X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wy już pięknie chudniecie a ja doliczam nowe kilogramy na wadze.
    Dzisiaj spotkałam znajomą na zakupach i zapytała czy już niedługo rodzę. Serio aż taka gruba już jestem?
    Ładny zgrabny brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 15:24

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny, a jakie używacie kremy do buzi? Na spacer? Zastanawiam się nad jakimś z uv na słońce wiosenne 🤔
    Póki co Krem zimowy z momme

kar_oliv lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! Jak Wam mija dzień? Widzę ze większość się dziś wyspala, bardzo się cieszę :) ja dziś mialm dość intensywny dzień, najpierw klientka mnie wkurzyła, potem adrenalina w sądzie (ale to akurat lubię :D ) śmieje się, ze nasza Julka jeszcze się nie urodziła a już na rozprawach występuje, a jak wróciłam do domu to u sąsiadów znowu była awantura na cały blok, jak usłyszałam do tego ze dzieci tam płaczą to nie wytrzymałam i zadzwoniłam po policję. I chyba w sama porę to zrobiłam, bo siedzieli tam aż 2 godziny, potem przyjechał jeszcze drugi radiowóz i ich uspokajali. Mam nadzieje ze chociaż trochę to pomoże i będą mieć ich na oku. Je dnorożec masz przepiękny brzuszek i wcale nie jest jakiś wyjątkowo duży, ja myśle ze na tym etapie będę mieć podobny :)

Ulaa, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ounai, dzięki 😘
    One od początku nie lubiły, a pajacowalam z nimi na wszystkie sposoby. Chwilę wytrzymają, wszystko pięknie i zaraz ryk. I to taki, że trzeba tulić, bo matka wyrządziła krzywdę.
    Możesz próbować trzymać na kolanach, zawsze to coś i kłaść chociaż na tą minute, ale myślę, że jak nie lubią to nie nauczysz ich półgodzinnego leżenia na brzuchu.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w sobotę jedziemy oglądać dom! 175m2, 5 pokoi, garaż dwustanowiskowy, 12km od naszego miasta na osiedlu domków jednorodzinnych, pod lasem

Tajka, Lalia, Ladyo, Ania81, Iryska, kar_oliv, Sylwucha, Enigvaa, Zulugula, Angie1985, dmg111, SzalonaOna, calanthe, Karenira, Nowastaraczka, Annia, emdar, Wik89, Suszarka, kic83, Inaa89, Lulu83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec masz super zgrabny brzuszek! 😍

Ounai trzymam kciuki, niech sie spodoba i bedzie atrakcyjny cenowo 💪

🔸28 lat

Wysłany: 20 stycznia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, macie piękne efekty 😍😍😍

U mnie 0,5 kg na plusie, ale 1 cm w talii na minusie 😂 dlatego właśnie oprócz ważenia się mierze, bo pomiary są bardziej wiarygodne.

Wasze dzieciaczki są cudne ♥️♥️♥️

U nas była dziewczyna od chusty, mega sympatyczna i mega profesjonalna. Nie ma się co uczyć z filmików, lepiej tą stówkę odżałować, a mieć pewność, że wszystko robimy dobrze 😉

Motylku, mój mąż nie jest ani dietetykiem, ani trenerem, ale jest baaardzo wkręcony w temat żywienia i bycia fit, więc go podpytałam o te Twoje kalorie i powiedział, że po pierwsze na redukcji kalorie ucina się stopniowo, np. 100 kcal na dwa tygodnie, po drugie jego zdaniem dobry dietetyk nie ułożył by diety 1500 kcal tylko min te 2000 kcal, a ewentualnie dołożyłby jakąś dodatkową aktywność np. spacer, basen, cokolwiek.
    Zgadzam się też z dziewczynami, ginekolog mógł co najwyżej ocenić stan Twojej blizny i narządów, ale na pewno nie potrafił ocenić mięśni dna miednicy i mięśni brzucha. Oglądałam kiedyś taki materiał o ćwiczeniu po ciąży i tam było jasno powiedziane, że po porodzie mięśnie dna miednicy są mocno rozluźnione i jak zacznie się za szybko ćwiczyć i nie odpowiednie ćwiczenia robić to może dojść nawet to wypadnięcia narządów rodnych, było tam powiedziane też, że na pewno odpadają wszelkie ćwiczenia na brzuch, gdzie się robi tłocznie z brzucha, czyli np klasyczne brzuszki, a to najczęstszy błąd, w ogóle chyba jedynym dozwolonym ćwiczeniem na wzmocnienie mięśni brzucha po porodzie jest plank ("deska"). To co dziewczyny piszą o zamknięciu rozejścia mięśni to też racja, mięśnie brzucha są odpowiedzialne nie tylko za to żeby był on płaski, ale trzymają też narządy na miejscu i są odpowiedzialne za postawę ciała, jeśli źle się ćwiczy to można się przepukliny nabawić. Z bieganiem i robieniem przysiadów to dokładnie to samo co wyżej napisałam, trzeba się upewnić czy "podwozie" dobrze trzyma zanim się je obciąży.

Olek uwielbia spać na brzuchu i na brzuchu lubi też leżeć, może dlatego że przynosi mu to ulgę, łatwiej mu puszczać bączki, no i też od pierwszych dni go dużo kładliśmy ☺️

Też od początku Oliwka była kładziona na brzuchu, na spiocha spoko, ale tak to płacz. Zaraz robię podejście na macie, zobaczymy 😁

O ❤️
    Z ❤️
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u fizjo.
    Młody nie płakał w aucie, w strone do wyszlam na wyzyny kreatywnosci z wszystkimi mozliwymi zabawkami i lekkie placzki dopiero na parkingu 💪 w druga stronę był zmordowany to zasnał :d
    Ogólnie bardzo lubię tą panią fizjo bo i doradzi i empatyczna ludzka. Okazalo sie ze dobrze ćwiczę małego bo efekty są, wiadomo jeszcze trzeba ale ulzylo mi bo sie balam ze za łagodnie to robię ❤
    Co do probiotyku, mowila też ze nie daje sie caly czas tylko powinny byc przerwy, musze zapytac pediatry 🤔

Zulugula, Lalia, Wik89, Ounai lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pół godzinnej kąpieli z peelingiem i oliwką, przy świecach 🛀 mmmm.
    I z zamkniętymi drzwiami do łazienki 🤣

Lalia, Nowastaraczka, Wik89, edyciak., ZielonaHerbata, Ounai, Sylwucha, kic83, Annia, KarolinaMaria, emdar, kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężki dzień dzisiaj. Mały od rana do 15 robił turbo drzemki, a szczerze mówiąc to jedną godzinną, był zdenerwowany, jak go dostawilam do piersi to się wściekał, mleko go zalewało a on nie mógł sobie poradzić więc nie dojadał, a jak nie dojadał bo to się budził i tak w kółko. W końcu odciągnęłam trochę laktatorem, dosłownie z 30 ml, dałam mu to żeby się uspokoił, dostawilam do cyca który go w końcu nie zalewał i zasnął. Nawet nie jestem na niego zła, tylko mi go szkoda że się biedny tak umęczył. Położyliśmy się z mężem żeby z małym odespać, to dostał czkawki, mąż spał a ja karmiłam znowu i lulałam. Ale w końcu się udało, że pospaliśmy oboje po 2 h ale na zakładkę. Najważniejsze, że się trochę zregenerowałam. Chusta nie miała na to wpływu, bo mały spał jak się uczyłam na lalce, potem omotalam go tylko raz bo był głodny i jak przy doradcy próbowałam nakarmić to już była złość. No ale, blaski i cienie macierzyństwa. Może jutro będzie lepiej 😉 albo gorzej i docenię że dzisiaj jednak nie było tak zle😅

Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle Lalia, ze Olek jest w trakcie skoku. Wtedy tez karmilam non stop
    Ounai, fajnie, brzmi obiecujaco :)

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla syna mam krem Momme na mroz i wiatr, a gdy jest cieplej to Nivea na kazda pogode

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Jednorozec masz super zgrabny brzuszek! 😍

Ounai trzymam kciuki, niech sie spodoba i bedzie atrakcyjny cenowo 💪
    No z tą ceną to tak średnio. Zobaczymy w jakich transzach płatności, bo musimy sprzedać mieszkanie żeby go kupić. Ale nie napalam się. Nie planowaliśmy tak szybko kupować więc zobaczymy co tam wyjdzie lokalizacja jest super jak dla mnie, ale plan domu nie jest idealny.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, masz idealny brzuszek. Ładny i zgrabny i wcale nie wyglądasz na końcówkę ciąży. Wyglądasz tak jak jesteś moim zdaniem :)

age.png

age.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my właśnie jesteśmy w drodze do szpitala bo nie wiem czy nie zaczęły się mi wody sączyć jedziemy na IP to sprawdzić

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy wizytę pani od laktacji. Jestem mega zadowolona 😁 wyszło parę "kwiatków" i pani pokazała nam, w jaki sposób można na to pomóc. Jeszcze w tym tygodniu czeka nas badanie u neurologopedy i na ten tydzień mamy koniec specjalistów. 🤗 Kar_oliv, jak wam wchodzą wskazówki doradcy laktacyjnej?

Zulu, pytałaś o spanie na brzuszku.. właśnie dziś mi pani od laktacji podpowiedziała, że gdy karmi się w pozycji leżącej, to gdy dziecko uśnie przy piersi, można je odwrócić na brzuszek być odbijania i niech sobie śpi w takiej pozycji. Podobno dobrze działa na poprawę perystaltyki jelit i ładnie odgazowuje brzuszek. Za nami już pierwsza krótka drzemka w tej pozycji.

mój Olek też niekoniecznie lubi leżeć na brzuchu, choć gdy ma dobry nastrój, to potrafi spędzić w tej pozycji i ze 20 minut. Jeśli dziecko nie lubi tej pozycji, to można próbować układać je na brzuszku u siebie na klatce piersiowej lub na kolanach, tylko wtedy raczki do przodu i kolano pod klatką piersiową nieco wyżej niż to drugie.

Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, jestem w szoku jak opowoadasz o rzece mleka i ociekających mlekiem cycach. Nie potrafie sobie tego wyobrazić. Ja przeżywałam męki jak coś próbowałam odciągać. Jak po godzinie z laktatorem miałam 15 ml, to był sukces. W końcu szlag trafił i to.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Lalia, jestem w szoku jak opowoadasz o rzece mleka i ociekających mlekiem cycach. Nie potrafie sobie tego wyobrazić. Ja przeżywałam męki jak coś próbowałam odciągać. Jak po godzinie z laktatorem miałam 15 ml, to był sukces. W końcu szlag trafił i to.
    Haha ja też jestem w szoku jak czytam o rzekach mleka, karmię piersią ale mam wrażenie że tego mleka jest tak na styku, akurat tyle żeby zjadł . Laktatorem to prawie nic nie umiem odciągnąć.

Nowastaraczka, edyciak. lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Haha ja też jestem w szoku jak czytam o rzekach mleka, karmię piersią ale mam wrażenie że tego mleka jest tak na styku, akurat tyle żeby zjadł . Laktatorem to prawie nic nie umiem odciągnąć.
    U mnie jedynie laktatorem coś się udawalo. Małe nie dawały rady przez wędzidełka, a później już nie chciały. Jak sama maltretowalam cyce, to jakaś kropelka czasami. Więc, ociekające cyce, to dla mnie jakiś Matrix 😉

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, staram się was czytać, ale całości nie nadrobię.

Matylda kończy dziś tydzień. Była u nas położna, dni lecą nam bardzo szybko. Dalej walczę o mleko, dokarmiamy mm. Dzis po raz pierwszy przespała całą noc w dostawce (oczywiście z przerwami na karmienia). W dzień lubi spać w wózku. Umówiłam się do urofizjo. Dziś narzeczony odebrał akt urodzenia (zgłaszaliśmy ją przez profil zaufany), mamy więc prawowitą obywatelkę RP 😏

Udało mi się dziś zdrzemnąć, jestem ogólnie zmęczona, bo przy łyżeczkowaniu straciłam trochę krwi i anemia się zwiększyła... także dziewczyny w ciąży, które mają lekką anemię - róbcie zapasy żelaza i łykajcie co każą. Ja w dniu porodu miałam hemoglobinę 11,2, a 2 dni później 8,5...

Z nastrojem jest lepiej, każdy dzień uczy czegoś nowego, ale przyznam szczerze, że bez pomocy L byłoby ciężko. Jest mega wsparciem.

Widziałam trochę zdjęć maluszków. Wszystkie piękne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 19:56

Lalia, Nowastaraczka, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 2897 2898 2899 2900 2901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ