Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Większość dzieci ma. To zupełnie normalne. Nasz Julek też płakał jak ktoś na niego spojrzał (jak Twoja mała). Wyrośnie z tego, spokojnie.
Mi to tak szczegolnie nie przeszkadza. Tylko tlumaczenie ludziom ze nie dam im dziecka na 2min zebym potem musiala ja 20 uspokajac jest dobijajace.nikt nie potrafi tego zrozumiec bo przeciez trzymanie takiego bobasa jest super, a jak poplacze to chociaz oczy bedzie mialo ladne 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 11:26
🔸28 lat
Inga28 wrote:My chcemy pod koniec maja polecieć na wakacje i wtedy planujemy zabrać spacerówkę, bo jednak łatwiej zabrać do samolotu niż gondole. Będzie mieć wtedy 5,5 miesiąca, ale pewnie potem wrócimy jeszcze do gondoli
Inga dokąd lecicie?💙 11.2020
💗 11.2023 -
Enigvaa, ja też obserwuję po Matyldzie, że nie jest jej już obojętne kto ją nosi. Tak jak pisze Lalia, maluchy coraz więcej widzą, lepiej rozpoznają twarze i głosy i może włączyć im się tryb 'mama'.
Lalia, zazdroszczę Ci, że Olek tyle wytrzymuje na macie. U nas proporcje są odwrócone, więcej na rękach niż na macie. Trochę się obwiniam, że przez to ma zły rozkład napięcia i potrzebuje fizjoterapiinie da się jej ciągle nosić w idealnej pozycji fasolki, więc to noszenie niewiele różni się od pół dnia spędzonego w leżaczku ;(
My wczoraj byliśmy w Wałbrzychu u babci narzeczonego. Matylda poznała prababcię, było miło, ale na razie mam dość podróży z dzieckiem. W tamtą stronę było darcie, z powrotem spała.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Angie, jak tam ? Spokój?
Ja już w nocy chciałam aplikację włączaćod północy do 2 mnie trzymały skurcze (chyba przepowiadajace) , brzuch się spinal, czułam mega ukłucia i gmeranie, ale nie nasilało się i w końcu usnelam, później jeszcze kilka pobudek.
Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 11:44
-
Nowastaraczka wrote:Hm to ogolnie wychodzi na to ze tylko moj hajnidek i Martusia nie przepadają za gondolą a reszta bobaskow akceptuje lezacy stan rzeczy
Enigva to normalny etap rozwoju. Moje dzieci też tak miały. Teraz już Marcie przeszło, ale był taki okres że pod przedszkolem wystarczyło że nauczycielka zaglądnęła Marcie do wózka i był ryk. Teściowa na 4 dni przyjechała i nie udało się jej przekonać Marty do siebie.Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Hej!🥰 Od dwóch dni wyczuwam guzek w piersi, wcześniej go nie było😥 Zaczynam panikować😱 Czy takie rzeczy się dzieją w ciąży?
-
Tajka wrote:Angie, jak tam ? Spokój?
Ja już w nocy chciałam aplikację włączaćod północy do 2 mnie trzymały skurcze (chyba przepowiadajace) , brzuch się spinal, czułam mega ukłucia i gmeranie, ale nie nasilało się i w końcu usnelam, później jeszcze kilka pobudek.
Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔
Też boję się że przeocze chociaż podobno nie można tego z niczym porównać i nie da się nie zauwazyc.
U mnie z rana były 🐝🐝🐝🐝chłop mi się rozochociłLalia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Tajka, nie przeoczysz, nie bój się
Chyba każda pierworódka się tego boi, a to po prostu (moim zdaniem) niemożliwe:)
KarolinaMaria, Suszarka, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔
Mam to samo. Mega napinanie brzucha mam od dawna. Myślę że w poniedziałek lekarz już będzie kazal mi odstawić aspargin. Chcoiaz ostatanio zauważyłam ze zaczynam pomału przy tych napięciach czuć jajniki. Dwa razy zdażył się mocniejszy skurcz. I to był taki skurcz który spowodował ze chwilę nie mogłam się ruszyć i trzymał. Tez boje się że czegoś nie rozpoznam, albo że jakimś cudem będzie się u mnie rozkręcać bezobjawowo ale to chyba nie realne 🤣🤣
Pamietam przy pierwszej ciąży jak szykowali mnie na CC i zrobili lewatywe to pod prysznicem zaczęłam odczuwać już takie typowe bole miesiączkowe. Ale już takie naprawdę typowe i dosyć mocne które trzymały dłużej. Wiem ze na ostatnim KTG już pisały się ładne skurcze a rozwarcie mialam 3-4cm. Chwilę później jechałam na sale operacyjna i już tych skurczów tak nie pamiętam. Więc albo ucichły albo mialam takiego stresa ze uwagi na nie juz nie zwracałam a to by znaczyło ze to jeszvze nie było to bo podobno nie przegapisz porodu i jak się będzie rozkręć to to poznamy 😅🙈Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualnyA ja właśnie siostrę P. Odwiozłam do szpitala
mam z nią rodzić, jest po 1cc,a chcą próbować sn. W nocy miała skurcze ale po prysznicu przeszły. A o 11 zadzwoniła że małego nor czuję. Siedziałam z nią na ktg. W ciągu 20 min 2 mega mocne skurcze się zapisały. Aż widziałam że się zwija z bólu. Ma termin na 1.05. Teraz wyliczyli wagę 3,5kg małego. Wzięli ja na przedporodowa, bo jescze ma za dużo wód, i chyba Beda pomagać mu wyjść. Jak się rozkręci, to będzie po mnie dzwonić i rodzę z nią
💪 także trzymajcie kciuki, może dziś/jutro będę ciocia ❤️
Suszarka, emdar, KarolinaMaria, Wik89, kar_oliv, dmg111, Lalia, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ja się boję, że to przeocze jakoś 🤦♀️ bo mi ciągle od 20stego któregoś tygodnia ten brzuch się spina, no teraz jeszcze dochodzą mini bóle okresowe , ale stresuje się, że tego nie rozpoznam, że to już się zaczęło 🤔 -
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:W nocy trzy godziny miałam skurcze ale nie przybierały na sile więc nie sądziłam że się coś rozkręci. Niestety dzisiaj praktycznie cała noc nieprzespana. Jestem dzisiaj wykończona.
Angie1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemdar wrote:Motyl, kciuki za Was obie ✊✊🥰!
A wczoraj robiłam jej baby shower!!!
Ale jazda ❤️Wik89, Suszarka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Motylku super że już przytuli maleństwo. Zazdroszczę. Oby szybko i bezpiecznie poszło.
A tak w ogóle jak ci się podoba praca?także super ❤️
Angie1985, Suszarka, Ounai, emdar, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Motylku, autentycznie Ci zazdroszczę! Chętnie bym wróciła na porodówkę w roli osoby towarzyszącej 😁
-
nick nieaktualny