X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, trzymaj się tam mocno z Harisem. Daj potem znać co i jak😘

Inaa89, nie wyrzucaj sobie. To przecież nie jest Twoja wina! Pomyśl,jak to dobrze że Tymek ma taką ogarniętą mamę, która zajęła się szybko tematem. Masa dzieci ma napięcia, asymetrię, i wcześniactwo nie ma tu nic do rzeczy. Raz,dwa to naprostujecie, zobaczysz. Głowa do góry!

Tajka, nie martw się na zapas. Może za parę tygodni znowu będą porody rodzinne. Teraz odpoczywaj, i zbieraj siły. No i zdrowiej ✊

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek nam padł. Dosłownie, bo od 5:20 spał tylko 45 minut. Zastanawiam się co by tu zrobić dla siebie samej skoro mam "wolny" wieczór ; chyba pójdę w maseczki jakieś i w 🛀! Miłego tymczasem:)

Inaa89, Lalia, Annia, Nowastaraczka, Zulugula, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Jestem przerażona tym covidem i tym, że zlikwidują porody rodzinne...już jedna porodkowke trójmiejską przekształcają w szpitalu covidowy..

Od kilku dni mam nowe objawy 😁 łapią mnie chwilowe bóle jak na @...Nie są jakieś bolesne, nie są regularne...Coś tam się chyba dzieje 😊 Maja się przygotowuje 😊

Dzisiaj mieliśmy sesję ciążową 😊 pokoik prawie gotowy 😊
    I jestem przeziębiona 😥

Też mam takie mini skurcze od kilku dni i boję się czy one nie skracają szyjki bo jednak,to jeszcze za wcześniej

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu81 mam nadzieję, że z Harisem będzie wszystko wporzadku 😘 kciuki i dawaj nam tu znać 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Julek nam padł. Dosłownie, bo od 5:20 spał tylko 45 minut. Zastanawiam się co by tu zrobić dla siebie samej skoro mam "wolny" wieczór ; chyba pójdę w maseczki jakieś i w 🛀! Miłego tymczasem:)
    No to w takim razie życzę przyjemnego wieczoru 😘 relaksuj się mamuśka 🥰😘

emdar lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania daj znać co powiedzą lekarze! Mam nadzieję, że to nic poważnego! Dużo zdrowia dla Harisa małego!

Emdar... A moze tak pójść spać? :D

Inaaa czasami dzieci rodzą się z asymetria, to nie jest twoja wina w ogóle!

emdar, Inaa89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, oby wszystko było dobrze ✊

Edmar, odpoczywaj 😊😊

Jednorożec, mi ostatnio lekarz powiedział, że skurcze, które działają w jakiś sposób na szyjke to skurcze przepowiadajace, które są po 38 tyg 🤔

emdar lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, wiem co czujesz. Przechodziłam to. Rodziłam bez męża i nie było tak źle. Nie zazdroszczę tego stresu.

Ugadslismy się z rodzicami. W poniedziałek dzieci idą do Lilki. We wtorek do nas, w środę do Aleksego. Może jeszcze ktoś dołączy ;) ale nawet w tym układzie mam Tymka tylko co 3 dzień :D Moja kosmetyczka będzie robić pazury w domu. Tak działają te wszystkie mądre obostrzenia.

Muszę Martę zapisać gdzieś bo śpi z otwartą buzia. Myślicie że neurologopeda będzie ok?

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tajka, wiem co czujesz. Przechodziłam to. Rodziłam bez męża i nie było tak źle. Nie zazdroszczę tego stresu.

Ugadslismy się z rodzicami. W poniedziałek dzieci idą do Lilki. We wtorek do nas, w środę do Aleksego. Może jeszcze ktoś dołączy ;) ale nawet w tym układzie mam Tymka tylko co 3 dzień :D Moja kosmetyczka będzie robić pazury w domu. Tak działają te wszystkie mądre obostrzenia.

Muszę Martę zapisać gdzieś bo śpi z otwartą buzia. Myślicie że neurologopeda będzie ok?

Ja miałam mieć Zanzibar w poniedziałek u fryzjera to przypadło.
    Warto to u małej sprawdzić. Mój od zawsze śpi z otwartą buzią. Byłam z tym u logopedy nic nie znalazł więc nie konieczne to musi być powód do zmartwień :)

Ania.k88, dmg111 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nowastaraczka, Zulu, Anetka czy Wasze maluchy jak leżą na brzuszku, to mają otwarte rączki?? A trzymają już sami głowę??
    Jeśli tak, to pamiętacie mniej więcej kiedy zaczęli??

Olek jak leży na brzuchu, to zaczyna prostować nóżki 👍 w końcu opiera się na przedramionach a nie na piąstkach👌 czasem się zachwieje i przewali na bok🥴 ale nadal nie otworzył rączek, tzn otwiera czasem jedną, ale zdecydowanie częściej leży z zaciśniętymi piąstkami i nie wiem czy ma jeszcze czas czy się martwić już.
    A czy trzyma głowę to nie wiem jak sprawdzić 🤨 próba trakcji?? Ale wydaje mi się że zdecydowanie nie trzyma 😅
    Pola ma zamkniętw rączki jak leży na brzuszku, chyba że probuje złapać coś co jest przed nią to robintroche jak kotek tak je lekko otwiera.
    Wczoraj fizjo powiedziała że podpór ma właściwy jak na swój wiek, tyle że jest napięcie w obręczy barkowej i przez to leżąc na pleckach czasami zaciska rączki a szczególnie prawą. Mamy kilka ćwiczeń ale powiedziała, że nie ma tragedii.
    Co do głowy to nie zawsze, nibybtrzyma a jeszcze potrafi jej mocno polecieć.
    Fozjo wczoraj powiedziała, że ona jest taka szybka i chaotyczma, chciałaby wszystko zrobić ale jakości w tym nie ma za wiele bo ciałko ma jeszcze słabe.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłyśmy u pediatry.
    Plamkami mam się nie przejmować, smarowac bepanthenem sensiderm i obserwować ale na 80% to żadna alergia pokarmowa.
    Natomiast gorzej mają się sprawy z wagą. Od ostatniej wizyty, 4,5 tygodnia Pola przybierała średnio 10g na dobę (po 3 miesiącu norma 16-18, do 3.26-38). Także duużo za mało.
    Mam ją karmić częściej bo teraz mamy około 8 karmień, tylko jak.... skoro jak ona nie chce jeść to jest wrzask. Dziś już otumaniałam ją dżwiękiem suszarki i karmiłam, ale ona jak zje za dużo to to później ulewa.
    Już nie wiem co robić :( jak to rozegrać aby podskoczyła z wagą :( zaczęłam już myśleć o MM aby ją dokarmiać. Strasznie mi przykro, że ona nie rośnie na moim mleczku, mam do siebie wyrzuty że może za żadko ją ostatnio karmiłam :(

Dodatkowo każdy spacer kończy się wrzaskiem i trzeba ją nieść na rękach przez co aż odechciewa mi się gdzieś dalej wychodzić.
    Pediatra powiedziała, że jak ona lubi jeść na spacerze (3 razy musiałam ją już tak uapokajać) to abym to wykorzystywała na karmienie. Ehh, sama już nienwiem co robić aby było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 20:27

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, zaraz idę spać, trzeba wykorzystać łaskawość synka🙂 Maseczka i kąpiel zaliczona:)

Anetka, a czy Pola ma jakieś kłopoty z napięciem? (Jeśli pisałaś,i nie pamiętam, to przepraszam). Synek przyjaciółki też strasznie płakał podczas spacerów, i okazało się że to kwestia napięcia(po prostu nie lubił bujania/jeżdzenia). Może to ten trop?
    Edit: widzę że wyżej piszesz,że jesteście pod opieką fizjo 🤦‍♀️. Sorka, ten domowy Zanzibar jakąś pomroczność jasną u mnie spowodował 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 20:39

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, nie porównuję, tylko orientacyjnie pytam 😘 ale z tego co piszesz i z tego co napisała Nowastaraczka, to mamy jeszcze czas 🙂 dziękuję za odpowiedź 😘

Tak i to sporo ale "znając " Olka to raczej nie będzie długo zwlekał 😁 tez się już nie mogłam doczekac na trzymanie główki, chociaż z tego co czytalam to chyba dopiero jakos po 6msc można powiedziec, że ta kontrola jest taka fest

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Annia, zaraz idę spać, trzeba wykorzystać łaskawość synka🙂 Maseczka i kąpiel zaliczona:)

Anetka, a czy Pola ma jakieś kłopoty z napięciem? (Jeśli pisałaś,i nie pamiętam, to przepraszam). Synek przyjaciółki też strasznie płakał podczas spacerów, i okazało się że to kwestia napięcia(po prostu nie lubił bujania/jeżdzenia). Może to ten trop?
    Edit: widzę że wyżej piszesz,że jesteście pod opieką fizjo 🤦‍♀️. Sorka, ten domowy Zanzibar jakąś pomroczność jasną u mnie spowodował 🙄
    Ona ma lekko jedną stronę spiętą bardziej (prawą) i to napięcie w obręczy barkowej. Generalnie Pola płakała zawsze przy zakładaniu czegoś na rączki i po ostatniej wizycie u fizjo (prywatnie) po masażu rozluźniło ją i widzę poprawę. Wczorwj byłyśmy u fizjo z Medicover i diagnoza była podobna, ale niby bez tragedii. Jutro muszę zdać raport naszej fizjo to podpytam o ten wózek.
    W foteliku też jest dramat jak ją zapinam, dziś rozpiełam pod drzwiami i od razu uśmiechnięte dziecko. Wcześniej nie było tego problemu a teraz jak myślę o spacerze to aż mnie głowa boli i się pocę. Mąż teraz ma wolne to chodzi z nią zwykle a ja biegam w parku aby trochę odetchnąć, ale sam już mówił dziś że.miał dość jak mu 3/4 drogi wyła aż zasnęła na rękach i mógł ją odłożyć.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar miałaś wręcz bezczelne wolne 😁 a tak na serio to super taka chwila tylko dla Ciebie.

Anetka, dzis fizjo nam opowiadala o jakiejś dziewczynce, podobnie reaguje jak Pola na spacer, fotelik itp u niej to jest jakas nadwrażliwość sensoryczna.

W ogole dziewczyny nie zamartwiajcie się tak (wiem łatwo powiedzieć i sama często wariuje) ale fizjo opowiadala nam o przeróżnych przypadkach cięższych i lzejszych i z każdego dziecko zawsze wychodzilo i ma się dobrze 💪

Lalia, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 81 oby pępuszek się szybko wygoil, daj znać jak tam sytuacja. A starszak juz ok?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, myślę że nie zawieszą porodów rodzinnych. U mnie w szpitalu odwiesili początkiem listopada, potem jak było bardzo źle z zakażeniami to gin mi mówił że za wszelką cenę chcą utrzymać rodzinne porody. Inna sprawa że dla mojego szpitala poród rodzinny oznaczał możliwość wejścia męza na skurcze parte + 2h po porodzie, a po CC w ogóle nie było opcji żeby wszedł choćby na sekundę. Tak więc ostatecznie ja też rodziłam sama, było ciężko jak całą noc siedziałam na porodówce ze skurczami, ale w momencie kulminacyjnym nawet nie myślałam o mężu 😅

Ounai, na ten problem Martusi neurologopeda to bardzo dobry pomysł 👍

Aniu kciuki za Harisa!

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, mam nadzieję że odpoczęłas 😍

Anetko, co do wózka, to moja przyjaciółka miała taką sytuację z córką, że płakała w gondoli bo za mało widziała, w chuście nie chciała, bo nie mogła się obrócić i rozglądać i moja przyjaciółka wracała 1,5 h ze spaceru jedną rękę trzymając dziecko a drugą pchając wózek z chusta w koszyku. Problem się rozwiązał jak się przenieśli do spacerówki, bo mała po prostu więcej widziała. Jeśli chodzi o karmienie, to może próbuj też na śpiocha karmić? W sensie nie wiem jak wyglądają u Was drzemki w ciągu dnia, ale u nas Olka karmię zaraz jak się wybudza, później za jakieś pół godziny bo poprzedni cyc był "na pocieszenie" że się obudził i najczęściej karmię przed kolejną drzemką. A jeśli robi awanturę i nie chce jeść, to wsadzam do babybjorn, bujam 5 min, on zasypia albo podsypia i wtedy go próbuję nakarmić i często działa. No a mój najbardziej hardcorowy sposób, to biorę go na ręce, na siłę wsadzam cyca w buzię i bujam go na boki, pierwsze 5 sekund otwiera buzie i krzyczy ale po chwili zasysa i je bujany. Próbowałaś też dokarmić Pole jak uleje? Bo u nas ulewanie się czasem zdarzy nie jak się przeje, tylko np jak dużo wierzga nogami, albo jak zaraz po jedzeniu włożę go do bujaczka, albo jak po jedzeniu położę na brzuchu itd i jak uleje, to często potrzebuje uzupełnić to co ulał.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

A to źle że ma otwarta buzie? Matyldzie też się zdarza tak spać 🤔

P. S. Buziole dla Martuni na 7 mcy 😍

Ounai lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:04

Lalia, KarolinaMaria, Wik89, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 3300 3301 3302 3303 3304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ