Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Ounai, ale suuuper! Gdzie je zamawiałas? Ekstra wygląda!
Zulu, w zimie chyba bym na dwór nie ubrała, ale jesienią albo wiosną jak najbardziejzałożenie jest takie, że dziecko ma sobie w tym śmigać, a potem siup do auta. Ja zamierzam to synowi ubierać jak będziemy jechać gdzieś na zakupy itd
Zulugula, Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalka ja sie pocieszam,ze to jej minie kiedys. No i ze zawsze moglo byc gorzej. Budzi sie co 2h, ale zazwyczaj nakarmienie i przebranie zajmuje 30min, jedna przerwa ok.3 w nocy dluzsza godzine,czasami poltora. Czasem zdarzaja sie takie noce jak wczoraj ze budzi sie co godzine, a nawet co 30min - wtedy to jestem zombie jak nic 🙈
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Kupiłam w końcu lovi ekspert elektryczny bo była na niego promocja 399Lalia, calanthe, Karenira, Ania81, kic83, Suszarka, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Enigvaa wrote:Lalka ja sie pocieszam,ze to jej minie kiedys. No i ze zawsze moglo byc gorzej. Budzi sie co 2h, ale zazwyczaj nakarmienie i przebranie zajmuje 30min, jedna przerwa ok.3 w nocy dluzsza godzine,czasami poltora. Czasem zdarzaja sie takie noce jak wczoraj ze budzi sie co godzine, a nawet co 30min - wtedy to jestem zombie jak nic 🙈
Kochana, Malwi jest jeszcze malutka, na tym etapie Olek nam się budził co 2,5 h jak w zegarku 👌, ale przerwy między setami spania trwały po 1,5 h 😵
Życzę Ci żeby Malwi miała coraz dłuższe sety spania a jak najkrótsze przerwy pomiędzy 😘 -
Lalia wrote:Kochana, Malwi jest jeszcze malutka, na tym etapie Olek nam się budził co 2,5 h jak w zegarku 👌, ale przerwy między setami spania trwały po 1,5 h 😵
Życzę Ci żeby Malwi miała coraz dłuższe sety spania a jak najkrótsze przerwy pomiędzy 😘
Niby tak, ale w okolo same idealne dzieci, co po miesiacu juz ladnie cale noce przesypialy. No i ja sie nastawialam ze tak bedzie wiec jakos zle sie z tym nie czuje, no wiadomo ze nie fajnie byc niewyspanym, ale nie przeskocze. A wszyscy mi mowia ze mam przerypane ze tak czesto bo ich dzieci tak nie mialy. I w sumie to te komentarze sprawiaja ze sie czuje bardziej zmeczona 🙈Annia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Ladyo lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Enigvaa wrote:Niby tak, ale w okolo same idealne dzieci, co po miesiacu juz ladnie cale noce przesypialy. No i ja sie nastawialam ze tak bedzie wiec jakos zle sie z tym nie czuje, no wiadomo ze nie fajnie byc niewyspanym, ale nie przeskocze. A wszyscy mi mowia ze mam przerypane ze tak czesto bo ich dzieci tak nie mialy. I w sumie to te komentarze sprawiaja ze sie czuje bardziej zmeczona 🙈
Olek ma dwa miesiące i ani razu nam nie przespał całej nocy 😂 jak ma dobrą noc, to się budzi co 3h a karmienie z przebieraniem i usypianiem trwa pół godziny, jak ma gorszą noc to budzi się częściej, przerwy trwają do 2h i są okupione płaczem i problemami z brzuszkiem, albo trafiają się noce jak dzisiaj, czyli super początek bo 5 h snu, a potem 2 h przerwy, częste pobudki i bóle brzuszka 🤷
Najważniejsze że nasze dzieciaczki są zdrowe, resztę jakoś zaniesiemy 💪💪💪Ania81, Iryska, Nowastaraczka, emdar, Enigvaa, calanthe, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Karenira wrote:Jednorożec gdzie znalazłaś ten lovi expert w takiej cenie?
Ladyo dzięki za info o promocji na EsotiqPrzed chwilą zamówiłam sobie dwa staniki do karmienia. Ciekawe tylko czy rozmiary będą mi pasować.
Mam u siebie w mieście taki fajny sklep z rzeczami dla maluszków i była na niego promo 440 a dodatkowa mają do soboty dni otwarte i jest zniżka 10 % na cały asortyment i tak im poszły te laktatory że muszą mi dopiero zamówić ale cena będzie taka jakbym go dzisiaj kupiłaAnia81, Karenira lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Kicku, Leo dzis zasnal w wozku ( juz 3raz)
Zauwazylam ze nierownosci dobrze działają🙈😃
Jeszcze potem wjechalam do domu wozkiem i przy otwartym oknie1h20 i teraz dosypia juz kolo cyca💕 chyba chlopaczek dorasta😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 14:02
KarolinaMaria, Ania81, Lalia, Enigvaa, Zulugula, Inaa89, Wik89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, ja na kp nie mogę narzekać, bo jakoś od początku to mleko leci, laktatorem w te pół godziny też jestem w stanie odciągnąć, ale Olek jak większość maluchów lubi czasami na cycu powisieć i Sylwia: ja nie wyobrażam sobie karmienia bliźniąt tylko piersią 🙈 serio, nawet z takimi ilościami co ja mam. Po pierwsze, nie mam pojęcia co byś zrobiła gdybyś jedną karmiła a druga płakała? Druga sprawa, można teoretycznie przystawiać bliźnięta na raz, ale moim zdaniem to technicznie nierealne. Olek tak wierzgał głową na początku przy karmieniu że ja bym oddała wszystko żeby ktoś pożyczył mi wtedy trzecia rękę: jedną na dziecko, jedno na jego głowę a jedną na cyca, a jak tu drugie dziecko przystawić?! I trzecia sprawa, byłyby takie chwile że nie robiłbyś nic poza karmieniem. Olkowi zdarzyło się kilka razy że spał w dzień po 10 min, wisiał na piersi 15 min i tak w kółko przez pół dnia. Więc uważam, że Twoje przejście na MM to najlepsze co mogłaś zrobić dla siebie i dziewczynek!!!👌👌
Emdar, Kic, Annia, Ounai, DMG, Enigva co do Waszych niespiacych bobasów, wiem że nie macie wyjścia i musicie z tym żyć, bo tak się trafiło i w ogóle, ale ja Was podziwiam i jakby doceniam i tak!! Jak Olka boli brzuszek, nawet w środku nocy i mi serce pęka jak widzę jak się męczy, to wiem że potrwa to godzinę czy dwie i mu przejdzie a potem oboje o tym zapomnimy, a Wy niespiac w nocy musicie jeszcze przetrwać cały dzień! I to nie tylko zajmować się dzieckiem, ale często rodzeństwem czy domem. A na niedospaniu to naprawdę wyczyn. Więc ode mnie macie medal Turbo Mamy 💪
Wik, mam nadzieję że jak miną te magiczne trzy miesiące to będzie lepiej, bo oboje z mężem zauważyliśmy że wtedy co Olek nie cierpi z powodu brzuszka to śpi jak zaczarowany, a jak go boli to potrafi przez sen z płaczem puszczać bączki albo go wybudzają albo go zaparcie męczy i płacze a jest śpiący 😔
Mamusie i mam do Was pytanie, zwłaszcza do tych które mają maluszki w wieku zbliżonym do Olka: jak jest z kupka u nich? U nas Olek nie robi cały dzień, czasem jakaś mini plamka, za to raz na dzień wychodzi taka bomba, że ucieka z pampersa albo ledwo się mieści. Często to są dwie takie wielkie kupy w odstępie np godziny. Dzisiaj pobił rekord i w ciągu 1,5 h zrobił cztery..
A tak w ogóle to mój chłopczyk kończy dzisiaj 2 miesiące 💙
Moja najczęściej robi jedną dużą kupę, że bokami i górą wychodzić, czasami dwie w ciągu dnia są. Ale ja dokarmiam też mm. Zauważyłam że keidy jest mojego więcej mleka niż mm to kupa żółta, a keidy więcej mm to zielona 😁🙈Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyEmdar sorry polubilam przez przypadek, a wlasciwie Haris polubil bo jakims cudem pacna raczka w telefon i wyszlo.
Ja na nocki nie moge narzekac ogolnie. Haris przesypia cala noc, mial tylko jedna pelna placzu poki co. Przesypia noc z cyckiem w buzi😂. W nocy tylko zmienimy pozycje i cycka 😂😂😂.
Dzis byla polozna, malenki wazy 3650g, takze nadrabiamy do wagi z dnia porodu.
Wczoraj bylam w szpitalu, wszystko sprawdzili i jest ok, tyle ze z powodu dosc spore utraty krwi moj poziom zelaza pozostawiam wiele do zyczenia. Mam wprowadzic diete bogata w zelazo plus dostalam dozylnie zelazo. Mam sie zglosic za tydzien na kontrole, jesli bedzie trzeba to znowu dostane.Iryska, Lalia, Nowastaraczka, emdar, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Olek ma dwa miesiące i ani razu nam nie przespał całej nocy 😂 jak ma dobrą noc, to się budzi co 3h a karmienie z przebieraniem i usypianiem trwa pół godziny, jak ma gorszą noc to budzi się częściej, przerwy trwają do 2h i są okupione płaczem i problemami z brzuszkiem, albo trafiają się noce jak dzisiaj, czyli super początek bo 5 h snu, a potem 2 h przerwy, częste pobudki i bóle brzuszka 🤷
Najważniejsze że nasze dzieciaczki są zdrowe, resztę jakoś zaniesiemy 💪💪💪
Lalia, 5 h snu, to super 🙂
U nas wiercenie sie w nocy to już standard, nie pamiętam kiedy przespał całą noc bez tego. Czasem mnie to budzi co godzinę, jak ma " lepszą noc" 🤦ciekawe czy kiedyś mu to przejdzie, czy już zawsze będzie takim wierciochem małym 🧐
Lalia, Nowastaraczka, calanthe, Ania81 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Enigvaa wrote:Niby tak, ale w okolo same idealne dzieci, co po miesiacu juz ladnie cale noce przesypialy. No i ja sie nastawialam ze tak bedzie wiec jakos zle sie z tym nie czuje, no wiadomo ze nie fajnie byc niewyspanym, ale nie przeskocze. A wszyscy mi mowia ze mam przerypane ze tak czesto bo ich dzieci tak nie mialy. I w sumie to te komentarze sprawiaja ze sie czuje bardziej zmeczona 🙈
U nas dziś brokuł z batatem. Wszedł jak marzenie, aż buzię otwierała szeroko tak jej smakował.
Męża nie ma, a ja mam syna w przedszkolu, druga pralka leci, wyprasowane pranie z ostatnich dwóch dni, wczoraj upieczone muffiny, zjadłam i obiad i obydwa śniadania, dziecko dostało słoik, wanna wyszorowana jeszcze z dzisiejszego planu mycie toalety mi zostaje ale to już jak syn wróci. Na razie odpoczywam bo mi się należy
Na jutro zostanie pakowanie, wyprasować dzisiejsze pranie, zetrzec kurze i poodkurzaćKarenira, emdar, Enigvaa, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Sylwia
Ja jakbym miała bliźniaki to w życiu nawet bym się nie starała o kp, dla mnie to jest zwyczajnie nierealne do ogarnięcia tak jak Lalia pisze, a Ty jeszcze tak długo próbowałaś, że jestem w szoku! Przeciez idzie się zaorać! Nie myśl o tym w ogóle, że Ci szkoda czy coś ! 🙉Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, ja na kp nie mogę narzekać, bo jakoś od początku to mleko leci, laktatorem w te pół godziny też jestem w stanie odciągnąć, ale Olek jak większość maluchów lubi czasami na cycu powisieć i Sylwia: ja nie wyobrażam sobie karmienia bliźniąt tylko piersią 🙈 serio, nawet z takimi ilościami co ja mam. Po pierwsze, nie mam pojęcia co byś zrobiła gdybyś jedną karmiła a druga płakała? Druga sprawa, można teoretycznie przystawiać bliźnięta na raz, ale moim zdaniem to technicznie nierealne. Olek tak wierzgał głową na początku przy karmieniu że ja bym oddała wszystko żeby ktoś pożyczył mi wtedy trzecia rękę: jedną na dziecko, jedno na jego głowę a jedną na cyca, a jak tu drugie dziecko przystawić?! I trzecia sprawa, byłyby takie chwile że nie robiłbyś nic poza karmieniem. Olkowi zdarzyło się kilka razy że spał w dzień po 10 min, wisiał na piersi 15 min i tak w kółko przez pół dnia. Więc uważam, że Twoje przejście na MM to najlepsze co mogłaś zrobić dla siebie i dziewczynek!!!👌👌
Emdar, Kic, Annia, Ounai, DMG, Enigva co do Waszych niespiacych bobasów, wiem że nie macie wyjścia i musicie z tym żyć, bo tak się trafiło i w ogóle, ale ja Was podziwiam i jakby doceniam i tak!! Jak Olka boli brzuszek, nawet w środku nocy i mi serce pęka jak widzę jak się męczy, to wiem że potrwa to godzinę czy dwie i mu przejdzie a potem oboje o tym zapomnimy, a Wy niespiac w nocy musicie jeszcze przetrwać cały dzień! I to nie tylko zajmować się dzieckiem, ale często rodzeństwem czy domem. A na niedospaniu to naprawdę wyczyn. Więc ode mnie macie medal Turbo Mamy 💪
Wik, mam nadzieję że jak miną te magiczne trzy miesiące to będzie lepiej, bo oboje z mężem zauważyliśmy że wtedy co Olek nie cierpi z powodu brzuszka to śpi jak zaczarowany, a jak go boli to potrafi przez sen z płaczem puszczać bączki albo go wybudzają albo go zaparcie męczy i płacze a jest śpiący 😔
Mamusie i mam do Was pytanie, zwłaszcza do tych które mają maluszki w wieku zbliżonym do Olka: jak jest z kupka u nich? U nas Olek nie robi cały dzień, czasem jakaś mini plamka, za to raz na dzień wychodzi taka bomba, że ucieka z pampersa albo ledwo się mieści. Często to są dwie takie wielkie kupy w odstępie np godziny. Dzisiaj pobił rekord i w ciągu 1,5 h zrobił cztery..
A tak w ogóle to mój chłopczyk kończy dzisiaj 2 miesiące 💙Lalia lubi tę wiadomość
-
Popieram Ounai jak jakas mama mowi ze ma idealnie to albo jakis kryzys przed nia albo jest jakims super 1% albo jednorożcem. Zawsze dzieci maja swoje wymyślanki, ja tez moge powiedziec ze moj mlody spi 12h w nocy, TYLE ze z cycem w poblizu i karmieniem co te 3/4h ktore akurat dla mnie trwa 5min i przysypiam.
Wszystko sie da przedstawic w rozny sposob. Z kolei inna mama gdyby widziala nieraz te wielkie afery w foteliku samochodowym to by mi wspolczula.
Bobasy są wymagajace i tyle. Jedne w spaniu inne w jedzeniu itd. Jedne wczesniej inne pozniej.
Tak jak pisala Lalia byle byly zdrowe a takie super mamuśki niech dalej tkwią w idealnym swiecie tylko trzeba je olewac i nie wpedzac sie w kompleksy. Sam moj maz jak zostawal z malym to stwierdzil ze nie da sie miec dziecka i wszystkiego ogarnietego i czy co te matki robią, pozwalaja dziecku plakac gdzies czy jak 😃
Edit. Ja mam zamiar mowic kolezankom jak jest : ciezko w cholere ale i tak warto. Ten bezzebny usmieszek co rano wynagradza mi kazda nocna kupęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 15:21
Lalia, Enigvaa, Zulugula, KarolinaMaria, calanthe, Ania81, Suszarka, Wik89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Moms of boys
Czy zaczerwienione wedzidelko pod siusiakiem to odparzenie? Takie mocno czerwone tam jest 😕
Smarnelam narazie linomagiem ale nie wiem czy nie źle zrobiłam..42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Iryska wrote:No właśnie, najważniejsze żeby były zdrowe! Każde dziecko jest inne, nie ma co porównywać że jedno śpi tyle, a inne tyle. Tak samo z osiąganiem kolejnych etapów rozwoju, jedno dziecko usiądzie w 5 miesiącu, inne w 8 i tez będzie ok❤️
Lalia, 5 h snu, to super 🙂
U nas wiercenie sie w nocy to już standard, nie pamiętam kiedy przespał całą noc bez tego. Czasem mnie to budzi co godzinę, jak ma " lepszą noc" 🤦ciekawe czy kiedyś mu to przejdzie, czy już zawsze będzie takim wierciochem małym 🧐
Tez czekam na czas kiedy przestanie sie tak wiercić 🙈😂 albo ja chociaz zdobede jakas moc przewidywania czy juz mam reagować czy mozna te wygibusy olać 🙈Lalia lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj grzesze młody od godziny ogląda psi patrol a jestem tak wykończona że leżę i cieszę się że bajka mu odpowiada bo nie mam siły się z nim bawić. Ojciec kończy o 16 i niech wymyśla zabawy
Ania81 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Lalia, Enigvaa, Zulugula, Ania81, Suszarka, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙