Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowastaraczka wrote:Mamuski bobaskow powyzej 5mies, przesadzilyscie juz na spacerowke pollezaco czy jeszcze gondola? Bo u nas bunt na lezenie w wozku i sie zastanawiam 🤔
My wciąż w gondoli ale mamy regulację i mamy teraz takie ustawienie, żeby głowa była wyżej i żeby Maks mógl podziwiać świat.
Myślę że kwestia kilku tygodni i przerzucimy się na spacerówkę.
U nas niestety Maks się popsuł i w ogóle nie zasypia na spacerach 🤷🤦
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Motylku, o kurcze, a pamiętam jakby dopiero co pisałaś że okazało się że jest w ciąży. Ale ten czas leci! Trzymam kciuki!
Angie, Tajka za rozkręcenie akcji u was też trzymam ✊ powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 17:49
Angie1985, SzalonaOna, Tajka lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Cześć Mamusie
Nic się nie odzywałam przez weekend, bo nawet nie miałam kiedy. Mamy 10 rocznice śmierci mojego taty, rano była msza, cała rodzina się zjechała, wczoraj szykowanie sałatek, ciast itp a dzisiaj siedzieliśmy wszyscy u mojej mamy. Dopiero wróciliśmy do domu i chyba kładę się do łóżka, bo jestem wykończona. A jutro to szczepienie na covid i niby wiem ze wszystko ma być dobrze, lekarze mi to zalecają, ale jednak jakiś wewnętrzny stres jest... mam nadzieje, ze Wasze weekendy udane
-
Motylku, powodzenia!! 💪
Tajka, Angie i inne mamy na końcówce, kciuki żeby się rozkręciło 😁
Ounai, jak się czujesz? 😘
Enigva, myślę że to taki etap rozwoju 🙂
Kic, przykro mi, że Maks się buntuje 😟 u nas jeśli jest kłopot z zasypianiem na spacerze, to zasuwam maksymalnie budkę, żeby nie mógł zwiedzać i szybciej zasypia 🤨
Karolina, u nas Olek jak był malutki to bardzo dużo leżał na kanapie w kokonie, na rękach był usypiany, a od dłuższego czasu spędza dzień na macie, bo tam ma taki drewniany pałąk i zawieszone zabawki. A że mata jest w salonie, s ja mam salon z kuchnią to mamy siebie na wzajem na oku 👍
My dzisiaj byliśmy u moich rodziców 🥰 zjedliśmy placki po węgiersku 😍 zaliczyliśmy spacer po wiejskich terenach 👌 odwiedziliśmy pradziadków ❤️ i Olek nazbierał kasy 🤣emdar, SzalonaOna, dmg111, Tajka, Zulugula lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:My wciąż w gondoli ale mamy regulację i mamy teraz takie ustawienie, żeby głowa była wyżej i żeby Maks mógl podziwiać świat.
Myślę że kwestia kilku tygodni i przerzucimy się na spacerówkę.
U nas niestety Maks się popsuł i w ogóle nie zasypia na spacerach 🤷🤦
Pozdrówki dla funfla Maksia 🥰❤kic83 lubi tę wiadomość
-
Lalia zazdro ze Olus tak poleży. U nas Leoś tez jak u Karoliny ma odwrotne proporcje. Troche maty a reszta na rączki. Czasem jeszcze w lozeczku na karuzelke patrzy albo na lozku pogada do lampy. Zabawki na macie srednio go interesuja a jak byl mniejszy to wcale. Ogolnie ja tej naszej maty nie lubie i zaluje ze nie wzielam jakiejs kontrastowej i bardziej stabilnej bo pałaki nam sie rozwalaja non stop 😒
-
Kic, ale Maks spał Ci wcześniej na spacerach? A ile ma teraz drzemek w ciągu dnia?
Tajka, Jednorożec, Angie, Mart kciuki za szybkie akcje porodowe✊✊✊ Ladyo, Ty jeszcze się na porodówkę nie wybieraj🙂 ale kciuki za jutrzejsze szczepienie✊
Jednorożec89, Martt95 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nowastaraczka, a macie jakiś sensowny bujaczek? Może on by na trochę "zajął" małego? Babybjorn jest naprawdę ok(można uzywke trafić za 3 stówki, a potem sprzedać, one są mega chodliwe); no i Babybjorn jest jedynym polecanym (to może za duże słowo, ale nie bardzo negowanym) bujaczkiem przez fizjoterapeutów i lekarzy ortopedów.42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Niereanimuj wrote:Hej!🥰 Od dwóch dni wyczuwam guzek w piersi, wcześniej go nie było😥 Zaczynam panikować😱 Czy takie rzeczy się dzieją w ciąży?42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Nowastaraczka, my mamy taki pałąk:
Jak Olek był mały, to leżał na tym liściu, teraz leży na macie piankowej. Nawet dzisiaj rozmawialiśmy z mężem, że to był jeden z lepszych prezentów (który wybrałem), ja na tym Olkowi wieszam kontrastowe zabawki, albo grzechotki, albo jakieś inne takie zawieszki i on najpierw walił w to rękami że mu się rozjeżdżalo na boki i co chwilę musiałam mu poprawiać, a on dalej walił jak w worek treningowy 🤣 a teraz łapie te zabawki, wkłada do buzi albo gada sobie do nich 😅 to nie jest tak, że ja Olka położę rano na macie i on się zabawia sam cały dzień 😂 ale np rano jak zaczynamy dzień kładę go na macie, przystawiam bazarek (tak nazywam ten stojak) i robię sobie śniadanie, Olek albo się bawi albo patrzy jak ja się kręcę po kuchni, jak się patrzy to gadam do niego. Bardzo często jem z nim na macie, albo leżę i robię ćwiczenia od fizjo, ale są też takie momenty że Olek się np zabawi nawet i pół godziny sam 👍
Co do babybjorn, to też mega polecam. Obecnie zamiast na rękach, to bujamy w nim Olka i zasypia max 10 min a my go nie dźwigamy 🤭 jak był mniejszy to siedział w nim a ja podstawialam mu ten drewniany stojak. Ogólnie sam nie chce w nim siedzieć i nudzi go bujanie dla samego bujania, ale ekstra się sprawdza u rodziców i teściów jak np jemy obiad bo on wtedy wszystkich widzi, a każdy go jakoś zaczepia i zagaduje i grzecznie wysiedzi te 20 min 🙂Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Lalia zazdro ze Olus tak poleży. U nas Leoś tez jak u Karoliny ma odwrotne proporcje. Troche maty a reszta na rączki. Czasem jeszcze w lozeczku na karuzelke patrzy albo na lozku pogada do lampy. Zabawki na macie srednio go interesuja a jak byl mniejszy to wcale. Ogolnie ja tej naszej maty nie lubie i zaluje ze nie wzielam jakiejs kontrastowej i bardziej stabilnej bo pałaki nam sie rozwalaja non stop 😒
Ja mam kontrastową z campol, dostaliśmy od dziadków, fajna jest. Często Oliwka leży na niej i się zajmuje zabawkami co wiszą, czasami zasypia też na niej. Teraz większość czasu tak jak Olek Laili Oliwka na macie piankowej spędza, tam obecnie ćwiczy wchodzenie w boczki, albo na brzuchu podziwia swoje odbicie w lusterku. Ja też mało noszę Oliwke, tyle co zmiana miejsca, czy do odbicia. Za to jak dziadkowie przyjdą to cały czas chcą ją na rękach, a ona już nie lubi, toleruje pozycje na brzuchu na rękach, taki samolocik, a w faoslce się pręży i głowę i nogi do góry zaczęła brać.Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Edmar ostatnio widziałam że chicco wypuściło coś w stylu babybjorn, nazwa rhytm sound czy coś takiego 😊
My ostatecznie obeszliśmy się bez leżaczka ale trochę żałuję że jednak nie kupiłam, teraz to chyba już się nie opłaca 🤔
Mamy za to matę edukacyjną z tiny love i jest ok, czasami nawet pół godziny spokoju 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 19:39
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Nasz Julek też nie lubił leżenia na macie bardzo. Szybko się nudził, kręcił,kwęczał itd...Jedynie babybjorn na chwilę go zajmował(przy czym to była naprawdę chwila typu maks 10-15 min). Potem jak zaczął czworakować i stawać to już mogłam zupełnie zapomnieć co to znaczy chwila spokoju. Teraz ma prawie 14 mscy, i po 3h spacerze po lesie (z czego z 1,5h był na nogach) biega po mieszkaniu babci od 15 min 🤦♀️. Za stara jestem na takie żywe dziecko 🙄42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
U nas słabo.
Czasami nie wiem skąd brać siły na walkę z alergią. Ostatnie 2 tygodnie były trochę spokojniejsze, ale to nie znaczy że jest dobrze, wysypuje good czasu do czasu, choć na szczęście łagodniej. Po ostatnim większym ataku zastanawiam się, jak wygląda wstrząs anafilaktyczny i czy wtedy nie byliśmy gdzieś na granicyboję się powtórki, boję się zjeść cokolwiek "nowego". Tak bardzo bym chciała żebyśmy mieli już to za sobą, nie mogę patrzeć jak on cierpi.
W dodatku trudno mi się dogadać z mężem. Byle drobnostka pokazuje jak bardzo różnią się teraz nasze priorytety. Jest na tyle źle, że myślę o terapii. Motylku, widzialam że pisałaś że u Ciebie P. bardzo zmienił podejście odkąd zaczęliście terapię 👏Mozesz mi odpowiedzieć na kilka pytań na priv?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 21:12
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
emdar wrote:Nowastaraczka, a macie jakiś sensowny bujaczek? Może on by na trochę "zajął" małego? Babybjorn jest naprawdę ok(można uzywke trafić za 3 stówki, a potem sprzedać, one są mega chodliwe); no i Babybjorn jest jedynym polecanym (to może za duże słowo, ale nie bardzo negowanym) bujaczkiem przez fizjoterapeutów i lekarzy ortopedów.
Mamy babybjorna i ratuje na tyle ze moge zjesc ale teraz juz podnosi dupke i nie chce za bardzo w nim siedziec🤦♀️ -
Nowastaraczka wrote:Mamy babybjorna i ratuje na tyle ze moge zjesc ale teraz juz podnosi dupke i nie chce za bardzo w nim siedziec🤦♀️
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyFragaria wrote:U nas słabo.
Czasami nie wiem skąd brać siły na walkę z alergią. Ostatnie 2 tygodnie były trochę spokojniejsze, ale to nie znaczy że jest dobrze, wysypuje good czasu do czasu, choć na szczęście łagodniej. Po ostatnim większym ataku zastanawiam się, jak wygląda wstrząs anafilaktyczny i czy wtedy nie byliśmy gdzieś na granicyboję się powtórki, boję się zjeść cokolwiek "nowego". Tak bardzo bym chciała żebyśmy mieli już to za sobą, nie mogę patrzeć jak on cierpi.
W dodatku trudno mi się dogadać z mężem. Byle drobnostka pokazuje jak bardzo różnią się teraz nasze priorytety. Jest na tyle źle, że myślę o terapii. Motylku, widzialam że pisałaś że u Ciebie P. bardzo zmienił podejście odkąd zaczęliście terapię 👏Mozesz mi odpowiedzieć na kilka pytań na priv? -
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Siostra mojego P. pozytywna ma koronę.
Bez ani jednego objawu. A rano miała mieć cc.
Teraz leży i płacze biedna, a ja nie wiem co jej powiedzieć.
A właśnie mialam pisać ze zaczynam mieć teraz nowe obawy.
Niby już niedługo donoszona ciaza, ale boje się co to będzie jak wyjdę pozytywna. Prawdopodobnie zostane skierowana na Poznań... muszę jutro lekarza dopytać bo naprawdę się zaczynam stresować i myśleć czy nie lepiej więcej trafić na patologię 😳🤦🏽♀️
Duzo zdrówka Dla niej 😪 to rozumiem ze w takiej sytuacji ona dostaje izolacje czy jak to wygląda w szpitalach? 🤦🏽♀️ Nie zrobią jej teraz tej cesarki? 🙄Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021