Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jest sens iść do urofizjoterapeuty 4 miesiace po porodzie? Pytam, bo przyznaję że nie byłam a może jest jednak sens się jeszcze wybrać 🤔
U nas też się pojawiły delikatne zmiany na skórze 😐 póki co zmieniłam kosmetyki z hipp na atoperal baby (krochmal i piankę do mycia) i zamówiłam jeszcze balsam z biodermy. Ale boję się że to może być uczulenie na bmk lub nietolerancję laktozy....mamy też refluks utajony co niby też może na to wskazywać. Są jakieś badania krwi lub kału które by to potwierdziły?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa, jeśli masz możliwość, to idź do fizjo 🙂 ja na pierwszej wizycie byłam 3 msc po porodzie i mnie tak ogólnie sprawdziła, a teraz idę 4 msc po porodzie i ma sprawdzić co tam w środku się dzieje 👍
Dziewczyny, przybijam piątkę za cellulit!! U mnie tyłek i uda z tyłu wyglądają jak kratery 🤷
Dzisiaj po kąpieli wyogladalam Olka dokładnie i się trochę zestresowałam, bo tych suchych plamek ma kilka: na ramieniu, na obu nóżkach, na pleckach.. to wygląda jak taka plamka 1cmx1,5cm i jakby się z niej skóra łuszczyła. Myślicie że to alergia??SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Anetka, ja niestety w kwestii karmienia mogę Ci tylko napisać że rozumiem co czujesz. Dobrze na laktację działa kompot z jabłek, położna mi ten patent sprzedała. Obierasz dwa jabłka, kroisz na kawałki, zalewasz wodą trochę wyżej niż wysokość owoców, dodajesz 3-4 goździki i ja dodaję łyżeczkę cukru bo jabłka o tej porze roku już średnio mają smak. Gotujesz 5min i zjadasz jabłka + wypijasz resztę. Naprawdę polecam spróbować.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ewa88 wrote:Dziewczyny a jest sens iść do urofizjoterapeuty 4 miesiace po porodzie? Pytam, bo przyznaję że nie byłam a może jest jednak sens się jeszcze wybrać 🤔
U nas też się pojawiły delikatne zmiany na skórze 😐 póki co zmieniłam kosmetyki z hipp na atoperal baby (krochmal i piankę do mycia) i zamówiłam jeszcze balsam z biodermy. Ale boję się że to może być uczulenie na bmk lub nietolerancję laktozy....mamy też refluks utajony co niby też może na to wskazywać. Są jakieś badania krwi lub kału które by to potwierdziły?
Raportuję:
☑️ Szczotkowanie brzucha
☑️ Ćwiczenia na rozstęp mięśni prostych brzucha 30 min
☑️ 2000kcal
☑️ Segregacja szafki z lekami
❎ Prasowanie sterty pomiętolonych ubrań
Przyszły mi te koszulki do karmienia. Wydają się być fajne. Jak się zrobi troszkę ciepłej to wypróbujemy z Martą. Wreszcie mogę ubrać swoje ulubione ciuchy i nie muszę chodzić z brzuchem na wierzchuLalia, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia, u mojego synka podobne zmiany z czasem zaczely byc czerwone i okazuje sie, ze to łojotokowe zapalenie skóry. Skonsultuj z pediatra lub dermatologiem i jesli to to, to cos Wam przepisza
Ja smaruję te zmiany mascia Tanno Hermal. Podobno przy ŁZS nalezy rzadziej kapac i nie nawilzac skory emolientami
Ale jeszcze sami jestesmy przed wizyta u dermatologa (bylismy u jednego przed Swietami, ale niczego konkretnego sie nie dowiedzialam)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Lalia, u mojego synka podobne zmiany z czasem zaczely byc czerwone i okazuje sie, ze to łojotokowe zapalenie skóry. Skonsultuj z pediatra lub dermatologiem i jesli to to, to cos Wam przepisza
Ja smaruję te zmiany mascia Tanno Hermal. Podobno przy ŁZS nalezy rzadziej kapac i nie nawilzac skory emolientami
Ale jeszcze sami jestesmy przed wizyta u dermatologa (bylismy u jednego przed Swietami, ale niczego konkretnego sie nie dowiedzialam)
Wik, my kąpiemy co drugi dzień i nie smarujemy niczym po kąpieli 🤔 spróbuję smarować bepanthenem jak dziewczyny, a jeśli do końca tygodnia się nie poprawi lub pogorszy to umowie pediatrę 😘Wik89 lubi tę wiadomość
-
Anetka, u nas jest to samo w dzień w trakcie karmienia. Interesuje go wszystko wokół tylko nie jedzenie, wyrywa się i drze czasem jak opętany. Tylko że on nadrabia to zwykle wieczorem dwoma karmieniami, koło 19 i zaraz przed snem koło 21 i karmieniem po nocy, koło 6. W dzień zauważyłam, że je lepiej, jak go przystawiam zaraz po drzemce, jak jeszcze jest zaspany. I jak u Ounai - w pokoju musi być spokój, nikt nie może chodzić, gadać i ogólnie musi być cisza całkowita.
kar_oliv lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Wik, my kąpiemy co drugi dzień i nie smarujemy niczym po kąpieli 🤔 spróbuję smarować bepanthenem jak dziewczyny, a jeśli do końca tygodnia się nie poprawi lub pogorszy to umowie pediatrę 😘
-
Anet.kaa wrote:Lalia, tylko to ma być bepanthen sensiderm taki do skóry
Dziękuję!!! -
kar_oliv wrote:Dziewczyny a macie jeszcze tą krechę na brzuchu po ciąży? Ja się nie mogę jej pozbyć. Te przebarwienie wokół pępka to samo, przez to brzuch jak u starej kobiety po solarium... 😂 I mam taką małą oponkę xD plus rozstępy ale co tam...
Ja mam i to od biustu aż do łona 😱 wreszcie zaczęła blednąć. Czytałam, że może to potrwać kilka miesięcy. Wokół pępka się zakrzywia i trochę śmiesznie to wygląda.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia wrote:Ewa, jeśli masz możliwość, to idź do fizjo 🙂 ja na pierwszej wizycie byłam 3 msc po porodzie i mnie tak ogólnie sprawdziła, a teraz idę 4 msc po porodzie i ma sprawdzić co tam w środku się dzieje 👍
Dziewczyny, przybijam piątkę za cellulit!! U mnie tyłek i uda z tyłu wyglądają jak kratery 🤷
Dzisiaj po kąpieli wyogladalam Olka dokładnie i się trochę zestresowałam, bo tych suchych plamek ma kilka: na ramieniu, na obu nóżkach, na pleckach.. to wygląda jak taka plamka 1cmx1,5cm i jakby się z niej skóra łuszczyła. Myślicie że to alergia??
Lalia u nas tak te plamy wyglądały. Smarowalam najpierw alantanem póki nie znalazlam w szafce bioderma atoderm z niebieskiego pudełka, plus do kąpieli zamiast hippa używam teraz oliwki z biodermy, tak pediatra poleciła. Ale po samym alantanie juz widac bylo poprawę. Szybko te plamy zniknęły, sprawdzamy teraz czy to nie alergia na bmk, pediatra ostatnio alergolog kazala mu ograniczyć, ale praktycznie wyeliminowalam, i robię prowokację w przyszlym tyg. Moze to alergia a może po prostu przesuszenie.Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Iryska wrote:Anetka, u nas jest to samo w dzień w trakcie karmienia. Interesuje go wszystko wokół tylko nie jedzenie, wyrywa się i drze czasem jak opętany. Tylko że on nadrabia to zwykle wieczorem dwoma karmieniami, koło 19 i zaraz przed snem koło 21 i karmieniem po nocy, koło 6. W dzień zauważyłam, że je lepiej, jak go przystawiam zaraz po drzemce, jak jeszcze jest zaspany. I jak u Ounai - w pokoju musi być spokój, nikt nie może chodzić, gadać i ogólnie musi być cisza całkowita.
Dziś po nocy odciągnęłam z 2 piersi (z jednej specjalnie nie karmiłam od 23 aby się nazbierało) aż 50 ml a w świeta z jednej szło 150ml. Także albo cycki mi się popsuły albo laktator, już sama nie wiem.
Ewa, a jak u Was objawia się refluks? -
kar_oliv wrote:Dziewczyny a macie jeszcze tą krechę na brzuchu po ciąży? Ja się nie mogę jej pozbyć. Te przebarwienie wokół pępka to samo, przez to brzuch jak u starej kobiety po solarium... 😂 I mam taką małą oponkę xD plus rozstępy ale co tam...
-
Ja w ciąży nie mialam a po porodzie tak 🤪 ale jest delikatna bardzo, tylko z bliska ją widac i mi osobiście nie przeszkadza. A przebarwień nie mam więc nie poradzę, ale pewnie są jakies rozjaśniacze💙 11.2020
💗 11.2023 -
Anet.kaa wrote:Ja też staram się przystawiać po drzemce albo przed ale ona wtedy je niewiele. Wieczorem po kąpieli o 19 je sporo, i później nauczyłam ją o 23 też jeść więc wtedy też sporo zjada. W nocy coś tam podje ale nie za wiele wg mnie.
Dziś po nocy odciągnęłam z 2 piersi (z jednej specjalnie nie karmiłam od 23 aby się nazbierało) aż 50 ml a w świeta z jednej szło 150ml. Także albo cycki mi się popsuły albo laktator, już sama nie wiem.
Ewa, a jak u Was objawia się refluks?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022