X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy sie grac partnersko. Teraz ja mam wiecej obowiazkow, czasem przejmuje obowizki meza (np.on robi pranie) bo jestem w domu, a on pracuje i ogarnia budowe. Jak sie przeprowadzimy to tez podworko to bedzie jego dzialka, nie poswoli mi kosic trawy czy odsniezac. Gotowac nie potrafi, ale zakupy zrobi, zazwyczaj z lista, choc i tak nakupi dodatkowo duzo rzeczy bo cos mu sie spodoba w sklepie 🤣 z Malwi chetnie spedza czas, lubi z nia chodzic na spacery.
    W domu jest malo cierpliwy jak tylko jeknie to od razu leci za mna bo cyc potrzebny (swoja droga u Was tez tak? Kazde jekniecie to oznaka ze glodne - oczywiscie wg meza 🤣)

No i jak to facet, czasami prosze go kilka dni aby cos zrobil.

Ale oboje jestesmy zdania ze jak jest jakis problem to siadamy i rozmawiamy, zeby zylo nam sie lepiej a nie sie dusic. :)

Fragaria, dmg111, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, mój też sprząta bardzo niedokładnie. Uważa, że kurzów nie trzeba w ogóle wycierać, bo po co. Podłogi można umyć raz do roku, a okna raz na dwa lata. Jak chcę prasowac to marudzi bo musiałby się dziećmi zająć w tym czasie. Ale to wina teściowej i moja. Teściowa ma w domu syf i tak wychowała męża. A ja bałam się pokłócić przez wiele lat i nie buntowałam się. Teraz dopiero uczę go bo chcę też uczyć dzieci porzadku i powoli zaczyna łapać o co chodzi. Są dni kiedy sam mówi "chodź, mamy tu taki bałagan że nawet mnie to przeszkadza". U niego problemem jest brak ruchu i lenistwo. On odkurzy jeden pokój i musi odpocząć bo jest taki padnięty. No ale otyłość nie sprzyja. Tak że ja jadę kompleksowo. Uczę go sprzątać, odchudzam go, zmusiłam go ok 1,5 roku temu do rzucenia palenia ;) no i nie pali, wczoraj powiedział że gotowane mięso jest pycha i tak ćwiczymy nowe nawyki.

Fragaria, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    A właśnie mialam pisać ze zaczynam mieć teraz nowe obawy.
    Niby już niedługo donoszona ciaza, ale boje się co to będzie jak wyjdę pozytywna. Prawdopodobnie zostane skierowana na Poznań... muszę jutro lekarza dopytać bo naprawdę się zaczynam stresować i myśleć czy nie lepiej więcej trafić na patologię 😳🤦🏽‍♀️

Duzo zdrówka Dla niej 😪 to rozumiem ze w takiej sytuacji ona dostaje izolacje czy jak to wygląda w szpitalach? 🤦🏽‍♀️ Nie zrobią jej teraz tej cesarki? 🙄
    Za chwilę ma cc. Odizolują ją na inny oddział. Jest bezobjawowa. Ponoć jak wszystko będzie ok to za 2-3 dni do domu. Także trzymajcie kciuki za maluszka :)

Martt95, Suszarka, Ewa88 , emdar, kar_oliv, dmg111, Wik89, Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 18 Zanzibar ❤️

Lecę na pedicure i paznokcie u dłoni. Nie będzie mnie z 3h 🙉💪

Ostro :)

Suszarka, Zulugula, Ewa88 , emdar, dmg111, Wik89, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Nie, do 1.5l też nie. Do 1.5l wchodzi np. cukier, płatki owsiane, do 1l sól, siemie lniane, cukier puder.
    Dzięki, bo nam trochę haczą te pojemniki curver ale dosłownie 2mm i zastanawiałam się czy ich nie wymienić ale one mają takie nóżki i mąż powiedział że przyniesie taka szlifierkę z pracy i podszlifujemy je. Bo tam w serii jest taki 1,3l i on mieści idealnie 1kg mąki. Dosłownie na styk.

Też pierwszy raz słyszę o myciu kół. My wkładamy w worek i do piwnicy ;)

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy się chwaliłam. Marta od ok tygodnia robi "brawo brawo" :D

Martt95, Tajka, Suszarka, Zulugula, Ewa88 , Angie1985, Enigvaa, emdar, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka, Wik89, SzalonaOna, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż robi zakupy (o ile dam mu listę), jak trzeba to posprząta, Igą się zajmie. Większość w domu robię ją, bo mam więcej czasu, poza tym mąż ogarnia wszystko do budowy.

Zaraz wychodzimy na spacer 🥳 ostatni dzień ładnej pogody...

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    .

Zaraz wychodzimy na spacer 🥳 ostatni dzień ładnej pogody...

Gdzie wy macie ta ładna pogodne 😳🙈 u mnie miało być wczoraj niby tak ładnie. A jak wyszliśmy na dwor to tak wiało ze nawet córka chciała po 20 minutach iść do domu 🤦🏽‍♀️

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, kciuki za wizytę!

Martt95 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Gdzie wy macie ta ładna pogodne 😳🙈 u mnie miało być wczoraj niby tak ładnie. A jak wyszliśmy na dwor to tak wiało ze nawet córka chciała po 20 minutach iść do domu 🤦🏽‍♀️

Nowy Sącz pozdrawia :)
    Ale za to zaczyna wiać

Martt95, Suszarka lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, w sumie to trafiłaś w punkt. Nie, nie angażował się ani mniej ani bardziej niż teraz. To rzeczywiście trochę moja wina że teraz tak mam. Na początku buntowałam się ale w końcu ustąpiłam i sama ogarniałam co potrzeba, nie chciałam się kłócić.
    Dzieki Wam za wszystkie podpowiedzi. Spróbuję z nim na spokojnie porozmawiać, może spróbujemy spisać jakiś harmonogram i się podzielić.

Co do alergii to nie wiadomo czy Adaś wyrosnie, u niego wygląda na alergię ige zależna. Za jakiś czas będziemy musieli powtórzyć testy. Od ostatnich testów sporo się zmieniło w tym jak on reaguje i czasem sama nie wiem. Wczoraj np nic nowego nie wprowadziłam a dzisiaj rano był lekko wysypany. Posmarowałam maścią że sterydem i jest lepiej, ale czy to jest rozwiązanie? 😐

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec właśnie sprawdziłam wasza pogodę od jutra, zapowiadają u was jeszcze śnieg i to widzę nie w małych ilościach 🙈 Dobra to nie zazdroszczę u nas opady deszczu się aby szykują przez cały tydzień 🙈

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż też mi dużo pomaga, co tydzień myje łazienkę a raczej szoruje dokładnie prysznic, wannę i umywalki ; robi zakupy i odkurza całe mieszkanie 😊
    Ja ogarniam kuchnię, pokoje i myję podłogi 😉

Dziewczyny jaki polecacie krem /żel na ząbkowanie? Robię zamówienie w aptece i chcę się już zaopatrzyć na przyszłość 🤔

Inga zazdroszczę Majorki 😊 przepiękna wyspa

Fragaria lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Enigvaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to od jutra ma sie rozpogodzic! :) a wczoraj bylo tak pieknie, Malwi pierwszy raz byla nad morzem. Karmilysmy sie na laweczce, zobaczyla swiat. Oczy jej malo nie wyskoczyly jak zobaczyla ze po za budka od wozka cos jest 🤣

kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda to porażka w tym roku. Dawno kwiecień nie był taki kiepski. 😓

Motylku współczuję siostrze P ja też strasznie się obawiam pozytywnego wyniku przy porodzie.

Co do mężów to ja też toczyłam bój od początku bo z domu nienauczony niczego. Na początku były spore kłótnie jak musiał coś zrobić. Potem się przezwyczaił. On odkurza chowa i wyciąga naczynia do zmywarki, wynosi śmieci. Nie gotuję wcale bo nic nie umie. Z dziećmi się bawi. Ale oczywiście jak trzeba coś zrobić w domu to 6 podań i pół roku na rozpatrzenie.

Mart powodzenia na wizycie. Ja idę znowu jutro.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 10:01

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ewa88 , Lalia, emdar, kic83 lubią tę wiadomość

• Tajka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie do polecenia jakiś fajny torbo plecak do wózka?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 12:30

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Sprawdź dobrze, bo ja też mam ten pojemnik (najpierw je kupiłam, bo tańsze) i mi nie mieścił mąki 😁 Potem czytałam i na necie też pisali, że nie mieści, bo do mąki jest optymalne ok. 1.65-1.7l, a najlepiej koło 2-3l, bo zawsze trochę maki masz jak dokupujesz 😁 robiłam rozeznanie 😂😂
    Właśnie przesypywalismy i tak idealnie wchodziło. Kurcze, teraz mi trochę klina zabiłaś. Na takie 2l nie mam tu miejsca, jak się dorobimy domu będę mogła zmienić ;)

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 3377 3378 3379 3380 3381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ