X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    To już uzależnienie. Codziennie jak tylko otwieram oczy sprawdzam jak sytuacja na forum 😅😂

Oj tak, wciaga 🤭

Meggi110818, Martt95 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis zalatany tydzien. Dzis jade z fizjo do Malwi, w czwartek ja jade do fizjo, w piatek mam ortodonte. Wiec wyjazdowy tydzien 😅

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pójdę do położnych po herbatkę na laktacje żeby mi się pokarm szybciej rozkręcił. Nie chce mi się za butelkami chodzić wolałbym żeby strumień z cyca popłynął

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dwie sprawy:

Pierwsza, jutro jadę do fizjo i muszę zostawić mężowi mleko dla Olka, ale boję się że nie odciągne na raz tego 120-140 ml. Czy mogę dzisiaj ściągnąć, wstawić do lodówki. Jutro też ściągnąć i wstawić do lodówki. A po południu mąż wymiesza te dwie porcje z dwóch dni i da małemu??

Druga, będę zamawiać Olkowi wkładkę do spacerówki i oprócz wkładki można domówić też akcesoria np. płaską poduszkę misia czy poduszkę motylka. Czy te poduszki się w ogóle przydają lub czy są zalecane?? Bo Olek w dostawce śpi na samym prześcieradle, a w gondoli to samo, nic mu nie podkładam. Ale nie wiem jak się to ma do spacerówki. Używacie jakiś poduszek??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, miłego tygodnia :) ja zabieram się za sprzątanie/organizacje garderoby :) Złożyłam właśnie 30 organizerow na buty i zabieram się do roboty. No i trochę nieciekawie się robi, bo jest prawdopodobieństwo ze męża wyślą koło 20 maja na 3 tygodnie na szkolenie... ze względu na covid miało być online ale coś zaczynaja mówić ze może jednak zrobią stacjonarnie. To praca państwowa, mundurówka, na koniec szkolenia jest egzamin itp wiec jak będzie trzeba jechać to musi i nie ma gadania. A ja termin na 2 czerwca z tendencja do szybszego porodu... dam rade wiadomo, ale jednak wolelibysmy być wtedy razem...

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja chyba pójdę do położnych po herbatkę na laktacje żeby mi się pokarm szybciej rozkręcił. Nie chce mi się za butelkami chodzić wolałbym żeby strumień z cyca popłynął

Może mąż niech Ci dowiezie femaltiker albo s.o.s mom? Albo kawę inke czy cos ;)

Suszarka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    1) tak
    2) nie wiem :p w sumie dobre pytanie bo spacerówka przeciez nie ma materacyka

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja mam w godnoli poduszkę motylka, bo wydawało mi się, że Matyldę za bardzo trzęsie (kochany Balios). Z tego co czytałam to można ich uzywać w wózkach/fotelikach, ważne jest, by środek poduszki był płaski. Nie wiem czy będziemy ją stosować w spacerówce. Na drzemki może się przydać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 10:47

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu dwie poduszki motylki, jedna była do kompletu mojej poduszki ciążowej, a drugą kupiłam do kocyka, więc hmmm może się wstrzymam z kolejną i zobaczę czy w ogóle się przyda 😅

Zamówiłam Olkowi wkładkę do fotelika, bo Pixel ma taki sztuczny materiał i nawet jak Olek ma tylko body z długim rękawem to i tak mi się poci, a przy tej jego wrażliwej skórze, to wolę unikać takich akcji. Kosztowała tyle co wkładka do spacerówki 🤣 ale jest piękna 😍
    zolw.jpg

Ladyo, Zulugula, Ounai, Ania81, Fragaria, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miłego tygodnia.

Ja już w coraz większym dołku. Skurczy zero nic się nie dzieje a samopoczucie coraz gorsze (nie sądziłam że to możliwe). Jutro wizyta lekarska, kolejna i niby już ostatnia bo potem już raczej szpital. 😓
    Smutno mi że to wszytko tak długo trwa.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Witam się w ciąży donoszonej. Z tej okazji chyba nie spałam w nocy. Za nic nie mogłam się wygodnie ułożyć. Zasnęłam dopiero przed 6:00 rano.

Angie1985, Dolly89, Suszarka, Martt95, kar_oliv, Ania81, Lalia, Enigvaa, KarolinaMaria, SzalonaOna, dmg111, Tajka, Nowastaraczka, Ounai, Nikaa92 lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Dolly89 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) Witam się w ciąży donoszonej. Z tej okazji chyba nie spałam w nocy. Za nic nie mogłam się wygodnie ułożyć. Zasnęłam dopiero przed 6:00 rano.

Wspaniale! Gratulacje i szczęśliwego rozwiązania

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, ja przerobiłam wszystko co możliwe na rozkręcenie laktacji. Herbatki można sobie w buty wsadzić, mnie nie dają nic. Polecam najbardziej Femaltiker. I ten kompot z jabłek, ale to już w domu.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie wiem ze ci już ciężko i inaczej to sobie wyobrażałaś. Wiem też ze Twoja ciaza nie będzie już trwała dłużej jak max 2tygodnie. Już niedługo przytulisz swoją dziewczynę❤ Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i za to by jednak samo się coś zaczelo dziać ✊🏼✊🏼✊🏼

Ja wam powiem ze godzę się już z tym że trafię na ten szpital 27kwietnia i będą próbować mnie jakos "rozkrwcic". Chociaz strasznie boje się tego "masowania" szyjki (nie do końca wiem jaki plan ma dla mnie doktorek mówiąc "spróbujemy pomóc") pamiętam jaki to był dla mnie bol w 1 ciąży. No ale nic.... damy rade 💪🏼

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, mam dwie sprawy:

Pierwsza, jutro jadę do fizjo i muszę zostawić mężowi mleko dla Olka, ale boję się że nie odciągne na raz tego 120-140 ml. Czy mogę dzisiaj ściągnąć, wstawić do lodówki. Jutro też ściągnąć i wstawić do lodówki. A po południu mąż wymiesza te dwie porcje z dwóch dni i da małemu??

Druga, będę zamawiać Olkowi wkładkę do spacerówki i oprócz wkładki można domówić też akcesoria np. płaską poduszkę misia czy poduszkę motylka. Czy te poduszki się w ogóle przydają lub czy są zalecane?? Bo Olek w dostawce śpi na samym prześcieradle, a w gondoli to samo, nic mu nie podkładam. Ale nie wiem jak się to ma do spacerówki. Używacie jakiś poduszek??
    Ja mam motylek, żeby jej główka na boki nie leciała. On na środku nie ma wypełnienia, tylko po bokach.

Zulu, Zanzibar na całego! Zwłaszcza, że młody kazał się jak najpóźniej odebrać.

U mnie dziś Marta wstała o 5 gotowa do zabawy. Chciałam żeby mąż się wyspał, więc pójście do salonu odpadało. Obok spał syn który przytuptal o 1:00 rycząc że go noga boli i muszę mu pomasowac, więc musiałam pilnować żeby go nie obudziła. A nos brata tak ja nęcił, że aż szalała żeby mu go zjeść 😂
    Ale ostatecznie chłopaki wstali o 7, po 8 poszli do przedszkola i pracy, a Marta odsypiała ze mną do 10:00 :D
    A teraz nadganiam. Kwiaty na pogrzeb zamówione, jeszcze las w słoiku i przygotować chłopu garnitur na jutro. Chyba jakoś poogarniam siebie i dzieci i pozwolę mężowi jechać dzisiaj do teściowej. Jakoś damy radę ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja mam w domu dwie poduszki motylki, jedna była do kompletu mojej poduszki ciążowej, a drugą kupiłam do kocyka, więc hmmm może się wstrzymam z kolejną i zobaczę czy w ogóle się przyda 😅

Zamówiłam Olkowi wkładkę do fotelika, bo Pixel ma taki sztuczny materiał i nawet jak Olek ma tylko body z długim rękawem to i tak mi się poci, a przy tej jego wrażliwej skórze, to wolę unikać takich akcji. Kosztowała tyle co wkładka do spacerówki 🤣 ale jest piękna 😍
    zolw.jpg
    Też mam do fotelika ale aeromoov. Obydwoje mają. Tymek mówi że mniej się poci odkąd ją ma.

Mart, masz kilka opcji: balonik, masaż szyjki, okład z tych pro coś tam (to co jest w spermie), masaż szyjki, oksytocyna i na koniec przebicie worka owodniowego. Jeśli lekarz zrobi umiejętnie masaż szyjki to nie poczujesz za bardzo (powinno się robić przy oksy w trakcie skurczu).

Angie, wiem co czujesz, ale już tak niewiele Cię dzieli, już niedługo :*

Ladyo, współczuję. I będę trzymać kciuki żeby go nie wysłali. Mąż kuzynki jest lekarzem wojskowym i miał podobnie. Wysłali go po przydział kalesonów akurat wtedy kiedy jego żona rodziła ich pierwsze dziecko. A obydwoje byli już po 40-tce. Wkurzał się strasznie bo nie było zmiłuj, odebrać musiał a mówi, że nawet ich nie nosi.

Karenira, to wskoczyłaś na podium, czekamy teraz :D

Jednorożec89, ja też polecam Femaltiker. Przy każdym kryzysie pięknie napełniał mi cycki. Trzeba pić 2x dziennie 30 min przed karmieniem. Ja uwielbiam o smaku karmelu.

Martt95 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cycowiszenie leży i cumnka te cyce ale niech cumka może ruszy przy okazji mleko

Ounai, Suszarka, Karenira, Enigvaa, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuka absolutnie nie pozwalałam ssać. Jak Marta była bezsmoczkowa i próbowała to od razu wyciągałam. Rączki wsadzać pozwalałam, bo to nawet trzeba, ale kciuk to zlooo. Powoduje wady zgryzu i wady wymowy. Naprawdę potem to są lata walki żeby dziecko ogarnąć. Wiem, bo za późno odstawiłam synowi smoczek i walczymy z seppenieniem już 2 lata. Musi się uczyć wymawiać prawidłowo "s", później uczyliśmy się wymawiania "ch" bo mówił np "kce" zamiast "chcę". To opanowaliśmy i teraz uczymy się mówić głoski "cz" i "sz" i przy okazji powoli "ż/rz". Ja bardzo mocno teraz pilnuję i ćwiczymy codziennie. I uważam że syn robi duże postępy, bo był jednym z gorzej mówiących dzieci a teraz mówi dużo lepiej niż koledzy i sam się poprawia jeśli powie "c" zamiast "cz". Ale mogliśmy tego uniknąć.

Suszarka, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, argument że ucieka mu czas z dzieckiem też już rzucałam... no, ale ripostę ma taką, że jak poszedł na 20 i wrócił o 9 rano, to w sumie zyskał czas z dzieckiem. Taaa, tylko teraz odsypia. Nieważne. W nagrodę synek zafundował mi tylko 3 pobudki w nocy. :)

Jednorozcu wciąż czekamy na zdjęcie Jasia!

Lalia, nie wiem czy robiłaś kiedyś takie zapasy, ale uwazaj żeby sobie niechcący laktacji nie nakręcić w ten sposób.

U nas ZNOWU leje. Mam tego SERDECZNIE dość.

Poleccie proszę jakieś naczynka silikonowe dla Malucha. Mam dość pilnowania szklanych miseczek przed Mikołajem. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mleko oczywiście można łączyć w większe porcje tylko musi mieć ta sama temp. Nawet z zamrażalnika możesz połączyć :)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 3424 3425 3426 3427 3428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ