X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, mi laktacja ruszyła chyba dopiero po 3 dniach, a rodziłam sn, więc daj sobie czas 😘 u mnie super sprawdza się kawa Inka 🙂

Angie, trzymam kciuki żeby spacer przyniosł efekt!! 💛💛💛

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry temat, ja na czwartek też muszę co nieco odciągnąć. Idę na kontrolę do urofizjo, Matylda zostanie z babcią, a po 3 skoku, czyli od jakiegoś tygodnia, ma tak, że jak wpadnie w histerię to tylko jedzenie może ją udobruchać 🤷‍♀️ mniej też śpi w dzień i w czasie spacerów, więc zostawanie z babcią nie jest już takie łatwe...

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Lalia skąd ta wkładka?
    Tez muszę kupić.

Przypomnijcie skąd polecalyscie wkładki do spacerowki?
    Ja polecam cuddle me i beztroska. Mam do nich i są super. Beztroskę mam 5 lat. Lekko kolor się sprał ale ogólnie trzyma się.

Lalia, ja dla drugiego większość nowych rzeczy nakupilam. Ale dużo rzeczy też wykorzystuje.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama vs szczepienie.

Proszę nie cytować 🤣

b03323bbe288.jpg

KarolinaMaria, Ania81, Ladyo, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, Ounai, SzalonaOna, Annia, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajzer, nie pajzer, ważne, że jest termin 😂

Swoją drogą nie wiem czy wiecie, ale rejestrując się na infolinii można poprosić o Pfizera, zamiast Astry. Ja w zeszłym tyg rejestrowałam swoich rodziców. Koleżanka podsunęła mi ten sposób. Powiedziałam, że rodzice są obciążeni chorobami i woleliby Pfizera. Przy rejestracji mamy babka coś tam kręciła, aż w końcu powiedziała, że właściwie to można sobie wybrać 🙄 Przy rejestracji taty (w inny dzień) też coś tam gadali o tym, że Pfizer to tylko dla onkologicznych, na co ja, że tata woli Pfizera, bo ma ryzyko zakrzepicy i też się udało. Jedyne co to na pajzera mają dłuższe terminy oczekiwania. Sprzedałam ten sposób moim teściom i też im się udało. Nie, że jestem antyszczepionkowcem i mam coś do AstryZeneci, ale jeśli jest szansa zaszczepić rodziców lepszym preparatem to warto spróbować.

Lalia, Martt95, Suszarka, Zulugula, Nowastaraczka, Annia, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zgadzam sie z toba. Mojej mamie udalo sie dostac termin na 23 kwietnia na Pfizer, babcia ma 27 tez Pfizer. Nie mieli problemu. A prosili by nie astra tylko.
    Ja tutaj w UK nie chce astry bo obojgu nam grozi zakrzepica, takze albo Pfizer albo Moderna nam zostaje.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że tutaj co położna to ma inną wersje
    Np wczoraj przyszła jedna i mówi że jak nie mam pokarmu to przyjść rano i dostanę femaltiker czy coś żeby trochę tą laktacje pobudzić. Ok idę tam rano a one na mnie z mordami że mam dziecko przystawić a nie herbatki pić. Spoko bo nie robię tego przez cały czas.
    Sytuacja z przed chwili. Mały mi płakał przyszła położna od noworodków pyta czy dałam pierś ja na to że już dwie godziny cumka no to pewnie nie dojada więc trzeba się butelką poratować przyszla druga i się drze na mnie że daje mm

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak rejestrowaliśmy moich teściów przez platformę epacjent to też była możliwość wyboru szczepionki i przynajmniej nie trzeba się nikogo prosić :) ale np. w ich miejscowości była tylko Astra a już kawałek dalej mogli wybrać Pfizera :) także gdyby ktoś pomagał rodzicom to polecam przez ten profil pacjenta jest mega szybko :)

KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się chciałam zarejestrować przez portal pacjenta to miałam do wyboru tylko Astre, a w ogóle nie powinnam mieć takiej opcji raz ze mam astmę a dwa ze w ciazy tylko pfizer/moderna. Na infolinii tez powiedzieli ze nie ma u nas dostępnych innych na chwile obecna. Na szczęście udało mi się zapisać na PAJZERA :D bezpośrednio w przychodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 17:27

KarolinaMaria, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, Annia, kar_oliv, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożcu, bo tak jest z położonymi w szpitalu. Ja akurat miałam spoko młode dziewczyny, ale one nie były doradczyniami laktacyjnymi. Wiadomo, że im zależy na tym, żeby dzieci nie spadały za bardzo z wagi i można było je szybko wypisać, dlatego proponują MM. Szkoda, że nie wzięłaś Femaltikera do szpitala. Może mąż Ci podrzucić? Rób to co sama czujesz, dokarmianie MM to nic złego. Ja z perspektywy czasu żałuję, że w szpitalu za mało dokarmiałam Matyldę. Dopiero po czasie się zorientowałam, że biedna głodowała 😖 wrócicie do domu to będziesz miała warunki do walki o kp.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu gdzie ja rodziłam wsparcie laktacyjne jest na mega poziomie, ale jak nie ma wyjścia i trzeba dokarmiać to też bez problemu dają mm.

Jednorożec a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? Macie coś do obserwacji?

KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    W szpitalu gdzie ja rodziłam wsparcie laktacyjne jest na mega poziomie, ale jak nie ma wyjścia i trzeba dokarmiać to też bez problemu dają mm.

Jednorożec a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? Macie coś do obserwacji?
    Po cc w czwartej dobie się idzie do domu, czyli mam nadzieję jutro.
    Ja na razie godzę się na wspomaganie mm jeszcze nie czuję pokarmu ale daje butlę dopiero jak do zera wyssa piersi i dajel szuka cyca. Po prostu boję się że mi zjedzie z wagi za dużo i będę tu do usranej śmierci siedzieć. W domu już będę po swojemu wszystko robić bo nikt nie będzie nade mną wisieć

KarolinaMaria, Nowastaraczka, Annia, Ania81 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec współczuję. Ja pobyt na położniczym wspominam słabo. Jak szlam do domu to miałam ochotę skakać pod niebo.

Zdecydowaliśmy jednak zrobić chrzest koniec maja/początek czerwca i nie czekać na ewentualne restauracje. Zaprosimy tylko najbliższą rodzinę, weźmiemy catering z restauracji, gdzie chcieliśmy robić chrzciny. 🙂

Iryska, KarolinaMaria, Ounai, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek, jeśli nie ma totalnie innej opcji to brałabym Astre ale jak da się załatwić Pfizera, to wiadomo, że każdy woli ta lepsza szczepionkę. :) U nas w rodzinie i po Pfizerze i po Astrze wszyscy czuli się ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 19:00

KarolinaMaria, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teście zaszceepieni już, teściowa pfizerem a teść Astra. Wszystko ok.

Z kolei szwagier P z wojska młody chłop szczepiony Astra a 2 dni z życia wyjęte...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kontroli gin. Dostałam recepte na plastry 💪 w tym tyg ma być @, to akurat zacznę 💪

Gagatka, Suszarka, Lalia, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku a jak Wam się układa z mężem? Jest lepiej? :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jednorożec współczuję. Ja pobyt na położniczym wspominam słabo. Jak szlam do domu to miałam ochotę skakać pod niebo.

Zdecydowaliśmy jednak zrobić chrzest koniec maja/początek czerwca i nie czekać na ewentualne restauracje. Zaprosimy tylko najbliższą rodzinę, weźmiemy catering z restauracji, gdzie chcieliśmy robić chrzciny. 🙂
    Ja tak zdecydowałam w lutym i to była najlepsza decyzja w moim życiu. Nie żałuję nic a nic!

Jednorożec a póki co jak Jaś z wagą? Weź nam go pokaż... 😍

Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Po cc w czwartej dobie się idzie do domu, czyli mam nadzieję jutro.
    Ja na razie godzę się na wspomaganie mm jeszcze nie czuję pokarmu ale daje butlę dopiero jak do zera wyssa piersi i dajel szuka cyca. Po prostu boję się że mi zjedzie z wagi za dużo i będę tu do usranej śmierci siedzieć. W domu już będę po swojemu wszystko robić bo nikt nie będzie nade mną wisieć
    Hmmm, to dziwne. Moja znajoma rodziła ledwo dwa tygodnie temu w szpitalu sądeckim, CC miała w piątek i wypuścili ją w niedzielę. Z tego co wiem to teraz standard, bo nie jest jedyną dziewczyną która wyszła stamtąd po CC tak szybko. Ciekawe czemu jedni muszą siedzieć tam dłużej a innych wypuszczają bez problemu wcześniej 🤷 dziwne zasady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 19:26

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po CC tez dłużej leżałam. Urodziłam w sobotę o godzinie 10:00 dokładnie 10listopada (sobota) i wychodziłam 13 listopada (wtorek) 🤔

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
‹‹ 3426 3427 3428 3429 3430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ