Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Inga28 moja teściowa to samo. Nie wiem jak Ty, ale ja swojej nie cierpię. Ostatnio powiedziałam jej, że to ja jestem mamą i to ja decyduję. Zamknęła jadaczkę. Najchętniej, to bym jej łapy odrąbała. Jeszcze niedawno mówiła, że będziemy mieć przesrane i nie poradzimy sobie z dwójką (Bo przecież nie mamy doświadczenia) i ze taki pech nam sie trafił. Nienawidzę tej baby.
A co szanowna tesciowa tym razem Ci "poradziła" ? Moja czasem gada tak jakbyśmy byli malymi dziecmi i nic nie wiedzieli. Takie oczywiste sprawy , że az nie wiem czy się obrazic czy śmiać 🤪💙 11.2020
💗 11.2023 -
Byłam tak zdesperowana, że o 5 rano napisałam SMS-a do CDL w sprawie wizyty domowej, właśnie jesteśmy po. Co się okazało, mała ma lekką asymetrię dziąseł ale nie to było problemem tylko to, że źle ją przystawiałam. Na tym rogalu miałam ją zbyt daleko od siebie i źle ją nasadzałam na pierś. Jedną pozycję zrobiliśmy krzyżową, bo w niej najczęściej siedzę i na leżąco na nocne karmienia. Zjadła aż miło, ważyliśmy ją przed i po karmieniu to przykoksowała jakby 2 butle wciągnęła aż jej się ulało
Ma już ponad 4 kg. Jeszcze z takich ciekawych rzeczy to się dowiedziałam, że u mnie ten odruch oksytocynowy mimo złego przystawiania jest silny, bo pokarm wypływa natychmiast i dlatego na początku tak mocno go połyka bo leci jak szalony. Nie wiem czy uda mi się ją przystawiać tak fachowo jak mi to pokazała, ale będę się starać. Mam przynajmniej taką nadzieję, karmienie NIE boli, właśnie mi to zademonstrowano.
Ania81, Zulugula, Lalia, Ounai, Sylwucha, Inaa89, Nowastaraczka, edyciak., Ladyo, kic83, Annia, Ewa88 , KarolinaMaria, Enigvaa, Julik lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:A boli Cie czy tylko są? Mnie na szczęście nie bolało, więc nie było to uciążliwe 🤭 chyba za bardzo tam wszystko uciskalo , bo po porodzie w mgnieniu oka zrobiło się lepiej
Dzisiaj już na szczęście boli mniej bo smaruje.
Ina Gucio malutki ślicznotek. Tylko chrupać. 🥰Inga28 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:My robilismy 300km co drugi weekend 😄 bo jezdzilismy na działkę 150km od nas plus jakies drobne km pomiędzy. Ale tak naprawdę 80km to tez duzo . Zresztą, chyba nie ma temu nic przypisywać, szanse zawsze są fifty fifty , ale zawsze się podkłada jakaś teorię 😀
-
Ula ogromne gratulacje!! Dużo zdrówka i spokojnej ciąży dla Was ♥️
Inga, ale Gustaw ma poważny wyraz twarzy 😎 śliczny z niego chłopczyk 💙
Kar, super że skorzystałaś z pomocy i to z takim dobrym efektem!! Myślę, że teraz będzie już coraz lepiej 💪
Nowastaraczka, spróbuj tak jak Zulu pisze, może już czas wyciągnąć wkładkę?? U nas Olek krzyczy jak mu ubieram czapkę w foteliku, więc ubieram wcześniej. Krzyczy też jeśli zapinam pasy a są za mocno napięte, więc zapinam luźne, a później dociągam i wtedy nie płacze. I ostatnia sprawa, nie ubierasz go za grubo do fotelika?? Bo tu dziewczyny często piszą o pluszowych kombinezonach, a szczerze mówiąc ja sobie Olka nie wyobrażam w kombinezonie, normalnie by mi nie wszedł i musiałabym wyjmować połowę wkładek. Jeździ tylko w body i spodniach a na to taki pleciony sweter. Jak pamiętamy o tym wszystkim to zasypia w foteliku ledwo pupą dotknie siedzenia, potrafi nam zasnąć w drodze z mieszkania na klatkę zanim zamkniemy drzwi.Inga28, Ania81, kar_oliv, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:A co szanowna tesciowa tym razem Ci "poradziła" ? Moja czasem gada tak jakbyśmy byli malymi dziecmi i nic nie wiedzieli. Takie oczywiste sprawy , że az nie wiem czy się obrazic czy śmiać 🤪
Teraz czarownica kontaktuje się tylko z mężem. Pisała do niego, że może pomóc przy dzieciach (druga synowa, co chwilę jej marudzi, że potrzebuje pomocy, żeby jej ugotowała zupę itd., później stara jej obrabia tyłek jak to jest zmęczona, bo musi tam jeździć), to jej wystosowałam taką wiadomość, że przez jakiś czas powinnam mieć spokój.
Tak w ogóle gdzieś tam między wierszami rzuciła, że pewnie bardziej kocham Lenkę, bo jest do mnie podobna i jest większa od Oliwki, bo pewnie lepiej ją karmię 🙄
Już postanowiłam, że kupię tej francy najpiękniejszy... wieniec 😈Ania81, edyciak., Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha polubilam za ten wieniec i podejscie do tesciowej.
Moja tesciowa daleko, nieozemy ze soba porozmawiac,bo ona nie mowi po angielsku. Ogolnie jest ok, ale jak ich raz odwiedzilismy z synkiem pierwszym (mial 8 miesiecy) denerwowalo mnie, ze bierze go na spacer bez porozumienia ze mna.
Ja znowuz mam szurnieta szwagierke. Juz zaznaczylam, ze nie zycze sobie ich odwiedzin przynajmniej miesiac po narodzinach synka. Maz mnie poparl.Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Ulaa, gratulacje, niech dzidzia zdrowo rośnie w brzuszku 🙂
Kar Oliv mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej z kp, i że mała zacznie jeść spokojnie.
Sylwia, współczuję teściowej. Może postaraj się mniej sobie brać do serca to co ona mówi, bo może ona widzi że Cię wkurza swoją gadką i celowo to robi 🥴Sylwucha, kar_oliv, Ulaa lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ula moje gratulacje 🥰 zycze spokojnej ciazy 😘
Ing, Gucio maly słodziak 😘
Nowastaraczka nie poradzę w kwestii fotelika bo u mnie każdy uwielbial jazde samochodem.. ale może rzeczywiście mu za gorąco badz ciasno?
Aniu81 ciagle mysle o Tb, tak mi Cb zal ze tyle musisz wycierpiec. Jak Ty wg dajesz rade? Dawaj znać co powiedzieli w szpitalu 😘 trzymam kciuki 😊
Suzi jak Ty się czujesz? Lepiej juz?
Gagatko co u Cb? Jak malutka? 😘
U nas byla wlasnie polozna, z Tymkiem wszystko ok, przybiera ok 40g na dobę wiec jest dobrze 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 13:59
Inga28, Ania81, Lalia, Ounai, kar_oliv, Ulaa lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Iryska wrote:Ulaa, gratulacje, niech dzidzia zdrowo rośnie w brzuszku 🙂
Kar Oliv mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej z kp, i że mała zacznie jeść spokojnie.
Sylwia, współczuję teściowej. Może postaraj się mniej sobie brać do serca to co ona mówi, bo może ona widzi że Cię wkurza swoją gadką i celowo to robi 🥴 -
Moja tesciowa się nie narzuca, ale np dzisiaj poszłam do niej rano na kawę (tak jest moją sąsiadka) i mi mówi jak chcesz zostaw u nas malego pobawi się a Paweł go weźmie po pracy. Super nie mam naprawde nic przeciwko zjem obiad i sobie poleniuchuje
Ounai, dmg111, Nowastaraczka, kic83, Karenira lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Sylwucha wrote:Staram się ją ignorować. Jakoś specjalnie z nią nie rozmawiam, nawet olalam to jak powiedziała, że kocham bardziej Lenkę. Ale jak już chciała wziąć je obie na ręce jednocześnie, to musiałam zareagować.
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Moja tesciowa się nie narzuca, ale np dzisiaj poszłam do niej rano na kawę (tak jest moją sąsiadka) i mi mówi jak chcesz zostaw u nas malego pobawi się a Paweł go weźmie po pracy. Super nie mam naprawde nic przeciwko zjem obiad i sobie poleniuchuje
Ale niektóre to koszmar. -
Sylwucha wrote:Inga28 moja teściowa to samo. Nie wiem jak Ty, ale ja swojej nie cierpię. Ostatnio powiedziałam jej, że to ja jestem mamą i to ja decyduję. Zamknęła jadaczkę. Najchętniej, to bym jej łapy odrąbała. Jeszcze niedawno mówiła, że będziemy mieć przesrane i nie poradzimy sobie z dwójką (Bo przecież nie mamy doświadczenia) i ze taki pech nam sie trafił. Nienawidzę tej baby.
My raczej mamy takie „oschłe” relacje... ja mam do niej dystans jak kiedyś powiedziała totalnie serio, że ja i moja szwagierka zabrałyśmy jej synów 🤦🏻♀️ Ona dalej nie odcięła pępowiny i myśli, że oni powinni z nią chyba dalej mieszkać...
Ona chce chyba nadrobić to, że mojego męża zostawiła z nianią jak on miał 3 miesiące a ona wróciła do pracy... ale swoją okazje do wychowywania miała, więc od mojego syna niech się trzyma lepiej z daleka😅 jestem zazdrosna jak ona go ciagle nosi 🤣 dobrze, że nie mieszkają w tym samym mieście, więc wchodzą w grę odwiedziny max dwa dni w miesiącu -
Ja ze swoją teściowa tez nie mam dobrego kontaktu, poprostu jej nie lubie. Jak byliśmy odebrac z mezem Tymka ze szpitala to ona została z chlopcami u nas w domu. Wróciliśmy nie zdążyliśmy odłożyć fotelika a ta juz zaczela go wyciągać, rozbierac, nosić itp. Nie mialam dziecka 4 tyg w domu, lezal w szpitalu sam. Ja chcialam to zrobić, ja chcialam jako pierwsza wziasc go w ramiona. Niby to nic ale dla mnie w tym przypadku wiele. Maly zrobil sie głodny, wzielam go, usiadłam sobie na łóżku, położyłam rogala i malutkiego. Szykuje się do karmienia, maly ladnie zassal. Po 5 min zaczal przysypiać a ta stała nademna, gapiła mi się w te cycki. I jeszcze zaczela mi go miziać po buzi itp ze ma zacząć jesc a nie spac 🙈 noz kurde juz mnie szlak od środka wtedy zaczal trafiac.
Przyniosla w prezencie dresik na 86cm 😅 mowi ze za miesiąc będzie mu dobry. I czapke zimowa taka na poltoraroczne dziecko, stwierdziła że będzie mu dobra teraz.. i jeszcze foch jak mowie ze nie bede mu jej zakładać bo główka mu się utopi.. no ręce opadają.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dziewczyny po CC i nie tylko.
Mam takie głupie może pytanie. Zapomniałam spytać mojego gin. Czy mogę brać ciepłe kąpiele w połogu? Nie mówię tutaj o gorących (taka najbardziej mi się marzy). W ciąży unikałam kąpieli, tylko prysznic i tak mi się bardzo chce 🛀O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny dziekuje za wasze slowa.
Ja nie mam pojecia jak do tej pory wytrzymalam, ale na pewno wy jestescie tego duza zasluga. Bardzo mi wasze wsparcie pomaga. ❤️❤️
Wlasnie leze na ktg. Maly wyglada OK, rusza sie ze lepiej nic nie mowic, nie chce mamie zrobic milej niespodzanki😔😔.
Skurcze sa bardzo silne, znowu beda mnie badac😢. Prawdopodobnie przed 26.01 kolejne usg.
Takze czekam na lekarza