Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Julik, dzięki za polecenie odkamieniacza. Ja używam płynu W5 z Lidla, jest bardzo dobry, ale stradznie gryzie w gardło ;/
Lalia, czytałam, że ruszasz z bańką. Ja chciałam zacząć od szczotkowania, ale czytałam, że pajączki i żylaki są przeciwwskazaniemA niestety je mam... po zakończeniu kp planuję zrobić z nimi porządek. Na razie zostaje przy peelingu. Daj znać, czy widzisz efekty bańki
Mi fizjo zaleciła szczotkowanie brzucha, tez mam pajączki, na nogach i nie tylko. Ale chyba zaryzykuje że szczotkowaniem ud, bo mam okropny cellulit. 😱KarolinaMaria lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
KarolinaMaria wrote:Julik, dzięki za polecenie odkamieniacza. Ja używam płynu W5 z Lidla, jest bardzo dobry, ale stradznie gryzie w gardło ;/
Lalia, czytałam, że ruszasz z bańką. Ja chciałam zacząć od szczotkowania, ale czytałam, że pajączki i żylaki są przeciwwskazaniemA niestety je mam... po zakończeniu kp planuję zrobić z nimi porządek. Na razie zostaje przy peelingu. Daj znać, czy widzisz efekty bańki
Wies co, najlepiej jakbyś zapytała dobrą kosmetyczkę czy żylaki i naczynka są przeciwskazaniem do bańki lub szczotki. Bo ja się zastanawiałam czy KP nie jest problemem i opinie były pół na pół 🤷 i dopiero trafiłam chyba na jakiś mądrzejszy blog i tam było napisane że uda i pośladki bez problemu 👍
A jeśli chodzi o żylaki i naczynka, to żylaki raczej będą przeciwskazaniem do bańki, bo bańka zasysa tą skórę dość mocno. Ale trochę nie rozumiem dlaczego problemem jest szczotkowanie, bo szczotkując uszkadzasz przecież naskórek a to daje efekt gładkości. No chyba że ktoś szczotkując mega mocno dociska do skóry robiąc jakiś turbo masaż przy tym i to może szkodzić na żylaki na pewno. Ja osobiście, to bardziej tą skórę tą szczotką głaszczę, a włosie samo robi robotę wykonując "peeling" 🙂
Po szczotkowaniu już widzę efekty,a szczotkuje się ok. 1,5 tygodnia. Na efekty bańki ponoć najlepiej zaczekać ok. 3 tygodni, więc dam znać 😁KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:A co daje te szczotkowanie?
Działa jak peeling, ujedrnia skórę, wygładza, robi taką elastyczną. U mnie na brzuchu skóra zrobiła się bardziej "zbita", a nie taki flaczekSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Julik, z tego co wiem pajączki są przeciwwskazaniem bo szczotkowanie może prowadzić do powstawania ich większej ilości.
Motylek, szczotkowanie pomaga pozbyć się cellulitu i ujędrnia skórę. Ja szczotkuję brzuch bo mam nadmiar skóry po ciążach.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Tak, pajączki są przeciwskazaniem do szczotkowania, ja mam w jednym miejscu na udzie po mocnym uderzeniu i ominam to miejsce.
Ja też widzę efekty szczotkowania, szczególnie na brzuchu, ładnie się napiął i już nie wiele mu brakuje do brzucha przed ciążą.
Natomiast na udach ciężko powiedzieć bo one to pozostawiają wieeeele do życzenia.
Lalia, czekam na recenzje bańki, dobrze że mi przypomniałaś, zaraz wezme od mamy i będę też się masować.
W kwestii wagi to współczuje motylku i rozumiem Cię jakie to jest flustrujące. Człowiek daje z siebie tak dużo a efekty marne lub ich brak.
U mnie waga i centymetry spadają tak żałośnie wolno, że czasami też mam ochotę to wszystko pieprzyć. Na szczęście kocham się ruszać i gdyby nie ruch/bieganie czuje że byłabym dużo bardziej zmęczona i wkurzona na wszyztko.
Dziś mam ogromny kryzys KP, czuje że to nieststy początek drogi do końca KP czego bardzo nie chcę. Muszę jeszczę umówić doradce, może coś poradzi.
I właśnie dziś mając taki zły dzień jedyne i czym myślałam to aby pójść pobiegać i oczyścić głowę ze zmartwień. -
Anetko, ja oglądałam gdzieś na YT recenzję, gdzie dziewczyna porównywała olejek i bańkę Cellu Blue ze zwykłą bańka z allegro i dowolnym olejkiem. Efekt był taki, że zwykła bańka i olejek no name wyszły lepiej. Bo może efekt był taki sam, ale Cellu Blue była mniej wygodna do masowania i droższa. A te zwykłe bańki są w zestawach po cztery i różnego rozmiaru.
Ja mam jakiś zestaw z Allegro plus oliwkę antycellulitowa z Ziaji 😁 zaraz lecę masować 😎 -
Ja mam po ciąży masakrę z pajączkami na nogach, nie wiedziałam że nie wolno wtedy szczotkować
ale co się dziwić jak pod koniec ciąży byłam jednym wielkim obrzękiem...
Anetka, a co się dzieje z kp? W ogóle to mi się dzisiaj śniłaś, byłyśmy razem w jakiejś bibliotece, powalony sen 🤣
Lalia jak zwykle fachowa analiza 💪
Motylku mam nadzieję, że nowy zestaw leków pomoże 😘 jesteś bardzo dzielna, podziwiam Cię!SzalonaOna lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Julik wrote:Być może, też o tym myślałam, jak Adaś skończył 3 miesiące to mieliśmy kilka takich dni. Wisial na cycu później była poprawa i teraz znowu, tym razem jednak to już dłużej się ciągnęło. Zdążyło się że musiałam uspokoić go smokiem a za jakieś pół godziny, godzinę znowu wracał do cyca. Myślałam że będę wyciągać mleko z zamrażarki, mam dwie porcje na czarną godzinę. Ja dodaję łyżeczkę tego słodu do kawy Inki. Jest ogromna różnica, nie sądzę że to tylko koniec kryzysu. Myślę że ten słód też działa. Już od dłuższego czasu nie miałam tak pełnych piersi.
Podeślij co to za słód 😁 w proszku czy jaki?💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Anetko, ja oglądałam gdzieś na YT recenzję, gdzie dziewczyna porównywała olejek i bańkę Cellu Blue ze zwykłą bańka z allegro i dowolnym olejkiem. Efekt był taki, że zwykła bańka i olejek no name wyszły lepiej. Bo może efekt był taki sam, ale Cellu Blue była mniej wygodna do masowania i droższa. A te zwykłe bańki są w zestawach po cztery i różnego rozmiaru.
Ja mam jakiś zestaw z Allegro plus oliwkę antycellulitowa z Ziaji 😁 zaraz lecę masować 😎sprawdze je najpierw, ew później zamówie inne
Lalia lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:A jaka szczotkę polecasz?
SzalonaOna, Lalia, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Już po wizycie.
Rozwarcie dalej nie poszło, coś tam się zaczyna. Szyjka miękka i krótka ile ma nie wiem bo on nie mierzy. Dał zielone światło, mamy zacząć coś działać. W środę idę na KTG, za tydzień w środę również. Jak do 26 kwietnia nie urodze to bierze mnie na patologię ze względu na moją cukrzycę ciążowa i będziemy patrzeć "pomóc rozwiązać".
Dodal ze dobrze by było urodzić jeszcze w kwietniu.
No i okazuje się że miałam jednak dobre przeczucie. Poszla w ślady siostry i nie będzie duza. Dzisiaj miala około 2800-2900g 😃SzalonaOna, Lalia, KarolinaMaria, Ladyo, Tajka, Suszarka, Nowastaraczka, Fragaria lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
SzalonaOna wrote:A jaka szczotkę polecasz?
Tak, szczotkujesz na sucho, najlepiej przed prysznicem, potem pod prysznicem zmywasz ten naskórek i później możesz posmarować jakimś balsamem.
Anetka, nie martw się, może to kryzys tylko. Cycki się napełnia, zobaczyszSzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartt to działajcie ❤️
Anetka - z 1 strony się cieszę że już nie karmie.
No bo te dylematy... Czy mleka za malo/za dużo.
Ale z drugiej zazdroszczę Wam tej bliskości
Ounai - dzięki za radę, wypróbujemoja skóra na brzuchu po 3 ciazach wola o pomstę do nieba
Martt95 lubi tę wiadomość
-
Mi tez dziś przyszła szczotka z lullalove, zamówiłam szczotkę tampico do masazu na sucho, przed kąpielą wyszczotkowalam nogi, maaaaamo jakie to przyjemne!!! Jak jakiś masaż! I ten mój stały, ciążowy ból nóg nagle gdzies zniknął!!! Oczywiście wiem ze mam brzucha nie szczotkować
myśle żeby zamówić jeszcze szczotkę do biustu i do twarzy, ale zobaczę póki co na nogach czy mi zapał nie osłabnie
przy okazji zamówiłam tez „superzabawę Mr B” z tym termoforem, ciekawe czy się sprawdzi
SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny