Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec, mi laktacja ruszyła chyba dopiero po 3 dniach, a rodziłam sn, więc daj sobie czas 😘 u mnie super sprawdza się kawa Inka 🙂
Angie, trzymam kciuki żeby spacer przyniosł efekt!! 💛💛💛 -
Dobry temat, ja na czwartek też muszę co nieco odciągnąć. Idę na kontrolę do urofizjo, Matylda zostanie z babcią, a po 3 skoku, czyli od jakiegoś tygodnia, ma tak, że jak wpadnie w histerię to tylko jedzenie może ją udobruchać 🤷♀️ mniej też śpi w dzień i w czasie spacerów, więc zostawanie z babcią nie jest już takie łatwe...'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Lalia skąd ta wkładka?
Tez muszę kupić.
Przypomnijcie skąd polecalyscie wkładki do spacerowki?
Lalia, ja dla drugiego większość nowych rzeczy nakupilam. Ale dużo rzeczy też wykorzystuje.Lalia lubi tę wiadomość
-
Pajzer, nie pajzer, ważne, że jest termin 😂
Swoją drogą nie wiem czy wiecie, ale rejestrując się na infolinii można poprosić o Pfizera, zamiast Astry. Ja w zeszłym tyg rejestrowałam swoich rodziców. Koleżanka podsunęła mi ten sposób. Powiedziałam, że rodzice są obciążeni chorobami i woleliby Pfizera. Przy rejestracji mamy babka coś tam kręciła, aż w końcu powiedziała, że właściwie to można sobie wybrać 🙄 Przy rejestracji taty (w inny dzień) też coś tam gadali o tym, że Pfizer to tylko dla onkologicznych, na co ja, że tata woli Pfizera, bo ma ryzyko zakrzepicy i też się udało. Jedyne co to na pajzera mają dłuższe terminy oczekiwania. Sprzedałam ten sposób moim teściom i też im się udało. Nie, że jestem antyszczepionkowcem i mam coś do AstryZeneci, ale jeśli jest szansa zaszczepić rodziców lepszym preparatem to warto spróbować.Lalia, Martt95, Suszarka, Zulugula, Nowastaraczka, Annia, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
nick nieaktualnyKarolina zgadzam sie z toba. Mojej mamie udalo sie dostac termin na 23 kwietnia na Pfizer, babcia ma 27 tez Pfizer. Nie mieli problemu. A prosili by nie astra tylko.
Ja tutaj w UK nie chce astry bo obojgu nam grozi zakrzepica, takze albo Pfizer albo Moderna nam zostaje.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Powiem wam że tutaj co położna to ma inną wersje
Np wczoraj przyszła jedna i mówi że jak nie mam pokarmu to przyjść rano i dostanę femaltiker czy coś żeby trochę tą laktacje pobudzić. Ok idę tam rano a one na mnie z mordami że mam dziecko przystawić a nie herbatki pić. Spoko bo nie robię tego przez cały czas.
Sytuacja z przed chwili. Mały mi płakał przyszła położna od noworodków pyta czy dałam pierś ja na to że już dwie godziny cumka no to pewnie nie dojada więc trzeba się butelką poratować przyszla druga i się drze na mnie że daje mmDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
My jak rejestrowaliśmy moich teściów przez platformę epacjent to też była możliwość wyboru szczepionki i przynajmniej nie trzeba się nikogo prosić
ale np. w ich miejscowości była tylko Astra a już kawałek dalej mogli wybrać Pfizera
także gdyby ktoś pomagał rodzicom to polecam przez ten profil pacjenta jest mega szybko
KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja jak się chciałam zarejestrować przez portal pacjenta to miałam do wyboru tylko Astre, a w ogóle nie powinnam mieć takiej opcji raz ze mam astmę a dwa ze w ciazy tylko pfizer/moderna. Na infolinii tez powiedzieli ze nie ma u nas dostępnych innych na chwile obecna. Na szczęście udało mi się zapisać na PAJZERA
bezpośrednio w przychodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 17:27
KarolinaMaria, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, Annia, kar_oliv, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Jednorożcu, bo tak jest z położonymi w szpitalu. Ja akurat miałam spoko młode dziewczyny, ale one nie były doradczyniami laktacyjnymi. Wiadomo, że im zależy na tym, żeby dzieci nie spadały za bardzo z wagi i można było je szybko wypisać, dlatego proponują MM. Szkoda, że nie wzięłaś Femaltikera do szpitala. Może mąż Ci podrzucić? Rób to co sama czujesz, dokarmianie MM to nic złego. Ja z perspektywy czasu żałuję, że w szpitalu za mało dokarmiałam Matyldę. Dopiero po czasie się zorientowałam, że biedna głodowała 😖 wrócicie do domu to będziesz miała warunki do walki o kp.'90
06.05.2020 r. II 🦄
W szpitalu gdzie ja rodziłam wsparcie laktacyjne jest na mega poziomie, ale jak nie ma wyjścia i trzeba dokarmiać to też bez problemu dają mm.
Jednorożec a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? Macie coś do obserwacji?KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:W szpitalu gdzie ja rodziłam wsparcie laktacyjne jest na mega poziomie, ale jak nie ma wyjścia i trzeba dokarmiać to też bez problemu dają mm.
Jednorożec a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? Macie coś do obserwacji?
Ja na razie godzę się na wspomaganie mm jeszcze nie czuję pokarmu ale daje butlę dopiero jak do zera wyssa piersi i dajel szuka cyca. Po prostu boję się że mi zjedzie z wagi za dużo i będę tu do usranej śmierci siedzieć. W domu już będę po swojemu wszystko robić bo nikt nie będzie nade mną wisiećKarolinaMaria, Nowastaraczka, Annia, Ania81 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec współczuję. Ja pobyt na położniczym wspominam słabo. Jak szlam do domu to miałam ochotę skakać pod niebo.
Zdecydowaliśmy jednak zrobić chrzest koniec maja/początek czerwca i nie czekać na ewentualne restauracje. Zaprosimy tylko najbliższą rodzinę, weźmiemy catering z restauracji, gdzie chcieliśmy robić chrzciny. 🙂Iryska, KarolinaMaria, Ounai, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Co do szczepionek, jeśli nie ma totalnie innej opcji to brałabym Astre ale jak da się załatwić Pfizera, to wiadomo, że każdy woli ta lepsza szczepionkę.
U nas w rodzinie i po Pfizerze i po Astrze wszyscy czuli się ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 19:00
KarolinaMaria, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Jednorożec współczuję. Ja pobyt na położniczym wspominam słabo. Jak szlam do domu to miałam ochotę skakać pod niebo.
Zdecydowaliśmy jednak zrobić chrzest koniec maja/początek czerwca i nie czekać na ewentualne restauracje. Zaprosimy tylko najbliższą rodzinę, weźmiemy catering z restauracji, gdzie chcieliśmy robić chrzciny. 🙂
Jednorożec a póki co jak Jaś z wagą? Weź nam go pokaż... 😍Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Po cc w czwartej dobie się idzie do domu, czyli mam nadzieję jutro.
Ja na razie godzę się na wspomaganie mm jeszcze nie czuję pokarmu ale daje butlę dopiero jak do zera wyssa piersi i dajel szuka cyca. Po prostu boję się że mi zjedzie z wagi za dużo i będę tu do usranej śmierci siedzieć. W domu już będę po swojemu wszystko robić bo nikt nie będzie nade mną wisiećWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 19:26
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022