Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Podczytuje Wam często, coś tam odpisuje ale mało kiedy piszę co u nas.
Tak więc u nas w miare wporządku. Jesteśmy aktualnie u mojej mamy od wczoraj. Przyjechałyśmy pierwszy raz same 100 km co było dla mnie niezłym stresem bo Pola lubi od niedawna pokrzyczeć w aucie... Mimo jednego dnia rozłąki tęsknimy już za tatusiem
Piaałyście o spaniu i karmieniach u nas i w dzień i w nocy karmienie co 2-3h. Pola ma.jeden set nocny dłuższy około 5h a tak to pobudki są o stałych godzinach. Ostatnio jest rannym ptaszkiem i dzień zaczyna o 8 (wczesniej o 9:30-10), później kilka razy przysypia ale niezbyt długo, max godzinę. Czasami na spacerze uda się ją uśpić tak, że śpi 3h. Natomiast ze spacerami mamy ostatnio problem bo na każdym jest wrzask. Nie wiem o co chodzi. Niech już zrobi się cieplej to sprobuje z chustą (jeśli będę paniętać jak ją zamotać).
Ogólnie od czasu ostatniego szczepienia i zaraz później kataru Pola płacze dużo więcej niż wcześniej. Teraz jak tylko coś jej się nie spodoba to włącza syrene na całego. Przy karmieniu ryk bo za długo nie leci nic a ona chce JUŻ, NATYCHMIAST, albo.ryk bo leci za mocno 🙄
Przez 3 miesiące miałam idealne dziecko, teraz troszkę się popsuło. Na szczęście śmieje się tak dużo (jeszcze nie w głos) i patrzy na mnie z taką miłością, @ wszystko jej wybaczam ☺️
Ćwiczenia od fizjo przynosza rezultaty, na brzuszku leży coraz dłużej i coraz ładniej bo z tym był głównie problem.
Odnośnie fizjo, mam taki smaczek - teściowa pyta jak ćwiczy fizjoterapeuta z Polą "Czy ona z nią ćwiczy tak, że bierze ją za nogi i trzyma taką wiszącą?" To pytanie człowieka który całe życie pracuje przy prześwietlaniu dzieciaczków... zsczynam się bać o jej pacjentów 😏
Ja coś tam ćwicze, biegam, staram się jeść lepiej, niestety to wszystko przynosi marny rezultat. Do wagi z przed ciąży brakuje mi jeszcze 5,5 kg... Nie sądziłam, że to będzie takie trudne, chwilami mam ochotę to olać, na szczęście kocham sport i uczucie po. Tyle pocieszenia że nie czuje się jakoś źle z tymi kilogramami bo byłoby wtedy gorzej.
Mam już dość tego zimna, kurtek zimowych i.kombinezonów. Też już tak bardzo.jak ja czekacie na ,wiosnę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 23:15
Fragaria, Nowastaraczka, Wik89, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, aż miły głupio się przyznać, ale my dziś z mężem pierwszy raz 🐝🐝🐝 no i co? Ja mokra, mąż też i tak mnie bolała blizna po nacięciu, że musieliśmy przerwać
tak mi głupio było, bo mąż już tyle czekał a tu klops. Zmieniliśmy najpierw pozycję, ale bolało już tak bardzo, że aż syknęłam. Powiedzcie, że kolejne razy mniej bolą
-
Czytam czasem ale jakoś nie ogarniam się żeby odpisywać .. ostatnio nawet mało czytałam ..
Ounai i tak dluuugo Wam się zeszło do pierwszej próby .. tez miałam problem pierwsze 2-3 razy musiałam trochę pocierpieć
Edit ale ja cięcie to tez inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 00:34
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Anetko, chyba przychodzi taki etap gdzie dziecko przestaje krzyczek, a pojawiają się wrzaski i płaczki 😅 super że ćwiczenia przynoszą efekty 😍
Ja mamuśki mam zonk roku 😳 Olek zasnął prawie godzinę wcześniej, bo o 20:15, więc pierwsze karmienie było 23:15. Nakarmilam go, odłożyłam do dostawki, coś się kręcił ale zasnął zaraz. A o 4:15 obudziłam się z DZIECKIEM POD PACHĄ 🤯🤯🤯 totalnie nie pamiętam jak wzięłam go do łóżka i w ogóle go musiałam karmić bo miał podłożoną pieluszkę 😳 ja w szoku, a ten rozłożony na pół łóżka.. Teraz jesteśmy po trzecim karmieniu, z dwóch cyców, więc mam nadzieję że chociaż do 7 pospi 🤭Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
-
A ja totalnie nie umiem karmić cycem 😭 mam wrażenie że nic mi nie leci albo za plytko chwyta, ale staram się wkładać jak najwięcej ale chyba mam za wielkie sutki a ona za mala buzie 😢 nie widzę zeby polykala cokolwiek tylko sb ssie💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Olla95 wrote:A ja totalnie nie umiem karmić cycem 😭 mam wrażenie że nic mi nie leci albo za plytko chwyta, ale staram się wkładać jak najwięcej ale chyba mam za wielkie sutki a ona za mala buzie 😢 nie widzę zeby polykala cokolwiek tylko sb ssie
Olu ssąc pobudza stymulację laktacji a na początku taki mały człowiek potrzebuje niewiele pokarmu a więcej ciepła i bliskości mamy 😊 Ja do tej pory nie czuję, że leci i ile leci 😉KarolinaMaria, Suszarka, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlla95 wrote:A ja totalnie nie umiem karmić cycem 😭 mam wrażenie że nic mi nie leci albo za plytko chwyta, ale staram się wkładać jak najwięcej ale chyba mam za wielkie sutki a ona za mala buzie 😢 nie widzę zeby polykala cokolwiek tylko sb ssie
a jeśliś jest głodna, dokarm mm, a mimo to orzystawiaj jeśli chcesz kp
-
Matko, służba zdrowia mnie dobije.
Wczoraj Pani powiedziała że nie zarejestruje mi dzieci do lekarza. Więc dzwonię od rana. Dodzwoniłam się za 97 razem. Mówię, że syn ma katar od 3 tyg, kaszel, chrypkę i podejrzewam że może mieć jakieś zapalenie gardła a córka problemy skórne. A baba mówi że telewizyta. Więc pytam jak Pani doktor oceni stan skóry córki podczas telewizyty, na co usłyszałam że Pani doktor w trakcie telewizyty musi zdecydować czy możemy przyjść. Absurd! -
nick nieaktualnyOunai wrote:Matko, służba zdrowia mnie dobije.
Wczoraj Pani powiedziała że nie zarejestruje mi dzieci do lekarza. Więc dzwonię od rana. Dodzwoniłam się za 97 razem. Mówię, że syn ma katar od 3 tyg, kaszel, chrypkę i podejrzewam że może mieć jakieś zapalenie gardła a córka problemy skórne. A baba mówi że telewizyta. Więc pytam jak Pani doktor oceni stan skóry córki podczas telewizyty, na co usłyszałam że Pani doktor w trakcie telewizyty musi zdecydować czy możemy przyjść. Absurd! -
Anetka ja mam też 2.5 tog tyle że z colorstories. Spała w nim dość długo i gdyby nie to że od 2 tyg zasuwam ją w tulik (śpi spokojniej), to pewnie by nadal spała. Ja bym nie kupowała już takiego grubego na teraz i wiosnę, teraz w tuliku i w śpiochach śpi (te z H&m, dość cieniutkie w porównaniu z tymi z nexta czy Smyka). Tulik jest cieniutki też. I chyba tak jej jest akurat, bo nie ma gorącego karku, ani zimnego. Taki w sam raz. Jak wyrośnie z tulika czyli jeszcze jakieś 3-4tyg bo jest do 6.5kg to albo będzie spała w samych śpiochach albo kupię taki śpiworek 1 tog.
Jeszcze pytanie ile u Ciebie w domu jest stopni. U mnie około 20 w nocyO ❤️
Z ❤️ -
Anet.kaa wrote:Kto używa śpiworków z Sinsay? Lub grow up z Sleepe?
Pola wyrasta mi z newborna z Sleepe 2.5 tog i nie wiem jaki teraz kupić śpiworek i jakiej grubości.
Zakładając, że używany będzie przez najbliższe kilka.miesięcy nim wyrośnie brać 2,5 tog czy lżejszy ?
Czy może.na ten okres nim zrobi się bardzo ciepło pptrzebny mi cieplejszy czyli.np 2,5 a na lato zwykły bawełniany?
Ja mam z sinsaya, jest bardzo spoko, teraz kolejny tez planuję kupić, bo ten co mamy juz jest na styk. nie ma tam chyba jaki to jest tog ale jest lekko ocieplony wg mnie to tylko na gorące lato się nie nadaWik89 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
SzalonaOna wrote:A nie ma tego przepisu jeszcze ze dziecko do 6 r. Z. Lekarz musi przyjąć na wizytę? Bez telewizyte? Coś słyszałam że to miało wejść
Wczoraj chłopaki wrócili z basenu i przywieźli mi bukiet żółtych róż. A ostatnio mąż kupił mi 5 pączek żonkili. Więc mam 3 bukiety w domu teraz. Mąż mi się popsuł (a może naprawił?)
Pierś dalej boli, więc nie wiem co to będzie z tego.Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Matko, służba zdrowia mnie dobije.
Wczoraj Pani powiedziała że nie zarejestruje mi dzieci do lekarza. Więc dzwonię od rana. Dodzwoniłam się za 97 razem. Mówię, że syn ma katar od 3 tyg, kaszel, chrypkę i podejrzewam że może mieć jakieś zapalenie gardła a córka problemy skórne. A baba mówi że telewizyta. Więc pytam jak Pani doktor oceni stan skóry córki podczas telewizyty, na co usłyszałam że Pani doktor w trakcie telewizyty musi zdecydować czy możemy przyjść. Absurd!
Od poniedziałku weszło w życie że mają obowiązek przyjmować dzieci do 6 rz osobiście więc nie wiem jakim prawem Cie tak potraktowaliSzalonaOna lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Od poniedziałku weszło w życie że mają obowiązek przyjmować dzieci do 6 rz osobiście więc nie wiem jakim prawem Cie tak potraktowali02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anetka nie pociesza Cię , gro dzieci od ukończonego 3mż się psuje . Regres snu , marudzenie, itd, ma to związek z tym, że takie dziecko juz bardzo dużo umie w stosunkowo krótkim czasie i musi to ogarnąć w głowie. Mój Tomek tez się tak popsuł😂 ale chyba powoli wychodzimy ze skoku, z check listy skoku chyba wszystko odhaczone, dzis w nocy był ostatni punkt: powiedzial "gugugu" czyli kilka sylab na raz 🤩 to było takie cudne 😍 dni są znowu super , bez marudy, śpi na zawołanie , ładnie się bawi, no a noce.. nadal co 2h ale już przywykłam co mi pozostało 🤪 chyba wyprowadzka do teściów, bo tam ma sety 4h 🤦♀️ 😆
Wik89 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
U mnie akurat te telewizyty super sie sprawdzaja, jak rano sie zapisze, to w ciagu kilku godzin dzwoni pediatra, robi wywiad, czasem wystarczy jej rada plus jak trzeba to wypisze e-recepte, a czasem zaprosi na wizyte (ona tez po wywiadzie decyduje, czy na dzieci zdrowe czy chore). Takze mi sie z synkiem te telewizyty przydaly
Anetka, rozumiem Cie, tez mam serdecznie dosc zimy, zimowych ubran i butow. Juz je ostatnio pochowalam, a od kilku dni tak zimno znowu, dzisiaj przez chwile padal snieg... oby do wiosny!
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ounai, mnie tez bolalo, z czasen coraz mniej, ale nadal to odczuwam... pamietaj, zeby smarowac i masowac blizne raz na jakis czas (tak naprawde jak najczesciej, ale wiadomo jak to jest
)
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Ounai, mnie tez bolalo, z czasen coraz mniej, ale nadal to odczuwam... pamietaj, zeby smarowac i masowac blizne raz na jakis czas (tak naprawde jak najczesciej, ale wiadomo jak to jest
)
Za dzwoniłam do przychodni i co usłyszałam, że nie dostali wytycznych od szefa więc oni zapisują teleporady. Chyba złożę skargęZulugula, Martt95 lubią tę wiadomość