X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ale ekstra 😍😍

Dzisiaj wchodzę w 36 tydzień 😍 czy mogę już zacząć brać wiesiołka, liście malin i masaż krocza, czy to po skończonym 36 ?

Wczoraj byłam u lekarza, Maja to kawałek baby już, 2830 g :) Szyjka twarda, długa, zamknięta :) ułożona główkowo:) zastoju na nerkach nie ma, obym już dotrwala do końca bez ataku 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 19:39

Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, Ounai, kar_oliv, Ania81, Wik89, Nowastaraczka, Olla95, Ewa88 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Moja szwagierka trafiła w połowie ciąży na oddział do niego jakimś ciężkim zatruciem pokarmowym, to na obchodzie ją zjechał od góry do dołu co za zarazę mu tuznosi 🤯🤯🤯

W pierwszej ciąży on mnie ciął bo miałam przyjemność trafić na jego dyżur jak pojechałam na ip ale decyzja była natychmiastowa więc do tego nie mam zastrzeżeń bo gdyby ktoś zwlekał to różnie mogło być

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Wow, Marta! Nie wiedziaķam, że dzieciaczki tak szybko mogą wstawać!!! Rewelacja.

Co do pogody to DRAMAT. Serio mam już tak dość. Poszlam dziś biegać i naprawdę przebijałam się w lesie przez zaspy! A waliło mi tak zmrożonym śniegiem w twarz że myślałam że mi odpadnie!
    Jak zaraz nie będzie wiosny to dostanę pierdolca!
    A na kurtkę zimową już patrzeć nie mogę.

Moje dziecko ewidentnie ma skok. Dziś przed snem takie spazmy urządziła podczas karmienia. Dobrze, żenjest suszarka do włosów która doprowadziła ją do ładu, choć zjadła baaaardzo mało. Zaraz pewnie będzie kolejny dramat bo jest głodna.

Jezu u nas to samo! Wrzaski i tylko suszarka nas ratuje dzisiaj 😅🙈

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 20:26

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mart, super wieści !!! Już jutro się wyściskacie🥰❤

Ounai, mówię Ci nasze dzieci są sobie przeznaczone ☺Julek tak samo stawał w jej wieku. Powiem Ci tak(chociaż pewnie już to wiesz),przed Tobą ostatnie chwile względnego spokoju 😁. Ja po całym dniu pilnowania go(nie usiedzi w jednym miejscu dłużej niż minutę) padam co wieczór na twarz..

Kic,masaż rewelacja!

Słuchajcie, ta pogoda to jakiś fatal error😓😓😓 Co to ma kurna być. Dziś wracaliśmy w śnieżycy do domu ze spaceru 🥶😖😣
    Wiesz co, Tymek też szybko stawał i chodził mając 9 miesięcy 1 tydzień i 3 dni. Ale... Marta ma taki temperament, że on to był cichy i spokojny w porównaniu z nią. Ale już w brzuchu było widać różnicę. Tymek się tak raczej spokojnie przeciągał. Bolały mnie jego ruchy ale nie były takie intensywne. A Marty nawet pomierzyć lekarze nie mogli, a złapać serduszko to już był ogromny problem bo ciągle zmieniała pozycje. I właśnie taka jest teraz. Tak czułam od początku, że ona to nam da popalić 😂

Tej części nie cytujcie:
    Byłam u położnej. Jeszcze tribiotic przez 5 dni na brodawke ale poza tym jest super. Mówi że dumna jest, że się dalej karmimy. Okazało się że ma męża aa. Dała mi namiary na przychodnie na NFZ, mają grupy dla współuzależnionych. Zapisze się i przepracuję swoje dda. Nie chcę żeby to wpływało kiedyś na moje życie.

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba rzeczywiście taki ciężki dzień... od rana bolą mnie nogi i kręgosłup :/ aż się popłakałam mezowi, ze mam już dość. A przecież jestem silna i ogólnie dobrze znoszę ciąże, cały czas na pełnych obrotach. A dziś kryzys jakich mało! I takie dni się zdarzają. Ounai gratulacje dla Martusi! Zuch dziewczyna! I dobrze z ta druga częścią, nie do cytowani. Trzymam kciuki aby wszystko się ułożyło jak najlepiej! Mart ale pięknie ze Alis jutro wychodzi ze szpitala! Świetna wiadomość! Anetka, Inga, Zulugula na szczęście dzień się już kończy. Trzymam kciuki aby jutro Wasze maluchy obudziły się w świetnych humorach :) Tajka przed Tobą już ostatnia prosta, ale ten czas leci :) wozek gotowy? Pokażesz zdjęcia? Bo jak dobrze pamietam to wybrałyśmy ten sam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 21:15

Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, czas leci i ta końcówka to naprawdę już ciężka...mam ciągle obrzęki, na stopach i dłoniach , opuchnięte palce, bolą strasznie jak zginam..mówią,że na twarzy też opuchnięta jestem...do tego brzuch mi się ciągle spina, zwłaszcza przy chodzeniu, więc krótkie spacery mnie męczą strasznie, bo brzuch ciągnie.
    Gorsze dni się zdarzają, ja też miewałam kryzysy i płakałam, że się źle czuje, że chcę już urodzić, że czuje się gruba, że mi ciężko...Ale warto to przetrwać 😍
    Tak , wózek gotowy :) pokój też już prawie :)
    Taki mam:
    f853d6647a52.jpg
    Dokupialam na lato jeszcze budke letnią bird z wentylacją i okienkiem :)
    d1b5eb3e5223.jpg

A pokaż swój:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 21:54

Ania81, Ladyo, Lalia, dmg111, kar_oliv, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai gratulacje dla Martusi. Zuch dziewczynka👍. Pozostala sprawa tez super.

Dziewczyny ja wykituje chyba. Moj syn jest wiecznie glodny ostatnim czasy🥴🥴🥴. Oproznia dwa cycki, plus dostaje butelke. Za jednym zamachem wypije 120 ml. Cycki mnie juz bola od tego wiszenia😭😭😭. Spac tez by spal tylko na cycku. Padam na twarz ze zmeczenia.
    No ale sama chcialam 😍😍

Ounai lubi tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka piękny 😍 strasznie mi się podobają te wózki! Wqsza wersja kolorystyczna jest super! I ta budka letnia 😍 A gdzie kupiłaś? Ja zamówiłam na stronie bugaboo, dobrałam jeszcze adaptery i moskitierę, znalazłam kod rabatowy -5%, wiec w sumie obniżył cenę o 200 zł. Ale niestety wziąz czekamy na przesyłkę. Niby mieli dostarczyć w ciągu 7 dni roboczych, ale dzwonili ze jest opóznienie bo brakuje im czegoś tam. Wybraliśmy szary melanż z czarna ramą.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Tajka piękny 😍 strasznie mi się podobają te wózki! Wqsza wersja kolorystyczna jest super! I ta budka letnia 😍 A gdzie kupiłaś? Ja zamówiłam na stronie bugaboo, dobrałam jeszcze adaptery i moskitierę, znalazłam kod rabatowy -5%, wiec w sumie obniżył cenę o 200 zł. Ale niestety wziąz czekamy na przesyłkę. Niby mieli dostarczyć w ciągu 7 dni roboczych, ale dzwonili ze jest opóznienie bo brakuje im czegoś tam. Wybraliśmy szary melanż z czarna ramą.

Ja kupiłam używany od kuzyna z Anglii :) W stanie idealnym. Budke kupili mi na stronie producenta za 30 funtów, akurat była promocja, więc super okazja, u nas po 400 zł 😯 w budce jest moskitiera. Od nich mam też folię przeciwdeszczowa i organizer, adaptery dokupiłam. Mi też się podobają te wózki , jedyne co się obawiam, to czy będzie wygodnie się schylać do dzidzi, bo jednak ta gondola jest niżej , a my mamy 170 i 190 cm. I miałam wątpliwości do kubełka. I gdybym wybierala kolorystyke, to bym wzięła z czarna ramą, bo bardziej mi się podobają, ale ta też może być :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 22:31

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ladyo, czas leci i ta końcówka to naprawdę już ciężka...mam ciągle obrzęki, na stopach i dłoniach , opuchnięte palce, bolą strasznie jak zginam..mówią,że na twarzy też opuchnięta jestem...do tego brzuch mi się ciągle spina, zwłaszcza przy chodzeniu, więc krótkie spacery mnie męczą strasznie, bo brzuch ciągnie.
    Gorsze dni się zdarzają, ja też miewałam kryzysy i płakałam, że się źle czuje, że chcę już urodzić, że czuje się gruba, że mi ciężko...Ale warto to przetrwać 😍
    Tak , wózek gotowy :) pokój też już prawie :)
    Taki mam:
    f853d6647a52.jpg
    Dokupialam na lato jeszcze budke letnią bird z wentylacją i okienkiem :)
    d1b5eb3e5223.jpg

A pokaż swój:)

Tajka a mówiłaś lekarzowi o obrzękach bo to jest niebezpieczne tak może się objawiać zespół hellp.
    Dziewczyny juz ostatnia prosta i będziecie tulic dzieciaczki. A całkiem niedawno to było jak się chwalilyscie testami a tu już wyprawka się chwalicie.

Ounai ale Twoja Martusia popierdziela w rozwoju. Moj to jakiś len przy niej, jeszcze nie chce się obracać na brzuszek. Cwaniak siega zabawki reka a ja je rozkładam tak by chciał się obrócić xD

Wik89, Ounai lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień był kiepski ale noc super!🥳 jak za dawnych czasów! Piękna 🌟🌟 Tylko że juz się bawimy 🙄😂

Lalia, emdar, Wik89, kar_oliv, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. U mnie masakra. Jelitowka. W sensie ja załapałam. Wymiotuję dalej niż widzę od godziny :/

Kornela chyba że żłobka przyniosła.... :/

• emdar Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja już zaliczyłam układanie klocków o 4:15 🤨🤪 Także tego... Za to zasnął wczoraj bez awantur przed 19:00,więc coś za coś.

Zulugula lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, mega współczuję:( Ktoś jeszcze chory? Nawadniaj się dużo i zdrowia!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, wspolczuje :(
    Zdrowiej!

U nas od 3 dni lepsze noce, uffff

Zulu, emdar, no moj tez ranny praszek niestety 😅 juz pierwsza (turbo)drzemka trwa...

SzalonaOna lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, śmiało możesz stosować te preparaty. Weź pod uwagę fakt, że nie wiesz, czy urodzisz w 40 czy w 37 tyg ciąży... Tylko musisz wierzyć, że to pomaga, to wtedy pomoże na pewno. 😁

To był piękny tydzień bez teściowej.. 😁 dziś wraca od córki.

Mój Olek rwie się do siadu, nie podoba mi się to. W dodatku popsuło mu się leżenie na brzuchu. Mamy już umówioną wizytę u fizjo.

Tajka lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, jestem w szoku, co twoja Marta wyprawia 😱😱 te nasze malutkie dzieci tak szybko rosną.

Kic, też polecam Desperados 0% - u mnie przy okazji zadziałało mega na laktację, aż się nie spodziewałam. Obudziłam się w nocy cała zalana mlekiem, gdzie już mi się laktacja powinna stabilizować... Chyba w Biedronce mąż kupował.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    LaBelle a masz już ten szew założony czy kiedy będą Ci go zakładać? Gratuluję Ci małego ślicznego człowieczka! :)

na skierowaniu mam napisane, że mają mnie umówić pomiędzy 14 a 16 tygodniem

Ounai lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Tajka, śmiało możesz stosować te preparaty. Weź pod uwagę fakt, że nie wiesz, czy urodzisz w 40 czy w 37 tyg ciąży... Tylko musisz wierzyć, że to pomaga, to wtedy pomoże na pewno. 😁

To był piękny tydzień bez teściowej.. 😁 dziś wraca od córki.

Mój Olek rwie się do siadu, nie podoba mi się to. W dodatku popsuło mu się leżenie na brzuchu. Mamy już umówioną wizytę u fizjo.
    Jak to rwie się do siadu? Co robi?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 3268 3269 3270 3271 3272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ