. Łzy lecą jak grochy. Smoczek gryzie. Slini się, wkłada piąstki do buzi. Oglądałam dziąsła, nic nadzwyczajnego nie widać.Nie wytrzymałam już i dzis dałam jej paracetamol. Teraz przynajmniej nie wrzeszczy.

Możliwe. Mój ząbkował tak w tych okolicach :)

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Motylku przykro mi z powodu pracy. Trzymam kciuki, żebyś sobie znalazła coś odpowiedniego.

Julik ten kosz z Tommee Tippee masz Sangenic Tec czy Sangenic Twist&Click. Zastanawiam się, który model wybrać. Widziałam na aukcji allegro porównanie kompatybilności i wynikało z tego, że do Sangenic Tec pasują oba rodzaje wkładów ( Tec i Twist). Oczywiście też pewnie później ogarnę sobie zamienniki, ale chyba fajnie mieć więcej opcji. Natomiast na ich stronie w ogóle nie mogę nic o tym znaleźć.

Anetko dziękuję za namiar do fizjoterapeutki. Zapisałam sobie i jeśli nie uda mi się umówić w Luxmedzie to wybiorę się do niej.

Ladyo powodzenia na połówkowych :)

Poleciałam dzisiaj z rana do piekarni po chleb z niskim indeksem. Pytanie do słodkich mamusiek macie jakiś sprawdzony przepis na taki chleb? Pieczenie nie jest mi obce, nawet na zakwasie i bym sobie chętnie ogarnęła taki chlebek w domu.
    Każdy jeden na mące orkiszowej albo żytniej, na zakwasie bez mleka i drożdży będzie mieć niski ig. W chlebie jeśli wywala cukry to przez drożdże, mleko i cukier - w "piekarniach" dodają karmel żeby chleb miał ładny kolor. Myślę, że możesz też spróbować pszenno żytni.

Karenira lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Angie a jak Ci tak brzuch twardnieje, to Cię boli,czy to jest bezbolesne ?
    Rozmawialas o tym ze swoim lekarzem?
    Nie boli ale wiesz czuję taki ogromny dyskomfort. Brzuch robi się taki jakby większy i cięższy. Inaczej nie umiem tego opisać.
    Lekarka kazała się oszczędzać dała luteinę na noc i magnez brać. Już bardziej chyba się nie mogę oszczędzać. Robię naprawdę niewiele. Wczoraj jak tylko wstałam to zaraz kamień. 😳
    Teraz wizyta 20.01 oby tylko szyjka była w porządku. 😓

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Możliwe. Mój ząbkował tak w tych okolicach :)
    Poważnie?! 🙄
    Wszędzie piszą, że od 6 miesiąca...
    Czyli to mogą być zęby 😐 Znów zaczyna się wrzask. Jak pomóc dziecku?

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Nie boli ale wiesz czuję taki ogromny dyskomfort. Brzuch robi się taki jakby większy i cięższy. Inaczej nie umiem tego opisać.
    Lekarka kazała się oszczędzać dała luteinę na noc i magnez brać. Już bardziej chyba się nie mogę oszczędzać. Robię naprawdę niewiele. Wczoraj jak tylko wstałam to zaraz kamień. 😳
    Teraz wizyta 20.01 oby tylko szyjka była w porządku. 😓

Mi się też zdarza coś takiego. Ale w sumie tak z 3 razy dziennie. I nie ma zasady, czy to podczas ruchu, czy podczas leżenia. Napina się na chwilę i zaraz puszcza ale też nie mogę tego nazwać dyskomfortem.
    Też biorę luteinę dwa razy dziennie i magnez.

klz9df9hix7ly771.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Mi się też zdarza coś takiego. Ale w sumie tak z 3 razy dziennie. I nie ma zasady, czy to podczas ruchu, czy podczas leżenia. Napina się na chwilę i zaraz puszcza ale też nie mogę tego nazwać dyskomfortem.
    Też biorę luteinę dwa razy dziennie i magnez.
    To u ciebie jest normalne skurcze BH. A ja jak wstanę i stoję to jest cały czas twardy, nie robi się miękki nawet na chwilę a jak się położę to po chwili odpuszcza. 😓

mhsvej28dzyxqzel.png

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy jak byłam w szpitalu, to zapytałam o to lekarza. Powiedziała,że u szczupłych osób dzieje się coś takiego bardzo często bo nie ma na brzuchu żadnego tłuszczu i żadnej większej amortyzacji i dlatego wszystkie skurcze czuć mocniej i macica też mocniej reaguje. I o ile nie jest to w regularnych odstępach czasu i bardzo bolesne, to jest to niby ok.

Ale ile w tym prawdy, to nie wiem :P
    Zapytam swojego lekarza 😊

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    To u ciebie jest normalne skurcze BH. A ja jak wstanę i stoję to jest cały czas twardy, nie robi się miękki nawet na chwilę a jak się położę to po chwili odpuszcza. 😓

Hmm to może Twój lekarz znajdzie jakaś przyczyne tych skurczy i coś na to zaradzi 😊

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 2819 2820 2821 2822 2823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ