Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inna, tak to normalne, w pierwszym miesiacu zycia aktywnosc 2-3 h na dobe jest jak najbardziej ok, a do tego Twoj synek jest wczesniakiem, wiec mysle, ze juz w ogole ma „prawo” czuc sie jak w brzuchu jeszcze i nie miec checi na aktywnosc
Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia dzięki, dziś pneumo tylko więc myślę, że będzie ok. Mam nadzieję, że mimo takiego wczesnego poranka, dzień będzie dla Was łaskawy 🙂
Karenina to widzę też macie wesoło łeeee. Nie wiem jak u Was, ale wg naszego regulaminu po godz. 19 jest zakaz używania wiertarek i tego typu sprzętu, choć ludzie czasem i tak to naginają.
Taka perełka od wyżej wymienionych sąsiadów codziennie ok. godz. 23 słychać jak sobie ktoś urządza jacuzzi w wannie 😂😂😂 no ale cóż uroki mieszkania w bloku i z każdej strony sąsiedzi 🤷 wszystko się niesie, a jak jest coisza to już w ogóle kosmos.
Inaa też uważam, że jak tyle śpi to jest dobrze. Nie ma się czym martwić, tym bardziej że Tymuś jest wczesniakiem 🙂
Poza tym czytałam kiedyś, że dziecko śpi tyle ile potrzebuje. Jedne są śpiochami, a drugie wyznają zasadę "sen nie jest dla mnie" 🙂Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Suszarko, a do jakiego gina idziesz? Chyba nie do tego, do którego chodziłaś w ciąży? Na pewno wszystko jest ok!
Aneta, USG kanału kręgowego mamy w przyszły wtorek. Dzięki, że pytasz. Już się boję tego płaczu 😱
Laila, przykro mi, że Oluś tak cierpi. Matyldzie też zaczynają się brzuszkowe problemy, dostała już parę razy Esputicon. Póki co na nią działa.
My dopiero po śniadaniu. Dziś wpada koleżanka z 2letnią córeczką. Postanowiliśmy się nie izolować i przyjmujemy gości. W najbliższym czasie ma wpaść sąsiadka z 3miesięcznym bobasem. Jak nas ktoś odwiedza to od razu lepiej się czuję.Ounai lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnyAnetko dziekuje, ze pytasz. Kolejna ciezka noc za mna. Dopiero sie obudzilam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Odsypialam czesc nocy.
Nie wiem czemu teraz na koncowke swedzenie jest jeszcze wieksze🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Boli mnie tez gardlo. Juz nie wiem co uzyc z domowych sposobow by pomoglo. Dzis maz bedzie do apteki po jakies leki. Dobrze, ze po goracej herbacie przechodzi na jakis czas.
Skurcze mam, ale cholery nie chca sie bardziej rozkreci, bo po co. Lepiej zeby porod wywolac🤦♀️🤦♀️. Normalnie jestem obrazona na swoja macice, bo leci ze mna w kulki. Szyjka nie wiem jak sie zachowuje, bo tutaj juz nikt nie bada pk 36tyg.
Kiniusia piekne zdjecie
Ounai Wspolczuje tesciowej koszmarka
Laila jak brzuszek Olusia?
Kic dobrze, ze nie pojechalas z synkiem. Rozumiem cie, ze nie moglabys sluchac tego placzu.
kic83 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:A gdzie ona śpi jak jest u Was? W salonie? Właśnie dlatego marzy mi się dom, bo mnie też te wszystkie dźwięki wybudzają jak mąż się zbiera do roboty. 😖
Co do brodawki to nie mam pojęcia, może CDL pomoże?
U Was też tak wieje? Co za koszmarna pogoda.
W dodatku teściowa miała zająć się Martą a ona dalej ryczy na jej widok. Do mojej mamy się przekonała po 1,5h a do teściowej po kilku godzinach nadal nie chce się przekonać 😂
Hahaha kar 😂 więc sumie mam teraz blond do ramion. Teraz pytanie kiedy w takim razie szykujemy mi się wyjazd do Gdańska
Inaa, Ty to powinnaś mieć łóżko 240x200 gdzie pierwszy wymiar to szerokość 😂
Co do małego to myślę, że lekarz ma rację, on się może rozwijać wg wieku skorygowanego więc ma czas.
A w ogóle wczoraj natknęłam sie na wpis dziewczyny, która pytała co ma zrobić bo dziecko nie chcesz korzystać z toalety. Wszyscy myśleli, żeby chłopczyk załatwia się do nocnika. Okazało się, że nie. Jejciu syn siku czasem zrobi do sedesu a kupę wali w majtki a mam skończone 4 lata. I ta dziewczyna stwierdziła, że da mu jeszcze pół roku bo chłopcu rozwijają się później. Czaicie? 😱
Całą the, niech mam piwnicy 😂 ale mam schowek na piętrze 😁😁😁 2x2,5m to się zmieści, nie?
Zulu, ale brodawka też Cię bolała? Właśnie zaatanawialam siebie czy to nie od tego. Zadzwonienia do położne, ona jest CDL i zapytam a jak nie to umowie się z nią na po chrzcinach żeby mi oglądnęła piersi.kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Jak zwykle nie załapałam się na zdjęcia. ☹️Co dzień pod prysznicem żałuję że nie mam wanny. 😔
Wczoraj pojawiły się krostki na nadgarstkach i paluszkach. Rozmawiałam dziś z położną, poradziła odstawić nabiał na tydzień i zobaczymy co będzie się działo. Także może w końcu u mnie waga się ruszy.
Annia jakieś rady w takiej sytuacji?30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Enigvaa wrote:Ounai to chyba dosc czeste.’kuzynki syn w maju skonczy 4 i dokladnie ta sama sytuacja. 🙈 w dodatku prawie nic nie mowi 😳
Moich znajomych syn zaczął mowić jak miał cztery i pół roku. Co oni wydali kasy na zajęcia z logopedą i inne akcje aż w końcu pani doktor laryngolog kazała im wyluzować. Jak dziecko słyszy to przyjedzie na niego czas. I tak się stało.
Co do nocniku u nas to super zabawka nic poza tymDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Angie1985 wrote:Witajcie dziewczyny.
Aniu81 współczuję nocy. Kolejny dzień do przodu.💪
U mnie też noc kiepska, bo zaczęło mnie rwać w pachwinie i ciągnie aż do nogi i nie mogłam spać. Kurcze ciągle coś.
Ounai współczuję kolejnej wizyty teściowej. 😱
Łącze się w bólu mnie tak rwie w obu pachwinach tano wstaję to jest nawet ok a potem jak zaczynam chodzić i coś robić to się rozkręca tak że pod wieczór mam nawet problem wejść do wanny żeby się umyć bo trzeba nogę wyżej podnieśćDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ounai Ty to masz przeboje z teściowa 🙈 Za Twoja cierpliwość do tej kobiety pójdziesz prosto do nieba 😇
Moja na szczęście mieszka 7km od nas i o noclegu nie ma mowy 😅
Dziewczyny współczuje dolegliwości ciążowych ale na szczęście już bliżej niż dalej do wyjścia z brzuszka, dacie radę 💪❤️
Wanna fajna sprawa, mąż kupił mieszkanie rok przed naszym poznaniem i wymyślił sobie 2 łazienki jedna z prysznicem, druga z wanna ale jest mniejszych rozmiarów 120cm długościPamietam, ze jak go spytałam po co taka mała wanna jak ma ponad 1,8m wzrostu to powiedział ze przyszłościowo dla dzieci ☺️😅
Julik specjalnie dla Ciebie wstawiam na chwile ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 16:17
Lalia, Ounai, Ladyo, Nowastaraczka, Julik, Annia, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Ania81, moja teściowa to nic przy Twoich cierpieniach. Moim zdaniem masz coraz gorsze wyniki wątrobowe img dlatego się swędzenie nasila. Próbuj jeść jak najmniej tłuszczów, powinno troszkę pomoc. Jeszcze 7 dni, tydzień i to wszystko się skończy
Jednorozec, spoko Ty masz dwulatka z pampersem. Ale 4-latek robiący w majtki? I tak codziennie wyciągać mu tą kupę z majtek i je prac? I prac ubrania jak siku zrobi? Przecież to udręka. A Twoi znajomi chociaż chodzili do specjalistów, a ta Pani czeka.
Enigva, co Ty mówisz. I nie byli z tym nigdzie? Ja mojego uczyłam jak miał 2,5 roku bo jak miał 2 lata i 8 miesięcy zaczynał przedszkole a tam nikt na nocnik nie wysadza -
Ounai wrote:Właśnie zaraz będę dzwonić do CDL i jakoś się umówimy. Teściowa śpi albo w salonie albo na materacu u syna w pokoju. Ona niby starała się, ale Marta ma taki lekki sen że jak za głośno kołdrę na siebie naciągniesz to się budzi. My już z mężem mamy umowę, że jeśli śpi a któreś idzie siusiu to nie spuszczamy wody żeby jej nie budzić. Chyba że się obudzi.
W dodatku teściowa miała zająć się Martą a ona dalej ryczy na jej widok. Do mojej mamy się przekonała po 1,5h a do teściowej po kilku godzinach nadal nie chce się przekonać 😂
Hahaha kar 😂 więc sumie mam teraz blond do ramion. Teraz pytanie kiedy w takim razie szykujemy mi się wyjazd do Gdańska
Inaa, Ty to powinnaś mieć łóżko 240x200 gdzie pierwszy wymiar to szerokość 😂
Co do małego to myślę, że lekarz ma rację, on się może rozwijać wg wieku skorygowanego więc ma czas.
A w ogóle wczoraj natknęłam sie na wpis dziewczyny, która pytała co ma zrobić bo dziecko nie chcesz korzystać z toalety. Wszyscy myśleli, żeby chłopczyk załatwia się do nocnika. Okazało się, że nie. Jejciu syn siku czasem zrobi do sedesu a kupę wali w majtki a mam skończone 4 lata. I ta dziewczyna stwierdziła, że da mu jeszcze pół roku bo chłopcu rozwijają się później. Czaicie? 😱
Całą the, niech mam piwnicy 😂 ale mam schowek na piętrze 😁😁😁 2x2,5m to się zmieści, nie?
Zulu, ale brodawka też Cię bolała? Właśnie zaatanawialam siebie czy to nie od tego. Zadzwonienia do położne, ona jest CDL i zapytam a jak nie to umowie się z nią na po chrzcinach żeby mi oglądnęła piersi.
Tak, bolało jeszcze trochę przy zasysaniu a poza karmieniem poszczypywało💙 11.2020
💗 11.2023 -
Jednorożec89 wrote:Moich znajomych syn zaczął mowić jak miał cztery i pół roku. Co oni wydali kasy na zajęcia z logopedą i inne akcje aż w końcu pani doktor laryngolog kazała im wyluzować. Jak dziecko słyszy to przyjedzie na niego czas. I tak się stało.
Co do nocniku u nas to super zabawka nic poza tym
Oni zaczeli z nim chodzic teraz do logopedy i na zajecia sensoryczne i widac ogromna poprawe. Powolutku, co raz lepiej sie z nim mozna skontaktowac.ogolnie to maly cwaniaczek, z przedszkola go wyslali bo mysleli ze wlasnie nie slyszy. A on zeby nie uczedtniczyc w zajeciach tylko sie spokojnie bawic, ignorowal nauczycielki i udawal ze nie slyszy 😂
Wik89 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Ja nie umiem nauczyc mojego 4 latka aby spal bez pampera. Wszyscy chlopcy szybko załapali. A Ksawciu tyle sika w nocy ze ja się zastanawiam gdzie on to mieści 🤔 gdyby nie mial pieluchy to zalal by mi kilka razy lozko. Mimo tego że i tak go wysadzam na spiku. Nie mam pomysłu jak nauczyć go spac bez pieluchy 😏 w dzień od 2 roku życia jest bez pampersa a na noc katastrofa.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Mi się marzy odpieluchowanie młodego bo po cichu mam nadzieję że pójdzie we wrzesniu do przedszkola ale na razie żadnej namowy nie działają spróbuje jeszcze ubierać mu majtki jak kupę zrobi, u mojej bratowej właśnie to pomogło jak młoda kilka razy zrobiła siku w majty to sama zaczęła wołać o nocnikDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
KarolinaMaria lekarza prowadzącego ciążę nie chcę widzieć na oczy
zwłaszcza że mój mąż był u niego po zaświadczenie, rozmawiali trochę i on się do żadnej odpowiedzialności nie poczuwa (zresztą tak jak się spodziewałam, nie liczyłam że się przyzna do błędu, w swojej naiwności myślałam że się chociaż zdobędzie na "przepraszam"). Jeszcze zaczął mu kłamać w żywe oczy 🤷 Idę do ordynatorki ze szpitala w którym rodziłam, wydawała mi się sensowna. Zobaczymy czy mi podpasuje.
Ounai, teściowa się nie obraziła na Martę za to że się do niej nie przekonała? 😅
Na mnie się obraziła babcia 🤷 bo jak byłam w ciąży to miała zawsze obiad podany pod nos, nie musiała nawet wstawać z fotela. A teraz same wiecie, sama często nie mam czasu zjeść, gotowanie przejęła moja mama. Zawsze jest zupa do podgrzania ale mojej babci się tego nie chce robić (bo sprawna jest). Także babcia sobie teraz ubzdurala że nikt o nią nie dba i ona sobie będzie zamawiać obiady 🙈 Do tego sobie wymyśliła że się do niej nie odzywam - ciekawe jak mam to robić jak 90% czasu spędzam u siebie na górze a ona siedzi zamknięta w swoim pokoju na dole. Wczoraj mój mąż dwa razy mówił jej bardzo głośno dzień dobry to specjalnie nie odpowiedziała 🙄
Odnośnie mowy, synek mojej siostry miał z tym problem i dopiero od jakiegoś roku robi postępy, chodzi na zajęcia do neurologopedy (ma 6 lat). Wcześniej miał logopedę w przedszkolu i ćwiczenia w domu ale niewiele to dawało. Z tym że on miał drgawki gorączkowe a to ponoć może jakoś wpływać na rozwój mowy.
A Iga nie wiem czy zaczyna ten słynny skok rozwojowy, czy ma dzień marudy, w każdym razie w nocy co 10 minut budziła się z płaczem... karmiłam ją trzy razy, dostała na koniec butelkę z której wypiła 70ml więc niewiele. Potem na chwilę zasnęła przy szumie, znów się zaczęła budzić z płaczem więc wstałam z nią, wzięłam na rogal i po dwóch minutach przy piersi zasnęła i tak śpi na mnie 🤦 mąż odsypia w sypialni i tylko ja na trybie czuwania 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 12:04
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Jednorożec89 wrote:Mi się marzy odpieluchowanie młodego bo po cichu mam nadzieję że pójdzie we wrzesniu do przedszkola ale na razie żadnej namowy nie działają spróbuje jeszcze ubierać mu majtki jak kupę zrobi, u mojej bratowej właśnie to pomogło jak młoda kilka razy zrobiła siku w majty to sama zaczęła wołać o nocnik
Tak, tak tv zło dla dzieci (kilka minut nie zaszkodzi), ale na yt są też takie odcinki "nina musi siusiu". Śmieszne to trochę, ale to też się sprawdziło 🙂
Ounai dobry i schowek! 😂 gabarytowo jak znalazł do spania 😅KarolinaMaria lubi tę wiadomość