Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pobudka po 2,5 ale oczy jak 5 zł, cyca sam nie wie czy chce, a że po 4 zjadł z jednego cyca to drugi mi zalał wszystko dookoła mimo wkładek 🤦♀️
No nic, to nie wina Olka, a mama i tata są duzi i muszą jakoś dać radę 🤷♀️ -
Moje dziecko ma stały rytm dobowy 💙 (tak wiem, że może mu się odmienić jeszcze).
Wstaje 7:30 ⛅
Chodzi spać 19:00 🌌
W ciągu dnia mamy 3 drzemki 😴
Dzień dobry wszystkim i miłego dnia!Wik89, kar_oliv, Ladyo, Lalia, Ania81, Gagatka, Nowastaraczka, Sylwucha, SzalonaOna, Enigvaa, Karenira, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kicku, super! Moj chodzi spac po kapieli i karmieniu, czyli ok 19.30/20 i wstaje okolo 7 😀
Dotyczy to nocy bez problemow brzuszkowych oczywiscieAle dzisiejsza byla wlasnie taka spokojna! Z kilkoma pobudkami ma szybkie karmienie, 10-15 minut i spal dalej
Gdyby wszystkie noce tak wygladaly, byloby cudownie
Przedwczoraj zasnal dopiero po 23, gdy w loncu udalo mu sie zrobic kupe, i tez pobudka o 7 😅kic83, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
U nas taki rytm, mam nadzieje, że utrzyma się jak najdłużej 😀
7 rozpoczynamy dzień
3-4 spania w dzien
21-21:30 spanko
00/1 - jedzonko
3/4- jedzonko
6/7 - jedzonko
Lub
21-21:30 spanko
2- jedzonko
5/6 -jedzonkoWik89, Lalia, Ania81, Gagatka, edyciak. lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Suszarka wrote:Julik, mam nadzieję że się na mnie nie obraziłaś, bo to co pisałam o tych obrzękach było na fali wściekłości na lekarza prowadzącego. Absolutnie nie mam Ci niczego za złe, wręcz przeciwnie! I nawet myślałam o Tobie podczas porodu, że nie mogę się poddać bo Ty byłaś dzielna i też sn + CC!
Inna piękne upominkiumawiamy się, że najpóźniej do środy Tymek wychodzi i ja też? Zaciskamy zęby razem, a potem razem się cieszymy? Główka do góry ❤️ też bym chciała coś kupić dla położnych z poloznyczneho i od noworodków, tylko się zastanawiam czy lepiej czekoladki czy zamówić tort. Ale chyba czekoladki, bo covidowo bezpieczniejsze 🤭
Umówiłam nas na sesję noworodkową na 19.01. a chrzciny u nas będą chyba w ostatki. Zaprosimy tylko najbliższą rodzinę czyli dziadków Igi i naszej rodzeństwo. Zamówimy catering i ciasto Marzyła nam się impreza z pompą ale po tym co się wydarzyło chcę mieć ją ochrzczoną, nie chcę czekać.
Tez myslalam na poczatku o torcie ale maz wymyślił takie skrzyneczki ze słodkościami. U nas jednak maly leży tam juz prawie 4tyg wiec chce choc w taki sposób podziękować za opieke nad nim 😉
Dawaj znać jak dzis sie czujesz i jak dzisiejsze wyniki.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Angie1985 wrote:Ina a gdzie kupiłaś takie śliczne skrzyneczki?
Angie1985 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Zapalenie piersi juz mija na szczęście samo. Zaczerwienienie zeszło juz prawie w całości, i tylko jeszcze delikatnie boli. Ale samopoczucie zdecydowanie duuuzo lepsze 😊
Dzis dzionek zleci, zaraz jedziemy z mezem na zakupy, potem obiadek i na 17 do malego. A jutro mam nadzieje ze juz maly do nas wroci 🥰Lalia, Zulugula, Gagatka, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inna, mam nadzieję, że już jutro Tymek będzie z Wami w domu! Dobrze, że Ty już lepiej się czujesz
Suszarko, jak się czujesz, leki podziałały? Trzymaj się tam dzielnie!
Moti, zazdroszczę 6h spania ciągiem....Matylda jest łaskawa! Czasem jak mój syn szalał i nie spał do 23, to też miałam nadzieję, że jaki już zasnął to na długo, ale nic z tego
Co do pieluch, my tak jak Zulu używamy tylko woreczków zapachowych na zużyte pieluszki (z rossmanna). A zdarza się też, że taki "pakunek" bez woreczka zostaje nocą na podłodzeI jakoś nic nie czuję. Na pewno z czasem będzie gorzej
Lalia, no przy problemach brzuszkowych te noce są takie w kratkę, oby było tylko lepiej
Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Cześć Mamusie 😍 życzę Wam miłego wtorku! Ja dziś wzięłam urlop, na 16 jedziemy do Rzeszowa na badania połówkowe 😍 nie mogę się doczekać żeby podejrzeć co tam u naszej Juleczki! Chociaż z drugiej strony tez się stresuje, w pierwszej ciazy to właśnie na usg połówkowym wyszła u mojej córki choroba, która rehabilitujemy do dziś. Z drugiej strony wszyscy nauczyliśmy się z ta choroba żyć, tak naprawdę jest częścią naszego życia i przede wszystkim córka poza rehabilitacja nie odczuwa jakichs gorszych negatywnych skutków. Ale to musieliśmy wypracować przez lata, miejmy nadzieje ze Julcia będzie zdrowa! Trzymajcie kciuki!
Lalia, Ania81, Zulugula, Ounai, Inaa89, Karenira, kar_oliv, KarolinaMaria, Wik89, Olla95, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Motylku tak mi się wydaje że kiedyś Ty na allegro kupowałaś mini czapeczkę dla Matyldy. Podasz link?
Może któraś z Was też ma namiary na małe ciepłe zimowe czapeczki
https://allegro.pl/oferta/kello-zima-czapeczka-na-32-33-cm-rozne-kolory-9820399190?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Z wyglądu może nie porywa ale dla Poli to była jedyna opcja na jej małą główkę. Jest bardzo ciepłaMeggi110818 lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Cześć Mamusie 😍 życzę Wam miłego wtorku! Ja dziś wzięłam urlop, na 16 jedziemy do Rzeszowa na badania połówkowe 😍 nie mogę się doczekać żeby podejrzeć co tam u naszej Juleczki! Chociaż z drugiej strony tez się stresuje, w pierwszej ciazy to właśnie na usg połówkowym wyszła u mojej córki choroba, która rehabilitujemy do dziś. Z drugiej strony wszyscy nauczyliśmy się z ta choroba żyć, tak naprawdę jest częścią naszego życia i przede wszystkim córka poza rehabilitacja nie odczuwa jakichs gorszych negatywnych skutków. Ale to musieliśmy wypracować przez lata, miejmy nadzieje ze Julcia będzie zdrowa! Trzymajcie kciuki!
Powidzenia, na pewno wszystko będzie dobrze 😘 czekamy na zdjęcie gwiazdeczki😊Ladyo lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
LadyO kciuki
Ja mam dzisiaj zwykłą wizytę i pierwszy raz od dawna się nią nie stresuje, po połówkowym tydzień temu nerwy zeszły jedynie muszę zapytać o magnez czy mam go brać aż tyle bo porządną przygodę na kibelku mam codziennie 💩Ladyo, Ounai, Karenira lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny z Wrocławia,czy możecie polecić kogoś do sesji brzuszkowej ?
Już tyle profili obejrzałam i jakoś nic mi się nie podoba. Te wszytskie sesje w tych przebieranych kieckach zupełnie mi się nie podobają.
Fajnie jakby fotograf miał jakieś ciekawe studio, ze względu na pogodę woloabym zdjęcia właśnie w studiu niż na zewnątrz.
My robiliśmy u Karoliny Łopatka, tylko ja chciałam mega proste zdjęciama malutkie studio, więc zależy w jakim klimacie byś chciała zdjęcia
Gagatka, Lalia, ZielonaHerbata, Nowastaraczka, SzalonaOna, Ladyo, Inaa89, Ania81, kiniusia270, Karenira, kar_oliv, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ladyo, kciuki za wizytę ✊✊✊
U nas dziewczyny te kiepskie noce to chyba właśnie przez to, że Olek nie ma rytmu dobowego🤔
Bo zauważyłam np. że w ciągu dnia ma takie dwie wyraźne "aktywności" (w sensie że albo nie śpi, albo robi turbo drzemki, albo długo je, albo boli go brzuszek, albo chce się lulać) i te aktywności wypadają rano, np 7-9, czy nawet 9-11, a potem wieczorem między 20/21 a 23, to noc mamy naprawdę fajną, zazwyczaj z pobudką 2/3 i 6/7.
A wczoraj mały miał tą fantastyczną noc, gdzie spał od 23 do prawie 11 (z dwoma pobudkami), potem był aktywny do prawie 15, później spał z jedną przerwa do 22:30, no to nie ma się co dziwić ze szalał do 1..
Mówiłam do męża w nocy, że musimy tak jakoś wybudzać go albo przetrzymywać żeby do południa sobie powariował, a później ok. 20/21 wstał na szaleństwo część drugą.Ladyo lubi tę wiadomość
-
Inga jak cudnie wyglądacie! I ta figura w ciąży🤩🤩
Właśnie chodzi mi o proste,klasyczne zdjęcia. Bez żadnych przebieranych, długich kiecek, czy sztucznie powiewających materiałów
Podoba mi się taka ponadczasowa sesja jak Wy mieliście, ale też podobają mi się w takich jasnych klimatach. Chyba do niej napisze 😊 napisałam jeszcze do dwóch fotografów i czekam na odzew. -
nick nieaktualny