WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, na was zawsze mozna liczyc.
    Ja mam w glowie, ze jak wykarmilam swoich 2 synow to i tego dam rade. Corci nie dalam rady.
    Niestety, rzeczywistosc i czas przy 3 dzieci i niemowlaku jest ciezka. Szczegolnie, ze ten egzemplarz to raczej wiecznie glodny high need.
    Musze wziesc na luz, bo inaczej wariatkowo mnie czeka🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Haris jest nie odkladalny. Zadko polezy w lezaczku, maty nie toleruje.
    No dobra czuje sie lepiej bo sie wam wyzalilam.

Ounai lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu chętnie bym Ci oddala trochę mleka, bo teraz przy rozszerzaniu diety mam nadmiar... A przypominam, że ja sama dokarmiałam do 2 miesiąca, więc trzymam kciuki l, żeby i u Ciebie się rozkręciło.

Czy gdybym wypiła trochę szałwi przez jakiś czas to jest szansa zmniejszyć laktacji ale jej nie zahamować?

Kicku u nas Doidy Mikołaj załapał po 2 tygodniach. Oczywiście nadal ja mi trzymam i asekuruje ten kubek, ale on umie już poć. Bboxa też mam i ciągle zapominam go wyciągnąć. Podobno z Bboxa trudniej załapać?

Milka witaj wśród mamusiek. :)

Ladyo straszna historia, jak dobrze , że sarenka trafiła na takich ludzi jak Wy, mam nadzieje ze w jakimś azylu dla zwierząt wydobrzeje.

Ounai napiszesz mi co je Marta w ciągu dnia? Macie podział śniadanie obiad kolacja? Czy bardziej podjada to co wy w trakcie dnia? Emdar a Ty co dajesz Julkowi jesc?

Dziewczyny Czy któraś z Was śledzi Bożenki i wie co u Kitki? Myślałam o niej ostatnio. :( Ciągle czekam aż do nas dołączy!

Ania81, kic83, emdar, Ladyo lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska czy Michał odgina za bardzo do tyłu głowę przy tym obrocie na brzuch, w tą stronę co cię niepokoi?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Aniu chętnie bym Ci oddala trochę mleka, bo teraz przy rozszerzaniu diety mam nadmiar... A przypominam, że ja sama dokarmiałam do 2 miesiąca, więc trzymam kciuki l, żeby i u Ciebie się rozkręciło.

Czy gdybym wypiła trochę szałwi przez jakiś czas to jest szansa zmniejszyć laktacji ale jej nie zahamować?

Kicku u nas Doidy Mikołaj załapał po 2 tygodniach. Oczywiście nadal ja mi trzymam i asekuruje ten kubek, ale on umie już poć. Bboxa też mam i ciągle zapominam go wyciągnąć. Podobno z Bboxa trudniej załapać?

Milka witaj wśród mamusiek. :)

Ladyo straszna historia, jak dobrze , że sarenka trafiła na takich ludzi jak Wy, mam nadzieje ze w jakimś azylu dla zwierząt wydobrzeje.

Ounai napiszesz mi co je Marta w ciągu dnia? Macie podział śniadanie obiad kolacja? Czy bardziej podjada to co wy w trakcie dnia? Emdar a Ty co dajesz Julkowi jesc?

Dziewczyny Czy któraś z Was śledzi Bożenki i wie co u Kitki? Myślałam o niej ostatnio. :( Ciągle czekam aż do nas dołączy!
    Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale Kitka miała jakieś problemy z mężem chyba i coś mówiła o rozstaniu nawet... 😪 Ale nie wiem czy to aktualne. Może Martt95 coś więcej wie?

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milko, witaj wśród nas 💓 to najlepsze miejsce w całym internecie!

Kic, mój siostrzeniec pije z bboxa już ze 4 lata. Tylko rurki wymieniają co jakiś czas. Nie do zajechania jest ten bidon. Idze też kupię jak przyjdzie czas.

Ania, ja rozumiem Twoje rozterki związane z kp, bo do tej pory mam dni płaczu z tego powodu. Pomaga mi myślenie że robię wszystko co możliwe, Iga coś tam mojego mleka dostaje, a że muszę dokarmić...coż, dzięki Bogu za mm, bo bym ją chyba zagłodziła. Mały będzie Cię kochał niezależnie od tego czym go nakarmisz, naprawdę! Moim zdaniem teraz panuje moda na kp i to jest ok, ale ta moda się czasem przeradza w laktoterror i założę się że nie tylko ja i emdar miałyśmy kłopoty psychiczne na tym tle. W ciąży się naczytałam Hafiji i tych stwierdzeń że każda matka jest w stanie wykarmić dziecko, że nie ma czegoś takiego jak brak mleka, że dokarmianie to zło. Tak mi to na łeb siadło że serio myślałam że coś ze mną jest nie tak. Zwłaszcza że poród też był inny niż oczekiwałam.
    Na marginesie, przyznam się Wam, że w miesiącu wydaję tyle kasy na specyfiki wspierające laktację że taniej by wyszło karmić mm. Chociaż wiadomo że na to nie patrzę w ten sposób. Bez Femaltikeru ani rusz.

emdar, kic83, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Iryska czy Michał odgina za bardzo do tyłu głowę przy tym obrocie na brzuch, w tą stronę co cię niepokoi?
    Tak, odgina do tyłu. Ogólnie słabo mu ten obrót wychodzi. w lewo śmiga ładnie i na brzuchu też leży już coraz lepiej. Nawet coś pełzać próbuje 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 18:16

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale Kitka miała jakieś problemy z mężem chyba i coś mówiła o rozstaniu nawet... 😪 Ale nie wiem czy to aktualne. Może Martt95 coś więcej wie?
    Ech... Starania potrafią nieźle dowalić każdemu związkowi. :/

Dziewczyny prawda jest taka, że dziecko ma być najedzone, a mama ma być szczęśliwa a nie kłębkiem nerwów. Ja jestem dzieckiem, które nie wypiło nawet mililitra mleka matki tylko MM przełomu lat 80/90, więc na pewno gorsze niż dzisiaj i wszystko ze mną w porządku. ;) Kp jest super, ale karmienie mieszane daje Wam odrobinę wolności i pola manewru w kwestii wyjścia gdzieś bez dziecka, to wcale nie jest takie bez znaczenia. :) I doskonale rozumiem, bo ja też wyłam czytając złote rady z Hafij, że nie jestem w stanie wykarmić własnego dziecka.... a teraz jak narzekam na kp, to maz mi mówi, że sama uparłam się na kp to teraz mam. 😑

emdar, Ania81, Lulu83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Tak, odgina do tyłu. Ogólnie słabo mu ten obrót wychodzi.
    To ja z tym właśnie zgłosiłam się do fizjo, bo Mikołaj mi zaczął tak robić po miesiącu prawidłowych obrotów. Powiedziała mi, że urósł, punkt ciężkości się zmienił, mięśnie brzucha za słabe i nie dają rady i on sobie chce pomóc swoimi najsilniejszymi mięśniami, czyli grzbietem. To by u Qas też w miarę pasowało bo chyba Michał miał wzmożone napięcie? U nas po półtorej tygodnia ćwiczeń dużą poprawa i obraca się już znowu w miarę poprawnie (czasem zrobi zle).

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy rozszerzaniu diety nie ma jakiś akcji brzuszkowych? I jak uczycie picia z kubeczka? Jak nie wychodzi to lyzeczka czy cycu wystarczy

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Z tego co pamiętam to Kitka na jakiś czas zawiesiła starania. Co jakis czas zagłada do Bozenek, kojarze ze była jakos w lutym, ale co pisala dokładnie to już mi z głowy wyleciało 🙈

SzalonaOna, Annia lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    To ja z tym właśnie zgłosiłam się do fizjo, bo Mikołaj mi zaczął tak robić po miesiącu prawidłowych obrotów. Powiedziała mi, że urósł, punkt ciężkości się zmienił, mięśnie brzucha za słabe i nie dają rady i on sobie chce pomóc swoimi najsilniejszymi mięśniami, czyli grzbietem. To by u Qas też w miarę pasowało bo chyba Michał miał wzmożone napięcie? U nas po półtorej tygodnia ćwiczeń dużą poprawa i obraca się już znowu w miarę poprawnie (czasem zrobi zle).
    Tak, on ma właśnie w grzbiecie za duże napięcie i mięśnie brzuszka słabe.
    Annia, mieliście już drugą dawkę Bexsero? My mamy we wtorek, ciekawe jak Michałek zniesie to

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Filip mega chory. Oczywiśce zostają z Kornela w domu, przynajmniej do wtorku. Dobrze, że mąż do wtorku ma wolne, bo ja póki mam szkolenie, to nie mogę się tak zająć dziećmi w trakcie pracy :/

A no i jutro P leci z Matyldą na szczepienie na 8.30... Także zobaczymy co to będzie :)

• emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, podpisuję się pod tym co napisałaś o KP. Jak Hafiję uważam za naprawdę ogarniętą laskę w tym co robi,tak uważam że laktoterror na forum pod jej wpisami albo na FB za przeginkę. A już na hasło "karmienie piersią zaczyna się w głowie" mi słabo.

Annia, Julek je teraz tak: 1) śniadanie:(coś z tego, wypisałam to co przeważnie dostaje) jajko na miekko, jajecznica na parze, placuszki bananowe, omlet, serek Rolmlecz z owocami, kaszka na wodzie albo na mleku roślinnym albo kozim, awokado z bananem, kawałki pieczonego przeze mnie mięsa, kawałki sera(chedar albo kozi), bułka/chleb pełnoziarnisty, owsianka na wodzie z owocami
    2) 2 śniadanie: chrupki kukurydziane, serek rolmlecz(jak był na śniadanie to jogurt naturalny), jakiś owoc albo mus owocowy (nie zawsze chce jeść drugie śniadanie)
    3) obiad : pieczona ryba(halibut, dorsz, łosoś), warzywa na parze polane olejem lnianym albo z czarnuszki, albo łyżeczką masła, makaron z warzywami, sam makaron, krupnik (ukochana zupa), zupa "ryżanka", kasza manna na rosole(uwielbia), klopsiki mięsne (sama robię), kasza pęczak z warzywami ,naleśniki z twarożkiem. Zasadniczo je to co my jemy na obiad tylko bez niektórych dodatków ,ja też modyfikuję przepisy tak by mógł jeśc z nami. Np.jak robię zapiekankę warzywno mięsną z chorizo to nie daję mu chorizo, jak robię tartę to bez sera pleśniowego, jak duszoną wołowinę to nie dolewam wina itd..
    4) podwieczorek: rzadko je, ale jak już to jakieś owoce (awokado uwielbia na podwieczorek)
    5) kolacja: kasza na wodzie przed snem (niestety z butelki 😒) , czasem jeszcze dopcha się mm.
    Zasadniczo Julek je prawie wszystko co my, bardzo lubi poznawać nowe smaki, próbuje już jeść sam łyżeczką. Jak dotychczas to nie kojarzę smaku czego by nie lubił,ale jest jeszcze mały. Do picia dostaje tylko wodę.

Edit: bo Zapomniałam napisać, w nocy je mm. Bardzo lubi i widać że potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 19:09

Annia, Ladyo, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się zastanawiam,czy czytanie Hafiji może narobic więcej szkody,czy pożytku.
    Wiadomo,że lepiej się nie nastawiac na nic i jeśli się nie uda karmić piersią, to karmić mm i nie robić sobie wyrzutów. I być przygotowanym na różne możliwości. Ale takie podjescie racjonalne pewnie jest proste teraz a być może ciężko będzie podjesc do tego na chłodno po porodzie jeśli coś będzie nie tak z kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 19:17

klz9df9hix7ly771.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar
    dziękuję za info co do BBoxa i zrobiłam sobie screena potraw jeśli Ci to nie przeszkadza 😚

emdar lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Emdar
    dziękuję za info co do BBoxa i zrobiłam sobie screena potraw jeśli Ci to nie przeszkadza 😚
    Kic ja bboxa używam dla Korneli od 5 mca do teraz właściwie czasami :)

kic83 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, na zdrowie ☺🙂!

kic83 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, mi szalwia nie hamowała laktacji nic a nic. Możesz spróbować, ale delikatnie (szklanka naprawdę słabej co drugi dzień). Ale ja naprawdę mogłabym wykarmić z trójkę dzieci. Minęło trzy msce jak nie ściągam mleka, wzięłam podwójną dawkę Dostinexu na zatrzymanie laktacji, a dalej co parę dni muszę ściągnąć po parę ml bo mi cycki puchną. Moja doradczyni laktacyjna mówiła, że jak jest 20 lat położną to widziała tylko kilka takich hiper laktacji. Może do jakiegoś eksperymentu medycznego się zgłoszę 😉

Annia, Lalia, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, moim zdaniem nastawić się na różne opcje to połowa sukcesu. Mnie zgubiło to że wcale nie brałam pod uwagę problemów z laktacją. Myślałam że mi to łatwo przyjdzie. Zaskoczenie + emocje w szpitalu + burza hormonów = przepis na katastrofę. Przez kilka tygodni tylko mąż karmił butelką a ja wychodziłam z pokoju płakać w łazience.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar dziękuję za Twoje menu. Zrobiłam zrzut. 😍 spróbuję bardzo ostrożnie z tą szałwia, bo ostatnio mam wrażenie że karmie na żądanie, ale moje... za wyjątkiem nocy oczywiście...

Irysko, mieliśmy już, w ten piątek dopiero. Był tylko stan podgorączkowy do 37.8, praktycznie tak samo jak ostatnio.

Motylku dużo zdrowia dla dzieciaków. 😘

emdar, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3275 3276 3277 3278 3279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ