X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Większość dzieci ma. To zupełnie normalne. Nasz Julek też płakał jak ktoś na niego spojrzał (jak Twoja mała). Wyrośnie z tego, spokojnie.

Mi to tak szczegolnie nie przeszkadza. Tylko tlumaczenie ludziom ze nie dam im dziecka na 2min zebym potem musiala ja 20 uspokajac jest dobijajace. :) nikt nie potrafi tego zrozumiec bo przeciez trzymanie takiego bobasa jest super, a jak poplacze to chociaz oczy bedzie mialo ladne 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 11:26

🔸28 lat

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    My chcemy pod koniec maja polecieć na wakacje i wtedy planujemy zabrać spacerówkę, bo jednak łatwiej zabrać do samolotu niż gondole. Będzie mieć wtedy 5,5 miesiąca, ale pewnie potem wrócimy jeszcze do gondoli :)

Inga dokąd lecicie? :)

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, ja też obserwuję po Matyldzie, że nie jest jej już obojętne kto ją nosi. Tak jak pisze Lalia, maluchy coraz więcej widzą, lepiej rozpoznają twarze i głosy i może włączyć im się tryb 'mama'.

Lalia, zazdroszczę Ci, że Olek tyle wytrzymuje na macie. U nas proporcje są odwrócone, więcej na rękach niż na macie. Trochę się obwiniam, że przez to ma zły rozkład napięcia i potrzebuje fizjoterapii :/ nie da się jej ciągle nosić w idealnej pozycji fasolki, więc to noszenie niewiele różni się od pół dnia spędzonego w leżaczku ;(

My wczoraj byliśmy w Wałbrzychu u babci narzeczonego. Matylda poznała prababcię, było miło, ale na razie mam dość podróży z dzieckiem. W tamtą stronę było darcie, z powrotem spała.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, jak tam ? Spokój?

Ja już w nocy chciałam aplikację włączać :D od północy do 2 mnie trzymały skurcze (chyba przepowiadajace) , brzuch się spinal, czułam mega ukłucia i gmeranie, ale nie nasilało się i w końcu usnelam, później jeszcze kilka pobudek.
    Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦‍♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 11:44

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Hm to ogolnie wychodzi na to ze tylko moj hajnidek i Martusia nie przepadają za gondolą a reszta bobaskow akceptuje lezacy stan rzeczy
    Nasi są dość podobni do siebie to co się dziwić. Tylko w sumie ja z Martą wyszłam dwa razy na nielegalu w spacerówce a potem usiadła ;)

Enigva to normalny etap rozwoju. Moje dzieci też tak miały. Teraz już Marcie przeszło, ale był taki okres że pod przedszkolem wystarczyło że nauczycielka zaglądnęła Marcie do wózka i był ryk. Teściowa na 4 dni przyjechała i nie udało się jej przekonać Marty do siebie.

Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Niereanimuj Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!🥰 Od dwóch dni wyczuwam guzek w piersi, wcześniej go nie było😥 Zaczynam panikować😱 Czy takie rzeczy się dzieją w ciąży?

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳

18.08.2021 💝💜 Wcześniak
    13.11.2022 💙

❌Niewydolność szyjki macicy

Starania od: 05.2023
    27.11.2023 - ⏸️ kreski!🤞🏻
    09.12.2023 - 4+6tc, jest dziudziutek
    16.12.2023 - 5+6tc jest ❤️!🥹
    28.12.2923 - ?

202408112751.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie, jak tam ? Spokój?

Ja już w nocy chciałam aplikację włączać :D od północy do 2 mnie trzymały skurcze (chyba przepowiadajace) , brzuch się spinal, czułam mega ukłucia i gmeranie, ale nie nasilało się i w końcu usnelam, później jeszcze kilka pobudek.
    Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦‍♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔

Też boję się że przeocze chociaż podobno nie można tego z niczym porównać i nie da się nie zauwazyc.
    U mnie z rana były 🐝🐝🐝🐝chłop mi się rozochocił :)

Lalia lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • emdar Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, nie przeoczysz, nie bój się:) Chyba każda pierworódka się tego boi, a to po prostu (moim zdaniem) niemożliwe:)

KarolinaMaria, Suszarka, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie, jak tam ? Spokój?

Mam to samo. Mega napinanie brzucha mam od dawna. Myślę że w poniedziałek lekarz już będzie kazal mi odstawić aspargin. Chcoiaz ostatanio zauważyłam ze zaczynam pomału przy tych napięciach czuć jajniki. Dwa razy zdażył się mocniejszy skurcz. I to był taki skurcz który spowodował ze chwilę nie mogłam się ruszyć i trzymał. Tez boje się że czegoś nie rozpoznam, albo że jakimś cudem będzie się u mnie rozkręcać bezobjawowo ale to chyba nie realne 🤣🤣

Pamietam przy pierwszej ciąży jak szykowali mnie na CC i zrobili lewatywe to pod prysznicem zaczęłam odczuwać już takie typowe bole miesiączkowe. Ale już takie naprawdę typowe i dosyć mocne które trzymały dłużej. Wiem ze na ostatnim KTG już pisały się ładne skurcze a rozwarcie mialam 3-4cm. Chwilę później jechałam na sale operacyjna i już tych skurczów tak nie pamiętam. Więc albo ucichły albo mialam takiego stresa ze uwagi na nie juz nie zwracałam a to by znaczyło ze to jeszvze nie było to bo podobno nie przegapisz porodu i jak się będzie rozkręć to to poznamy 😅🙈

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siostrę P. Odwiozłam do szpitala :) mam z nią rodzić, jest po 1cc,a chcą próbować sn. W nocy miała skurcze ale po prysznicu przeszły. A o 11 zadzwoniła że małego nor czuję. Siedziałam z nią na ktg. W ciągu 20 min 2 mega mocne skurcze się zapisały. Aż widziałam że się zwija z bólu. Ma termin na 1.05. Teraz wyliczyli wagę 3,5kg małego. Wzięli ja na przedporodowa, bo jescze ma za dużo wód, i chyba Beda pomagać mu wyjść. Jak się rozkręci, to będzie po mnie dzwonić i rodzę z nią :) 💪 także trzymajcie kciuki, może dziś/jutro będę ciocia ❤️

Suszarka, emdar, KarolinaMaria, Wik89, kar_oliv, dmg111, Lalia, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie, jak tam ? Spokój?

W nocy trzy godziny miałam skurcze ale nie przybierały na sile więc nie sądziłam że się coś rozkręci. Niestety dzisiaj praktycznie cała noc nieprzespana. Jestem dzisiaj wykończona.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    W nocy trzy godziny miałam skurcze ale nie przybierały na sile więc nie sądziłam że się coś rozkręci. Niestety dzisiaj praktycznie cała noc nieprzespana. Jestem dzisiaj wykończona.
    Jeszcze parę dni i Ci chwyci! :)

Angie1985 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, kciuki za Was obie ✊✊🥰!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, kciuki za Was obie ✊✊🥰!
    Czekam w domu na info od niej. Lekarz ma podjąć decyzję czy robią indukcję, czy cc i kiedy. O matkooo. Jestem podjarana jak ja bym miała rodzić!

A wczoraj robiłam jej baby shower!!!

Ale jazda ❤️

Wik89, Suszarka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku super że już przytuli maleństwo. Zazdroszczę. Oby szybko i bezpiecznie poszło.
    A tak w ogóle jak ci się podoba praca?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, autentycznie Ci zazdroszczę! Chętnie bym wróciła na porodówkę w roli osoby towarzyszącej 😁

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Smyku i 51015 promocje. Zwłaszcza opłaca się brać starszakom. Spodnie dresowe i koszulki wychodzą za grosze

Fragaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Motylku super że już przytuli maleństwo. Zazdroszczę. Oby szybko i bezpiecznie poszło.
    A tak w ogóle jak ci się podoba praca?
    Z pracy jestem bardzo zadowolona ❤️ dobrze mi się trafiło, sorawdzam się i nawet ozbjelam piecze nad "słabszymi" :) także super ❤️

Angie1985, Suszarka, Ounai, emdar, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Motylku, autentycznie Ci zazdroszczę! Chętnie bym wróciła na porodówkę w roli osoby towarzyszącej 😁
    A ja nie zazdroszczę. To cholernie trudne patrzeć na czyjeś cierpienie i nie móc pomóc. W dodatku trzeba słuchać potrzeb tej drugiej osoby jednocześnie nie próbując porównywać do własnego porodu i tego co nam pomagało. Bardzo ciężkie zadanie.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dalej nic nie wiemy :(

Miała jeszcze jedno ktg, i zero informacji. Chyba dopiero na obchodzie coś powiedzą 🤔

‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ