X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec pytałaś co prawda o Colorstories, ale mi przyszedł jakiś czas temu kocyk bambus-bawełna z LePampuch i bardzo mi się podoba jego jakość i miękkość. Choć rzecz jasna jeszcze nie prany. Dziś zamówiłam sobie kolejne dwa, bo LePampuch ma przez cały styczeń promocję i rzucają od pon-pt kolor tygodnia w niższych cenach. W zeszłym tygodniu były róże, a w tym jest przeceniona mięta i zieleń.
    Wzięłam sobie jeden bawełniany, bo podobno są cieplejsze i nadają się na zimowe miesiące oraz jeden bambusowo-bawełniany na lato. Do tego dobrałam sobie bambusowy ręcznik z kapturkiem, bo jeszcze żadnego nie mam.

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na pierogi ruskie,tak dawno nie jadłam 🤤🤤🤤

Ania81 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja mam ochotę na pierogi ruskie,tak dawno nie jadłam 🤤🤤🤤

Sama bym zjadła chyba sobie w piątek zrobię.
    U mnie dzisiaj stary chce wątróbkę ja się tego nie tykam. Fuj. Mam chcice na frytki i sobie i młodemu usmaże

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jedzcie w ciąży ile możecie. Ja nie dość że w ciąży nadwaga, cukrzyca. To od razu po ciąży od diabetologa usłyszałam, że muszę schudnąć 😂 także już sobie pojadłam. Choć przestawienie się na taki mega zdrowy tryb życia zajęło mi około 2 tygodni.

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, jedzcie w ciąży ile możecie. Ja nie dość że w ciąży nadwaga, cukrzyca. To od razu po ciąży od diabetologa usłyszałam, że muszę schudnąć 😂 także już sobie pojadłam. Choć przestawienie się na taki mega zdrowy tryb życia zajęło mi około 2 tygodni.

Ja raczej nie zamierzam sobie folgować z jedzeniem i usprawiedliwiać się ciąża 😁
    Nie chcę później miec więcej do zrzucenia niż muszę i czuć się źle w swoim ciele 😊

Wolę cały czas utrzymywać zdrowy styl jedzenia i ewnetualnie od czasu do czasu pozwolić sobie na jakąś zachciankę lub coś niezdrowego jak mam ochotę niż później katować się dietami :P

Iryska, Ounai, Ania81, Karenira, Julik, Lulu83 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry😊 dawno nic nie pisałam, ale staram się chociaż czytać co u Was :)

Suzi dziewczyny chyba wszystko już napisały... tez uważam, że rozmowa z psychologiem by mogła pomóc. Mam nadzieje, że szybko wyjdziecie do domu i wtedy poczujesz się lepiej.

Podziwiam wszystkie które prasują ubrania😅 ja też ostatni raz prasowałam w ciąży 🤭

U nas od jakiś dwóch tygodni noce są całkiem okej, chodzimy wyspani i od razu człowiek szczęśliwszy. Gustaw chyba już też wyrobił sobie rytm dnia i uważam, że na ten moment jest całkiem spokojnym niemowlakiem❤️ Chociaż wiadomo, że czasami robi awanturki😅

W tamtym tygodniu zaliczyliśmy odwiedziny u moich rodziców(około 90km) i przespał drogę w jedną i drugą stronę. W ten weekend natomiast byliśmy u teściów i w drodze powrotnej nie spał ale nawet nie zapłakał, więc chyba jazdę autem lubi i już nie mogę się doczekać aż otworzą się hotele.
    Teściowa nosiła by go tylko na rękach i aż ją nosi jak go uśpię w wózku i najlepiej by go specjalnie obudziła byleby go na ręce wziąć 🙄 Mówię, żeby mi go dała bo muszę go nakarmić a ta, że go nie odda 🤦🏻‍♀️

Rośnie tak szybko😭

0f55c803f14b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 12:50

ZielonaHerbata, Zulugula, Ounai, Ania81, Lalia, Inaa89, SzalonaOna, dmg111, kic83, Nowastaraczka, Karenira, Annia, Suszarka, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Dzień dobry kochane ☕
    Ja tylko tak na szybko, wpadam przekazać radosną nowinę ☺️

My już po wizycie 😍
    Mamy to!
    Całe 2,8 mm człowieka z bijącym serduszkiem 120 uderzeń na minutę ❤️

Ulaaa
    Cudownie, bardzo Ci gratuluję 😘

Ulaa lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko jak się masz? Daj znaka jeśli nas podczytujesz 😘

Julik lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula bardzo się cieszę, zawsze bardzo Wam kibicowalam :)

Inga Gustaw stylowy przystojniak :)

Nowastaraczka mam nadzieję, że szybko się przestawi z tym fotelikiem. U nas też bardzo lubi jezdzic myslalam że wszystkie dzieci dobrze reagują. U nas jak u Sylwii, my baardzo dużo w ciąży jezdzilismy, może coś w tym jest. A jezdzicie jeszcze z wkładką czy juz bez? Może mu jakos bardzo niewygodnie tam, albo pozycje ma nie taką. Wg mnie nie jest wcale łatwo dobrze umieścić dzieciaczka w tej wkładce

Ulaa lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytala o hemoroidy ostatnio. Ja w ciąży stosowalam i czopki i masc i korę dębu i nic mi nie pomogło. Dopiero po porodzie zaczęły się zmniejszać i wchlaniac ale jeszcze są. Stosuję procto glyvenol

Karenira lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja w 1 ciąży jadłam ile mogłam i po porodzie zostało mi 15kg...

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ula bardzo się cieszę, zawsze bardzo Wam kibicowalam :)

Inga Gustaw stylowy przystojniak :)

Nowastaraczka mam nadzieję, że szybko się przestawi z tym fotelikiem. U nas też bardzo lubi jezdzic myslalam że wszystkie dzieci dobrze reagują. U nas jak u Sylwii, my baardzo dużo w ciąży jezdzilismy, może coś w tym jest. A jezdzicie jeszcze z wkładką czy juz bez? Może mu jakos bardzo niewygodnie tam, albo pozycje ma nie taką. Wg mnie nie jest wcale łatwo dobrze umieścić dzieciaczka w tej wkładce
    Obalam! W pierwszej ciąży jeździłam bardzo dużo i to trasy po 80km a był bunt i płacz w aucie ;)

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Blue monday i ja faktycznie zawsze w ten dzien mam niehalo nastrój i dzis tez. Jestem słaba, zmeczona, trochę się czuje jak pod przeziębienie i chce mi się tez spać

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 moja teściowa to samo. Nie wiem jak Ty, ale ja swojej nie cierpię. Ostatnio powiedziałam jej, że to ja jestem mamą i to ja decyduję. Zamknęła jadaczkę. Najchętniej, to bym jej łapy odrąbała. Jeszcze niedawno mówiła, że będziemy mieć przesrane i nie poradzimy sobie z dwójką (Bo przecież nie mamy doświadczenia) i ze taki pech nam sie trafił. Nienawidzę tej baby.

Angie1985, Nowastaraczka, Ladyo lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Sama bym zjadła chyba sobie w piątek zrobię.
    U mnie dzisiaj stary chce wątróbkę ja się tego nie tykam. Fuj. Mam chcice na frytki i sobie i młodemu usmaże
    Uwielbiam wątróbkę!!!

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Któraś pytala o hemoroidy ostatnio. Ja w ciąży stosowalam i czopki i masc i korę dębu i nic mi nie pomogło. Dopiero po porodzie zaczęły się zmniejszać i wchlaniac ale jeszcze są. Stosuję procto glyvenol
    To byłam ja. Kupiłam już maść. Musi coś pomóc, nie strasz mnie bo nie wyobrażam sobie z tym potworem iść do toalety. 😱

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 22:09

Ounai lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    To byłam ja. Kupiłam już maść. Musi coś pomóc, nie strasz mnie bo nie wyobrażam sobie z tym potworem iść do toalety. 😱

A boli Cie czy tylko są? Mnie na szczęście nie bolało, więc nie było to uciążliwe 🤭 chyba za bardzo tam wszystko uciskalo , bo po porodzie w mgnieniu oka zrobiło się lepiej

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ten sweterek świąteczny z hm , cudny jest, także oby pasował za rok 😀 wygląda na duży, wiec jestem dobrej myśli

Lalia, Ounai, Inaa89, dmg111, Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ❤️.

Ulaa gratulacje, nudnej, bardzo nudnej ciazy zycze. ❤️❤️❤️

Piekne dzieciaczki ❤️❤️❤️

Herbatko ale mi tymi pierogami narobilas ochoty na nie.
    Ja staram jesc zdrowko, zachcianki czasami. Ale o dziwo mam ich bardzo malo w tej ciazy. Ostatnio naszlo mnie na ciasteczka digestive oblane mleczna czekolada. Niestety potrafie wciagnac ich sporo🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. A pozniej nie moge zjesc obiadu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Dlatego unikam takich slodkosci, wole zjesc porzadny obiad. Wogole jakos tak mi sie smaki pozmienialy w tej ciazy🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Dobrze, ze jak lubilam surowki to tak mi nadal zostalo, bo to podstawka mej egzystencji😄.

Ja dzis mialam polozna. Wyslala mnie do szpitala na oddzial, bo nie dosc ze synek sie malo rusza, mam skurcze, to w czasie sprawdzania serduszka dopplerem stwierdzila, ze moj malenki jest w stresie. Siedze sobie teraz i czekam na ktg. Znowu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

‹‹ 2873 2874 2875 2876 2877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ