Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
edyciak. wrote:Często go sobie układamy w Zagłębieniu ud. Siadam na łóżku oparta o ścianę, nogi zgięte i klade go sobie przodem do siebie. To w tej pozycji odrywa głowę i przyciąga brodę do.mostka. gdy mu się poda ręce, to podciągnie się do siadu, ale już tego nie prowokujemy.
Ja zauważyłam dzisiaj, że Michałek dźwiga dziwnie głowę nad podłogę w momencie jak się obraca na brzuszek. Nie wydaje mi się to prawidłowe... Zawsze coś, już było lepiej z jego napięciem a teraz to😐 w poniedziałek mamy fizjo, ciekawe co powie o tym..12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Dziewczyny,cu nas chyba "alergiczna" kupa 🤨 bardziej zielona niż żółta i dzisiaj było ich 10!!! Po każdym karmieniu i pomiędzy.. to raczej nie biegunka, bo konsystencja taka jak zawsze, zapach ten sam, nie ma gorączki, nie jest marudny ani senny, tylko ta częstotliwość mnie martwi, ale to nie takie turbo kupy tylko takie kleksy bardziej.. wczoraj zjadłam na śniadanie masło orzechowe i myślę że to przez to 😔
Lalia, u nas Leos mial taki etap dziwnych kup na przełomie 3mies. Byly wlasnie zielonawe i duzo takich mniejszych. Myslalam ze to moze z odstawienia biogai ale moze to wlasnie jakis etap przejsciowy? U nas to trwalo okolo 3 tyg. Mialam całą galerię zdjec kup w tel bo panikowalam przy kazdej, ale ze nic mu sie nie dzialo to był tylko na mojej czujnej obserwacji. Nagle potem sie ustabilizowalo i wrocil piekny musztardowy 😆 teraz jak czestotliwosc sie zmniejszyla to tez troszke inne sa ale widac ze okej.
Takze polecam obserwację, oczywiscie mozliwe ze alergia ale polecam stonowane panikowanie 😄Iryska, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny 😘😘 najbardziej zmartwiła mnie ta częstotliwość, bo zazwyczaj Olek robi jedną wielką kupkę dziennie, a tu wczoraj w jeden dzień zrobił ponad tygodniowy przydział 😳 uspokaja mnie fakt, że poza tą częstotliwością i leciutko zielonkawym kolorem, wszystko inne jest w normie 👍
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Lalia, u nas też był etap zielonych, śmierdzący kup, trwało to ok. tygodnia i przeszło. Nic nie zmieniałam w diecie, Biogaję brała już długo. Nie wiem co to było. Potem częstotliwość kup się zmniejszyła, teraz musztarda idzie co 2-3 dni i tak sobie to wytłumaczyłam, że to był jakiś etap przejściowy, nowy level pracy jelit 😂
W ogóle to się pochwalę, że od 3 dni nie daję Matyldzie MM 😏 przetrwałyśmy te dni tylko kp, będę kontrolować wagę, czy dobrze przyrasta.
kar_oliv, Ounai, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, emdar, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, super że 3 na KP🤩 jeśli waga będzie się ładnie trzymać to będziesz chciała zejść całkiem z MM??
Suzi, czy Twoja córeczka już siedzi?! 😳😳😳kic83 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Karolina, super że 3 na KP🤩 jeśli waga będzie się ładnie trzymać to będziesz chciała zejść całkiem z MM??
Suzi, czy Twoja córeczka już siedzi?! 😳😳😳
Nieee No gdzieale leży najczęściej nie na płasko a lekko do góry bo inaczej ulewa gorzej
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Lalia, tak całkiem to nie. Nie potrafię odciągnąć dużo mleka laktatorem (ostatnio 70 ml w 30 minut...), więc MM będzie alternatywą jak będę musiała gdzieś wyjść. W sumie cieszę się, że ona akceptuję butelkę i chętnie z tego skorzystam
do tej pory dostawała jedną butelkę na dzień, najczęściej na noc, ale jak gdzieś szłam to moja mama lub L podawali jej MM w dzień i wtedy jak widziałam, że wieczorem ładnie usypia na piersi, to już jej drugiej butli mm nie dawałam. Ostatnio codziennie piję piwo 0%, wyczytałam, że jest dobre przy odchudzaniu 😎, i ono mi nakręciło laktację lepiej niż Femaltiker. Dodatkowo Matylda w czasie skoku 8 /9 tygodnia ciągle na mnie wisiała i chyba to też podkręciło produkcję mleka.
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
suzi1994 wrote:Nieee No gdzie
ale leży najczęściej nie na płasko a lekko do góry bo inaczej ulewa gorzej
KarolinaMaria, Lalia, Suszarka, kic83, emdar, Ounai, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Suzi, co do ulewania to mimo, że nie uleje Ci na zewnątrz, to cofająca się treść pokarmowa może zostać w przełyku, co nie rozwiązuje problemu. Matylda też strasznie ulewa, ubieram jej apaszki z H&M lub śliniaczki, żeby jej ciągle nie przebierać. Wszędzie towarzyszy nam tetra pod główką, na macie, w łóżeczku, w wózku na spacerze. Na każdym zdjęciu jest pieluszka, trudno...wolę, żeby ulała na zewnątrz niż treść żołądka miałaby drażnić jej przełyk.
Lalia, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Suzi, zmyliło mnie zdjęcie w spacerówce.
Karolina, to super że się udało rozkręcić 👍 mi pomaga Inka 😁 a butelka to super sprawa, ja też mężowi zostawiam 👌KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Mogę do Was dołączyć?🙂
Jestem „świeżą” mamą i Wasz wątek znalazłam całkiem przypadkiem będąc jeszcze w ciąży. Od czasu do czasu go podczytywałem bo jesteście kopalnią informacji i wspaniałym wsparciem dla siebie, ale jakoś nigdy nie miałam śmiałości by się odezwać ☺️ W grudniu 2020 urodził się nasz pierwszy syn Alek i wtedy zdałam sobie sprawę, że w moim otoczeniu bardzo niewielu jest młodych rodziców, a ja mam coraz częściej potrzebę takiego kontaktu.
Niestety Alek jest bardzo wymagający jeżeli chodzi o naszą uwagę i pewnie częściej będę miała czas by czytać Wasze posty niż pisać, ale i tak chciałam się przywitać i dołączyć jeśli przyjmiecie nas do swojego grona 🙂Lalia, kic83, emdar, Angie1985, KarolinaMaria, Ladyo, Martt95, kar_oliv, Nikaa92, Suszarka, Zulugula, Fragaria, Nowastaraczka, dmg111, kiniusia270, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Milka.K wrote:Cześć dziewczyny,
Mogę do Was dołączyć?🙂
Jestem „świeżą” mamą i Wasz wątek znalazłam całkiem przypadkiem będąc jeszcze w ciąży. Od czasu do czasu go podczytywałem bo jesteście kopalnią informacji i wspaniałym wsparciem dla siebie, ale jakoś nigdy nie miałam śmiałości by się odezwać ☺️ W grudniu 2020 urodził się nasz pierwszy syn Alek i wtedy zdałam sobie sprawę, że w moim otoczeniu bardzo niewielu jest młodych rodziców, a ja mam coraz częściej potrzebę takiego kontaktu.
Niestety Alek jest bardzo wymagający jeżeli chodzi o naszą uwagę i pewnie częściej będę miała czas by czytać Wasze posty niż pisać, ale i tak chciałam się przywitać i dołączyć jeśli przyjmiecie nas do swojego grona 🙂
Milka
witaj i rozgość się na dłużej!
Opowiedz nam coś więcej o AlkuCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
dmg111 wrote:My miałyśmy podobnie, pełno zielonych kupek, kleksów i nagle samo przeszło i już nie wróciło 😉
Laila
my mieliśmy tydzień zielonych kupek, dostaliśmy nawet skierowanie na badania i następnego dnia przeszło i już ich więcej nie byłoKarolinaMaria, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Milka, witaj wśród mamusiek:) w kupie zawsze raźniej ☺
Suzi, ślicznota z Twojej córy 🥰
Lalia, dziwne kupska u niemowlaków się zdarzają bardzo często. Julek zasadniczo nie miał żadnych kłopotów okołobrzuszkowo-kupnych, a raz na jakiś czas zdarzają mu się jakieś kupy odbiegające od jego standardu. Nasza pediatra mówi,że to zupełnie normalne. Zawsze powtarza,że dziecko to nie lalka,że coś można w nim zaprogramować żeby robił tak i tylko tak. Też zalecam spokój i oczywiście obserwację małego 🙂.Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny czy jest możliwość żeby dziecko z czasem dostało alergii od żelu do mycia ciała?
Od 1. dnia używamy kosmetyków marki hipp i zawsze było ok, od kilku dni po każdej kapieli córcia ma zaczerwieniony dekolt i szyję 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 11:22
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
KarolinaMaria wrote:Lalia, tak całkiem to nie. Nie potrafię odciągnąć dużo mleka laktatorem (ostatnio 70 ml w 30 minut...), więc MM będzie alternatywą jak będę musiała gdzieś wyjść. W sumie cieszę się, że ona akceptuję butelkę i chętnie z tego skorzystam
do tej pory dostawała jedną butelkę na dzień, najczęściej na noc, ale jak gdzieś szłam to moja mama lub L podawali jej MM w dzień i wtedy jak widziałam, że wieczorem ładnie usypia na piersi, to już jej drugiej butli mm nie dawałam. Ostatnio codziennie piję piwo 0%, wyczytałam, że jest dobre przy odchudzaniu 😎, i ono mi nakręciło laktację lepiej niż Femaltiker. Dodatkowo Matylda w czasie skoku 8 /9 tygodnia ciągle na mnie wisiała i chyba to też podkręciło produkcję mleka.
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny czy jest możliwość żeby dziecko z czasem dostało alergii od żelu do mycia ciała?
Od 1. dnia używamy kosmetyków marki hipp i zawsze było ok, od kilku dni po każdej kapieli córcia ma zaczerwieniony dekolt i szyję 🤔
Suzi, ja myślę podobnie jak Iryska. Co innego podłożyć poduszkę klin, która uniesie górną część ciała, ale linia ciała pozostanie w linii prostej a co innego uniesienie oparcia. Chcesz dobrze, a niszczysz jej kręgosłup. Może mieć z tego powodu kifozę w przyszłości i nie dość, że będą bóle kręgosłupa to będzie po prostu pokrzywiona. Ona ma dopiero 2 miesiące. Lekarze i fizjoterapeuci mówią, że nie wolno sadzać w foteliku samochodowym dłużej niż 2h a Ty ją trzymasz w takiej pozycji większość dnia. Oczywiście to Twoja córeczka, ale mówię Ci, jak mi nie wierzysz to umów sobie fizjoterapeutę i Ci podpowie. Poza tym przy okazji może pomóc z ulewaniem, bo ulewanie może być związane z obniżonym napięciem (to info od naszej fizjoterapeutki).
Milka, witaj. Czuj się jak u siebiekar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy zupy można mrozić? Marta jakoś niechętnie je te słoiki, zastanawiam się czy domowego by niespodzianka zjadła chętniej. Ale przecież niespodzianka będę codziennie nowej zupki gotować. A tak zrobiłabym cały garnek, pomrozila i tak kilka różnych zup i tylko miałabym do odmrożenia