Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuszarka wrote:Motylku, ja tylko dodam że absolutnie na swoją wagę nie wyglądasz. Masz proporcjonalną, ładną, kobiecą figurę. Niejedna Ci może pozazdrościć!
Wiem, że nie wyglądam jak jakiś słoń. Ja wiem..
Martwi mnie to po prostu, że rok temu ważyłam 10kg mniej! Serio...
Poza tym, źle się czuję w takiej wersji. Wiem, że mogę wyglądać inaczej. I chyba dlatego do tego dążę. Chciałabym do 30 urodzin zrobić taką wersję siebie o jakiej marzę cały czas. Tak, to tylko Ciało. Jednak wiem, że może być lepsze.
Jestem szczęśliwa, jestem spełniona. To tylko taka wisienka na torcie ❤️
Nie chodzę załamana, choć mam gorsze chwilę jak każda z nas. Czasem po prostu muszę się wyżalić, i chyba nie jest to nic złego...
Ja wiem do czego dążę, a biorąc pod uwagę, że mam zagrożenie cukrzyca, to tym bardziej gdzie stam pcha mnie do walki...
Bedzie dobrze, kiedyś uda mi się osiągnąć to co chce
Tak jak i każdej z nas! ❤️Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Kurcze, podziwiam, że jesteś w stanie tak dokładnie wydedukować co uczulua Martusie! Naprawdę podziwiam i szacun!
P. S. Be z pomidorów nie mogę żyć, ale odstawienie czekolady to raczej na dobre wyjdzieSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Lalia a czy Oluś teraz podczas karmienia mocniej ściska dziąsłami? Ja próbowałam mojej sprawdzić stan dziąseł ale od razu dziabie mnie w palec i nie idzie sprawdzić bo też mam jakieś podejrzenia 😁
U nas jest ten okres tygodni z dużym skokiem i chyba jesteśmy właśnie w epicentrum bo zauważyłam, że mała chce czesciej jeść, ma problemy z zasypianiem, z głębokim snem, spłyca chwyt podczas karmienia i mocno zaciska dziąsła i... zaczęła wkładać kciuk i go ssać. Nie trwa to długo max 1 min. i wpycha kolejne paluszki i grzebie w buzi ale jednak to robi. Jakie macie do tego podejście bo są chyba różne opinie na ten temat? Smoka nie dajemy, wszystkie gryzaczki (w tym mombella) wypluwa. -
kar_oliv wrote:Lalia a czy Oluś teraz podczas karmienia mocniej ściska dziąsłami? Ja próbowałam mojej sprawdzić stan dziąseł ale od razu dziabie mnie w palec i nie idzie sprawdzić bo też mam jakieś podejrzenia 😁
U nas jest ten okres tygodni z dużym skokiem i chyba jesteśmy właśnie w epicentrum bo zauważyłam, że mała chce czesciej jeść, ma problemy z zasypianiem, z głębokim snem, spłyca chwyt podczas karmienia i mocno zaciska dziąsła i... zaczęła wkładać kciuk i go ssać. Nie trwa to długo max 1 min. i wpycha kolejne paluszki i grzebie w buzi ale jednak to robi. Jakie macie do tego podejście bo są chyba różne opinie na ten temat? Smoka nie dajemy, wszystkie gryzaczki (w tym mombella) wypluwa.
Moja paluszki wkłada tak głęboko, na początku odruchy wymiotne miała, raz nawet się ulało jej wtedy, teraz już przyzwyczaiła się. Kciuka samego nie ssie. Ja rączkę i paluszki pozwalam jej wkładać i męmlac.O ❤️
Z ❤️ -
Dzień dobry ☺️
Nie nadrobię wczorajszych postów. Mieliśmy dzień "rodzinny" u moich rodziców i nie zagladalam7do telefonu.
Nocka super, Oliwka poszła spać o 20, spała do 1, zjadła 180 i spała do 7☺️. Brzuszek nie męczy już to dziecko ładnie śpi ☺️.
Wczoraj zaliczyła drugi obrót, ale teraz z prawego boczka☺️dmg111, Wik89, Ladyo, Suszarka, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dzień dobry.
Wracam po mału do życia po cc. Boli coraz mniej uczymy się z Jasiem siebie nawzajem czekam już z niecierpliwością aż puszczą nad do domu i będziemy mogli po swojemu się organizować.
Teraz walczę o laktacje żeby nie musieć dokarmiać bo na razie jest z tym ciężko.
W porównaniu do brata to kruszynka przynajmniej ja mam takie wrażenie.
Ważył w chwili urodzenia 3100 i 51 cmSzalonaOna, Ladyo, Martt95, Zulugula, Lalia, Meggi110818, Nowastaraczka, Enigvaa, Karenira, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
nick nieaktualnyJednorożec89 wrote:Dzień dobry.
Wracam po mału do życia po cc. Boli coraz mniej uczymy się z Jasiem siebie nawzajem czekam już z niecierpliwością aż puszczą nad do domu i będziemy mogli po swojemu się organizować.
Teraz walczę o laktacje żeby nie musieć dokarmiać bo na razie jest z tym ciężko.
W porównaniu do brata to kruszynka przynajmniej ja mam takie wrażenie.
Ważył w chwili urodzenia 3100 i 51 cmtakże doskonale rozumiem kruszynkę 💙
Wstaw nam później jakieś foto 💙 -
nick nieaktualnydmg111 wrote:Wszyscy mówią, żeby podmieniać kciuki na smoczek. Moja też miała takie 2-3 dni i podmienialam na smoczek i przestała ssać kciuka 😘
U nas super się sprawdził z tego mombella, ale ten słonik, on ma końcówkę jak smoczek ☺️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kar, Olek nie ssie kciuka ale gryzie kciuk i palec wskazujący 🙂
U nas też noc ok, wczoraj jeszcze wieczorem wzięłam Olka na spacer i pospal w wózku, a noc miał od 20:15 do 8:20💙 oczywiście z 3 lub czterema karmieniami, ale w łóżku i bez lulania więc nie narzekam 👍Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jak tam mamy żlobkowych i przedszkolnych dzieci? Zanzibar? 😁😁
Prawie 😄
Jeszcze szkoły mogliby otworzyć dla klas 1-3 to już by było jak Malediwy 😄Zulugula, Nowastaraczka, Lalia, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kar, nam neurologopeda mówiła żeby nie pozwalać na ssania kciuka, bo znacznie trudniej tego oduczyć niż smoczka. Ja jak najbardziej pozwalam memlać rączki, ale kciuka jest od razu podmieniam na smocczek.
kar_oliv lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Motylku, moze to po prostu z przemęczenia. Odpocznij dzisiaj w trakcie drzemek Matyldy korzystając z tego, ze dzieci w żłobku i przedszkolu
Moje nocki no takie sobie, nie chce mi się już narzekaćPo prostu wiem, że KIEDYŚ będzie lepiej
Jednorożec, powodzenia z maluszkiem!
Miłego dnia!
SzalonaOna lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulu, u nas wczoraj oprócz 35 min w wózku na spacerze (poszłam z bezsilności o 17:40), to w ciągu dnia Olek spał tyle, co drzemał podczas karmienia, czyli max 20 min 🥴
Życzę nam żeby dzisiaj chłopcy mieli co najmniej dwie drzemki po 2 godziny 😁