Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo, a może jak zobaczysz córeczkę to Cię wtedy olśni? 😁
Lalia, zacny plan na dziś!
My właśnie wróciłyśmy od dermatologa. Ostateczna diagnoza lekkiej wysypki na twarzy: trądzik niemowlęcy 😂 lekarka patrzyła na mnie trochę jak na wariatkę, bo ledwo ją widziała. Oczywiście obserować, dalej pielęgnować emolientami i nie przegrzewać. Pochwaliła mnie za parasolkę przy stelażu (to tak w temacie parasolek) 😎. W aucie było nieziemsko ciepło i właśnie zamówiłam bambusową wkładkę do fotelika z mymoments. Dodatkowo idą do nas jakieś najtańsze osłonki przeciwsłoneczne na szyby. Na spacer pójdziemy popołudniu.Ladyo lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Enigvaa wrote:A sa takie? Te w psikaczu beda latwiejsze? 🤔
-
Nowastaraczka wrote:Lalia dac znac jak obczaisz jakas parasolkę do wozka, ufam Twoim wyborom bezgranicznie❤
https://allegro.pl/oferta/polski-parasol-do-kazdego-modelu-wozka-filtr-uv-9445590956
Ma dobre opinie, a jeśli coś będzie nie tak to oddam za darmo ze smartem i kupię oryginalną.Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Cześć Mamuśki, niestety nie nadrobię.
Mam pytanie,czy znacie może kogoś kto ma dziecko, które urodziło się z ciężkim niedotlenieniem w czasie porodu a mimo to rozwija się prawidłowo ?
Hej, u mojej dobrej znajomej była sytuacja, że rodziła naturalnie ale niestety dziecko jakby się zaklinowało i musieli na szybko robić cc, opowiadała że wszyscy biegali, nie umieli znaleźć klucza do sali operacyjnej, potem nie umieli jej znieczulić, więc musieli jej podać znieczulenie całkowite. Dziecko dostało 5 punktów i powiedzieli jej że niestety nie mogą zagwarantować, że dziecko będzie całkowicie zdrowe. Wiem, że jeździli potem do różnych lekarzy ale dopiero tak na prawdę z czasem było widać czy rozwija się prawidłowo. Teraz ma ponad 2 lata i jest całkowicie zdrowym dzieckiem. Ale ciężko mi powiedzieć czy było tam duże niedotlenienie czy nie.
Ona mówiła, że jak się obudziła to myślała, że jej dziecko nie żyje... ale historia całe szczęście ma dobre zakończenieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 12:05
-
Enigvaa wrote:A sa takie? Te w psikaczu beda latwiejsze? 🤔
Ladyo, to wskakujesz w kolejkę, będziemy teraz czekać w napięciu na Wasza królewnę
Tymka powiedzieliby że nie zaszczepią, bo skoro siostra jest chora to on też mógłby być. Więc poszedł do przedszkola. Mąż jutro szczepienie
Dziś przyjechał nowy catering. Na śniadanie miałam pankejki z nutella, a na drugie śniadanie sernik z musem malinowym. Oni mnie zasłodzą 😂 Na obiad pierogiLalia, Ladyo, Inaa89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anet.kaa wrote:Ja wzięłam tą
https://allegro.pl/oferta/polski-parasol-do-kazdego-modelu-wozka-filtr-uv-9445590956
Ma dobre opinie, a jeśli coś będzie nie tak to oddam za darmo ze smartem i kupię oryginalną.
Racja. Zgapiam 😍 oby tylko moj ksiaze wkoncu skończył hejtować wózekZulugula lubi tę wiadomość
-
U mnie Jaś od rana śpi na polu ja sobie go tylko podglądam z okna kuchni i czasem idę do niego kontrolnie ale na razie jest mu tak dobrze że nawet o cycu zapomniał poza tym zrobiłam zakupy letnie dla Franka w smyku i smaże racuchy z jabłek i rabarbaru pierwszy raz takie robię ale dostałam mnóstwo rabarbaru od teściowej i jakoś go trzeba zużyć. Zrobię jeszcze kompot do obiadu z niego
Lalia, Karenira lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie,czy znacie może kogoś kto ma dziecko, które urodziło się z ciężkim niedotlenieniem w czasie porodu a mimo to rozwija się prawidłowo ?
Zielona, co u Ciebie? Podziel się z nami jakimiś informacjami. Jak malutka ma na imię, kiedy dokladnie się urodziła?
Znam jedno dziecko z niedotlenieniem. Ma lekki niedowład w jednej nóżce, ale umysłowo rozwija się prawidłowo.🦄 2021 r. -
Mam pytanie,czy znacie może kogoś kto ma dziecko, które urodziło się z ciężkim niedotlenieniem w czasie porodu a mimo to rozwija się prawidłowo ?Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Kicku wielkie gratulacje z okazji pierwszego ząbka. Tzw. Szarpacz naleśnika. 😜🎉
Ladyo piękne imiona ja bym stawiała na Różę. 😘
My zaraz idziemy na spacerek. Obiad ugotowany okna umyte i firanki poprasiwane. Teraz tylko relaks.Ladyo, kic83 lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Cześć Mamusie
ja od wczoraj dosłownie cierpiałam, brzuch mnie bolał przy każdym ruchu, takie dziwne uczucie... teraz po nocy jest trochę lepiej, chociaż dalej jest taki nadwrażliwy. Jutro już ciąża donoszona
A my dalej jesteśmy niezdecydowani co do imienia! Póki co na tapecie: Emilka, Amelka, Pola, Maja, Ida, Róża, Zosia, Aniela. Nie mozemy się zdecydować, jednak co trzy głowy to nie jedna 😂
Nowastaraczka, Ladyo lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ladyo, ja oddaję głos na Angielkę, samej mi się marzy takie imię dla córci jeśli bym miała 😁
Nowastaraczka, chyba się starzeję, bo zgapiam ostatnio wszystko 😅
Dziękujemy za polecenie okularków izipizi, już zamówione 👌
Od Enigvy odgapiłam Babydream spf50 😅
A od Suszarki parasolkę, tyle że zamówiłam melanż bo mi do wózka bardziej pasuje 😁Ladyo, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Anetka, Clover służę pomocą 😂
Matka wariatka miała kartkę co ma kupić a i tak zapomniała o pampersach na basen, mimo że miała zapisane 🥴 ale to może i dobrze, to na spacerze przejdziemy się do drugiego rosmssmana, bo w tym były tylko różowe łyżeczki z Babydream 🤣
Kupiłam Olkowi w hm kapelusz, taki bawełniany w paski, ale dla chłopców wybór średni, czapki były spoko 👍 kupiłam mu też skarpetki stopki, dwa bodziaki w Pepco takie holiday w mewy 😅 i najtańsze śliniaki, bo jak zaczniemy rozszerzanie diety to będzie ciekawie 🤭
W Pepco wzięłam też taki jakby koc piknikowy, turbo lekki, składany, akurat żeby na trawie posiedzieć a nie będzie szkoda 😁Clover lubi tę wiadomość
-
U nas masakra. Wczoraj wykopali nam fundamenty, dziś mieli zalewać. Zamiast tego musieliśmy wywalić ekipę 🙈 wczoraj nie zrobili nic, wszystko przy kopaniu ogarniał mój mąż z bratem. Wszytsko sami czytali z projektu, pokazywali jak kopać. Nawet wozidlem jezdzili sami bo panowie budowlańcy mieli gdzies. Siedzieli k stal wiazali... Dzisiaj nie mieli nawet niwelatora ani wagi, chcieli lać ławy inne niż ustalone z kierownikiem, dwa razy większe, bo im się nie chciało poziomów pilnować...dramat. Zamiast 5 tysięcy za beton, zapłacilibyśmy przez nich 10 tysięcy... Najgorsze jest to że od czwartku ma być deszczowo i musimy jutro najpóźniej to zalać bo inaczej wszystko się zasypie 😭 mąż szuka na szybko kogokolwiek do pomocy, modlę się żeby się udało...Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny, usg bioderek do 6 tyg czy po 6 tyg? Jesteśmy zapisami na 07.06. A Maja kończy 6 tygodni 08.06, będzie ok ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 14:15
Lalia, Angie1985 lubią tę wiadomość
-
Tajka, myślę że super 👌
Olek kończył 6tygodni 18 stycznia, a USG było 23 stycznia 🙂
Ounai, biedna Marta 😔 może stąd ta gorączka??
Suszarka, tak to jest właśnie z tymi fachowcami 😵 trafić w dzisiejszych czasach na solidnych to jak wygrać los na loterii 🥴
Ja jutro dzwonię do pediatry, dzisiaj mija 4 dzień bez kupy u Olka 🤨 niby go brzuszek nie boli, bo takie gazy idą, że hoho 🤢 ale dzisiaj go nie boli, a zaboli w piątek wieczorem jak już nie będę miała kogo spytać.. poproszę o teleporade, powiem że Olek jest tylko kp, zapytam ile mogę mu dać czasu i co robić gdyby nie ruszyło albo zaczęło go boleć, wolę chyba być przygotowana na wszystko, bo u nas jakoś zawsze kryzysowe sytuacje są w weekendy 🥴