Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A jaki krzykacz z niej 😁 kazda niedogodnosc i niedopilnowanie zglasza ostrym krzykiem aż do zapokojenia potrzeby 🤣 na sali jest dwóch chłopców to juz zaczęli z niej brać przykład a tacy spokojni byli cały dzień 😂
Nowastaraczka, Ania81, Zulugula, Suszarka, kic83, KarolinaMaria, Wik89, Lalia, Enigvaa, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Olla, gratulacje ❤️❤️
Śliczna dziewczyna 🤗
Nasze nocne pobudki wróciły do normy, czyli pobudka o 2.00 i 5.30. Którejś nocy padł nowy rekord, Olek przespał 4,5h jednym ciągiem. 😁 Na razie nie odkładam go do łóżeczka. Stwierdziłam, że to jest nasz czas, późnej nie będzie chciał się do mamy przytulać.
I już ładnie się sam sobą zajmuje, że jestem w stanie coś zrobić.
Pracuję już regularnie 2x w tygodniu. Olek wtedy zostaje z tatą i bardzo dobrze sobie radzą.
Byłam u gina w poniedziałek. Wszystko jest w porządku. Te plamienia pochodzą z podrażnienia blizny w przedsionku pochwy, podobno wygląda to źle. Narosło mi tam coś i ma się to po którymś stosunku oberwać, pójdzie krew i się zagoi. Gdy mi to lekarz powiedział, to mam jeszcze mniejszą ochotę na zbliżenia. A miesiączki wg niego jeszcze długo nie będę miała, nic tego nie zapowiada.Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Ale piękna Izabela ❤💕
Ja juz drugi dzień cierpię na bol glowy 😭 chyba brak migren w ciazy nadrabiam przy kp. Chociaz Leo pospal dzis do 7 zamiast 5 🤞 oby to byl już jakiś stały trend. Zulu my podobny rytm mamy, tyle ze drzemeczka wjezdza po ok 2h aktywnosci i wieczor tez roznie bywa ile wytrzyma.
Mombella faktycznie zlapie kazda kudle 😄
Ounai, idziesz jak burza z tym odchudzaniem 👌Ounai lubi tę wiadomość
-
Ja nawet nie sprawdzałam wagi, ale raczej stoi w miejscu bo ostatnio sobie podjadałam... Ja chyba musialabym na czas diety się wyprowadzić z domu 😅 dzieci lubią babeczki, racuszki, czy ciasto. A ja nie potrafię się oprzeć pokusie 🤦♀️
Tymek ostatnio ma stale pory na pobudki w nocy, zasypia między 21-22. Pierwsza pobudka ok 2-3, nastepna po 6. Wstaje o 8 😉
I znów lockdown na całą Polskę. Takze od poniedziałku znow będę miala wszystkich szkolnych w domu, takze oszaleje z ich lekcjami zdalnie. Znow bedzie, rozłączać, przerywać itp i dojdą płacze...02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyInaa was zamykaja, a nas otworzyli, przynajmniej dzieci mogly wrocic do szkoly. Ja sie zastanawiam na jak dlugo. Bo mimo, ze szczepia tutaj, to jednak nadal ludzie lapia to swinstwo.
Ja sie przez to martwie o moje dzieci. Wolalabym zeby nie zlapal niczego, bo ciezko bedzie.
Dobrze ze jeszcze calego kraju nie poluzowali, i nie mozna sie odwiedzac ani nocowac nigdzie. Mam na jakis czas z glowy przyjazd siostry meza🙈🙈🙈🤪🤪🤪 -
Lalia, ile czasu minęło od momentu kiedy Olek zaczął łączyć rączki w linii środkowej a tym kiedy złapał zabawkę? Kojarzę że pisałaś tutaj na forum jak złączył rączki, Idze się dzisiaj kilka razy to przydarzyło i się zastanawiam kiedy wejdzie na wyższy level 🤣
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
My też dzisiaj odebraliśmy słynny grzybek i od jutra testujemy 😊
Dziewczyny a czy któraś podawała jabłuszko lub śliwki przed 4 miesiącem na łatwiejsze robienie kupki? Nam tak doradził pediatra i się zastanawiam 🤔12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Suszarka wrote:Lalia, ile czasu minęło od momentu kiedy Olek zaczął łączyć rączki w linii środkowej a tym kiedy złapał zabawkę? Kojarzę że pisałaś tutaj na forum jak złączył rączki, Idze się dzisiaj kilka razy to przydarzyło i się zastanawiam kiedy wejdzie na wyższy level 🤣
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Lalia, ile czasu minęło od momentu kiedy Olek zaczął łączyć rączki w linii środkowej a tym kiedy złapał zabawkę? Kojarzę że pisałaś tutaj na forum jak złączył rączki, Idze się dzisiaj kilka razy to przydarzyło i się zastanawiam kiedy wejdzie na wyższy level 🤣
U nas dokładnie 11dni 😁 3.02 zlaczyl rączki a 14.02 chwycił zabawkę . Dobrze, że wszystkiemu robi robi się zdjęcie, wtedy po dacie wszystko wiadomo😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 18:34
Suszarka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Sprawdzę w notesiku, ale na pewno ze 2-3 tygodnie 😅 i teraz z tym wyciąganiem rączki nie jest jeszcze perfekcyjnie, raz wyciągnie a raz nie, ale super już wali w zabawki i chwyta to pieluszkę, to grzyba, to zabawkę jak jest pod ręką 🙂Suszarka lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:My też dzisiaj odebraliśmy słynny grzybek i od jutra testujemy 😊
Dziewczyny a czy któraś podawała jabłuszko lub śliwki przed 4 miesiącem na łatwiejsze robienie kupki? Nam tak doradził pediatra i się zastanawiam 🤔Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj próba odłączenia od tlenu się nie powiodła. Na gazometeii z krwi saturacja 89. Jutro kolejna próba.
Ale za to wraca apetyt. Zaczyna się pomału interesować, bawić, mówić. Jest nadal slaba ale widać duza poprawę. Maz w pewnym momencie mi napisał ze Ala juz wymysla, że jest juz zdrowa 😄💪🏼
Także jak zaczyna wyprowadzać z równowagi to już dobry znak ❤❤ Nasza córeczka nabiera siły. Mam nadzieję że już jutro będzie dało rozłączyć się od tlenu tym bardziej ze pomału trudno mu jest utrzymać ją na łóżku, czasami złapie taka siłę że chciałaby pospacerować po sali a podpiętą pod tlen to nie ma jak 🙉Zulugula, Ewa88 , Suszarka, Nowastaraczka, Ounai, Ania81, SzalonaOna, Lalia, emdar, kar_oliv, Ladyo, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ewa88 wrote:My też dzisiaj odebraliśmy słynny grzybek i od jutra testujemy 😊
Dziewczyny a czy któraś podawała jabłuszko lub śliwki przed 4 miesiącem na łatwiejsze robienie kupki? Nam tak doradził pediatra i się zastanawiam 🤔
Uuu nie , pierwsze słyszę. A chcesz ulatwic na codzień czy dziecko ma zaparcie? Bo jak zaparcie to możesz podać łyżeczkę wody, ewentualnie czopki glicerynowe dla niemowląt. Ounai radzila wlewki, ja kupilam ale nie użyłam, bo się bałam jak mi pediatra powiedzial, że to medyk powinien robić, i pani w aptece w ogóle nie chciała mężowi sprzedac ale ostatecznie sprzedala, tym sposobem 5dych w plecy jestem😅💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ewa88, nie ryzykowałbym. Poza tym najpierw podaje się dziecku warzywa, dopiero potem owoce. Odwrócona kolejność może sprawić, że maluch nie będzie chciał jeść warzyw, bo zasmakuje już w słodkich owocach'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu my jesteśmy na mm obecnie bebilon ar ze względu na ulewanie. Kupka jest wprawdzie codziennie ale jej zrobienie wymaga sporego wysiłku, ale nie jest jakoś twarda...
Pediatra wspomniał że skoro już jest skończony 3 miesiąc to możemy podawać po 2-3 łyżeczki jabłka lub suszonej śliwki i tak się zastanawiam czy by to nie ułatwiło zrobienia tej kupki 🤔12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
U nas z deszczu pod rynnę. Teściowa chce się wypisać na własne żądanie. Dlaczego? Bo jej się nudzi. Ona już nieraz leżała w szpitalu i nigdy nie robiła takich jaj, a teraz nagle takie akcje! Mąż poszedł na spacer żeby z nią pogadać no bo ona jest zacewnikowana bo nie ma sił wstać do toalety. A to oznacza, że musielibyśmy ja myc i wszystko wokół niej robić. A u nas nawet nie ma warunków, bo mamy wannę i to jeszcze bardzo wysoką. Jak nie urok to sraczka