X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec pytałaś co prawda o Colorstories, ale mi przyszedł jakiś czas temu kocyk bambus-bawełna z LePampuch i bardzo mi się podoba jego jakość i miękkość. Choć rzecz jasna jeszcze nie prany. Dziś zamówiłam sobie kolejne dwa, bo LePampuch ma przez cały styczeń promocję i rzucają od pon-pt kolor tygodnia w niższych cenach. W zeszłym tygodniu były róże, a w tym jest przeceniona mięta i zieleń.
    Wzięłam sobie jeden bawełniany, bo podobno są cieplejsze i nadają się na zimowe miesiące oraz jeden bambusowo-bawełniany na lato. Do tego dobrałam sobie bambusowy ręcznik z kapturkiem, bo jeszcze żadnego nie mam.

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na pierogi ruskie,tak dawno nie jadłam 🤤🤤🤤

Ania81 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja mam ochotę na pierogi ruskie,tak dawno nie jadłam 🤤🤤🤤

Sama bym zjadła chyba sobie w piątek zrobię.
    U mnie dzisiaj stary chce wątróbkę ja się tego nie tykam. Fuj. Mam chcice na frytki i sobie i młodemu usmaże

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jedzcie w ciąży ile możecie. Ja nie dość że w ciąży nadwaga, cukrzyca. To od razu po ciąży od diabetologa usłyszałam, że muszę schudnąć 😂 także już sobie pojadłam. Choć przestawienie się na taki mega zdrowy tryb życia zajęło mi około 2 tygodni.

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, jedzcie w ciąży ile możecie. Ja nie dość że w ciąży nadwaga, cukrzyca. To od razu po ciąży od diabetologa usłyszałam, że muszę schudnąć 😂 także już sobie pojadłam. Choć przestawienie się na taki mega zdrowy tryb życia zajęło mi około 2 tygodni.

Ja raczej nie zamierzam sobie folgować z jedzeniem i usprawiedliwiać się ciąża 😁
    Nie chcę później miec więcej do zrzucenia niż muszę i czuć się źle w swoim ciele 😊

Wolę cały czas utrzymywać zdrowy styl jedzenia i ewnetualnie od czasu do czasu pozwolić sobie na jakąś zachciankę lub coś niezdrowego jak mam ochotę niż później katować się dietami :P

Iryska, Ounai, Ania81, Karenira, Julik, Lulu83 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry😊 dawno nic nie pisałam, ale staram się chociaż czytać co u Was :)

Suzi dziewczyny chyba wszystko już napisały... tez uważam, że rozmowa z psychologiem by mogła pomóc. Mam nadzieje, że szybko wyjdziecie do domu i wtedy poczujesz się lepiej.

Podziwiam wszystkie które prasują ubrania😅 ja też ostatni raz prasowałam w ciąży 🤭

U nas od jakiś dwóch tygodni noce są całkiem okej, chodzimy wyspani i od razu człowiek szczęśliwszy. Gustaw chyba już też wyrobił sobie rytm dnia i uważam, że na ten moment jest całkiem spokojnym niemowlakiem❤️ Chociaż wiadomo, że czasami robi awanturki😅

W tamtym tygodniu zaliczyliśmy odwiedziny u moich rodziców(około 90km) i przespał drogę w jedną i drugą stronę. W ten weekend natomiast byliśmy u teściów i w drodze powrotnej nie spał ale nawet nie zapłakał, więc chyba jazdę autem lubi i już nie mogę się doczekać aż otworzą się hotele.
    Teściowa nosiła by go tylko na rękach i aż ją nosi jak go uśpię w wózku i najlepiej by go specjalnie obudziła byleby go na ręce wziąć 🙄 Mówię, żeby mi go dała bo muszę go nakarmić a ta, że go nie odda 🤦🏻‍♀️

Rośnie tak szybko😭

0f55c803f14b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 12:50

ZielonaHerbata, Zulugula, Ounai, Ania81, Lalia, Inaa89, SzalonaOna, dmg111, kic83, Nowastaraczka, Karenira, Annia, Suszarka, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Dzień dobry kochane ☕
    Ja tylko tak na szybko, wpadam przekazać radosną nowinę ☺️

My już po wizycie 😍
    Mamy to!
    Całe 2,8 mm człowieka z bijącym serduszkiem 120 uderzeń na minutę ❤️

Ulaaa
    Cudownie, bardzo Ci gratuluję 😘

Ulaa lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko jak się masz? Daj znaka jeśli nas podczytujesz 😘

Julik lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula bardzo się cieszę, zawsze bardzo Wam kibicowalam :)

Inga Gustaw stylowy przystojniak :)

Nowastaraczka mam nadzieję, że szybko się przestawi z tym fotelikiem. U nas też bardzo lubi jezdzic myslalam że wszystkie dzieci dobrze reagują. U nas jak u Sylwii, my baardzo dużo w ciąży jezdzilismy, może coś w tym jest. A jezdzicie jeszcze z wkładką czy juz bez? Może mu jakos bardzo niewygodnie tam, albo pozycje ma nie taką. Wg mnie nie jest wcale łatwo dobrze umieścić dzieciaczka w tej wkładce

Ulaa lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytala o hemoroidy ostatnio. Ja w ciąży stosowalam i czopki i masc i korę dębu i nic mi nie pomogło. Dopiero po porodzie zaczęły się zmniejszać i wchlaniac ale jeszcze są. Stosuję procto glyvenol

Karenira lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja w 1 ciąży jadłam ile mogłam i po porodzie zostało mi 15kg...

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ula bardzo się cieszę, zawsze bardzo Wam kibicowalam :)

Inga Gustaw stylowy przystojniak :)

Nowastaraczka mam nadzieję, że szybko się przestawi z tym fotelikiem. U nas też bardzo lubi jezdzic myslalam że wszystkie dzieci dobrze reagują. U nas jak u Sylwii, my baardzo dużo w ciąży jezdzilismy, może coś w tym jest. A jezdzicie jeszcze z wkładką czy juz bez? Może mu jakos bardzo niewygodnie tam, albo pozycje ma nie taką. Wg mnie nie jest wcale łatwo dobrze umieścić dzieciaczka w tej wkładce
    Obalam! W pierwszej ciąży jeździłam bardzo dużo i to trasy po 80km a był bunt i płacz w aucie ;)

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Blue monday i ja faktycznie zawsze w ten dzien mam niehalo nastrój i dzis tez. Jestem słaba, zmeczona, trochę się czuje jak pod przeziębienie i chce mi się tez spać

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 moja teściowa to samo. Nie wiem jak Ty, ale ja swojej nie cierpię. Ostatnio powiedziałam jej, że to ja jestem mamą i to ja decyduję. Zamknęła jadaczkę. Najchętniej, to bym jej łapy odrąbała. Jeszcze niedawno mówiła, że będziemy mieć przesrane i nie poradzimy sobie z dwójką (Bo przecież nie mamy doświadczenia) i ze taki pech nam sie trafił. Nienawidzę tej baby.

Angie1985, Nowastaraczka, Ladyo lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Sama bym zjadła chyba sobie w piątek zrobię.
    U mnie dzisiaj stary chce wątróbkę ja się tego nie tykam. Fuj. Mam chcice na frytki i sobie i młodemu usmaże
    Uwielbiam wątróbkę!!!

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Któraś pytala o hemoroidy ostatnio. Ja w ciąży stosowalam i czopki i masc i korę dębu i nic mi nie pomogło. Dopiero po porodzie zaczęły się zmniejszać i wchlaniac ale jeszcze są. Stosuję procto glyvenol
    To byłam ja. Kupiłam już maść. Musi coś pomóc, nie strasz mnie bo nie wyobrażam sobie z tym potworem iść do toalety. 😱

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 22:09

Ounai lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    To byłam ja. Kupiłam już maść. Musi coś pomóc, nie strasz mnie bo nie wyobrażam sobie z tym potworem iść do toalety. 😱

A boli Cie czy tylko są? Mnie na szczęście nie bolało, więc nie było to uciążliwe 🤭 chyba za bardzo tam wszystko uciskalo , bo po porodzie w mgnieniu oka zrobiło się lepiej

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ten sweterek świąteczny z hm , cudny jest, także oby pasował za rok 😀 wygląda na duży, wiec jestem dobrej myśli

Lalia, Ounai, Inaa89, dmg111, Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ❤️.

Ulaa gratulacje, nudnej, bardzo nudnej ciazy zycze. ❤️❤️❤️

Piekne dzieciaczki ❤️❤️❤️

Herbatko ale mi tymi pierogami narobilas ochoty na nie.
    Ja staram jesc zdrowko, zachcianki czasami. Ale o dziwo mam ich bardzo malo w tej ciazy. Ostatnio naszlo mnie na ciasteczka digestive oblane mleczna czekolada. Niestety potrafie wciagnac ich sporo🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. A pozniej nie moge zjesc obiadu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Dlatego unikam takich slodkosci, wole zjesc porzadny obiad. Wogole jakos tak mi sie smaki pozmienialy w tej ciazy🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Dobrze, ze jak lubilam surowki to tak mi nadal zostalo, bo to podstawka mej egzystencji😄.

Ja dzis mialam polozna. Wyslala mnie do szpitala na oddzial, bo nie dosc ze synek sie malo rusza, mam skurcze, to w czasie sprawdzania serduszka dopplerem stwierdzila, ze moj malenki jest w stresie. Siedze sobie teraz i czekam na ktg. Znowu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

‹‹ 2873 2874 2875 2876 2877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ