Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku, gratulacje! Super, że zostałaś doceniona 😊
Ladyo, powodzenia na wizycie, daj później znać jak tam u Was 🙂
U nas nocka średnia. Olek obudził się o północy i po jedzeniu nie chciał dać się ululać, a jak odłożyłam go do łóżeczka to stwierdził, że czas na ćwiczenia i zaczął się przetaczać. Walczyłam z nim do 1.45, sama już zasypiałam na siedząco 😆 Ale później za to jak zasnął, to spał do 6.30. Potem już nie chciał 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 09:55
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Ounai, a jak Martusia śpi? Ile pobudek w nocy? U nas dzisiaj gorsza noc, ale i tak w porównaniu do tego co było jak miał 6 miesięcy to jest super. Mikołaj chodzi spać koło 21-21.30, budzi się koło 7-8.30, przy dobrej nocy mamy 3 pobudki w trakcie, przy złej nocy z 5. Ale przez to, że śpimy razem to bardziej się wysypiam bo mogę od razu po jedzeniu go odłożyć i nie czekam aż zaśnie głębiej, żeby się nie obudził (a tak było jak kładłam go do łóżeczka). Lalia, KarolinaMaria współczuję ciężkiej nocy, oby dzisiaj maluchy dały Wam pospać.
Kic, ale popełz czy poraczkował? Ale super, gratuluję Maksowi.
Dziewczyny, których dzieci mają ząbki, ile razy dziennie myjecie? Czy rano i wieczorem wystarczy?
Anniu
dużo sił i zdrowia dla Twojego Taty!
Brawo za ząbek Mikiego 🦷
Maks popełzał, śmiesznie to wyglądało 😂Annia, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Suszarka, Lalia, Angie1985, Ladyo, SzalonaOna, Annia, dmg111, Inaa89, Clover, Zulugula, kic83, kar_oliv, emdar, Enigvaa, Nowastaraczka, Ania81, Martt95, KarolinaMaria, kiniusia270, Iryska, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was trochę ale się nie udzielam. Życie nas pochłania. Jagódka rośnie jak na drożdżach. Cieszę się każdą chwilą bo czas leci jak szalony. Jutro Jagunia ma trzy tygodnie. Nie wiem kiedy to minęło.
Kicku gratulacje dla Maksia.
Motylku wielkie gratulacje. Super że tak się spełniasz w nowej pracy. Masz te moc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 10:30
Sylwucha, SzalonaOna, dmg111, Suszarka, Clover, kic83, Lalia, Ounai, kar_oliv, emdar, Enigvaa, Ania81, Iryska lubią tę wiadomość
-
Kic, super! 😊
My właśnie jesteśmy na etapie poszukiwania dużego kojca. Bo jak towarzystwo się rozłazi, to nie wiadomo, którą gonić 🤪dmg111, Zulugula, Wik89, kic83, Lalia, Enigvaa, Nowastaraczka, Ania81, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, ale na szybki porod się nie zapowiada. Główka wysoko, szyjka wysoko, zamknięta. Mała wazy już 3500.... miałam nadzieje ze to już tuż tuż, nie mam już siły, a to jeszcze jak stad do nieba. Pani doktor powiedziała ze chciałaby żebym do przyszłego czwartku urodziła, jak nie to będziemy jakoś pomagać...
Ounai, Ania81, Martt95, KarolinaMaria, Karenira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suszarka wrote:W apce ING ponownie kody -15% na H&M
Sylwia, koberki sa przepiękne. Fajnie macie w tym nowym domu, dużo miejsca na te krzesełka.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Motylku, już szajby dostawałam od tych krzesełek. W końcu kupiłam te:
https://allegro.pl/oferta/krzeselko-karmienia-ekoskora-funkcja-spania-momi-10012382732?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=ZDZhZTRiYmMtOTRiMC00ZGQzLWFhYzctY2Q0ODRkYjNiYjNhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=dff2c583-df6a-453f-b910-35270ed04389
Jest dosyć duże, ale mi to akurat nie przeszkadza. Poza tym fajnie się składa. No i nie jest taki plastik fantastic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 11:10
Lalia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:No nieee, a ja wczoraj zamówiłam. Dobrze, że małe zamówienie zrobiłam.
Sylwia, koberki sa przepiękne. Fajnie macie w tym nowym domu, dużo miejsca na te krzesełka.
Jakoś specjalnie dużo miejsca nie ma, ale cały dół, to open space, także młode mają pole do popisu i łatwiej wstawiać te ich wszystkie "graty". Zastanawiam się nad zabezpieczeniem schodów, bo u nas nie ma żadnych barierek w dolnej części i już nie wiem...
Czemu okularki nie są polecane? Jak wyjeżdżamy na słońce, to one aż się wykręcaja i oczy łzawią, a w okularach super 😉
Anniu, gratulacje dla Mikiego z okazji ząbka. U naszej Olisi idą 2 górne jedynki, a u Lenki na razie cisza.Ania81 lubi tę wiadomość
-
Aniu Gratki z okazji zabka Mikiego 😘
I oczywiście kciuki za tatę i duzoooo zdrówka 😘
Sylwia ciągle pełna podziwu jakie koberki są cudne 😘Sylwucha, Annia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
U nas dziś rocznica ślubu 🤭 karmimy się i idziemy na spacer więc przy okazji wejdę do cukierni kupie symbolicznie jakiś mały torcik.
Imprezę robimy w sobotę wraz z urodzinami Olka, skończył w sumie 7 lat 15 maja ale większości gości nie pasowało więc urodzinki robimy teraz w sobotę i połączymy z naszą rocznica.
A dziś u nas taka sytuacja specjalnie dla taty 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 11:11
Sylwucha, Zulugula, SzalonaOna, kic83, Lalia, Ladyo, Ounai, kar_oliv, emdar, Nowastaraczka, Ania81, Clover, Martt95, kiniusia270, Suszarka, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
kic83 wrote:Ja akurat odradzam dawanie jedzenia w miejscu nieprzeznaczonym do jedzenia, mata jest do zabawy, a w foteliku karmimy. Nie, że się czepiam
ale ja jestem za wyrobieniem właściwych wzorców u dzieci od początku.
ja daję przekąski na macie albo w wózku.
Wik, sama zaczęła. Moim zdaniem nie da się jakoś specjalnie sprawić. Natomiast... Marta ma rytm dnia taki sam codziennie. O tej samej godzinie chodzi na drzemki, o tej samej je, idzie się kąpać, wychodzimy na spacer. Każdy dzień jest taki sam. Śpi przy szumisiu. Syn zaczął przesypiać noce mając 2 latka ale rytm dnia się zmieniał. Chodziliśmy o różnych porach na spacery, kładliśmy go spać w miarę podobnie ale nie zawsze tak samo, często gdzieś jeździliśmy więc wtedy już całkiem miał inny rytm dnia bo tu drzemka w samochodzie, zmiana środowiska itd. Być może to właśnie ma wpływ na to że Marta wcześniej przesypia noce, a być może po prostu takie dziecko.
U mnie jak zwykle teściowa wpadla na białym koniu. Zepsuła mi humor na resztę dnia. Zadzwoniła ze jedzie w poniedziałek do sanatorium i chyba synek ja zawiezie. A ja dzień wcześniej mam szczepienie. Mąż stwierdził że najwyżej zawiezie ja wieczorem, ale ja pierdziele, jak mi np Marta zacznie płakać i jeszcze Tymek powie ze coś go boli to co ja zrobię jeśli będę mieć silny NOP? Jeśli mąż będzie musiał jechać to ja rezygnuję ze szczepienia. Teściowa nie wie że moja mama wróciła do picia, więc stwierdziła że mama przyjedzie mi pomóc. Powiedziałam jej ze nie bo nie rozmawiam z moją mamą. To stwierdziła że w takim razie zacznę. Naprawdę, jestem mega wściekła!Wik89 lubi tę wiadomość