WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, czy zupy można mrozić? Marta jakoś niechętnie je te słoiki, zastanawiam się czy domowego by niespodzianka zjadła chętniej. Ale przecież niespodzianka będę codziennie nowej zupki gotować. A tak zrobiłabym cały garnek, pomrozila i tak kilka różnych zup i tylko miałabym do odmrożenia :)

Ja dla córki mroziłam (oczywiscie nie za dużo porcji by za długo nie czekaly) ale mroziłam w pojemniiczkach ma mleko 😃

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Milka.K Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Witamy Milka 😉

A jakim mlekiem karmisz? Stosujesz coś na refluks? My jesteśmy na bebilon Ar i trochę nam pomogło, wczesniej KP plus hipp combiotik i hipp comfort

Karmię bebilon pepti z zalecenia gastrologa, bo podobno w mleku kobiecym i tak jest trochę laktozy. Sama jestem na diecie bez jajek i nabiału. A co do dodatkowych środków to przerobiliśmy już gastrotuss baby, debridat i sab simplex. Po takiej mieszance widać było że rzadziej pokarm mu się cofa (wcześniej miał aż odruch wymiotny) i mniej ulewał.

Obecnie odstawiliśmy Debridat i sab simplex i jest lepiej niż na początku, ale nadal ulewa i teraz ma trochę śluzu w kupkach wiec zastanawiam się co zjadłam, że go uczula 🤷🏻‍♀️

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka.K wrote:
    Karmię bebilon pepti z zalecenia gastrologa, bo podobno w mleku kobiecym i tak jest trochę laktozy. Sama jestem na diecie bez jajek i nabiału. A co do dodatkowych środków to przerobiliśmy już gastrotuss baby, debridat i sab simplex. Po takiej mieszance widać było że rzadziej pokarm mu się cofa (wcześniej miał aż odruch wymiotny) i mniej ulewał.

Obecnie odstawiliśmy Debridat i sab simplex i jest lepiej niż na początku, ale nadal ulewa i teraz ma trochę śluzu w kupkach wiec zastanawiam się co zjadłam, że go uczula 🤷🏻‍♀️

Też na pepti byliśmy, w sumie nie wiem czy nie wrócimy, bo przy próbie zmiany na normalne zatwardzenie jest

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi póki co nie mamy zatwardzeń, kupa co 1-2 dni ale martwię się czy jednak nie pojawią się zatwardzenia z czasem, tym bardziej że mleko naprawdę pomogło...dużo mniej ulewa i widzę że mniej się cofa w przełyku..

Co ciekawe, córka zaczęła też więcej wypijać tego mleka. Wcześniej z hipp piła max 120ml, a teraz za kazdym razem wypija 150ml :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka.K wrote:
    Qunai, zgadzam się, tak właśnie urządzałam całe nowe mieszkanie z młodym na rękach 😉 Nie wszystko się da, ale wiele rzeczy da się zrobić jak się chce. Ja może nie tyle mam poczucie straty czasu, bo wiem że te chwile już nigdy nie wrócą i Alek będzie rósł mi w oczach, co po prostu walczę z wewnętrzną potrzebą porządku w życiu (i w domu) i powoli uczę się odpuszczać 🙂
    Też ciągle uczę się odpuszczać. Ostatnio maz w delegacji, syn stwierdził że koleżanka przyniosła do przedszkolach ciastka upieczone przez mamę więc on też chce. Znalazł 5 babeczek "czysta chemia i cukier" kupionych w Dealz i stwierdził że je weźmie. Więc z młodą na rękach piekłam babeczki bo wstyd takie dziecku dać. Udało się wyczarować 24szt więc w sam raz dla całej grupy. Dziecko szczęśliwe, za to matki mniejsze zjechały że podnoszę zbyt wysoko poprzeczkę 😂 To mi uświadomiło, że wcale tak mało nie robię.

Martt95, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie szlag zaraz trafi.

Chodzi o ten mój macierzybski. Ja wiem ze opóźnienia itd.

Ale... Od 27.01 czekam na kasę. 8.03 w końcu wydana decyzja o przyznaniu zasiłku i od tamtej pory zero inf o wypłacie zasiłku. No przecież szlag mnie trafi :( a za coś trzeba żyć nie? :(

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a jakie babeczki robiłaś? Podzielisz się przepisem? 😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czuję się jak nowonarodzoba. Razem z mężem igarnelismy całe mieszkanie na błysk. Zostało mi na wieczór składanie prania. I troszkę muszę się pouczyć na jutro do pracy i tyle.

Matylda dziś spała nam 21-10. Teraz była cały czas aktywna i jakieś 20 min temu padła na drzemkę :)

Dzieci do środy zostają ze mną w domu, jak im się polepszy, a już jest lepiej, to pójdą normalnie do żłobka i przedszkola.

Aaaa no i w tym tyg wyniki rekrutacji do przedszkola - czy Kornela się dostanie do tego samego co Filip, czy nie 🤔

• emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, współczuję przejść z ZUS'em 😒 Podobno mają straszne opóźnienia. A jak Wy się czujecie? Jelitówka Wam przeszła.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka witaj. Dziewczyny tu sa super. Cala koncowke ciazy im marudzilam, ale zawsze mnie wsparly❤️.

Suzi to twoje dziecko, wiec zrobisz jak zechcesz, ale ja dolaczam sie do dziewczyny. Nie powinnas jej tak trzymac.

Ja znowu mam zal post🤦‍♀️🤦‍♀️
    Ostatnie dni byly dosc ciezkie, kupe rzeczy do zalatwienia. Wczoraj wieczorem proboje nakarmic synka, a on coraz bardziej wkurzony. Awantura przy cycku. Okazalo sie, ze mleka prawie nie ma. Zrobilam butelke. Podczas karmienia rozbeczalam sie. Moje ostatnie, chce karmic a tu dupa. Maz na szczescie mnie wsparl. Zrobil mi kawe zbozowa. A od dzis pilnuje, czy ja jem, czy kawe zlopie,wode pije. Dzis jest juz lepiej, ale martwie sie czy uda mi sie karmic go do roku czasu (taki mam plan, zobaczymy jak bedzie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, współczuję przejść z ZUS'em 😒 Podobno mają straszne opóźnienia. A jak Wy się czujecie? Jelitówka Wam przeszła.
    Mi i Kornelii tak. Jeszcze Filip maltretuje WC :/

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 nie katuj się myślami. Stres na pewno Ci nie pomaga. Dużo pij coś na laktacje dorzucaj i na spokojnie. Każdą mamę dopadają czasami kryzysy mleczne. Trzeba dać organizmowi chwilę żeby zaczął produkować więcej.

Ania81 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie <3 ale mieliśmy przed chwila straszna historie... jechaliśmy autem i na ulicy leżała sarna. Ktoś ja potrącił i uciekł, ona oczywiście przeżyła, „nic” jej nie było, poza tym ze miała połamane nogi i próbowała wstać i uciec i nie mogła.... mówię Wam, straszny widok. Zatrzymalismy się i pilnowaliśmy żeby żaden samochód w nią nie wjechał a w miedzy czasie zadzwoniłam po straz miejska. Zanim przyjechali to minęło z pół godziny...coś strasznego :(

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai brawo za babeczki! Ty to jesteś matka na medal :) Motylku ja uważam za to co wyprawia ZUS to jest jakaś kpina! Jak można kobiecie z małym dzieckiem kazać czekać na pieniądze. A gdybys była np samotna matka z 3 dzieci? Za coś trzeba żyć! Aniu trzymaj się i staraj się nie stresować. Sama dobrze wiesz, ze często nasze wyobrażenia rozmijają się z tym czego chce nasze życie. Jak nie będziesz karmić, to i tak jesteś najlepsza mama dla swoich dzieci :*

Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    jak Miki daje radę z Diody cup?

Czy któraś z mam używała i poleca na początku rozszerzania diety?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, dobrze że Wam przeszło. Filip na pewno jutro będzie zdrowy:)

Ladyo, straszna historia z sarną:(

Kic, u nas się nie sprawdził doidy cup. Albo miałam za mało determinacji, nie wiem w sumie. Póki co bbox jest ciągle grany ( dużo Julek pije wody),przejdziemy już chyba "za moment" na normalny kubeczek.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, cudny Aleks😍😍😍 te oczy i ta stylówka 💙💙💙

Mileczko, witaj w naszych szeregach gorących mamusiek! 🥰🥰🥰

kic83, Milka.K lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, dobrze że Wam przeszło. Filip na pewno jutro będzie zdrowy:)

Ladyo, straszna historia z sarną:(

Kic, u nas się nie sprawdził doidy cup. Albo miałam za mało determinacji, nie wiem w sumie. Póki co bbox jest ciągle grany ( dużo Julek pije wody),przejdziemy już chyba "za moment" na normalny kubeczek.

Emdar
    dziękuję 😚
    A BBox jak się eksploatuje?
    W sensie jak kupię mu na 6mcy BBox to na ile m-cy mi on wystarczy?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, nie zadręczaj się kochana. Wiesz dobrze,że na powodzenie (lub nie) KP ma wpływ bardzo wiele czynników. Czasem udaje się dłużej, czasem krócej, czasem wcale,i to nie jest nic strasznego. Dziecko ma być nakarmione, i koniec kropka. Jak jestem bardzo za KP,tak jestem absolutnie przeciwko jakiemukolwiek terrorowi laktacyjnemu,który sami sobie często narzucamy. Ja swoją schizę na punkcie KP przypłaciłam tygodniami płaczu i zarzucania sobie że nie umiem dziecka nakarmić ( miałam rzekę mleka,ale nie umieliśmy się z Julkiem zgrać i karmiłam KPI). Z perspektywy czasu uważam to ze swojej strony za totalną głupotę i dokładanie sobie do głowy.

Ania81, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, uważam że na rok co najmniej. Można potem zamienić tę słomkę na taki jakby ustnik do kubka, o to już może mieć myślę do 3 r.ż nawet.

kic83 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 3274 3275 3276 3277 3278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ