X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Większość dzieci ma. To zupełnie normalne. Nasz Julek też płakał jak ktoś na niego spojrzał (jak Twoja mała). Wyrośnie z tego, spokojnie.

Mi to tak szczegolnie nie przeszkadza. Tylko tlumaczenie ludziom ze nie dam im dziecka na 2min zebym potem musiala ja 20 uspokajac jest dobijajace. :) nikt nie potrafi tego zrozumiec bo przeciez trzymanie takiego bobasa jest super, a jak poplacze to chociaz oczy bedzie mialo ladne 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 11:26

🔸28 lat

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    My chcemy pod koniec maja polecieć na wakacje i wtedy planujemy zabrać spacerówkę, bo jednak łatwiej zabrać do samolotu niż gondole. Będzie mieć wtedy 5,5 miesiąca, ale pewnie potem wrócimy jeszcze do gondoli :)

Inga dokąd lecicie? :)

💙
    💗
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, ja też obserwuję po Matyldzie, że nie jest jej już obojętne kto ją nosi. Tak jak pisze Lalia, maluchy coraz więcej widzą, lepiej rozpoznają twarze i głosy i może włączyć im się tryb 'mama'.

Lalia, zazdroszczę Ci, że Olek tyle wytrzymuje na macie. U nas proporcje są odwrócone, więcej na rękach niż na macie. Trochę się obwiniam, że przez to ma zły rozkład napięcia i potrzebuje fizjoterapii :/ nie da się jej ciągle nosić w idealnej pozycji fasolki, więc to noszenie niewiele różni się od pół dnia spędzonego w leżaczku ;(

My wczoraj byliśmy w Wałbrzychu u babci narzeczonego. Matylda poznała prababcię, było miło, ale na razie mam dość podróży z dzieckiem. W tamtą stronę było darcie, z powrotem spała.

🦄 2021 r.
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, jak tam ? Spokój?

Ja już w nocy chciałam aplikację włączać :D od północy do 2 mnie trzymały skurcze (chyba przepowiadajace) , brzuch się spinal, czułam mega ukłucia i gmeranie, ale nie nasilało się i w końcu usnelam, później jeszcze kilka pobudek.
    Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦‍♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 11:44

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Hm to ogolnie wychodzi na to ze tylko moj hajnidek i Martusia nie przepadają za gondolą a reszta bobaskow akceptuje lezacy stan rzeczy
    Nasi są dość podobni do siebie to co się dziwić. Tylko w sumie ja z Martą wyszłam dwa razy na nielegalu w spacerówce a potem usiadła ;)

Enigva to normalny etap rozwoju. Moje dzieci też tak miały. Teraz już Marcie przeszło, ale był taki okres że pod przedszkolem wystarczyło że nauczycielka zaglądnęła Marcie do wózka i był ryk. Teściowa na 4 dni przyjechała i nie udało się jej przekonać Marty do siebie.

Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Niereanimuj Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!🥰 Od dwóch dni wyczuwam guzek w piersi, wcześniej go nie było😥 Zaczynam panikować😱 Czy takie rzeczy się dzieją w ciąży?

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳

18.08.2021 💝💜 Wcześniak
    13.11.2022 💙

❌Niewydolność szyjki macicy

Starania od: 05.2023
    27.11.2023 - ⏸️ kreski!🤞🏻
    09.12.2023 - 4+6tc, jest dziudziutek
    16.12.2023 - 5+6tc jest ❤️!🥹
    28.12.2923 - ?

202408112751.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie, jak tam ? Spokój?

Ja już w nocy chciałam aplikację włączać :D od północy do 2 mnie trzymały skurcze (chyba przepowiadajace) , brzuch się spinal, czułam mega ukłucia i gmeranie, ale nie nasilało się i w końcu usnelam, później jeszcze kilka pobudek.
    Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦‍♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔

Też boję się że przeocze chociaż podobno nie można tego z niczym porównać i nie da się nie zauwazyc.
    U mnie z rana były 🐝🐝🐝🐝chłop mi się rozochocił :)

Lalia lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, nie przeoczysz, nie bój się:) Chyba każda pierworódka się tego boi, a to po prostu (moim zdaniem) niemożliwe:)

KarolinaMaria, Suszarka, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie, jak tam ? Spokój?

Mam to samo. Mega napinanie brzucha mam od dawna. Myślę że w poniedziałek lekarz już będzie kazal mi odstawić aspargin. Chcoiaz ostatanio zauważyłam ze zaczynam pomału przy tych napięciach czuć jajniki. Dwa razy zdażył się mocniejszy skurcz. I to był taki skurcz który spowodował ze chwilę nie mogłam się ruszyć i trzymał. Tez boje się że czegoś nie rozpoznam, albo że jakimś cudem będzie się u mnie rozkręcać bezobjawowo ale to chyba nie realne 🤣🤣

Pamietam przy pierwszej ciąży jak szykowali mnie na CC i zrobili lewatywe to pod prysznicem zaczęłam odczuwać już takie typowe bole miesiączkowe. Ale już takie naprawdę typowe i dosyć mocne które trzymały dłużej. Wiem ze na ostatnim KTG już pisały się ładne skurcze a rozwarcie mialam 3-4cm. Chwilę później jechałam na sale operacyjna i już tych skurczów tak nie pamiętam. Więc albo ucichły albo mialam takiego stresa ze uwagi na nie juz nie zwracałam a to by znaczyło ze to jeszvze nie było to bo podobno nie przegapisz porodu i jak się będzie rozkręć to to poznamy 😅🙈

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siostrę P. Odwiozłam do szpitala :) mam z nią rodzić, jest po 1cc,a chcą próbować sn. W nocy miała skurcze ale po prysznicu przeszły. A o 11 zadzwoniła że małego nor czuję. Siedziałam z nią na ktg. W ciągu 20 min 2 mega mocne skurcze się zapisały. Aż widziałam że się zwija z bólu. Ma termin na 1.05. Teraz wyliczyli wagę 3,5kg małego. Wzięli ja na przedporodowa, bo jescze ma za dużo wód, i chyba Beda pomagać mu wyjść. Jak się rozkręci, to będzie po mnie dzwonić i rodzę z nią :) 💪 także trzymajcie kciuki, może dziś/jutro będę ciocia ❤️

Suszarka, emdar, KarolinaMaria, Wik89, kar_oliv, dmg111, Lalia, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie, jak tam ? Spokój?

W nocy trzy godziny miałam skurcze ale nie przybierały na sile więc nie sądziłam że się coś rozkręci. Niestety dzisiaj praktycznie cała noc nieprzespana. Jestem dzisiaj wykończona.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    W nocy trzy godziny miałam skurcze ale nie przybierały na sile więc nie sądziłam że się coś rozkręci. Niestety dzisiaj praktycznie cała noc nieprzespana. Jestem dzisiaj wykończona.
    Jeszcze parę dni i Ci chwyci! :)

Angie1985 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, kciuki za Was obie ✊✊🥰!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, kciuki za Was obie ✊✊🥰!
    Czekam w domu na info od niej. Lekarz ma podjąć decyzję czy robią indukcję, czy cc i kiedy. O matkooo. Jestem podjarana jak ja bym miała rodzić!

A wczoraj robiłam jej baby shower!!!

Ale jazda ❤️

Wik89, Suszarka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku super że już przytuli maleństwo. Zazdroszczę. Oby szybko i bezpiecznie poszło.
    A tak w ogóle jak ci się podoba praca?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, autentycznie Ci zazdroszczę! Chętnie bym wróciła na porodówkę w roli osoby towarzyszącej 😁

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Smyku i 51015 promocje. Zwłaszcza opłaca się brać starszakom. Spodnie dresowe i koszulki wychodzą za grosze

Fragaria lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Motylku super że już przytuli maleństwo. Zazdroszczę. Oby szybko i bezpiecznie poszło.
    A tak w ogóle jak ci się podoba praca?
    Z pracy jestem bardzo zadowolona ❤️ dobrze mi się trafiło, sorawdzam się i nawet ozbjelam piecze nad "słabszymi" :) także super ❤️

Angie1985, Suszarka, Ounai, emdar, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Motylku, autentycznie Ci zazdroszczę! Chętnie bym wróciła na porodówkę w roli osoby towarzyszącej 😁
    A ja nie zazdroszczę. To cholernie trudne patrzeć na czyjeś cierpienie i nie móc pomóc. W dodatku trzeba słuchać potrzeb tej drugiej osoby jednocześnie nie próbując porównywać do własnego porodu i tego co nam pomagało. Bardzo ciężkie zadanie.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dalej nic nie wiemy :(

Miała jeszcze jedno ktg, i zero informacji. Chyba dopiero na obchodzie coś powiedzą 🤔

‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ