X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Alis jest urocza 👩‍⚕️dużo zdrowia!

Martt95 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, Ula ogromnie współczuję jelitówki. Zdrowiejcie szybko.

Mart dużo zdrowia dla Alis. Cudownie że już masz ja w domku i męża.

Aniu81 i Emdar u mnie też się zbliża rocznica. Przytulam.

Ania81, Martt95, SzalonaOna lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta piosenka dla nas jest.

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Motylku-mozesz mi przypomnieć ile czasu Matylda spędziła w szpitalu po urodzeniu ? Próbowałam się dokopać do tych postów ale nie udało mi się.
    Herbatko nie możesz na to patrzeć bo kazde dziecko jest inne.. moj pierwszy synek urodzil sie w 32tyg, sam oddychal, w inkubatorze byl jedna dobę w celu ogrzania. Po 5 dniach wyszliśmy do domku. A teraz Tymek tez urodzony w 32tyg a musiał byl wspomagany tlenem Cpap, mial sondę bo nie potrafił ssac. I przeleżał w szpitalu miesiąc. Takze to naprawdę zależy od wagi, stanu dziecka. Są dzieci które poradzą sobie odrazu samodzielnie a są takie które potrzebują ciut więcej czasu.

A jak się czujesz? Skurcze nadal są?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart Dr Alis skrada serducha 🥰 cudowna jest! Wspaniałe ze juz w domku jestescie 😘😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Herbatko nie możesz na to patrzeć bo kazde dziecko jest inne.. moj pierwszy synek urodzil sie w 32tyg, sam oddychal, w inkubatorze byl jedna dobę w celu ogrzania. Po 5 dniach wyszliśmy do domku. A teraz Tymek tez urodzony w 32tyg a musiał byl wspomagany tlenem Cpap, mial sondę bo nie potrafił ssac. I przeleżał w szpitalu miesiąc. Takze to naprawdę zależy od wagi, stanu dziecka. Są dzieci które poradzą sobie odrazu samodzielnie a są takie które potrzebują ciut więcej czasu.

A jak się czujesz? Skurcze nadal są?

Wiem, wiem. Wiem,że nie mogę na to patrzeć. Ale jakos siedzę i szukam różnych historii w necie i szukam i czytam.
    Wiem,że każde dziecko jest inne i nie można porównywać.

U mnie skurcze są cały czas. Lekarz mówi,że tak już zostanie przez to ,że nie mam tłuszczu na brzuchu i jestem szczupła. Ale martwi mnie to,że pojawiają się skurcze takie idące od krzyża,że najpierw zaczyna boleć mnie dół pleców a później napina się brzuch. I tak jest np. przez 2 h a później przerwa na jakieś pół godziny i znowu.

Od lekarzy nic nie można się dowiedzieć, jakby sami nie widzieli o co chodzi 🤷🤷

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej? Właśnie mama koleżanki Tymka zadzwoniła, że w przedszkolu jest covid. Oczywiście dyrekcja nas nie poinformowała. Jak ona się zapytała nauczycielki to usłyszała, że jej córka nie zostawała na grupie wspólnej więc nie była narażona. Problem w tym, że my obydwie codziennie odbieramy dzieci właśnie, z grupy wspólnej. Jaja na maksa. Właśnie się zastanawiamy czy jechać do apteki po test na przeciwciała.

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Herbatko, jak się czujesz?

Ounai a chcecie zbadać przeciwciała żeby wiedzieć czy synek ma już infekcję dawno za sobą czy jak? Bo jeśli w celu wykrycia świeżej infekcji to przeciwciała IgM pojawiają się około 7 dni od momentu zakażenia. Mama i stetoskop ostatnio robiła ten test z Biedronki na YouTube i nic nie wykazał, mimo że ma za sobą covid , dwie dawki szczepionki i sprawdzała przeciwciała IgG w labo. Moim zdaniem na te testy kasetkowe szkoda kasy bo i tak nic nie wnoszą 🤷 mam nadzieję że Tymek się nie zaraził. Współczuję nerwów :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 20:07

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wiecie, że nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej? Właśnie mama koleżanki Tymka zadzwoniła, że w przedszkolu jest covid. Oczywiście dyrekcja nas nie poinformowała. Jak ona się zapytała nauczycielki to usłyszała, że jej córka nie zostawała na grupie wspólnej więc nie była narażona. Problem w tym, że my obydwie codziennie odbieramy dzieci właśnie, z grupy wspólnej. Jaja na maksa. Właśnie się zastanawiamy czy jechać do apteki po test na przeciwciała.

Ja bym załatwiała skierowanie na NFZ na covid.
    Ja to się boję, ale to przez to że zachorowałam dwa tygodnie po porodzie i do tej pory nie wiem kto mógł mnie zarazić.

Suszarka lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt
    Cudna ta Twoja dr Alis!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Jak to rwie się do siadu? Co robi?
    Często go sobie układamy w Zagłębieniu ud. Siadam na łóżku oparta o ścianę, nogi zgięte i klade go sobie przodem do siebie. To w tej pozycji odrywa głowę i przyciąga brodę do.mostka. gdy mu się poda ręce, to podciągnie się do siadu, ale już tego nie prowokujemy.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Właśnie Herbatko, jak się czujesz?

Ounai a chcecie zbadać przeciwciała żeby wiedzieć czy synek ma już infekcję dawno za sobą czy jak? Bo jeśli w celu wykrycia świeżej infekcji to przeciwciała IgM pojawiają się około 7 dni od momentu zakażenia. Mama i stetoskop ostatnio robiła ten test z Biedronki na YouTube i nic nie wykazał, mimo że ma za sobą covid , dwie dawki szczepionki i sprawdzała przeciwciała IgG w labo. Moim zdaniem na te testy kasetkowe szkoda kasy bo i tak nic nie wnoszą 🤷 mam nadzieję że Tymek się nie zaraził. Współczuję nerwów :/
    Mama koleżanki Tymka pracuje w zawodzie medycznym i mówiła że te z Biedronki to o kant d... rozbić. Podała nam taki który jest wiarygodny, ale kosztuje 100zl. Zastanawiam się czy co zrobić bo we wtorek Tymek ma meningokoki. Raczej marne szanse żeby była chory bo nie miał dużo styczności z tymi paniami, ale jednak. Najgorsze, że nasza pediatra w poniedziałek akurat idzie nawzajem urlop :/

Edyciak, zawsze jak dziecku podasz ręce to będzie rwało się do siadu, bo na siedząco fajnie bo widać wszystko. A odrywanie głowy o którym mówisz to normalne ćwiczenie na tym etapie które ma wzmacniać mięśnie i wcale nie oznacza że dziecko chce siadać. Taki etap rozwojowy po prostu. Co innego gdyby np sam się łapał za coś i podciągał, np jakaś rurkę w bujaku (Marta mi tak robiła chwilę przed tym jak sama usiadła).

Kic, tylko ze teraz NFZ inaczej działa niż wtedy co Ty załatwiałaś. Teraz jeśli jest podejrzenie że jesteś chora a nie masz objawów nie robią testu tylko z automatu masz kwarantannę. Dopiero jak się pojawią objawy to możesz prosić o test. Jestem na bieżąco bo tak dwie ciotki męża wylądowały na kwarantannie. Jedna miała objawy więc test zrobili a druga nie ma więc ma siedzieć tylko w domu. Tak, że ja dziękuję, żeby nas zamknęli na 2 tygodnie bo być może miał kontakt z panią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 21:22

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,cu nas chyba "alergiczna" kupa 🤨 bardziej zielona niż żółta i dzisiaj było ich 10!!! Po każdym karmieniu i pomiędzy.. to raczej nie biegunka, bo konsystencja taka jak zawsze, zapach ten sam, nie ma gorączki, nie jest marudny ani senny, tylko ta częstotliwość mnie martwi, ale to nie takie turbo kupy tylko takie kleksy bardziej.. wczoraj zjadłam na śniadanie masło orzechowe i myślę że to przez to 😔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie Mój mózg ciążowy tego nie ogarnia za nic.
    Jak mi moja gin na ostatniej wizycie powiedzła że acard do 34 tc to miała na myśli początek czy koniec tygodnia?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nadal nie umiem się ogarnąć z dwójka moich dzieci by na bieżąco pisać ale podczytuje ..
    Z nowości u nas
    Synek od września idzie do przedszkola

Córeczka przeszła na mleko od alergii bebilon pepti i zeszły nam wszystkie plamy z buzi wiec to to..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 10:02

Angie1985, SzalonaOna, Martt95, Nowastaraczka, Lalia, Inaa89, Iryska lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mam głupie pytanie Mój mózg ciążowy tego nie ogarnia za nic.
    Jak mi moja gin na ostatniej wizycie powiedzła że acard do 34 tc to miała na myśli początek czy koniec tygodnia?

Myśle ze odstaw w połowie tygodnia :D ja bym tak zrobiła

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mama koleżanki Tymka pracuje w zawodzie medycznym i mówiła że te z Biedronki to o kant d... rozbić. Podała nam taki który jest wiarygodny, ale kosztuje 100zl. Zastanawiam się czy co zrobić bo we wtorek Tymek ma meningokoki. Raczej marne szanse żeby była chory bo nie miał dużo styczności z tymi paniami, ale jednak. Najgorsze, że nasza pediatra w poniedziałek akurat idzie nawzajem urlop :/.

Ja chyba bym przełożyła te szczepienie .. a testu bym nie kupowała bo one jednak bardzo często się myla ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    U nas to samo więc łączę się w bólu..
    Zaraziliśmy się od mojej chrześnicy. Wczoraj chłopcy wymiotowali, dzisiaj ja czuję się jak kupa 😥
    Ale wychodzimy na prostą!
    U nas w miarę lekko przeszło i tylko jeden dzień w sumie.
    Mi też już lepiej, więc mam nadzieję, że jutro będzie juz w porządku.

Trzymajcie się!

Ponoć jelitowka teraz panuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Motylku-mozesz mi przypomnieć ile czasu Matylda spędziła w szpitalu po urodzeniu ? Próbowałam się dokopać do tych postów ale nie udało mi się.
    Równo 20 dni. Urodzona 31.10, a 20.11 puścili nas do domku. Ogólnie wcześniej byśmy wyszły, bo wagowo na wczesniaka się nie lapala (ponad 2kg), ale te zapalenie płuc pokrzyżowało wszystko...
    Czemu pytasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi ona jest piękna 😍😍😍

suzi1994 lubi tę wiadomość

‹‹ 3270 3271 3272 3273 3274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ