Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba pójdę do położnych po herbatkę na laktacje żeby mi się pokarm szybciej rozkręcił. Nie chce mi się za butelkami chodzić wolałbym żeby strumień z cyca popłynąłDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczyny, mam dwie sprawy:
Pierwsza, jutro jadę do fizjo i muszę zostawić mężowi mleko dla Olka, ale boję się że nie odciągne na raz tego 120-140 ml. Czy mogę dzisiaj ściągnąć, wstawić do lodówki. Jutro też ściągnąć i wstawić do lodówki. A po południu mąż wymiesza te dwie porcje z dwóch dni i da małemu??
Druga, będę zamawiać Olkowi wkładkę do spacerówki i oprócz wkładki można domówić też akcesoria np. płaską poduszkę misia czy poduszkę motylka. Czy te poduszki się w ogóle przydają lub czy są zalecane?? Bo Olek w dostawce śpi na samym prześcieradle, a w gondoli to samo, nic mu nie podkładam. Ale nie wiem jak się to ma do spacerówki. Używacie jakiś poduszek?? -
Cześć Mamusie, miłego tygodnia
ja zabieram się za sprzątanie/organizacje garderoby
Złożyłam właśnie 30 organizerow na buty i zabieram się do roboty. No i trochę nieciekawie się robi, bo jest prawdopodobieństwo ze męża wyślą koło 20 maja na 3 tygodnie na szkolenie... ze względu na covid miało być online ale coś zaczynaja mówić ze może jednak zrobią stacjonarnie. To praca państwowa, mundurówka, na koniec szkolenia jest egzamin itp wiec jak będzie trzeba jechać to musi i nie ma gadania. A ja termin na 2 czerwca z tendencja do szybszego porodu... dam rade wiadomo, ale jednak wolelibysmy być wtedy razem...
-
Jednorożec89 wrote:Ja chyba pójdę do położnych po herbatkę na laktacje żeby mi się pokarm szybciej rozkręcił. Nie chce mi się za butelkami chodzić wolałbym żeby strumień z cyca popłynął
Może mąż niech Ci dowiezie femaltiker albo s.o.s mom? Albo kawę inke czy cosSuszarka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Lalia, ja mam w godnoli poduszkę motylka, bo wydawało mi się, że Matyldę za bardzo trzęsie (kochany Balios). Z tego co czytałam to można ich uzywać w wózkach/fotelikach, ważne jest, by środek poduszki był płaski. Nie wiem czy będziemy ją stosować w spacerówce. Na drzemki może się przydać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 10:47
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ja mam w domu dwie poduszki motylki, jedna była do kompletu mojej poduszki ciążowej, a drugą kupiłam do kocyka, więc hmmm może się wstrzymam z kolejną i zobaczę czy w ogóle się przyda 😅
Zamówiłam Olkowi wkładkę do fotelika, bo Pixel ma taki sztuczny materiał i nawet jak Olek ma tylko body z długim rękawem to i tak mi się poci, a przy tej jego wrażliwej skórze, to wolę unikać takich akcji. Kosztowała tyle co wkładka do spacerówki 🤣 ale jest piękna 😍
Ladyo, Zulugula, Ounai, Ania81, Fragaria, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Miłego tygodnia.
Ja już w coraz większym dołku. Skurczy zero nic się nie dzieje a samopoczucie coraz gorsze (nie sądziłam że to możliwe). Jutro wizyta lekarska, kolejna i niby już ostatnia bo potem już raczej szpital. 😓
Smutno mi że to wszytko tak długo trwa. -
Dzień dobry wszystkim
Witam się w ciąży donoszonej. Z tej okazji chyba nie spałam w nocy. Za nic nie mogłam się wygodnie ułożyć. Zasnęłam dopiero przed 6:00 rano.
Angie1985, Dolly89, Suszarka, Martt95, kar_oliv, Ania81, Lalia, Enigvaa, KarolinaMaria, SzalonaOna, dmg111, Tajka, Nowastaraczka, Ounai, Nikaa92 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Angie wiem ze ci już ciężko i inaczej to sobie wyobrażałaś. Wiem też ze Twoja ciaza nie będzie już trwała dłużej jak max 2tygodnie. Już niedługo przytulisz swoją dziewczynę❤ Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i za to by jednak samo się coś zaczelo dziać ✊🏼✊🏼✊🏼
Ja wam powiem ze godzę się już z tym że trafię na ten szpital 27kwietnia i będą próbować mnie jakos "rozkrwcic". Chociaz strasznie boje się tego "masowania" szyjki (nie do końca wiem jaki plan ma dla mnie doktorek mówiąc "spróbujemy pomóc") pamiętam jaki to był dla mnie bol w 1 ciąży. No ale nic.... damy rade 💪🏼Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Lalia wrote:Dziewczyny, mam dwie sprawy:
Pierwsza, jutro jadę do fizjo i muszę zostawić mężowi mleko dla Olka, ale boję się że nie odciągne na raz tego 120-140 ml. Czy mogę dzisiaj ściągnąć, wstawić do lodówki. Jutro też ściągnąć i wstawić do lodówki. A po południu mąż wymiesza te dwie porcje z dwóch dni i da małemu??
Druga, będę zamawiać Olkowi wkładkę do spacerówki i oprócz wkładki można domówić też akcesoria np. płaską poduszkę misia czy poduszkę motylka. Czy te poduszki się w ogóle przydają lub czy są zalecane?? Bo Olek w dostawce śpi na samym prześcieradle, a w gondoli to samo, nic mu nie podkładam. Ale nie wiem jak się to ma do spacerówki. Używacie jakiś poduszek??
Zulu, Zanzibar na całego! Zwłaszcza, że młody kazał się jak najpóźniej odebrać.
U mnie dziś Marta wstała o 5 gotowa do zabawy. Chciałam żeby mąż się wyspał, więc pójście do salonu odpadało. Obok spał syn który przytuptal o 1:00 rycząc że go noga boli i muszę mu pomasowac, więc musiałam pilnować żeby go nie obudziła. A nos brata tak ja nęcił, że aż szalała żeby mu go zjeść 😂
Ale ostatecznie chłopaki wstali o 7, po 8 poszli do przedszkola i pracy, a Marta odsypiała ze mną do 10:00
A teraz nadganiam. Kwiaty na pogrzeb zamówione, jeszcze las w słoiku i przygotować chłopu garnitur na jutro. Chyba jakoś poogarniam siebie i dzieci i pozwolę mężowi jechać dzisiaj do teściowej. Jakoś damy radę -
Lalia wrote:Ja mam w domu dwie poduszki motylki, jedna była do kompletu mojej poduszki ciążowej, a drugą kupiłam do kocyka, więc hmmm może się wstrzymam z kolejną i zobaczę czy w ogóle się przyda 😅
Zamówiłam Olkowi wkładkę do fotelika, bo Pixel ma taki sztuczny materiał i nawet jak Olek ma tylko body z długim rękawem to i tak mi się poci, a przy tej jego wrażliwej skórze, to wolę unikać takich akcji. Kosztowała tyle co wkładka do spacerówki 🤣 ale jest piękna 😍
Mart, masz kilka opcji: balonik, masaż szyjki, okład z tych pro coś tam (to co jest w spermie), masaż szyjki, oksytocyna i na koniec przebicie worka owodniowego. Jeśli lekarz zrobi umiejętnie masaż szyjki to nie poczujesz za bardzo (powinno się robić przy oksy w trakcie skurczu).
Angie, wiem co czujesz, ale już tak niewiele Cię dzieli, już niedługo :*
Ladyo, współczuję. I będę trzymać kciuki żeby go nie wysłali. Mąż kuzynki jest lekarzem wojskowym i miał podobnie. Wysłali go po przydział kalesonów akurat wtedy kiedy jego żona rodziła ich pierwsze dziecko. A obydwoje byli już po 40-tce. Wkurzał się strasznie bo nie było zmiłuj, odebrać musiał a mówi, że nawet ich nie nosi.
Karenira, to wskoczyłaś na podium, czekamy teraz
Jednorożec89, ja też polecam Femaltiker. Przy każdym kryzysie pięknie napełniał mi cycki. Trzeba pić 2x dziennie 30 min przed karmieniem. Ja uwielbiam o smaku karmelu.Martt95 lubi tę wiadomość
-
U mnie cycowiszenie leży i cumnka te cyce ale niech cumka może ruszy przy okazji mleko
Ounai, Suszarka, Karenira, Enigvaa, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Kciuka absolutnie nie pozwalałam ssać. Jak Marta była bezsmoczkowa i próbowała to od razu wyciągałam. Rączki wsadzać pozwalałam, bo to nawet trzeba, ale kciuk to zlooo. Powoduje wady zgryzu i wady wymowy. Naprawdę potem to są lata walki żeby dziecko ogarnąć. Wiem, bo za późno odstawiłam synowi smoczek i walczymy z seppenieniem już 2 lata. Musi się uczyć wymawiać prawidłowo "s", później uczyliśmy się wymawiania "ch" bo mówił np "kce" zamiast "chcę". To opanowaliśmy i teraz uczymy się mówić głoski "cz" i "sz" i przy okazji powoli "ż/rz". Ja bardzo mocno teraz pilnuję i ćwiczymy codziennie. I uważam że syn robi duże postępy, bo był jednym z gorzej mówiących dzieci a teraz mówi dużo lepiej niż koledzy i sam się poprawia jeśli powie "c" zamiast "cz". Ale mogliśmy tego uniknąć.
Suszarka, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, argument że ucieka mu czas z dzieckiem też już rzucałam... no, ale ripostę ma taką, że jak poszedł na 20 i wrócił o 9 rano, to w sumie zyskał czas z dzieckiem. Taaa, tylko teraz odsypia. Nieważne. W nagrodę synek zafundował mi tylko 3 pobudki w nocy.
Jednorozcu wciąż czekamy na zdjęcie Jasia!
Lalia, nie wiem czy robiłaś kiedyś takie zapasy, ale uwazaj żeby sobie niechcący laktacji nie nakręcić w ten sposób.
U nas ZNOWU leje. Mam tego SERDECZNIE dość.
Poleccie proszę jakieś naczynka silikonowe dla Malucha. Mam dość pilnowania szklanych miseczek przed Mikołajem.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023