X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    U mnie akurat te telewizyty super sie sprawdzaja, jak rano sie zapisze, to w ciagu kilku godzin dzwoni pediatra, robi wywiad, czasem wystarczy jej rada plus jak trzeba to wypisze e-recepte, a czasem zaprosi na wizyte (ona tez po wywiadzie decyduje, czy na dzieci zdrowe czy chore). Takze mi sie z synkiem te telewizyty przydaly

Anetka, rozumiem Cie, tez mam serdecznie dosc zimy, zimowych ubran i butow. Juz je ostatnio pochowalam, a od kilku dni tak zimno znowu, dzisiaj przez chwile padal snieg... oby do wiosny!
    Spoko, są sytuacje kiedy wystarczy. Ale moja syn ma katar od 4 tygodni, kaszel od 3 tygodni, od 2 dni chrypę, a córka plamy azs na ciele. Więc tu telewizyta nie pomoże bo młodego trzeba osłuchać a młoda zobaczyć. A muszę ich ogarnąć bo za tydzień mają szczepienie.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No chyba powiem mężowi, żeby mi penisem masował, będzie chłop zadowolony 😂 właśnie nic innego mnie nie boli, nie jestem sucha ani nic, może trochę luźna jeszcze tylko ewidentnie blizna. Pamiętam że po pierwszym porodzie też bolało ale nie pamiętam czy tak.

Za dzwoniłam do przychodni i co usłyszałam, że nie dostali wytycznych od szefa więc oni zapisują teleporady. Chyba złożę skargę :/

Ounai polubiłam za masowanie penisem 🤣
    U mnie susza jak na saharze🤭

Ounai lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No chyba powiem mężowi, żeby mi penisem masował, będzie chłop zadowolony 😂 właśnie nic innego mnie nie boli, nie jestem sucha ani nic, może trochę luźna jeszcze tylko ewidentnie blizna. Pamiętam że po pierwszym porodzie też bolało ale nie pamiętam czy tak.

Za dzwoniłam do przychodni i co usłyszałam, że nie dostali wytycznych od szefa więc oni zapisują teleporady. Chyba złożę skargę :/
    Ja kiedyś złożyłam skargę na przychodnie i teraz już nawet ze mną nie dyskutują 🤣

Martt95, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam te legi HM, r 62, i faktycznie są na 62 a nie rozmiar większe jak zwykle bywa, jestem w szoku

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla, myślę że Iza musi po prostu załapać o co chodzi, początki bywają trudne ale wierzę że niedługo zlapiecie wspólny rytm. Może zapytaj położnej czy ktoś mógłby Ci pomóc, podpowiedzieć?
    Ja też mam dość duże sutki, martwiłam się o to ale jest ok. Głowa do góry 🤗

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla, ja na początku miałam identyczne odczucia jak Ty. Proś położne w szpitalu o pomoc, a po powrocie do domu ogarnij sobie doradczynię laktacyjną. Ona podejdzie do Ciebie indywidualnie, wszystko pokaże. Moja położna środowiskowa, która w ciąży wydawała się ok, po porodzie sypała tylko teorią z książek, którą ja doskonale znałam, nie miała indywidualnego podejścia, jak recytowała te regułki, że dziecko ma być przyssane jak glonojad, że należy dużo pić wody, nie stresować się, blablabla, to miałam wtedy ochotę ją trzasnąć w łeb. Zaprosiłam CDL w 9 dobie życia Matyldy i bardzo mi to pomogło. Dzięki tej kobiecie do tej pory karmię (dokarmiamy też MM), pokazała jak przystawiać, co robić z moimi dużymi piersiami, żeby mała mogła łatwiej ssać itd. Najlepiej wydane 200 zł w całej noworodkowej wyprawce. Niestety żadna z położnych środowiskowych w mojej okolicy nie jest CDL, a uważam, że każda być powinna i mieć takie szkolenie i certyfikat. To jest tak jak z opieką fizjoterapeuty nad maluchem lub nami po porodzie. Chcesz to sobie płać, NFZ tego nie ogarnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 10:22

Wik89, Zulugula, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny nie udzielam się bo za bardzo nie mam czasu 😔 podziwiam Was ze macie czas na wszystko ja niestety jakoś nie mogę się ogarnąć ze wszystkim..

Qunai ostatnio drugi raz dopadło mnie zapalenie piersi i dostałam antybiotyk Zinnat on jak się okazało nie jest na receptę ale pierś mi wygoil bardzo szybko, trzeba brać go do końca co 12 godzin może spróbuj z tym lekiem 😊

Ounai lubi tę wiadomość

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, rozumiem.. u mnie akurat to dziala tak, ze zwykle tego samego lub nastepnego dnia jest wizyta

Olla, tez mysle, ze CDL Ci moze pomoc

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy u Was taka sytuacja miała miejsce, jak karmie małego na leżąco w nocy to Waszym maluszkom tez mleko leci noskiem? Wyczytałam w necie ze mały za nisko ma głowę i faktycznie jak mu delikatnie podnoszone to problem mija z tym ze moje ręce w nocy umierają.. szybko cierpna i bolą 😔

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym z Wami popisała, ale wpadłam w wir sprzątania i organizacji kuchni 😂 Mart, dmg to wszystko Wasza wina 😂😂😂 od godziny składam reklamówki w trójkąciki wg architekt porządku 😂 zaczynam się bać jak będzie wyglądać nasze mieszkanie po 2 miesiącach wolnego... 2f50ae843253.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 11:00

KarolinaMaria, Ounai, Martt95, Ania81, Suszarka, Zulugula, Inaa89, Nowastaraczka, dmg111, kar_oliv, Fragaria lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Chętnie bym z Wami popisała, ale wpadłam w wir sprzątania i organizacji kuchni 😂 Mart, dmg to wszystko Wasza wina 😂😂😂 od godziny składam reklamówki w trójkąciki wg architekt porządku 😂 zaczynam się bać jak będzie wyglądać nasze mieszkanie po 2 miesiącach wolnego... 2f50ae843253.jpg
    Też składam reklamówki w trójkąty. Jak się okazuje, nie dość że nie zajmują miejsca to mieszczą się w kieszeni spodni jak idziesz na zakupy ;)

Ladyo lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounau, u nas też pierwszy seks to był duży ból, jakbym była dziewicą :D Drugi też lekko bolało.ale używamy duuzo żelu Mucovagin i jest wporządku.
    Trzeba ten pierwszy raz chyba przetrwać, nie nastawiając się że będzie mega miło a później już jest lepiej 😈

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Matko, służba zdrowia mnie dobije.

Wczoraj Pani powiedziała że nie zarejestruje mi dzieci do lekarza. Więc dzwonię od rana. Dodzwoniłam się za 97 razem. Mówię, że syn ma katar od 3 tyg, kaszel, chrypkę i podejrzewam że może mieć jakieś zapalenie gardła a córka problemy skórne. A baba mówi że telewizyta. Więc pytam jak Pani doktor oceni stan skóry córki podczas telewizyty, na co usłyszałam że Pani doktor w trakcie telewizyty musi zdecydować czy możemy przyjść. Absurd!

Nic mi nie mów o służbie zdrowia..... 😡😡😡😡

Ja dzwoniłam od 7 rano w poniedziałek na 3 numery które są dostępne. Dwa numery komórkowe ciągła włączała się pocza i informacja ze skrzynka plena. A telefon stacjonarny ciagle numery zajęty i brak sygnału. Dzonilam No stop z 200 połączeń wyklikalam.

Jak przyjechała mama pojechała osobiście. Baba do niej ze rejestracja tylko telefonicznie. I ze ona inaczej nie może. Mama wyszła, zonaczyla ze widza numery telefonów na drzwiach i zaczela dzwonić. Sytuacja ta sama co u mnie. Weszla spowrotem zrobila na głośnik i dzonila przy babie.

Zaintwrwsowala się druga o co chodzi. I mama na głos powoedziala ze ta pani tutaj nie chce udzielić pomocy dziecku a do was nie da się wcale dodzwonić. Kobieta glowa w dół i zmieszana udawała ze coś szuka w papierach. Ta druga zapytała o co chodzi i poszla zapytać lekarki czy zbada dziecko. Oczywisice informacja proszę przyjechać.

Doktor u której byłam powiedziala mi ze jak tylko coś będzie mnie niepokic mam przyjechać odrazu z dzieckiem. Ona dziecko zbada zawsze. A wie jakie są problemy się dodzwonić szkoda na to czasu.

Także teraz dziewczyny.... wiadomo kazda przychodnia inna. Ale bierzcie dziecko, jedzcie do przychodni. Jak nie będą was wpuszczać to powiedzcie ze wy chcecie usłyszeć od swojego lekarza ze nie udzieli pomocy a nie od nich. Bo one nie wezmą odpowiedzialności za chorobę wasznego dziecka. A jednak z tym nigdy nie ma żartów.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Od poniedziałku weszło w życie że mają obowiązek przyjmować dzieci do 6 rz osobiście więc nie wiem jakim prawem Cie tak potraktowali

Weszlo ale widzisz mojej 2 latki tez miali problem... służba zdrowia przestaje istnieć.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja kiedyś złożyłam skargę na przychodnie i teraz już nawet ze mną nie dyskutują 🤣

Tez nie wiem.czy nie złożę.... gdyby wczesniej mnie przyjęli może to wszyysko potoczyłoby się inaczej 😡

Już się dowiedziałam jaka.godnosc jesy tej krowy która robila problemy...

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:

Dajesz dajesz ✊🏼✊🏼
    Jest mooooc 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼

Aaaale pamiętaj się nie nadwyrężać, bez pośpiechu 😉 mnie maz ciagle wyzywał ze mam siedzieć na dupie 😂

Ladyo lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki OK, pod warunkiem ze spi ze mna. Tyle ze gdzies nad ranem siluje sie z baczkami🥴🥴🥴🥴. A ja spac nie moge, bo wydaje dziwne odglosy.
    Ale i tak nie narzekam.
    Za to mam wrazenie, ze Haris jest wiecznie glodny. Wypije mleczko z dwoch piersi (zawsze dwie, oprocz nocy), po chwili (dluzej lub krotszej) znowu glodny 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Czasami chyba tylko udaje, ze jest glodny, bo chce tylko na cycku powisiec.

Wczoraj moj 4latek rozplakal sie straszliwie, bo mikroskopijny kawalek banana spadlnna ulice jak wracalismy ze szkoly i wedlug niego mama i tata zasmiecaja Ziemie, a on to. Zieme kocha. Pozniej to juz plakal bo ludzie smieca i nie dbaja o srodowisko. Takze rosnie mi jakis aktywista chyba.

Ounai dziwna ta sluzba zdrowia, ale nie lepsza niz tutaj. Tu tez teleporada, a do przychodni to lepiej nie przychodz.
    Laila ja kiedys wisialam ponad godzine na telefonie jak dzwonilam do przychodni i caly czas slyszalam ze jestem w kolejce numer 20. Po godzinie sie poddalam...

Wik89 lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a mobilizujesz blizne? Ja jak dlugo jej nie ruszam to wlasnie boli blizna.

🔸28 lat

Wysłany: 18 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 20:25

Ladyo, Martt95, Ania81, Nowastaraczka, Enigvaa, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która składała ponaglenie/skargę do ZUS?

‹‹ 3259 3260 3261 3262 3263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ