X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wreszcie zaczęła się przekręcać na macie na brzuch. Tzn póki co udaje jej się tak na "pół brzuch" przekręcić. Bo jeszcze nie ogarnia jak rączki ułożyć :) ale wierzga na boki teraz :)

Wik89, Ewa88 , Zulugula, Lalia, emdar, Fragaria, dmg111, kar_oliv, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, ja też podobnie jak DMG polecam Dentinox. Co prawda on ma lidokainę, i lepszy (w sensie bez lidokainy) jest Multi-Mam BabyDent ,ale za to znaaacznie słabszy. My używamy też Camilla.

Ewa88 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Do tych z Ikei 1.3l też mi nie wchodziła, sporo się nie mieściło, a przesypalam na pewniaka i miałam kuchnię w mące 🙈 Potem te co masz teraz (tu już powoli wsypywalam) i też nie mieściło się, co ma sens jak pojemność taka 😂 a do 1.5l zostają ok 4-5 łyżek, w nich mam np. make kukurydziana, która kupiłam do czegoś konkretnego, trochę zużyłam i przesypalam resztę.
    Z loft są 2l takie same jak 1l i 1.5l tylko wysokie, ale mi się nie mieściły na wysokość niestety i mam szerokie.
    No mi też nie wejdą na wysokość. One by weszły chyba tylko do cargo.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, zrobiliśmy z Olkiem 7,5km spaceru 😍💪 oj, jak ja bym chciała żeby taka pogoda jak dzisiaj (tylko bez wiatru!) była jak najdłużej ❤️ ale jutro ma być już śnieg z deszczem 😑

Dmg, mój teść jest pedantem (pewnie dlatego wyręczał męża we wszystkim 🤔) i on po zimie wydłubuje kamyki z opon a potem psika opony jakimś specyfikiem 🤨 ja tego nigdy wcześniej nie robiłam 🤣 ale skoro teść robi to już któryś sezon za nas, to chwała mu za to 😁

Mart, powodzenia na wizycie 🥰🥰🥰

Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, powodzenia u lekarza!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny, macie do polecenia jakiś fajny torbo plecak do wózka?:)
    Ja nie mam w ogól. Od początku wiedziałam,że nie będę używać. Od zawsze pakowałam wszystko do kosza pod wózkiem( duży i łatwo dostępny kosz pod wózkiem to był jeden z wymogów wózka).

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, u mnie w domu tata też zawsze czyści opony po sezonie. Dzięki temu nawykowi ja rok temu zorientowałam się że wszystkie 2letnie opony mają wadę, reklamowałam je i oddali mi kasę :-)

Cały czas myślę o alergii, bo nie podoba mi się to jak wygląda skóra Adama. Myślałam że mam 100% pewne składniki a teraz okazuje się że nadal nie jest idealnie. Zastanawiam się czy na kilka dni nie przestawić go tylko na mm i później wrócić do kp i zobaczyc czy go wygoi a po powrocie znów zareaguje. Nie wiem, może ja ciągle nie odstawiłam wszystkiego co go uczula. Tylko boję się że stracę pokarm albo będzie go mniej. Myślałam żeby go ściągać i wylewać. Oczywiście dietę będę trzymać cały czas. Chcę utrzymać kp, bo wierzę że w ten sposób pomagam mu uporać się z alergią. Co myślicie?

Mamy dzieciaków z azs - te rany/ plamki się u Was goją i znikają całkiem i wracają po jakoś czasie czy są cały czas? Stosowałyście maści ze sterydem? Przez ile dni?

Edit: od 2 tygodni jem tylko chleb z wędlina, jeśli mleko to sojowe, tofu (teraz zaczynam podejrzewać soję), ryż, kurczaka, mrożona fasolkę lub brokuła, rukolę lub mix salat. Wczoraj zjadłam dodatkowo kasze mannę i czasem zrobię naleśniki z maki i wody gazowanej. To wszystko 🤷‍♀️ i nadal go wysypuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 14:48

Lalia lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, w wędlinie ze sklepu jest bmk, w przypadku ciężkich postaci alergii to wystarczy żeby pojawiły się zmiany skórne. Soja to też bardzo popularny alergen. Jeśli chcesz spróbować z mm to aby podtrzymać laktację musisz odciągać co 3 godziny, po 15 minut na pierś (również w nocy). Wydaje mi się to jednak sensowne, tydzień jakoś się da przeżyć w ten sposób, a faktycznie zaczniecie od czystej karty szukanie tego alergenu. Tak mi jeszcze wpadło do głowy że synek znajomej miał ciężką alergię na drożdże.

Fragaria lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fra bardzo Ci współczuję. To Takie szukanie igły w stogu siana. U nas plamy zniknęły, bmk praktycznie nie jem a w co drugiej kupce sluz i zawszs jakies krostki na ciele

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciocia :)

Mam tylko info, że już się urodził Aleksander ❤️ 3650g, 55cm (37t2d) :)

Wieczorem może będę wiedzieć coś więcej...

Tajka, Angie1985, Martt95, Ounai, Fragaria, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, dmg111, emdar, Wik89, Enigvaa, Nikaa92, kic83, Ewa88 , Lulu83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fra, zaakceptowałam Twoje zaproszenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po konsultacji z diabetologiem...

Zwiększamy Avamine na 850 3x dziennie (do tej pory miałam 500 3x dziennie)
    Devikap zostaje 4000j.
    I wdrażamy nowy lek - zastrzyki - Saxenda... (koszt ok. 490zl).

Znów mamy miesiąc na próbę...

Masakra :(

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Lalia, u mnie w domu tata też zawsze czyści opony po sezonie. Dzięki temu nawykowi ja rok temu zorientowałam się że wszystkie 2letnie opony mają wadę, reklamowałam je i oddali mi kasę :-)

Cały czas myślę o alergii, bo nie podoba mi się to jak wygląda skóra Adama. Myślałam że mam 100% pewne składniki a teraz okazuje się że nadal nie jest idealnie. Zastanawiam się czy na kilka dni nie przestawić go tylko na mm i później wrócić do kp i zobaczyc czy go wygoi a po powrocie znów zareaguje. Nie wiem, może ja ciągle nie odstawiłam wszystkiego co go uczula. Tylko boję się że stracę pokarm albo będzie go mniej. Myślałam żeby go ściągać i wylewać. Oczywiście dietę będę trzymać cały czas. Chcę utrzymać kp, bo wierzę że w ten sposób pomagam mu uporać się z alergią. Co myślicie?

Mamy dzieciaków z azs - te rany/ plamki się u Was goją i znikają całkiem i wracają po jakoś czasie czy są cały czas? Stosowałyście maści ze sterydem? Przez ile dni?

Edit: od 2 tygodni jem tylko chleb z wędlina, jeśli mleko to sojowe, tofu (teraz zaczynam podejrzewać soję), ryż, kurczaka, mrożona fasolkę lub brokuła, rukolę lub mix salat. Wczoraj zjadłam dodatkowo kasze mannę i czasem zrobię naleśniki z maki i wody gazowanej. To wszystko 🤷‍♀️ i nadal go wysypuje.
    Sprawdzałaś skład chleba i wędliny?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Jestem ciocia :)

Mam tylko info, że już się urodził Aleksander ❤️ 3650g, 55cm (37t2d) :)

Wieczorem może będę wiedzieć coś więcej...
    A dlaczego tak szybko cc robili? Coś się działo z dzieckiem?

Gratulacje dla rodziców!

Współczuję tych zastrzyków. Oby pomogły!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A dlaczego tak szybko cc robili? Coś się działo z dzieckiem?

Gratulacje dla rodziców!

Współczuję tych zastrzyków. Oby pomogły!
    Wielowodzie plus cienka blizna po cc plus skurcze...

Ounai lubi tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie melduje tylko na szybko ze jestem już zaszczepiona pierwsza dawka Pfizera, minęły już 2 godziny, czuje się bardzo dobrze :)

Lalia, Iryska, Nowastaraczka, Angie1985, emdar, Suszarka, SzalonaOna, Zulugula, Ounai, Fragaria, Tajka, KarolinaMaria, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, udalo sie, moj buntownik zasnał we wozku za 2podejsciem dzisiaj 🥳 ale z miną strasznego focha! 😂

dmg111, emdar, Lalia, Wik89, Zulugula, Ounai, kic83 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, bardzo Ci współczuję tej alergii Adasia. Niestety oprócz życzeń dużo siły nie podpowiem Ci nic mądrego, bo zupełnie zielona jestem w temacie🤷‍♀️. Co do męża;to jak sama napisałaś, trochę niestety sama sobie jesteś winna (przepraszam za brutalną szczerość). Ale, jak to mówią, nie ma tego złego itd...Uważam, że jak są chęci i wola, to i stary byk może nauczyć się nowych rzeczy. Trzymam więc kciuki za naukę męża ✊.

Motyl, gratulacje dla cioci i rodziców ❤🥳! No i powodzenia na nowych lekach! A Ty zupełnie zatrzymałaś się z wagą, czy coś Ci spada jednak w dół?

Ladyo, fajnie że masz już za sobą.

Nowastaraczka, gratuluję sukcesu w walce z buntownikiem 👍🥰( oby Ci w nocy nie "odpłacił "😁)

SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe edit, pobudka po pol h ale dobre i tyle 😄😂🙃 teraz i tak zmiana tatusia😂

Zulugula, Lalia, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Fragaria, bardzo Ci współczuję tej alergii Adasia. Niestety oprócz życzeń dużo siły nie podpowiem Ci nic mądrego, bo zupełnie zielona jestem w temacie🤷‍♀️. Co do męża;to jak sama napisałaś, trochę niestety sama sobie jesteś winna (przepraszam za brutalną szczerość). Ale, jak to mówią, nie ma tego złego itd...Uważam, że jak są chęci i wola, to i stary byk może nauczyć się nowych rzeczy. Trzymam więc kciuki za naukę męża ✊.

Motyl, gratulacje dla cioci i rodziców ❤🥳! No i powodzenia na nowych lekach! A Ty zupełnie zatrzymałaś się z wagą, czy coś Ci spada jednak w dół?

Ladyo, fajnie że masz już za sobą.

Nowastaraczka, gratuluję sukcesu w walce z buntownikiem 👍🥰( oby Ci w nocy nie "odpłacił "😁)
    Nic mi w dół nie spada, a jeszcze +2kg doszły :/

‹‹ 3378 3379 3380 3381 3382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ