Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, ale ekstra 😍😍
Dzisiaj wchodzę w 36 tydzień 😍 czy mogę już zacząć brać wiesiołka, liście malin i masaż krocza, czy to po skończonym 36 ?
Wczoraj byłam u lekarza, Maja to kawałek baby już, 2830 gSzyjka twarda, długa, zamknięta
ułożona główkowo:) zastoju na nerkach nie ma, obym już dotrwala do końca bez ataku 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 19:39
Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, Ounai, kar_oliv, Ania81, Wik89, Nowastaraczka, Olla95, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Moja szwagierka trafiła w połowie ciąży na oddział do niego jakimś ciężkim zatruciem pokarmowym, to na obchodzie ją zjechał od góry do dołu co za zarazę mu tuznosi 🤯🤯🤯
W pierwszej ciąży on mnie ciął bo miałam przyjemność trafić na jego dyżur jak pojechałam na ip ale decyzja była natychmiastowa więc do tego nie mam zastrzeżeń bo gdyby ktoś zwlekał to różnie mogło byćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Anet.kaa wrote:Wow, Marta! Nie wiedziaķam, że dzieciaczki tak szybko mogą wstawać!!! Rewelacja.
Co do pogody to DRAMAT. Serio mam już tak dość. Poszlam dziś biegać i naprawdę przebijałam się w lesie przez zaspy! A waliło mi tak zmrożonym śniegiem w twarz że myślałam że mi odpadnie!
Jak zaraz nie będzie wiosny to dostanę pierdolca!
A na kurtkę zimową już patrzeć nie mogę.
Moje dziecko ewidentnie ma skok. Dziś przed snem takie spazmy urządziła podczas karmienia. Dobrze, żenjest suszarka do włosów która doprowadziła ją do ładu, choć zjadła baaaardzo mało. Zaraz pewnie będzie kolejny dramat bo jest głodna.
Jezu u nas to samo! Wrzaski i tylko suszarka nas ratuje dzisiaj 😅🙈 -
emdar wrote:Mart, super wieści !!! Już jutro się wyściskacie🥰❤
Ounai, mówię Ci nasze dzieci są sobie przeznaczone ☺Julek tak samo stawał w jej wieku. Powiem Ci tak(chociaż pewnie już to wiesz),przed Tobą ostatnie chwile względnego spokoju 😁. Ja po całym dniu pilnowania go(nie usiedzi w jednym miejscu dłużej niż minutę) padam co wieczór na twarz..
Kic,masaż rewelacja!
Słuchajcie, ta pogoda to jakiś fatal error😓😓😓 Co to ma kurna być. Dziś wracaliśmy w śnieżycy do domu ze spaceru 🥶😖😣
Tej części nie cytujcie:
Byłam u położnej. Jeszcze tribiotic przez 5 dni na brodawke ale poza tym jest super. Mówi że dumna jest, że się dalej karmimy. Okazało się że ma męża aa. Dała mi namiary na przychodnie na NFZ, mają grupy dla współuzależnionych. Zapisze się i przepracuję swoje dda. Nie chcę żeby to wpływało kiedyś na moje życie.Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj chyba rzeczywiście taki ciężki dzień... od rana bolą mnie nogi i kręgosłup
aż się popłakałam mezowi, ze mam już dość. A przecież jestem silna i ogólnie dobrze znoszę ciąże, cały czas na pełnych obrotach. A dziś kryzys jakich mało! I takie dni się zdarzają. Ounai gratulacje dla Martusi! Zuch dziewczyna! I dobrze z ta druga częścią, nie do cytowani. Trzymam kciuki aby wszystko się ułożyło jak najlepiej! Mart ale pięknie ze Alis jutro wychodzi ze szpitala! Świetna wiadomość! Anetka, Inga, Zulugula na szczęście dzień się już kończy. Trzymam kciuki aby jutro Wasze maluchy obudziły się w świetnych humorach
Tajka przed Tobą już ostatnia prosta, ale ten czas leci
wozek gotowy? Pokażesz zdjęcia? Bo jak dobrze pamietam to wybrałyśmy ten sam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 21:15
Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Ladyo, czas leci i ta końcówka to naprawdę już ciężka...mam ciągle obrzęki, na stopach i dłoniach , opuchnięte palce, bolą strasznie jak zginam..mówią,że na twarzy też opuchnięta jestem...do tego brzuch mi się ciągle spina, zwłaszcza przy chodzeniu, więc krótkie spacery mnie męczą strasznie, bo brzuch ciągnie.
Gorsze dni się zdarzają, ja też miewałam kryzysy i płakałam, że się źle czuje, że chcę już urodzić, że czuje się gruba, że mi ciężko...Ale warto to przetrwać 😍
Tak , wózek gotowypokój też już prawie
Taki mam:
Dokupialam na lato jeszcze budke letnią bird z wentylacją i okienkiem
A pokaż swój:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 21:54
Ania81, Ladyo, Lalia, dmg111, kar_oliv, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai gratulacje dla Martusi. Zuch dziewczynka👍. Pozostala sprawa tez super.
Dziewczyny ja wykituje chyba. Moj syn jest wiecznie glodny ostatnim czasy🥴🥴🥴. Oproznia dwa cycki, plus dostaje butelke. Za jednym zamachem wypije 120 ml. Cycki mnie juz bola od tego wiszenia😭😭😭. Spac tez by spal tylko na cycku. Padam na twarz ze zmeczenia.
No ale sama chcialam 😍😍Ounai lubi tę wiadomość
-
Tajka piękny 😍 strasznie mi się podobają te wózki! Wqsza wersja kolorystyczna jest super! I ta budka letnia 😍 A gdzie kupiłaś? Ja zamówiłam na stronie bugaboo, dobrałam jeszcze adaptery i moskitierę, znalazłam kod rabatowy -5%, wiec w sumie obniżył cenę o 200 zł. Ale niestety wziąz czekamy na przesyłkę. Niby mieli dostarczyć w ciągu 7 dni roboczych, ale dzwonili ze jest opóznienie bo brakuje im czegoś tam. Wybraliśmy szary melanż z czarna ramą.
-
Ladyo wrote:Tajka piękny 😍 strasznie mi się podobają te wózki! Wqsza wersja kolorystyczna jest super! I ta budka letnia 😍 A gdzie kupiłaś? Ja zamówiłam na stronie bugaboo, dobrałam jeszcze adaptery i moskitierę, znalazłam kod rabatowy -5%, wiec w sumie obniżył cenę o 200 zł. Ale niestety wziąz czekamy na przesyłkę. Niby mieli dostarczyć w ciągu 7 dni roboczych, ale dzwonili ze jest opóznienie bo brakuje im czegoś tam. Wybraliśmy szary melanż z czarna ramą.
Ja kupiłam używany od kuzyna z AngliiW stanie idealnym. Budke kupili mi na stronie producenta za 30 funtów, akurat była promocja, więc super okazja, u nas po 400 zł 😯 w budce jest moskitiera. Od nich mam też folię przeciwdeszczowa i organizer, adaptery dokupiłam. Mi też się podobają te wózki , jedyne co się obawiam, to czy będzie wygodnie się schylać do dzidzi, bo jednak ta gondola jest niżej , a my mamy 170 i 190 cm. I miałam wątpliwości do kubełka. I gdybym wybierala kolorystyke, to bym wzięła z czarna ramą, bo bardziej mi się podobają, ale ta też może być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 22:31
-
Tajka wrote:Ladyo, czas leci i ta końcówka to naprawdę już ciężka...mam ciągle obrzęki, na stopach i dłoniach , opuchnięte palce, bolą strasznie jak zginam..mówią,że na twarzy też opuchnięta jestem...do tego brzuch mi się ciągle spina, zwłaszcza przy chodzeniu, więc krótkie spacery mnie męczą strasznie, bo brzuch ciągnie.
Gorsze dni się zdarzają, ja też miewałam kryzysy i płakałam, że się źle czuje, że chcę już urodzić, że czuje się gruba, że mi ciężko...Ale warto to przetrwać 😍
Tak , wózek gotowypokój też już prawie
Taki mam:
Dokupialam na lato jeszcze budke letnią bird z wentylacją i okienkiem
A pokaż swój:)
Tajka a mówiłaś lekarzowi o obrzękach bo to jest niebezpieczne tak może się objawiać zespół hellp.
Dziewczyny juz ostatnia prosta i będziecie tulic dzieciaczki. A całkiem niedawno to było jak się chwalilyscie testami a tu już wyprawka się chwalicie.
Ounai ale Twoja Martusia popierdziela w rozwoju. Moj to jakiś len przy niej, jeszcze nie chce się obracać na brzuszek. Cwaniak siega zabawki reka a ja je rozkładam tak by chciał się obrócić xDWik89, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tajka, śmiało możesz stosować te preparaty. Weź pod uwagę fakt, że nie wiesz, czy urodzisz w 40 czy w 37 tyg ciąży... Tylko musisz wierzyć, że to pomaga, to wtedy pomoże na pewno. 😁
To był piękny tydzień bez teściowej.. 😁 dziś wraca od córki.
Mój Olek rwie się do siadu, nie podoba mi się to. W dodatku popsuło mu się leżenie na brzuchu. Mamy już umówioną wizytę u fizjo.Tajka lubi tę wiadomość
-
Ounai, jestem w szoku, co twoja Marta wyprawia 😱😱 te nasze malutkie dzieci tak szybko rosną.
Kic, też polecam Desperados 0% - u mnie przy okazji zadziałało mega na laktację, aż się nie spodziewałam. Obudziłam się w nocy cała zalana mlekiem, gdzie już mi się laktacja powinna stabilizować... Chyba w Biedronce mąż kupował. -
Annia wrote:LaBelle a masz już ten szew założony czy kiedy będą Ci go zakładać? Gratuluję Ci małego ślicznego człowieczka!
na skierowaniu mam napisane, że mają mnie umówić pomiędzy 14 a 16 tygodniemOunai lubi tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Tajka, śmiało możesz stosować te preparaty. Weź pod uwagę fakt, że nie wiesz, czy urodzisz w 40 czy w 37 tyg ciąży... Tylko musisz wierzyć, że to pomaga, to wtedy pomoże na pewno. 😁
To był piękny tydzień bez teściowej.. 😁 dziś wraca od córki.
Mój Olek rwie się do siadu, nie podoba mi się to. W dodatku popsuło mu się leżenie na brzuchu. Mamy już umówioną wizytę u fizjo.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️