X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił z pracy z pięknym bukietem czerwonych róż, dokładnie 14szt tak jak naszą rocznica 🥰

Clover, Ania81, dmg111, Iryska, Lalia, Angie1985, Ounai, Enigvaa, Nikaa92, kiniusia270, Ladyo, Zulugula, Suszarka, KarolinaMaria, Nowastaraczka, kic83, Sylwucha, emdar, Fragaria, SzalonaOna, kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:40

Lalia, Clover, KarolinaMaria, Ounai, Zulugula, Ladyo, Inaa89, Suszarka, Nowastaraczka, emdar, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 14:40

Angie1985, kic83 lubią tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, pytanko do ciebie. Espumisan i delicol dawalas razem przed karniniem bo właśnie teraz nie wiem jak podawać 🙈

Lalia lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Clover, a może właśnie nie wykonałaś manewru prawidłowo i dlatego podeszli?
    No właśnie się później tak zastanawiałam, no ale widziałam że jadą za mną, więc zrobiłam wszystko tak jak trzeba, żeby się nie mieli do czego przyczepić. Jedyne co, to może mi nie świeci światło kierunkowskazu z tyłu, nie sprawdziłam, muszę zobaczyć. Innych pomysłów nie mam. Chyba gdybym zrobiła coś źle, to by mi wlepili mandat albo chociaż pouczenie, a oni nic 🤷‍♀️ Mam wrażenie, że się chcieli pośmiać po prostu 🤔

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zadzwonił do naszego księdza żeby zapytać, kiedy możemy przyjść porozmawiać w sprawie chrztu, ale ksiądz powiedział, że skoro chcemy chrzcić w lipcu to możemy za miesiąc nawet przyjść, nie ma pośpiechu. Oczywiście problemów nie robił żadnych, on jak już kiedyś pisałam jest spoko. Czyli chrzcimy 18 lipca 😁

Lalia, Ladyo, Zulugula, SzalonaOna lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Bardzo dziękuję za poświęcony czas i pomoc! :) Dużo zdrówka dla was :D
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

• Lalia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, dawałam razem, i nas każde karmienie zaczynało się od kropelek, w nocy też 😅

Martyna, ankieta wypełniona 👍

Clover, ja właśnie wracam od księdza i z lokalu 💪 załatwione i umówione wszystko, została nam tylko spowiedź 😁

Clover, Martt95, emdar lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Wczoraj Michałek kilka razy przyjal pozycję do raczkowania🙂. Ale z tego co widzę trochę jeszcze mu zajmie to, ma slabe rączki i nie za wysoki podpór jeszcze.
    To jeszcze będziesz mieć trochę spokoju i możliwość wypicia kawy. ;) Bo jak zacznie raczkować to wysikać się nawet będzie ciężko. :D ja tak czekałam, żeby Mikołaj zaczal raczkować a teraz z sentymentem wspominam czasy, że zoarawilo się go na macie i leżał... zwłaszcza, że BARDZO interesują go kosze na śmieci. 🤣 wczoraj wysypał bio śmieci i w ostatniej chwili go zabrałam zanim zaczął grzebać w tych obierkach. :) Irysko a ile miejsca Valco Snap zajmuje wam w aucie?

Inaaa gratulacje z okazji rocznicy. :)

Lalia, Ounai, dziękuję za odpowiedź. Mamy pastę z 1000 ppm fluoru, są w Rossmanie. :)

Lalia, Zulugula, Inaa89, Iryska, Nowastaraczka, Wik89, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, super, że tak sprawnie Ci to poszło 😁 Ja jeszcze nie podjęłam decyzji co do lokalu, będę dzwonić jutro i się dowiadywać, bo mam dwa do wyboru 🙂

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje chrzest w październiku, wtedy wszystkie moje dzieci będą ochrzczone w tym miesiącu. 😍
    Tylko pomysłu na chrzestnych brak. Nie mam pojęcia kogo poprosić. 🤦‍♀️

Ania81 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    No właśnie się później tak zastanawiałam, no ale widziałam że jadą za mną, więc zrobiłam wszystko tak jak trzeba, żeby się nie mieli do czego przyczepić. Jedyne co, to może mi nie świeci światło kierunkowskazu z tyłu, nie sprawdziłam, muszę zobaczyć. Innych pomysłów nie mam. Chyba gdybym zrobiła coś źle, to by mi wlepili mandat albo chociaż pouczenie, a oni nic 🤷‍♀️ Mam wrażenie, że się chcieli pośmiać po prostu 🤔
    No mogło tak być. Albo prędkość za duża albo jeszcze za mała odległość od rowerzysty.

Annia, Marta ostatnio została złapana na zajadaniu obierek z jabłka. Trzeba miałam już łazi wszędzie. Rano tylko kładę ja na podłogę i sama tupta za chłopakami do salonu. Do toalety oczywiście też przyłazi, łapie za moje spodnie i wstaje. Nawet tyłka nie mam jak podetrzeć 😂

Martyna, może nie będę wypełniać bo zaburze Ci wyniki 🤣

Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, "sprawnie" to dużo powiedziane 😂
    Jak podali w kwietniu harmonogram otwierania gospodarki to tego samego dnia zadzwoniłam do jednego lokalu i powiedzieli że nie mają miejsca bo komunie ludzie sobie poprzenosili na czerwiec (imprezy), zadzwoniłam do drugiego lokalu i na szczęście się udało 👍 do kancelarii parafialnej miałam trzy podejścia, bo najpierw była taka kolejka że nie zdążyłam, potem jak przyszłam to okazało się że zamknięte bo jest spowiedź przed I Komunia, dopiero dzisiaj się udało 😅 Jakby tego było mało to okazało się że mąż nie mieści się ani w marynarkę ani w koszulę 🤣 ale na szczęście udało mi się zdobyć identyczną koszulę tylko w większym rozmiarze (mój mąż ćwiczy więc jest szeroki w ramionach a wąski w talii)💪 dla Olka ubranie kupowałam każdą część gdzie indziej: vinted, Allegro, mayoral 👌 znaleźć sukienkę z kopertowym dekoltem to też wyzwanie 🥴 ale na szczęście już mam 👍 a dzisiaj mi przyszła świeca i biała szatka 💙 teraz tylko spowiedź 😁

Clover, Ladyo lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to trądzik niemowlęcy? Takie biale pryszczki (nie to na nosku, tylko pod oczkiem i troche

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 22:19

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, wybacz, miałam jakieś zaćmienie umysłu 😂 Wydawało mi się, że dopiero pisałaś, że zaczynasz załatwiać sprawy związane z chrzcinami, a to było już prawie miesiąc temu 😅 W takim razie tym bardziej super, że udało się dopiąć wszystko. U nas świecę i szatkę kupują chrzestni, tzn. niby jest taka tradycja, ale w sumie ja bym wolała zamówić sama takie spersonalizowane 😁

Wkurza mnie już dzisiejsza pogoda. Teraz np. świeci słońce i pada deszcz 🤦‍♀️ Cztery razy dzisiaj wychodziliśmy z Olkiem na dwór i wracaliśmy, bo zaczynało padać. Na spacer niestety nie udało się pójść 😐

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart ja kiedyś zrobiłam sobie screena z post naszej profesor Lalii ❤️ co i kiedy stosować, może Ci się przyda :) fbcb17c4d2be.jpg

Lalia, Martt95, emdar, Karenira lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina super mąż Ci zrobił prezent, róże są takie ponadczasowe 😍 Lalia fajnie ze udało się ogarnąć wszystkie sprawy z chrztem. Teraz pozostaje już tylko czekać na wielki dzień! Widzę, ze same chrzty nam się szykują na czerwiec na naszym wątku :) My pewnie będziemy chrzcić w okolicach września, J. była chrzczona 13.09 to może jakoś podobnie się uda :) Clover czasem z tymi policjantami tak jest, ze nie wiadomo o co im chodzi. To tak jak z każdym człowiekiem. Ja mam prawo jazdy jakieś 12 lat. Raz w życiu zatrzymała mnie policja, jechałam wtedy z roczna J. i nie miałam zapiętych pasów bo mi się akurat tego dnia zepsuły. Tak się zestresowałam, ze nie mogłam znaleźć dokumentów od auta, nie wiedziałam gdzie mam ubezpieczenie, tłumaczyłam Panu policjantowi ze mam prawo jazdy od miesiąca, tato dał mi takie dokumenty i mówił ze to wszystko co mam mieć. Policjant kazał zadzwonić do taty. Ja ze stresu nie mogłam znaleźć telefonu 😂 w końcu tak się ten policjant zaczął ze
    mnie śmiać ze sam pożyczył mi swój telefon, nie dość ze nie dostałam żadnego mandatu to do dziś mówi mi dzień dobry 😂

Lalia, Suszarka, Clover, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ewa, to może jest jeszcze szansa, że Olek zapłonie miłością do swoich stóp 😅
    A jak Twoja córcia z siedzeniem?

Siedzieć wiadomo, że nie siedzi 😄 ale głowę trzyma już stabilnie i karmię ją na kolanach albo bokiem albo pleckami do mnie

Lalia lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, u nas chrzestna pytała czy kupić szatkę i świecę. Powiedziałam, żeby nie robiła sobie kłopotu i sama kupię 🤭 dziś odebrałam z paczkomatu, Nowastaraczka, Twój kuzyn ma niezły biznes. Świetna jakość wykonania 👌

U nas mimo słabej nocy super dzień! Matylda kończy dziś 18 tyg i może już zakończyła ten straszny skok. Byłam u fryzjera, bez problemu została z babcią (a raczej na niej spała ;D ), zaliczyłyśmy mały spacer w wózku bez płaczu, potem chętnie ćwiczyła, a ostatnio średnio nam szło 😖 Może nie powinnam zachwalać 😂

W ogóle moja mama (i tata w sumie też) ma fajne podejście. Nie jest babcią noszącą, chętnie ją kładzie na macie, zachęca do zabawy, pyta co z nią robić, żeby chciała być na brzuchu. Natomiast teściowa, no cóż, tylko noszenie na rękach i szczerbiotanie nad głową. U Was też tak jest? Lalia, Twoja teściowa chyba też z tych noszących?

Nowastaraczka, Lalia, Clover, kiniusia270, Ania81 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, nie jestem lekarzem, ale wg mnie to może byc trądzik. Niczym nie smaruj, przemywaj przygotowaną wodą 3 razy dziennie. A przy następnej wizycie pokaż lekarzowi ;)

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 3597 3598 3599 3600 3601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ