Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMatylda wreszcie zaczęła się przekręcać na macie na brzuch. Tzn póki co udaje jej się tak na "pół brzuch" przekręcić. Bo jeszcze nie ogarnia jak rączki ułożyć
ale wierzga na boki teraz
Wik89, Ewa88 , Zulugula, Lalia, emdar, Fragaria, dmg111, kar_oliv, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ewa, ja też podobnie jak DMG polecam Dentinox. Co prawda on ma lidokainę, i lepszy (w sensie bez lidokainy) jest Multi-Mam BabyDent ,ale za to znaaacznie słabszy. My używamy też Camilla.
Ewa88 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
dmg111 wrote:Do tych z Ikei 1.3l też mi nie wchodziła, sporo się nie mieściło, a przesypalam na pewniaka i miałam kuchnię w mące 🙈 Potem te co masz teraz (tu już powoli wsypywalam) i też nie mieściło się, co ma sens jak pojemność taka 😂 a do 1.5l zostają ok 4-5 łyżek, w nich mam np. make kukurydziana, która kupiłam do czegoś konkretnego, trochę zużyłam i przesypalam resztę.
Z loft są 2l takie same jak 1l i 1.5l tylko wysokie, ale mi się nie mieściły na wysokość niestety i mam szerokie.
-
Mamuśki, zrobiliśmy z Olkiem 7,5km spaceru 😍💪 oj, jak ja bym chciała żeby taka pogoda jak dzisiaj (tylko bez wiatru!) była jak najdłużej ❤️ ale jutro ma być już śnieg z deszczem 😑
Dmg, mój teść jest pedantem (pewnie dlatego wyręczał męża we wszystkim 🤔) i on po zimie wydłubuje kamyki z opon a potem psika opony jakimś specyfikiem 🤨 ja tego nigdy wcześniej nie robiłam 🤣 ale skoro teść robi to już któryś sezon za nas, to chwała mu za to 😁
Mart, powodzenia na wizycie 🥰🥰🥰Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Dziewczyny, macie do polecenia jakiś fajny torbo plecak do wózka?42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, u mnie w domu tata też zawsze czyści opony po sezonie. Dzięki temu nawykowi ja rok temu zorientowałam się że wszystkie 2letnie opony mają wadę, reklamowałam je i oddali mi kasę
Cały czas myślę o alergii, bo nie podoba mi się to jak wygląda skóra Adama. Myślałam że mam 100% pewne składniki a teraz okazuje się że nadal nie jest idealnie. Zastanawiam się czy na kilka dni nie przestawić go tylko na mm i później wrócić do kp i zobaczyc czy go wygoi a po powrocie znów zareaguje. Nie wiem, może ja ciągle nie odstawiłam wszystkiego co go uczula. Tylko boję się że stracę pokarm albo będzie go mniej. Myślałam żeby go ściągać i wylewać. Oczywiście dietę będę trzymać cały czas. Chcę utrzymać kp, bo wierzę że w ten sposób pomagam mu uporać się z alergią. Co myślicie?
Mamy dzieciaków z azs - te rany/ plamki się u Was goją i znikają całkiem i wracają po jakoś czasie czy są cały czas? Stosowałyście maści ze sterydem? Przez ile dni?
Edit: od 2 tygodni jem tylko chleb z wędlina, jeśli mleko to sojowe, tofu (teraz zaczynam podejrzewać soję), ryż, kurczaka, mrożona fasolkę lub brokuła, rukolę lub mix salat. Wczoraj zjadłam dodatkowo kasze mannę i czasem zrobię naleśniki z maki i wody gazowanej. To wszystko 🤷♀️ i nadal go wysypuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 14:48
Lalia lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Fragaria, w wędlinie ze sklepu jest bmk, w przypadku ciężkich postaci alergii to wystarczy żeby pojawiły się zmiany skórne. Soja to też bardzo popularny alergen. Jeśli chcesz spróbować z mm to aby podtrzymać laktację musisz odciągać co 3 godziny, po 15 minut na pierś (również w nocy). Wydaje mi się to jednak sensowne, tydzień jakoś się da przeżyć w ten sposób, a faktycznie zaczniecie od czystej karty szukanie tego alergenu. Tak mi jeszcze wpadło do głowy że synek znajomej miał ciężką alergię na drożdże.
Fragaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyJestem ciocia
Mam tylko info, że już się urodził Aleksander ❤️ 3650g, 55cm (37t2d)
Wieczorem może będę wiedzieć coś więcej...Tajka, Angie1985, Martt95, Ounai, Fragaria, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, dmg111, emdar, Wik89, Enigvaa, Nikaa92, kic83, Ewa88 , Lulu83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fragaria wrote:Lalia, u mnie w domu tata też zawsze czyści opony po sezonie. Dzięki temu nawykowi ja rok temu zorientowałam się że wszystkie 2letnie opony mają wadę, reklamowałam je i oddali mi kasę
Cały czas myślę o alergii, bo nie podoba mi się to jak wygląda skóra Adama. Myślałam że mam 100% pewne składniki a teraz okazuje się że nadal nie jest idealnie. Zastanawiam się czy na kilka dni nie przestawić go tylko na mm i później wrócić do kp i zobaczyc czy go wygoi a po powrocie znów zareaguje. Nie wiem, może ja ciągle nie odstawiłam wszystkiego co go uczula. Tylko boję się że stracę pokarm albo będzie go mniej. Myślałam żeby go ściągać i wylewać. Oczywiście dietę będę trzymać cały czas. Chcę utrzymać kp, bo wierzę że w ten sposób pomagam mu uporać się z alergią. Co myślicie?
Mamy dzieciaków z azs - te rany/ plamki się u Was goją i znikają całkiem i wracają po jakoś czasie czy są cały czas? Stosowałyście maści ze sterydem? Przez ile dni?
Edit: od 2 tygodni jem tylko chleb z wędlina, jeśli mleko to sojowe, tofu (teraz zaczynam podejrzewać soję), ryż, kurczaka, mrożona fasolkę lub brokuła, rukolę lub mix salat. Wczoraj zjadłam dodatkowo kasze mannę i czasem zrobię naleśniki z maki i wody gazowanej. To wszystko 🤷♀️ i nadal go wysypuje. -
SzalonaOna wrote:Jestem ciocia
Mam tylko info, że już się urodził Aleksander ❤️ 3650g, 55cm (37t2d)
Wieczorem może będę wiedzieć coś więcej...
Gratulacje dla rodziców!
Współczuję tych zastrzyków. Oby pomogły!SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamusie melduje tylko na szybko ze jestem już zaszczepiona pierwsza dawka Pfizera, minęły już 2 godziny, czuje się bardzo dobrze
Lalia, Iryska, Nowastaraczka, Angie1985, emdar, Suszarka, SzalonaOna, Zulugula, Ounai, Fragaria, Tajka, KarolinaMaria, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Kic, udalo sie, moj buntownik zasnał we wozku za 2podejsciem dzisiaj 🥳 ale z miną strasznego focha! 😂
dmg111, emdar, Lalia, Wik89, Zulugula, Ounai, kic83 lubią tę wiadomość
-
Fragaria, bardzo Ci współczuję tej alergii Adasia. Niestety oprócz życzeń dużo siły nie podpowiem Ci nic mądrego, bo zupełnie zielona jestem w temacie🤷♀️. Co do męża;to jak sama napisałaś, trochę niestety sama sobie jesteś winna (przepraszam za brutalną szczerość). Ale, jak to mówią, nie ma tego złego itd...Uważam, że jak są chęci i wola, to i stary byk może nauczyć się nowych rzeczy. Trzymam więc kciuki za naukę męża ✊.
Motyl, gratulacje dla cioci i rodziców ❤🥳! No i powodzenia na nowych lekach! A Ty zupełnie zatrzymałaś się z wagą, czy coś Ci spada jednak w dół?
Ladyo, fajnie że masz już za sobą.
Nowastaraczka, gratuluję sukcesu w walce z buntownikiem 👍🥰( oby Ci w nocy nie "odpłacił "😁)SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyemdar wrote:Fragaria, bardzo Ci współczuję tej alergii Adasia. Niestety oprócz życzeń dużo siły nie podpowiem Ci nic mądrego, bo zupełnie zielona jestem w temacie🤷♀️. Co do męża;to jak sama napisałaś, trochę niestety sama sobie jesteś winna (przepraszam za brutalną szczerość). Ale, jak to mówią, nie ma tego złego itd...Uważam, że jak są chęci i wola, to i stary byk może nauczyć się nowych rzeczy. Trzymam więc kciuki za naukę męża ✊.
Motyl, gratulacje dla cioci i rodziców ❤🥳! No i powodzenia na nowych lekach! A Ty zupełnie zatrzymałaś się z wagą, czy coś Ci spada jednak w dół?
Ladyo, fajnie że masz już za sobą.
Nowastaraczka, gratuluję sukcesu w walce z buntownikiem 👍🥰( oby Ci w nocy nie "odpłacił "😁)