X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja piorę na 40 stopni. Za pierwszym razem jeszcze prasowalam, teraz mi się nie chce 🤭 mamy suszarkę bębnową więc prosto z suszarki lecą ubranka do komody. Ja bym nie prała na 60 stopni, uważam że pranie w takiej wysokiej temperaturze może szybko niszczyć ubrania. A żelazko i tak wybije wszystkie zarazki.

Kiniusia, genialne zdjęcie!

U nas dzisiaj była położna, moja Igusia waży 4750 - kawał kobitki 🥰😂 Poza tym udało mi się zamówić ostatecznie catering na chrzest, załatwiłam też fotografa i znalazłam jej opaskę. Byliśmy pół dnia u teściów (a mieliśmy jechać na chwilę 😅), wpadliśmy też na chwilkę do dziadków męża, fajnie było spędzić czas poza domem 👍

Za tydzień mam wizytę kontrolną u ginekologa i już się cykam, po pobycie w szpitalu mam awersję do służby zdrowia 🙈

kar_oliv, Lalia, Zulugula, Ounai, dmg111, Nowastaraczka, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kiniusia super fota! A Stasiu jest taki slodziak , że nie mogę się napatrzeć na niego 😀
    Nie moge się doczekać naszych kąpieli!

Stasiu natchnal mnie na pytanie kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły trzymać tak głowę? Już bym chciala, żeby nie latała 😀
    Ok 3 miesiąca :)
    Kiniusia, aż mi przypomniałaś, że dawno nie kapałam się z dziećmi :) Aj mogliby już te baseny otworzyć wreszcie.

Do chrzcin 2 dni. Od 16:30 teściowa na pokładzie. Marta wyje jak ja widzi (mądra dziewczynka 😂).

Ania81 przetrwałas kolejny dzień. Jeszcze 8 💪

Tajka ja w 40°C piorę

Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, kiniusia270, Ania81 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie jadło od 19:30 do 1:20.... zasnęliśmy a ja zapomniałam nastawić budzik bo miała być krótka drzemka....

Po usg wszystko jest ok, mąż sam z nią był i mówił, że płakała dopiero jak główkę badali ale musieliśmy sprawdzić bo pewnie część z Was pamięta, że na usg 2 trymestru wyszły nam sploty naczyniówkowe - teraz nie ma po nich śladu 😊

Lalia, Zulugula, Ounai, Inga28, Wik89, Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody wylądowal u nas w łóżku, bo coś z kupka problem był. W każdym razie mam dla siebie jakies 10cm łóżka 🤪🤪🤪
    Ulozylam się tak, że głowę mam przy jego brzuchu, a reszta ciała skręca poniżej w poprzek łóżka i nogi mam na mężu. Człowiek guma by się nie powstydzil !

Lalia, kar_oliv, Ounai, Annia, dmg111, Nowastaraczka, kiniusia270, Wik89, Ania81, Suszarka, Julik lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai śniłaś mi się 😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zbiera się od pół godziny do spowiedzi. A ja nie śpię bo się tłucze 😭

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ounai śniłaś mi się 😁
    Hahaha to jakiś koszmar musiał być 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu stosunkowo ciężka noc w trakcie. Nie wiem czemu nie jestem w stanie ostatnio zasnąć w dzień. :/

Kinusia piękne zdjęcie! Mój jak mi zrobi zdjęcie to wyglądam na nim zawsze jak stara, brzydka, gruba baba.🙄 Muszę się umówić chyba na jakąś sesje z Mikołajem, żeby mieć ładne zdjęcia z dzieckiem.

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moja teściowa zbiera się od pół godziny do spowiedzi. A ja nie śpię bo się tłucze 😭
    Nie mogła się u siebie wyspowiadać? ;) Twoja teściowa to naprawdę hit. :p

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Nie mogła się u siebie wyspowiadać? ;) Twoja teściowa to naprawdę hit. :p
    No właśnie już mąż jej wczoraj powiedział, że on tego nie ogarnia, że on pracując zawodowo i mając dwójkę małych dzieci potrafił znaleźć czas na spowiedź a ona siedząc w domu na emeryturze nie. Próbowała nam tłumaczyć, że nie spowiadali wczoraj 🤦‍♀️ taaa jasne, w 99% parafii spowiadają przed każdą mszą św.

W dodatku boli mnie dalej brodawka sutkowa i nie wiem czemu. Już zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś grzybica, ale chyba wtedy obydwie byłyby chore. I w ogóle nie śpię od 5:30 przez tą moją teściowa, bo Marta mi się co chwilę budzi odkąd się tak tłukła. Niby ona się starała być cicho, ale tu niechcący trzasnęła drzwiami, to spuściła wodę w toalecie albo zaświeciła sobie światło.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No właśnie już mąż jej wczoraj powiedział, że on tego nie ogarnia, że on pracując zawodowo i mając dwójkę małych dzieci potrafił znaleźć czas na spowiedź a ona siedząc w domu na emeryturze nie. Próbowała nam tłumaczyć, że nie spowiadali wczoraj 🤦‍♀️ taaa jasne, w 99% parafii spowiadają przed każdą mszą św.

W dodatku boli mnie dalej brodawka sutkowa i nie wiem czemu. Już zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś grzybica, ale chyba wtedy obydwie byłyby chore. I w ogóle nie śpię od 5:30 przez tą moją teściowa, bo Marta mi się co chwilę budzi odkąd się tak tłukła. Niby ona się starała być cicho, ale tu niechcący trzasnęła drzwiami, to spuściła wodę w toalecie albo zaświeciła sobie światło.
    A gdzie ona śpi jak jest u Was? W salonie? Właśnie dlatego marzy mi się dom, bo mnie też te wszystkie dźwięki wybudzają jak mąż się zbiera do roboty. 😖
    Co do brodawki to nie mam pojęcia, może CDL pomoże?

U Was też tak wieje? Co za koszmarna pogoda.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    Może to dalej od tego zatkania Cie boli. Mi nawet jak zszedl czop to jeszcze pobolewało kilka dni

Tajka lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam stresy cały dzień bo nie czułam komletnie młodego calutki dzień. Nic nie pomagało slodycze, leżenie.... na szczęście wieczorem się rozszalał więc pewnie było całodniowe spanie.
    Szykuje się już psychocznie na sobotnią krzywą. Fuj.
    Poza tym był u nas wczoraj geodeta. Wytoczył działkę teraz będzie projekt domu nanosił więc po mału do przodu

Ania81, Ounai lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

preg.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    U Was też tak wieje? Co za koszmarna pogoda.
    Tak. Okropnie jest, w dodatku pada deszcz.

Sąsiedzi wyżej mają jakąś badziewną starą osłonę na balkonie ( wynajmują) i jak jest właśnie tak jak dziś, strasznie to stuka o balustradę 🤦 wkurzające to, nie wiem czy im to nie przeszkadza czy jak. Starszą mi to nawet obudziło 😒

My dziś mamy szczepienie, chciałam spacer wózkiem zrobić, no ale przy takiej pogodzie nie ma opcji. Mąż nas autem podrzuci, choć do przychodni mam może z 5 min. drogi z buta.

Ounai współczuję znów teściowej na głowie. Nie myślałaś żeby jej zrobić lokum w piwnicy na te kilka dni? 😜

Lalia, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami też ciężka noc 😵 od 6 Olek jęczał i się kręcił, bolał go brzuszek, więc i próbowałam karmić i masować i głaskać, w końcu położyłam go sobie na brzuchu i zasnął ale ja jestem zombie 😵

Dobrze, że mąż dzisiaj w domu to mi pomoże, na obiad ogarniam łazanki żeby samo się robiło, na 13:30 jedziemy do pediatry na patronaż, jak wrócimy to mam nadzieję że Oluś zrobi sobie solidną drzemkę a ja razem z nim 🥴

Ounai, Twoja teściowa to kobieta która by mogła być gwiazdą tragikomedii 🤦 zresztą Anetki z tego co pamiętam też 🤭

Zulu, no to niezła gimnastyczka z Ciebie, Twoi chłopcy Cię zdominowali w łóżku 😅 ale ja to doskonale znam, bo kiedyś karmiłam Olka tym cycem, że leżał na środku łóżku pomiędzy mną a mężem, po karmieniu tak się rozłożył, że mój tyłek wystawał do dostawki 🤣🤣🤣

Zulugula, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, to Cię synek nastraszył! Grunt, że dał czadu na wieczór 🥰

Calanthe powodzenia na szczepieniu 👍a lokum w piwnicy to hit 🤣🤣🤣

calanthe lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, wspolczuje brzuszkowych problemow Olka, to juz wkrotce minie, zobaczysz! Natomiast koj synek to od dluzszego czasu wstaje codziennie okolo 6 😅 i zaczyna dzien :p

Zulu, dobry opis, wyobrazilam to sobie 😀

Irysko, tak, widzę poprawę! Konsekwentnie cwiczymy na brzuskzu i jest juz lepiej!

Zulugula, Lalia, Iryska, Julik lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożcu super, że już macie geodetę na działce. My wciąż jesteśmy na etapie szukania odpowiedniej działki. Założyliśmy sobie jednak, że w tym roku musimy kupić.

Qunai tej Twojej teściowej to można tylko współczuć. Bądź dzielna, do chrzcin niedaleko, a potem wróci do siebie.

Calanthe sąsiedzi nade mną od czerwca ciągną remont. Raz, że gość co dwa-trzy dni odpala wiertarkę albo młotek po 21:00. Zawsze się zastanawiam ile można ciągnąć remont oraz ile właściwie potrzeba dziur w mieszkaniu... Dwa, że od czasu tego remontu słyszymy ich niestety znacznie wyraźniej. Praktycznie codziennie między 6:00-8:00 gość idzie do łazienki i strasznie, ale to strasznie głośno charczy i chrząka. Potrafi nas to wybudzić. Okropny dźwięk.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai współczuję Ci już pobytu teściowej 🙈 ale myślę że jesteś silna babeczka i jakoś zniesiesz jej obecność 😁😘
    Co do grzeczności moich dzieci, nie mam pojęcia dlaczego każdy taki jest. Ale to tyczy się tylko okresu niemowlęcego 😅 zeby nie bylo starsi czasem dają popalić i potrafia wytracic z równowagi 🤪

Zulu pomysl jak do nas do łóżka z rana przychodzą wszyscy chlopcy 😅 i jak wtedy ja leze 🤣 mysle czasem czy nie przenieść się na podłogę 😋

Lalia współczuję nocki, ale mam nadzieje ze uda Ci się odespać to w ciągu dnia 😊

Kiniusia piekna fotka, rewelacja 😊

U nas noc spokojna, maly budzil sie co 4 godz, takze jestem jak nowonarodzona. Dzis przychodzi 5 raz polozna, zważymy małego. Takze zostanie nam jeszcze jedna wizyta. Bo mamy w sumie ich 6.
    Dziewczyny czy to normalne ze maly spi mi jeszcze po 20h w ciągu doby? On w ciągu dnia tylko je i spi. Ma tylko z 2-3 godz gdzie sobie poleży i czuwa. Lekarz mowi ze to ok, bo skorygowany wiek ma 39tydzien ciazy. Ale niewiem sama.

Zulugula, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Hahaha to jakiś koszmar musiał być 😂

Najpierw widziałam Twoja relację zdjęciową z Gdańska a potem przyszłaś do mnie do pracy, miałaś blond włosy do ramion 😁😁 A ja do Ciebie "Cześć Ounai" a Ty taka zszokowana kto ja jestem i mówię - to ja, kar oliv 😂😂😂😂😂

Zulugula, Lalia, Inaa89, kiniusia270, Ania81, Julik, calanthe, kic83 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 2994 2995 2996 2997 2998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ