WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    dziś nasz Synek ma 5 miesięcy 💙 czas leci jak oszalały 😮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 23:06

Inaa89, Ounai, emdar, Ladyo, Nikaa92, kar_oliv, Suszarka, KarolinaMaria, Iryska, Angie1985, Zulugula, SzalonaOna, Ewa88 , Nowastaraczka, Martt95, Ania81, Fragaria, Anet.kaa, Tajka, Lalia, dmg111, kiniusia270 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, Aleks jest poprsostu przeuroczy 😍 te oczy 😍 z miesiąca na miesiąc skrada coraz bardziej serducho 💙😘

kic83, aliciaaa lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, ale to słodziak 😍

kic83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi mala jest przesliczna 🥰

Ale nie umknęło mi uwadze ze 2 miesieczne dziecko wsadzasz do spacerowki 😯 to twoja indywidualna sprawa wiadomo, każdy wychowuje dziecko tak jak uważa za słuszne, ale moim zdaniem to zdecydowanie za szybko i możesz Tym tylko zaszkodzić małej..

kic83, kar_oliv, KarolinaMaria, Ounai, Fragaria, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja normalnie mrożę zupy. W zasadzie mało czego nie mrożę, z tego co robię i nam zostanie.

Karolina, też pierwsze słyszę ze piwo % jest dobre na odchudzanie.Jak to ma niby działać? Przecież tam są cukry....

Kic, mały cudowny 🥰🤩

kic83 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, myślę że alergia może się ujawnić po jakimś czasie.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Milka.K Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam Dziewczyny za miłe przyjęcie🤗

Alek ma prawie 3 miesiące i jest naszym wyczekanym, wymarzonym dzieckiem ☺️ Urodził się dzień po terminie z dość dużą wagą - 4,2kg i dalej idzie tym torem więc jest już dość dużym niemowlakiem jak na swój wiek. Poród trwał bardzo krótko, bo tylko 3h, jednak do tej pory jest dla mnie trudnym tematem.

Alek jest strasznie fajnym chłopcem, ale od urodzenia jest nieodkladalny. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy udało mi się odłożyć go na drzemkę i zrobić coś innego. Dla mnie ta nowa rzeczywistość jest trochę jak zderzenie z ciężarówką, ponieważ wyobrażałam sobie, że po jego urodzeniu będę robić wszystko, a on będzie słodko spał po 2-3h w dzień. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna i teraz jeśli coś w ogóle uda się zrobić to w 10 aktach, bo Alek jeśli spi to na mnie lub na spacerze a w każdej innej chwili muszę siedzieć obok, bo jest płacz 😔

Nie wiem już sama czy to nasza wina, bo go rozpuściliśmy (zdanie osób ze starszego pokolenia) czy to 4 trymestr czy może taki jego styl 🤷🏻‍♀️
    Na całe szczęście obecnie wysypiam się w nocy, bo Alek spi 5-6h w pierwszym secie, ale nie przywiązuje się do tego za bardzo, bo macierzyństwo do tej pory nauczyło mnie by nie robić żadnych założeń, bo wszystko szybko się zmienia 😉

Lalia lubi tę wiadomość

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Milka witamy serdecznie 😄 oj to miałaś szybki poród, pozazdrościć ale sądząc po wadze malego nie było lekko.

Kick ale super stylowa i ten uśmiech....cudny chlopak, bedzie łamał serca 😉

kic83 lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale fajnie mieć męża w domu. Dzieci oczywiście nie wiedzą że jest weekend więc przed 7 już byli na nogach (Marta bardziej na czworakach). Posiedzieliśmy w łóżku, zjedliśmy śniadanie, ogarnęliśmy ogólny nieład, upiekliśmy babeczki. Zaraz zamawiamy obiad, zjemy i idziemy na spacer, a potem moje rodzeństwo przyjeżdża na chwilę :)

kar_oliv, kic83, Suszarka, Ania81, Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwo 0% wbrew pozorom ma mało kalorii, dobrze nawadnia i gasi pragnienie. Może nie wpływa bezpośrednio na spalanie kalorii, ale jest lepszą alternatywą dla wody niż soki i inne napoje.

Edit Heineken 0% ma 21 kcal w 100 ml. 100 kcal w jednym piwie to chyba nie zbrodnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 12:26

Suszarka, Anet.kaa, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic Twój synek jest taki śliczny, serio no po prostu zakochałam się 😍😍😍😍😍 jest chyba bardzo do Ciebie podobny :>

Suzi, Twoja córcia jest piękna ❤ ale weź pod uwagę rady koleżanek bo dobrze mówią.

Milka witaj, jak czytam twój post to jakby był o mnie 😁 i mojej Mai. Trudny poród, nieodkładalność, płacz i "mamo bądź obok", nie da się nic zrobić. Bywają dni, że jest spokojna ale to po prostu mały maruder :P i też w pierwszym secie tyle śpi 😁 Nasze dzieci po prostu potrzebują większej uwagi, są może bardziej wrażliwe? Mi czasem brakuje sił bo są ryki przez cały dzień szczególnie z czw/pt jak przychodzi nowy tydzień i jest skok to idzie oszaleć do tego stopnia, że bujam ją w kołysce i czekam aż sama zaśnie z płaczu, bo nie mam już siły jej nosić cały dzień na rękach przy takim dniu. Może to kontrowersyjne ale zasypia a następnego dnia inne dziecko. Śmieje się i odsypia "zły nastrój ".

kic83 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Milka!

Suzi, dziewczyny dobrze radzą, A co do ulewania to spróbuj może zagęstnika? Pediatra nam poleciła na wizycie 3 tyg temu i dodawałam do mm. Było widać poprawę.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ounai, ja normalnie mrożę zupy. W zasadzie mało czego nie mrożę, z tego co robię i nam zostanie.

Karolina, też pierwsze słyszę ze piwo % jest dobre na odchudzanie.Jak to ma niby działać? Przecież tam są cukry....

Kic, mały cudowny 🥰🤩
    No właśnie to samo pomyślałam i zastanawia mnie to strasznie, bo ja unikam właśnie z powodu pustych kalorii, choć piwo zero uwielbiam, nawet bardziej niż to procentowe ;)

Dzięki. Ten tydzień jeszcze dam spokój, ale zrobię sobie listę zakupów i w przyszły weekend urządzę wielkie gotowanie.

Milka, podczytujesz tu więc wiesz, że starsze pokolenie nie ma racji. Rozumiem Twoje zderzenie z rzeczywistością bo przechodziłam to z pierwszym dzieckiem. Ja, niezależna kobieta, która wsiadała w samochód i jechała do kumpeli. A tu z dnia na dzień moim życiem zaczął rządzić mały człowiek. Wyjście na spacer zajmowało nam 30 min, on decydował kiedy co mogę zrobić, każda czynność zajmowała mi 5x tyle czasu i musiałam ja wykonywać w partiach. Tak więc to jest normalne. Dzieci są wymagające. Oczywiście możesz zostawiać, nie tulić, w końcu dziecko się nauczy, że mama i tak nie przyjedzie - jak dzieci z sierocińca, które nie płaczą. Albo odpuścić ten rok, może nawet dwa lata. Ani się obejrzysz a będziesz mieć przedszkolaka. Wtedy już będziesz mieć dużo więcej czasu. Ale też i synek niestety będzie już tak bardzo potrzebował bliskości mamy, bo jeśli dobrze go wychowasz, stanie się już częściowo niezależny :)

Milka.K lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku Olek jest prześlicznym brzdącem.🥰🤩

Milka witamy. 🥰

kic83 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, zrobisz jak uważasz, tak jak Inaa pisze, bo to Twoje dziecko. Ale nasza fizjoterapeutka mówiła że te wszystkie skoliozy i inne wady postawy u dzieci wynikają w dużej mierze z niewłaściwego noszenia, podnoszenia i właśnie z takich rzeczy jak sadzanie dziecka, gdy jeszcze nie jest gotowe..

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam starszaków:
    Franek ma kurzajkę na palcu. Dam radę z tym w domu czy od razu szukać dermatologa na wymrożenie?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Piwo 0% wbrew pozorom ma mało kalorii, dobrze nawadnia i gasi pragnienie. Może nie wpływa bezpośrednio na spalanie kalorii, ale jest lepszą alternatywą dla wody niż soki i inne napoje.
    Czyli jeśli ja piję 2 kawy i tylko wodę (czasem trochę pepsi dla smaku) piwo 0% jest zwyczajnie niekorzystne, bo nie jest lepszym zamiennikiem.

Milka i inne mamy mające poczucie straty czasu. Ja mam taki sposób, że jak mała spi tylko na rękach to w tym czasie uczę się angielskiego lub czytam książkę. Ewentualnie robię zakupy do domu (mam czas żeby poszukać promocji na kapsułki do zmywarki, proszki, itd), opłacam rachunki. Dzięki temu mam poczucie, że wykorzystałam te chwile :)

Zulugula, Milka.K lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Aha, to raczej nie powinien tak robić.
    Ja zauważyłam dzisiaj, że Michałek dźwiga dziwnie głowę nad podłogę w momencie jak się obraca na brzuszek. Nie wydaje mi się to prawidłowe... Zawsze coś, już było lepiej z jego napięciem a teraz to😐 w poniedziałek mamy fizjo, ciekawe co powie o tym..

Irysko to prawidłowe zachowanie wg tego co widzialam u mamy fizjoterapeuty: głowa do góry, skierowana w stronę skrętu, ręką do góry iii obrót .
    Edit: spojrz tu, tak robi Michałek?
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2019/10/15/obroty-z-pleckow-na-brzuszek/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 12:40

Ounai lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Do mam starszaków:
    Franek ma kurzajkę na palcu. Dam radę z tym w domu czy od razu szukać dermatologa na wymrożenie?
    Mój Filip miał. Kup Płyn Brodacid - u mnie szybko pomógł :)

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, czy zupy można mrozić? Marta jakoś niechętnie je te słoiki, zastanawiam się czy domowego by niespodzianka zjadła chętniej. Ale przecież niespodzianka będę codziennie nowej zupki gotować. A tak zrobiłabym cały garnek, pomrozila i tak kilka różnych zup i tylko miałabym do odmrożenia :)

Jasne, my najczęściej mamy poporcjowany i zamrozony rosół, który potem często jest bazą do dan, jak risotto, gulasz itp

Ounai lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 3272 3273 3274 3275 3276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ