X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    My po wizycie. Porodu na horyzoncie brak.
    I niestety następne zmartwienie bo gbs dodatni. 😭
    Wszystko mnie się czepia w tej ciąży. Ciągle muszę się o coś zamartwiać. ☹️

Tez mam dodatni GBS. I z córką w ciazy tez mialam dodatni. Wiem by nic nie czytać w internecie. Dostaniemy antybiotyk przy porodzie i wszytsko będzie dobrze 💚

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Tez mam dodatni GBS. I z córką w ciazy tez mialam dodatni. Wiem by nic nie czytać w internecie. Dostaniemy antybiotyk przy porodzie i wszytsko będzie dobrze 💚
    Ja właśnie coś przeczytałam.

Jeszcze ten cukier w moczu dzisiaj 1200 a w krwi wszystko w normie 85 naczczo.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to tez mam pytanie. Jak długo utrzymywały się objawy covid u Was? Braliście na to jakieś leki?

Tesciu teoretycznie do dzisiaj ma kwarantannę, a z tego co nam wiaodmo nadal gorączkuje i nadal obolały. Jak pytamy jak sie czuje to teściowa mowi ze cały czas bez zmian 😳🤦🏽‍♀️

Dodam że teściu bierze na zmianę paracetamol i ibuprofen. Tak mu lekarz kazal i pozatym żadnych więcej leków nie przyjmuje🤷🏽‍♀️

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ja właśnie coś przeczytałam.

Jeszcze ten cukier w moczu dzisiaj 1200 a w krwi wszystko w normie 85 naczczo.

Lekarz na cukier coś powiedział? Jak nie to naprawdę postaraj się być dobrej mysli. Wiem ze nie jest łatwo. Zadajesz sobie pytanie dlaczego mnie takie coś spotyka. Ale trzeba się trzymać. Jesteś blisko końca. I już teraz czytanie internwtow nikomu dobrze nie wróży.

Ps. Wiem co piszą o tym dodatnim GBS bo sama glupia przy pierwszej ciąży czytałam i się nakręciłam 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ (pozniej mi położną wszytsko wyjaśniła w szpitalu i już byłam spokojna)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 13:48

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Lekarz na cukier coś powiedział? Jak nie to naprawdę postaraj się być dobrej mysli. Wiem ze nie jest łatwo. Zadajesz sobie pytanie dlaczego mnie takie coś spotyka. Ale trzeba się trzymać. Jesteś blisko końca. I już teraz czytanie internwtow nikomu dobrze nie wróży.

Ps. Wiem co piszą o tym dodatnim GBS bo sama glupia przy pierwszej ciąży czytałam i się nakręciłam 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ (pozniej mi położną wszytsko wyjaśniła w szpitalu i już byłam spokojna)
    Dzięki staram się tak nie zamartwiać. Tylko wszytko się mnie czepia tym razem. Boję się tylko o Malutką. ☹️
    A z tym cukrem nic takiego nie powiedział. Krzywa i wyniki z krwi zawsze okej. Może za mało piję.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta osłuchowo czysto, gardło czyste, mamy zrobić mocz czy nie ma zum. A mi pediatra sugeruje wziąć skierowanie na test na covid.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak najlepiej łapać mocz do badania?

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, jak byłam w szpitalu to na sali dziewczyna musiała złapać córce mocz do badania. Podobno najlepiej zaraz po obudzeniu bo wtedy dzieci sikają. Drugi sposób to przykleić woreczek i rozebrać, bo ponoć jak się zrobi zimno to też sikają. Trzeci sposób znam z moczeniem stop we wodzie.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Polecałyście coś skutecznego na ciemieniuchę, co to było?

Dermicin 😊

kar_oliv lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, ja też miałam GBS+. Dostałam antybiotyk i tyle. Iga niby miała podniesione crp ale nieznacznie, obstawiam że bardziej od zielonych wód niż od mojego gbs, zwłaszcza że miałam CC. Będzie dobrze! :) Trzymam kciuki, żeby poród Cię zaskoczył 😘

Angie1985 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie bedzie dobrze, juz zaraz bedziecie sie tulic, zobaczysz. Na na gbs dostaniesz antybiotyk i bedzie dobrze

Angie1985 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, Twój mąż może zbić piątkę z moim 🤣

-Okres mi się spóźnia.
    -Moze już miałaś, tylko nie zauważyłaś.

😅

Ania81, Angie1985, Ounai, Enigvaa, Fragaria, SzalonaOna, Ladyo, Martt95, dmg111, Zulugula, kic83, Lalia, Ewa88 , Inaa89, kar_oliv, Lulu83 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

-Okres mi się spóźnia.

😅
    Czyżby Igusia miała mieć rodzeństwo?

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

-Okres mi się spóźnia.

😅
    Tescik masz w zanadrzu? :)

• Fragaria Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    W momencie jak skonczylam sie gwarancja odkuezacz zaczal szwankowac. Poki na gwarancji wszystko dzialalo super, a obecnie czekam na czesci zamienne bo nie pracuje (gwarancja skonczyla sie w lipcu, odkuezacz mam prawie 3 lata). Dla mnie wazne jest nie tylko jak bedzie pracowal,ale zeby byl odkurzacz wytrzymaly i wytrwal kilka lat (troche wiecej niz 3).

Serio? 😐 Ja mam dysona v11, tyle że mój ma 1,5 roku i na razie wszystko hula jak należy. Ale wiele sprzętów działa dopóki trwa gwarancja także zaskoczona nie będę 😳 I gdybym miała kupić teraz coś po raz drugi to chyba faktycznie postawiłabym na tańszy odpowiednik.
    Tak czy siak, xiaomi, dyson czy inny, pionowy odkurzacz jest super :-) kuchnie, jadalnie i salon odkurzam codziennie i trwa to chwilę dosłownie.

Ania81 lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai, jak byłam w szpitalu to na sali dziewczyna musiała złapać córce mocz do badania. Podobno najlepiej zaraz po obudzeniu bo wtedy dzieci sikają. Drugi sposób to przykleić woreczek i rozebrać, bo ponoć jak się zrobi zimno to też sikają. Trzeci sposób znam z moczeniem stop we wodzie.

Suszarka jak sytuacja z problemami brzuszkowymi?

O ❤️
    Z ❤️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:04

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Czyżby Igusia miała mieć rodzeństwo?
    Eee, wątpię. Przy tej częstotliwości seksu jaką mamy to by było jak strzał w totka. Jeszcze mam wciąż z tyłu głowy kiepskie wyniki meza. Nic nie jest niemożliwe, ale obstawiam bardziej że to zwykła nieregularność cykli spowodowana karmieniem. Test zrobię na dniach, może wywoła ten okres.

Meggi, z brzuszkiem całkiem nieźle. Kupka niby raz dziennie , ale regularnie. BioGaia się nam skończyła i będę próbować jak to będzie bez. Jedyne co daję to Bobotic.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przygody takie:
    Czekam już drugi tydzień na wynik gbswyborów chyba będę musiała zrobić rozrube w diagnostyce

Mój młody ma jak przypuszczam zapalenie napletka w niedzielę miała tam może ropy robię mu okłady z rivanolu i jest lepiej mniejsza opuchlizna i siku bez płaczu że boli ale mam wyrzuty sumienia że za mało mu skórkę sciagaliśmy bo to prawdopodobnie od tego

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Eee, wątpię. Przy tej częstotliwości seksu jaką mamy to by było jak strzał w totka. Jeszcze mam wciąż z tyłu głowy kiepskie wyniki meza. Nic nie jest niemożliwe, ale obstawiam bardziej że to zwykła nieregularność cykli spowodowana karmieniem. Test zrobię na dniach, może wywoła ten okres.

Meggi, z brzuszkiem całkiem nieźle. Kupka niby raz dziennie , ale regularnie. BioGaia się nam skończyła i będę próbować jak to będzie bez. Jedyne co daję to Bobotic.

U Nas znowu kilka nocy źle, w dzień dzisiaj marudna, ani jeść ani spać😑.
    Kupki mamy codziennie, mimo że konsystencja normalna, to są zielone i Mała krzywi się przy nich. Na pepti jesteśmy już prawie 2 miesiące i były wcześniej żółte. W nocy na KP jesteśmy, plus rano i w ciągu dnia około 250ml ściągniętego dostaje (w dzień afera przy cycku). Jutro idziemy do innego pediatry, polecanego w mieście, oczywiście prywatnie. Myślę o zmianie mleka na normalne, ale nie chce sama kombinować.

A, delicol dajesz?
    Ile dajesz bobiotyku?

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 3350 3351 3352 3353 3354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ