Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa, te galoty, to sztos!😊 Świetne są 😍
Gratulacje z okazji rocznicy 😘Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Motylku, już szajby dostawałam od tych krzesełek. W końcu kupiłam te:
https://allegro.pl/oferta/krzeselko-karmienia-ekoskora-funkcja-spania-momi-10012382732?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=ZDZhZTRiYmMtOTRiMC00ZGQzLWFhYzctY2Q0ODRkYjNiYjNhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=dff2c583-df6a-453f-b910-35270ed04389
Jest dosyć duże, ale mi to akurat nie przeszkadza. Poza tym fajnie się składa. No i nie jest taki plastik fantastic.
Popatrzę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inaa gacie wymiatają😀 wszystkiego najlepszego z olazji rocznicy i najlepsze życzenia dla synka:)
Kobry na tronie miazga 👸👸
Dmg pochwal się potem odpicowanym antilopem.
Ja nadal nie mam sukienki na chrzciny, przyszla mi dzis jedna z zalando ale do zwrotu:(Inaa89, Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:Ounai, a jak Martusia śpi? Ile pobudek w nocy? U nas dzisiaj gorsza noc, ale i tak w porównaniu do tego co było jak miał 6 miesięcy to jest super. Mikołaj chodzi spać koło 21-21.30, budzi się koło 7-8.30, przy dobrej nocy mamy 3 pobudki w trakcie, przy złej nocy z 5. Ale przez to, że śpimy razem to bardziej się wysypiam bo mogę od razu po jedzeniu go odłożyć i nie czekam aż zaśnie głębiej, żeby się nie obudził (a tak było jak kładłam go do łóżeczka). Lalia, KarolinaMaria współczuję ciężkiej nocy, oby dzisiaj maluchy dały Wam pospać.
Kic, ale popełz czy poraczkował? Ale super, gratuluję Maksowi.
Dziewczyny, których dzieci mają ząbki, ile razy dziennie myjecie? Czy rano i wieczorem wystarczy?
Suszarka, to nie dlatego. Ludzie nie kupowali w zeszłym roku bo czekali nie wiedząc co przyniesie pandemia. Każdy liczył na to, że ceny spadną, a okazało się że zaczęły rosnąć i ludzie boją się tak jak my, że za chwilę nie będzie ich stać. Wszyscy moi znajomi wstrzymywali się przez ostatni rok i teraz szukają.
Annia, na wrzesniowkach któraś z dziewczyn jest dentystka i mówiła że 2x dziennie wystarczy, pasta nieważne jaka, już nie ma tych zaleceń że ma być bez fluoru i najważniejsze jest nie tyle jaka pasta co mechaniczne usunięcie brudu z ząbków. Że nawet jako dorośli jeśli popijamy po jedzeniu to usuwamy ten brud i też wystarczające jest mycie zębów 2x dziennie.
Motylku gratulacje!SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Inaa, wszystkiego najlepszego 💓💓💓
Annia, mój dentysta mówił że obowiązkowo pasta z fluorem 💪 -
Gratulacje dla Maxa sportowca!
Koberki na tronach jak prawdziwe królowe ❤
Mikiemu gratuluję pierwszego ząbka, oby tylko nie gryzł mamusi
Tymusiowi i Mamie również wszyztkiego najlepszego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 12:12
Sylwucha, kic83 lubią tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Dziewczyny starszych niemowlaczków jakie kontrastowe zabawki polecacie nie za milion monet? 😎😁
https://allegro.pl/oferta/ksiazeczka-sensoryczna-kontrastowa-szelescik-mom-s-9840567838
Podobno też ośmiornoca jest super -
Ounai wrote:Sylwia, fajne te krzesełka, wyglądają lepiej niż na allegro. Kobry jak zawsze słodkie!
Inaa, wszystkiego najlepszego! Która to rocznica już? A spodnie ekstra!Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Sylwia, fajne te krzesełka, wyglądają lepiej niż na allegro. Kobry jak zawsze słodkie!
Inaa, wszystkiego najlepszego! Która to rocznica już? A spodnie ekstra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 12:39
Lalia, Ounai, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyAnnia duzo zdrowka dla Taty zycze
Gratulacje pierwszego zanka dla Mikolaja😍.
Sylwia slodziutkie twoje Kobry sa, super krzeselka.
Kic gratulacje dla Maxa pierwszego super pelzania 👍👍😍😍😍.
Laila, Karolina Wspolczuje nocek.
Motylku gratulacje👍👍👍😍😍😍.
Inaa89 wszystkiego naj z okazji rocznicy. Super spodenki😁😍😍👍👍.
U nas miala byc piekna pogoda. Wynioslam pranie do ogrodu a tu zaczelo padac po chwili🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Znwou pochmurny deszczowy dzien.
Haris wczoraj mial problem z brzuszkiem, nie mogl zrobic kupki. Dopiero wieczorem po masazu, lezeniu na brzuszku zrobil bardzo wodnista kupke. Chyba czekal by wyrazic swoja opinie o pol finalach eurowizji🤦♀️😂😂😳🥴.
Nadal ma dziurke w pepku, I chyba zaczyna go to bolec. Chce go zabrac prywatnie do lekarza, ale tu trzeba miec skierowanie do prywatego pediatry nawet🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️Sylwucha, kic83, SzalonaOna, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Inaa, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 🎉😊😊
Anniu, zdrówka dla taty ✊
Motylku ,gratulacje , jesteś niesamowita 😊 dalszych sukcesów ✊Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Sylwucha, dziewczynki są śliczne 🤩😊 Krzesełka wyglądają super, sama powoli zaczynam się zastanawiać, jakie kupimy i zapisuję sobie link, tyko do szarej wersji 😁
Inaa, gratulacje z okazji rocznicy! ❤ Spodnie świetne 😁
A propos męża i kupek, to mój wczoraj zajmował się Olkiem podczas gdy ja gotowałam obiad, bo jechał do pracy dopiero na popołudniową zmianę. Oluś puszczał mnóstwo bąków, wiec stwierdziłam, że pewnie zaraz pójdzie kupa i bardzo dobrze, bo tata już chyba zapomniał, jak się kupkę przebiera bo tak dawno tego nie robił. I słyszę, jak mąż mówi do Olka "słuchaj, z kupą to poczekaj aż tato pojedzie już do pracy". No i co? 10 minut jak wyszedł, a Olek walnął kupę. Oni są w jakiejś zmowie, no słowo daję 😂Sylwucha, Lalia, Ania81, Inaa89, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj cisza i spokój ❤❤❤
Babcia zabrała Alis do siebie i się dobrze bawią ja też!😄
U mnie była położna. Asia waży 3420g, czyli przybiera pięknie, niech tak zostanie 🤞🏼
Mamy coraz większe problemy z brzuszkiem. Kazala zacząć dawać espumisan i probiotyk (bio Gaja lub vivomix) ten drugi jest podobno lepszy więc zamówiłam. Dawala któraś z was swoim maluszka?Ania81, Karenira, Ounai, Lalia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Wczoraj miałam kolejną wizytę u nowej cdl. Kolejna, która stwierdziła, że problem z karmieniem /pokarmem wynika z anatomii moich piersi. Jest duża odległość między nimi (można zmieścić 3 palce dłoni). Stąd może wynikać mała ilość pokarmu. Sama technika przystawiania jest ok, Maja dobrze ssie, no tylko nie ma za bardzo czego....I jest bardzo leniwa, nawet jak się dobrze przystawi, to bardziej sobie ciumka A nie efektywnie je. Polykanie jest sporadycznie..
Sprawdziła też wedzidelko,jest ok.
Nie chciała mnie zniechęcić, tylko dała do zrozumienia, że może nie warto walczyć i ze sobą i z nią. Bo raczej z tego nic nie będzie...Ale mogę próbować...jednak najwazniejsze jest szczescir moje i jej, a na razie ciezko mi sie cieszyć w pełni z macierzyństwa. Widziała po mnie, jak to wszystko przeżywam i poradziła rozmowę z psychologiem.
Będę dalej próbować. Będę ja dalej przystawiać co te 2-3godz, ile pociumka to pociumka, reszta butla. Przystawiam też kolektor, zawsze z 20-30ml zcieknie...po butli laktator, a tam jest ok 10 ml z dwóch...wiec, aby miec dawke do karmienia zbieram z kilku razy....ale dziennie chociaż raz czy dwa dostanie butle z moim mlekiem...same widzicie jakie są to ilości....nic się nie zmienia, A Maja bedzie potrzebowała więcej...
Nie mam już chyba na to wpływu, robię wszystko co mogęmożliwe, że to przez moje piersi, a może zrobilam gdzieś błąd. Czasu już nie cofnę. Muszę zacząć cieszyć się z macierzyństwa, doceniać każda chwilę z Mają.
Na pewno jeszcze to potrwa, zanim się z tym zupelnie pogodze.
Majeczka dostała też szereg badań do zrobienia. Byliśmy wczoraj w dwóch punktach, nieudane próby pobraniabyła kłuta chyba w 5 miejscach
w tym tygodniu już dany spokój, ale w następnym będziemy musieli dalej próbować...
Kolejnej kupki dalej nie ma
Mieliśmy też wczoraj usg jamy brzusznej, wszystko dobrze na szczęście, więc może brak kupki wynika z tej dyschezji, no albo alergii. Ale pediatra powiedziała, że na sprawdzenie alergii jeszcze za wcześnie i raczej gdyby ją miała, to byłyby też inne objawy, a nie tylko brak kupki czy duża ilość gazów...
-
Dziewczyny, które karmią piersią, szczepiłyście się? Nie mogę dokopać się do jakiegoś oficjalnego stanowiska na ten temat, chyba Ladyo kiedyś wrzucałas? Widziałam u hafiji, że Moderna jest zalecana, bo tworzą się przeciwciała w mleczku.