Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż wyciera kurze, odkurza, myje podłogi, łazienkę też posprząta ale nie tak dokładnie jak ja. Zakupy zrobi jak mu napiszę kartkę, rozpakowuje zmywarkę.
Nie gotuje nic a nic, nie robi prania, czasem rozwiesza ale zazwyczaj trochę byle jak. Nie prasuje.
Olka przebiera, usypia, bawi się w dzień. W nocy nie wstaje, bo ja Olka karmię piersią i zazwyczaj tylko raz przebieram.
Ale ja go musiałam tego nauczyć i egzekwować, co robiłam od pierwszego dnia małżeństwa, bo mój mąż jest jedynakiem i rodzice wyręczali go dosłownie we wszystkim. Do tej pory się zdarzy, że teść wyczyści za niego opony po zimie 🤣Martt95, dmg111, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość
-
Fragaria, mój mąż angażuje się nawet bardziej ode mnie. Pisałam już kiedyś, że nie ma takiego obowiązku u nas, który by od początku do końca należał do jednego z nas. Partnerstwo to dla nas jedna z podstawowych wartości związku, i tak było od zawsze. Siłą rzeczy ja zajmuje się małym nieco więcej bo ja jeszcze nie pracuję, a mąż pracuje normalnie. A jak było u Was do tej pory? Rozumiem,że w małym mieszkaniu i przy jednym dziecku jest mniej roboty niż przy dwójce i domu, ale tak samo nie angażował się poprzednio?
Fragaria, Martt95, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Martt95 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które brały Aspaegin na napinanie brzucha. Do którego tygodnia braliście?
Mysle czy już ich sobie nie darować🤔Martt95 lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Mój mąż jak się poznaliśmy to tez nie był nauczony, ale podobnie jak Lalia egzekwowałam od pierwszego dnia wspólnego mieszkania. Teraz mamy swój podział np ja wycieram kurze, on odkurza i myje podłogę. A jeśli chodzi o takie poważniejsze rzeczy np posprzątanie komórki lokatorskiej czy szafki z narzędziami to już muszę mu powiedzieć
jeśli chodzi o gotowanie to zależy kto jest w pracy a kto w domu, ten kto jest w domu to gotuje
teraz jak ja mam wolne to wiadomo ze częściej mi się to zdarza niż jemu, ale to tez nie jest zasada, bardziej właśnie partnerstwo
Jedno jest stałe- on zawsze gotuje zupę, bo dla mnie zupa może nie istnieć a dla niego obiad bez zupy się nie liczy 😂
Lalia, Martt95, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj jestem podekscytowana, mam lekarza na 18 i dzisiaj dowiem się jaka jest duża nasza dziewczynka❤
Umowiemy się na ktg do szpitala i ogólnie jakos tak cieszę się z tej wizyty, dłużyło mi się do niej 🙈
Ladyo, Nowastaraczka, Fragaria, Lalia, dmg111, Suszarka, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Fra, moj zrobi zakupy z listą, sprząta (nie mega dokladnie ale dobrze) gotuje i prasuje swoje rzeczy. Małym się wzglednie tez zajmuje. Mysle ze to kwestia dogadania się? No i wychowania tez na pewno, moja tesciowa miala 2 synow i jak pracowala to musieli ogarniac z kolei ja mam brata i my 3 dziewczyny i on chyba oprocz kanapek to nic nie zrobi. Jak juz byl zarabiajacy ale jeszcze w domu to placil moim siostrom za ogarniecie mu pokoju😄 teraz moja bratowa musi sie z nim bujac :p
KarolinaMaria, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Mój w domu czasami sam z siebie coś zrobi ale przeważnie muszę go prosić, ale jak poproszę to mam zrobione bez żadnego ale.
Za to nauczony jest wszelkich prac na zewnątrz koszenie trawników i inne prace i to mnie przeważnie nie obchodzi chyba że sama chcę np skusić trawę żeby się poruszać jak ja to mówię.
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja od wtorku ledwo żyje, nie wiem o co chodzi ale Gustaw caaaale dnie marudzi, wrzeszczy, płacze i tylko na rękach jest w miarę spokojny🤯 Albo to skok, co niby tygodniami by pasowało. Oczywiście jak każda matka myślałam, że może to zęby, bo dostał lekkiej wysypki wokół ust i na klatce piersiowej, zaczął znowu ulewac nawet 2h po jedzeniu i to już bardziej treścią żołądkową bo brzydko pachnie a niby to też są objawy ząbkowania. Ale dziąsła są bez zmian i gorączki też nie ma 🤷🏻♀️ Mam nadzieje, że niedługo mu przejdzie bo mąż w takich warunkach nie umie pracować 😬
-
Dobra to i ja musze trochę pochwalić swojego męża. Zakupy on robi od zawsze, i robi to dobrze. Mamy aplikację z listą zakupów ze jak coś potrzeba to wpisujemy i mamy ja dla siebie udostępniona. Mało tego jak jedzie na zakupy to ja jestem pod telefonem, często wysyła mi zdjęcia czy "o to chodzi" albo jak coś na promocji to podsyła fotki. Np. Jakiś czas temu w Aldi była zjeżdżalnia z 150 zł na 69zl. Sam pomyślał czy by naszej Alis nie kupic, wysłał zdjęcie czy taka chcemy ja wygooglowałam czy warto no i Ala będzie miała co robić na ogródku, chociaz na chwilę się zajmie 😅
Z sprzątaniem trochę gorzej, nie mogę narzekać. Bo posprząta. Sam z siebie "ogarnie". Powkłada do zmywarki ale już blatu nie powyciera. Co innego jak mu powiem ze blat tez by przydało się umyć to wtedy się za to zabiera ale jak mu zona dupy nie truje to pierdzieli... podobnie z łazienką. Sam z siebie nie zabiera się za mycie umywalki, toalety, wanny itd. No bo to trzeba paluszkiem pokazać. Jak się pokaze to robi to bardzo dokładnie, wręcz mnie denerwuje bo potrafi w małej łazience 1,5h spędzić na szorowaniu 😅
Co do dziecka. Bardzo dużo zajmuje się Alicja. Mam wrażenie że nawet teraz po tym szpitalu jeszcze więcej. W nocy ja już nie pamiętam kiedy do niej wstawałam. A wola do dziś tak dla zasady sprawdza czy jesteśmy. A no i wola "tata" juz "mama" dawno nie słyszałam zeby w nocy zawołała 😅🤷🏽♀️Lalia, Nowastaraczka, Fragaria lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
A i jeszcze dodam że mój mąż odkrył jakiś czas temu nowa pasję. Lubi przerabiać i budować meble z drewna 🙈
Nawet mu to wychodzi 😳
Jak już coś robi od podstaw to tez nie byle jak. Najpierw rysuje projekt a później działa 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 10:18
Lalia, dmg111, Nowastaraczka, Fragaria lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
dmg111 wrote:Lalia, ale mnie teraz zaskoczyłaś, w życiu nie pomyślałam, że koła się myje przy zmianie 😂 Wbilas mi takiego klina, że aż zapytałam pare osób, ale jednak u nas większość lenie i robią jak my - wciskają je rodzicom do garażu nigdy nie myte 😂
Hahahahhahahahahahahha
U nas tez leza w garażu u rodziców oczywisice nie myte 🤣dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ounai wrote:Tylko Ty jesteś trochę mniej po porodzie niż ja 😂
Mąż mówił mi już że bez jaj, idzie szukać kochanki
Mała tak daje w kość, że się boi że jak mnie dotknie to drugi taki łobuziak wyskoczy hahaha 👹Nowastaraczka, Zulugula, dmg111, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość