Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My staramy sie grac partnersko. Teraz ja mam wiecej obowiazkow, czasem przejmuje obowizki meza (np.on robi pranie) bo jestem w domu, a on pracuje i ogarnia budowe. Jak sie przeprowadzimy to tez podworko to bedzie jego dzialka, nie poswoli mi kosic trawy czy odsniezac. Gotowac nie potrafi, ale zakupy zrobi, zazwyczaj z lista, choc i tak nakupi dodatkowo duzo rzeczy bo cos mu sie spodoba w sklepie 🤣 z Malwi chetnie spedza czas, lubi z nia chodzic na spacery.
W domu jest malo cierpliwy jak tylko jeknie to od razu leci za mna bo cyc potrzebny (swoja droga u Was tez tak? Kazde jekniecie to oznaka ze glodne - oczywiscie wg meza 🤣)
No i jak to facet, czasami prosze go kilka dni aby cos zrobil.
Ale oboje jestesmy zdania ze jak jest jakis problem to siadamy i rozmawiamy, zeby zylo nam sie lepiej a nie sie dusic.Fragaria, dmg111, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Fragaria, mój też sprząta bardzo niedokładnie. Uważa, że kurzów nie trzeba w ogóle wycierać, bo po co. Podłogi można umyć raz do roku, a okna raz na dwa lata. Jak chcę prasowac to marudzi bo musiałby się dziećmi zająć w tym czasie. Ale to wina teściowej i moja. Teściowa ma w domu syf i tak wychowała męża. A ja bałam się pokłócić przez wiele lat i nie buntowałam się. Teraz dopiero uczę go bo chcę też uczyć dzieci porzadku i powoli zaczyna łapać o co chodzi. Są dni kiedy sam mówi "chodź, mamy tu taki bałagan że nawet mnie to przeszkadza". U niego problemem jest brak ruchu i lenistwo. On odkurzy jeden pokój i musi odpocząć bo jest taki padnięty. No ale otyłość nie sprzyja. Tak że ja jadę kompleksowo. Uczę go sprzątać, odchudzam go, zmusiłam go ok 1,5 roku temu do rzucenia palenia
no i nie pali, wczoraj powiedział że gotowane mięso jest pycha i tak ćwiczymy nowe nawyki.
Fragaria, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartt95 wrote:A właśnie mialam pisać ze zaczynam mieć teraz nowe obawy.
Niby już niedługo donoszona ciaza, ale boje się co to będzie jak wyjdę pozytywna. Prawdopodobnie zostane skierowana na Poznań... muszę jutro lekarza dopytać bo naprawdę się zaczynam stresować i myśleć czy nie lepiej więcej trafić na patologię 😳🤦🏽♀️
Duzo zdrówka Dla niej 😪 to rozumiem ze w takiej sytuacji ona dostaje izolacje czy jak to wygląda w szpitalach? 🤦🏽♀️ Nie zrobią jej teraz tej cesarki? 🙄Martt95, Suszarka, Ewa88 , emdar, kar_oliv, dmg111, Wik89, Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dmg111 wrote:Nie, do 1.5l też nie. Do 1.5l wchodzi np. cukier, płatki owsiane, do 1l sól, siemie lniane, cukier puder.
Też pierwszy raz słyszę o myciu kół. My wkładamy w worek i do piwnicydmg111 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż robi zakupy (o ile dam mu listę), jak trzeba to posprząta, Igą się zajmie. Większość w domu robię ją, bo mam więcej czasu, poza tym mąż ogarnia wszystko do budowy.
Zaraz wychodzimy na spacer 🥳 ostatni dzień ładnej pogody...Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:.
Zaraz wychodzimy na spacer 🥳 ostatni dzień ładnej pogody...
Gdzie wy macie ta ładna pogodne 😳🙈 u mnie miało być wczoraj niby tak ładnie. A jak wyszliśmy na dwor to tak wiało ze nawet córka chciała po 20 minutach iść do domu 🤦🏽♀️Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Gdzie wy macie ta ładna pogodne 😳🙈 u mnie miało być wczoraj niby tak ładnie. A jak wyszliśmy na dwor to tak wiało ze nawet córka chciała po 20 minutach iść do domu 🤦🏽♀️
Nowy Sącz pozdrawia
Ale za to zaczyna wiać
Martt95, Suszarka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Emdar, w sumie to trafiłaś w punkt. Nie, nie angażował się ani mniej ani bardziej niż teraz. To rzeczywiście trochę moja wina że teraz tak mam. Na początku buntowałam się ale w końcu ustąpiłam i sama ogarniałam co potrzeba, nie chciałam się kłócić.
Dzieki Wam za wszystkie podpowiedzi. Spróbuję z nim na spokojnie porozmawiać, może spróbujemy spisać jakiś harmonogram i się podzielić.
Co do alergii to nie wiadomo czy Adaś wyrosnie, u niego wygląda na alergię ige zależna. Za jakiś czas będziemy musieli powtórzyć testy. Od ostatnich testów sporo się zmieniło w tym jak on reaguje i czasem sama nie wiem. Wczoraj np nic nowego nie wprowadziłam a dzisiaj rano był lekko wysypany. Posmarowałam maścią że sterydem i jest lepiej, ale czy to jest rozwiązanie? 😐
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
U mnie mąż też mi dużo pomaga, co tydzień myje łazienkę a raczej szoruje dokładnie prysznic, wannę i umywalki ; robi zakupy i odkurza całe mieszkanie 😊
Ja ogarniam kuchnię, pokoje i myję podłogi 😉
Dziewczyny jaki polecacie krem /żel na ząbkowanie? Robię zamówienie w aptece i chcę się już zaopatrzyć na przyszłość 🤔
Inga zazdroszczę Majorki 😊 przepiękna wyspa
Fragaria lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
U nas za to od jutra ma sie rozpogodzic!
a wczoraj bylo tak pieknie, Malwi pierwszy raz byla nad morzem. Karmilysmy sie na laweczce, zobaczyla swiat. Oczy jej malo nie wyskoczyly jak zobaczyla ze po za budka od wozka cos jest 🤣
kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Co do mężów to ja też toczyłam bój od początku bo z domu nienauczony niczego. Na początku były spore kłótnie jak musiał coś zrobić. Potem się przezwyczaił. On odkurza chowa i wyciąga naczynia do zmywarki, wynosi śmieci. Nie gotuję wcale bo nic nie umie. Z dziećmi się bawi. Ale oczywiście jak trzeba coś zrobić w domu to 6 podań i pół roku na rozpatrzenie.
Mart powodzenia na wizycie. Ja idę znowu jutro.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, macie do polecenia jakiś fajny torbo plecak do wózka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 12:30
-
dmg111 wrote:Sprawdź dobrze, bo ja też mam ten pojemnik (najpierw je kupiłam, bo tańsze) i mi nie mieścił mąki 😁 Potem czytałam i na necie też pisali, że nie mieści, bo do mąki jest optymalne ok. 1.65-1.7l, a najlepiej koło 2-3l, bo zawsze trochę maki masz jak dokupujesz 😁 robiłam rozeznanie 😂😂