X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pij dużo wody, mi to pomagalo, do tej pory jak czuję, że zaczyna boleć mnie głowa to piję dużo więcej i nawet ból się nie rozkręca 😊

madziulix3, Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko kochana nie katuj sie, to co sie stalo to NIE JEST TWOJA WINNA.
    Jesli chcesz porozmawiac to sluze swa osoba, bo wiem bardzo dobrze przez co przechodzisz. Sama to przeszlam i nadal czasami placze bo mam wrazenie, ze to przeze mnie moj najstarszy syn choruje. A jego przyszlosc stoi pod znakiem zapytania.
    Pamietaj, ze zrobila wszystko co mogla w swej mocy dla swej coreczki. Jestes super mama.😍😍😍😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia Stas na zdjeciu jest bardzo podobny do mojego Taty (jak byl dzieckiem). No normalnie lezka mi sie w oku zakrecila😍.
    Mielismy w wakacje wybrac sie do polski na 2tyg, ale przez ta korone cholerna w tym roku nie pojedziemy. 😢😢😢

kiniusia270 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu mnie tez bardzo bolaly plecy i ledzwia w ciazy. Co do bolu glowy pij duzo wody i staraj sie odpoczywac kiedy czujesz sie zmeczona, moge podpowiedziec, ze zaciemniony pokoj swietnie sie do tego nada, i przede wszystkim pomoze w bolu glowy.

madziulix3 lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Herbatko nic tu nie jest Twoja wina! Nie rozumiem jak lekarz mógł coś takiego powiedzieć. Jestem pewna ze gdyby u mnie doszło do porodu sn to tez nie wiedziałabym jak dokładnie oddychać, a to był mój drugi porod. Zreszta ja mam na wypisie ze szpitala napisane „zagrażająca wewnątrzmaciczna zamartwica płodu”, gdyby nie moja Pani doktor która praktycznie przez cały porod obserwowała mała to tez mogłoby być różnie. Ale właśnie od tego jest lekarz. Moja doktor prowadząca jak tylko zobaczyła ze coś się dzieje podjęła decyzje o cc. Lekarze uczą się przez wiele lat żeby zauważyć zagrożenie. To nie jest nasza rola i ani Ty ani ja nic źle nie zrobiłyśmy. Myśle ze wizyta u psychologa na pewno Ci pomoże. Nie zwlekaj z decyzja bo będzie coraz trudniej.

No właśnie mi lekarze mówili,że próbowali znaleźć przyczynę i że wszytsko szło dobrze, ktg było ok a później ja zaczęłam za szybko oddychac i nie mogłam złapać dobrego oddechu i że to doprowadziło do niedotlenienia a Malutka już była za nisko aby robić CC.
    Wiecie,to tak mocno mi siedzi w głowie, to są tak okropne wyrzuty sumienia,że to ja zaszkodziłam własnemu dziecku,że tego nie da się opisać. W każdej sekundzie serca mi pęka na miliard kawałków jak myślę o tym,że to ja się przyczyniłam do tego.
    Być może tak nie było ale takie są ostateczne słowa lekarzy w kwestii przyczyny i ja w to uwierzyłam.
    Ale muszę się z tego w końcu otrząsnąć ( o ile się w ogóle da) bo czasami jestem bliska załamania.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze ciepłe słowa!

I dzięki Wam się zmobilizowałam i właśnie zadzownilam i umówiłam nas na NFZ. Czas oczekiwania to 3miesiace ale jest to bardzo dobry osrodek.
    W między czasie i tak cały czas chodzimy prywatnie także mogę czekać w spokoju te 3 miesiące bo cały czas działamy i nie będzie to stracony czas.
    Mam nadzieję,że uda nam się coś wywalczyć sensownego z tego Nfztu 🙂

Zawsze myślałam,że to wygląda tak że czekasz pół roku a później dostajesz jedna wizytę i koniec 🙈🙈Szkoda,że nikt nas nie pokierował wcześniej, ani pediatra nam nie powiedziała,że warto się starać o coś takiego.

Lalia, Nowastaraczka, Inaa89, Suszarka, dmg111, Ania81, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Cześć Mamuśki!
    Podczytuje Was od czasu do czasu i bardzo się cieszę z postępów Waszych maluszków. Czasami nawet udało mi się załapać na foteczki- wszytskie forumowe bobaski są cudne!🤗🤗🤗

U naszej córeczki 4 dni temu waga pokazała już 4kg także jest już z niej całkiem spory kawał babeczki ♥️
    Ma już 2,5 m urodzeniowego- kiedy to zleciało?😯

Cały czas walczymy i chodzimy po różnych lekarzach. Zawsze przed wizytą staramy się wybierać jak najlepszych specjalistów, z jak najlepszymi opiniami.Czasami mam wrażenie,że większość czasu spędzamy w gabinetach lekarskich. Ale wierzę,że to wszytsko zaprocentuje.

Ja sama muszę się chyba udać po jakaś pomoc- bardzo ciężko jest mi z tym,że nasze wyczekane,jedyne dziecko urodziło się w ciężkiej zamartwicy i jej przyszłość stoi pod znakiem zapytania a przecież miała być zdrowym dzieckiem. Do tego myśl,że prawdopodobnie to wszytsko moja wina ponieważ źle oddychalam przy porodzie (lekarze nie wskazują innej przyczyny, tylko to jest jedynym wytłumaczeniem tego całego stanu).
    Chciałabym w końcu przestać się tym zadręczać ale wydaje mi się,że te wszytskie myśli zostaną ze mną już na zawsze.

Każdą wolną chwilę poświęcam małej ale może zacznę tu częściej zaglądać.
    Herbatka nie daj sobie wmówić l, że to Twoja wina!

Mi też próbowali wmówić, że moje dziecko walczy przeze mnie o życie. Jednak nie... Ostatnio okazało się po wyciągnięciu opisu operacji, że Matylda zachlysnela się wodami płodowymi stąd zapalenie płuc które spowodowało trudności z oddychaniem...

To nie jest Twoja wina!!!

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia kiedyś zamawialas takie fajne hmmm chyba breloki do kluczy dla tatusia od Olusia. Pokażesz jeszcze raz zdjęcie i zdradzisz skąd zamawialas? Chyba zamówię naszemu tatusiowi na dzień ojca :)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko nie jestem w stanie sobie wyobrazić w jaki sposób musiałabyś oddychać żeby zaszkodzić malutkiej, chyba musiałabyś całkiem nie oddychać. Na pewno to nie była Twoja wina i nawet tak nie myśl :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, ja zamawiałam na Allegro:
    Brelok STÓPKI z dowolnym GRAWEREM

My mamy w kształcie stópek, z rysunkiem jak Tata prowadzi za rękę i z imieniem synka ❤️

Ladyo, AgataAgatka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzień ojca kupuję nieśmiertelniki, na każdym będzie imię, data urodzenia, godzina urodzenia, waga i długość dzieci. Będzie mógł je nosić jako brelok, powiesić przy lusterku w aucie albo nosić na szyi, jak będzie tylko chciał i jak mu będzie wygodnie

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Riki Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No właśnie mi lekarze mówili,że próbowali znaleźć przyczynę i że wszytsko szło dobrze, ktg było ok a później ja zaczęłam za szybko oddychac i nie mogłam złapać dobrego oddechu i że to doprowadziło do niedotlenienia a Malutka już była za nisko aby robić CC.
    Wiecie,to tak mocno mi siedzi w głowie, to są tak okropne wyrzuty sumienia,że to ja zaszkodziłam własnemu dziecku,że tego nie da się opisać. W każdej sekundzie serca mi pęka na miliard kawałków jak myślę o tym,że to ja się przyczyniłam do tego.
    Być może tak nie było ale takie są ostateczne słowa lekarzy w kwestii przyczyny i ja w to uwierzyłam.
    Ale muszę się z tego w końcu otrząsnąć ( o ile się w ogóle da) bo czasami jestem bliska załamania.

Ja miałam wywoływany poród w 38 tyg ze względu na poronienia i cukrzycę i inne ,miałam balonik a później oksy ,dwa razy podchodziłam do tego a za drugim razem zaczęły odchodzić mi wody aż w końcu mocno wypływały ,po kroplówce badał mnie lekarz i okazało się że pępowina wypadła ,w ciągu paru minut znalazłam się na stole operacyjnym,i skończyło się dobrze ale do dzisiaj nie mogę dojść do siebie bo moje dziecko mogło umrzeć,gdyby nie zaciekłość młodego lekarza którego coś niepokoiło i badał mnie do skutku aż w końcu wymacal pępowinę..Przez całą ciążę przeleżałam ,myślałam że jak już będę w szpitalu to nic się nie stanie a jednak tego się nie spodziewałam.Uwazam że po to są położne i lekarze że powinni informować o tym co może się wydarzyć np przy nagłym wypłynięciu wód jak u mnie albo jak prawidłowo oddychać od tego są położne ,jak już leżałam na położniczym to jedna mi powiedziała że mam przestać marudzić bo pewnie mam zły dzień tak mi powiedziała😔 a ja płakałam tego dnia z bólu po cesarce bo się nadwyrężyłam bo chciałam całą noc z dzieckiem być a ono płakało więc nosiłam je.Takze też miałam wyzuty sumienia że przeze mnie bo straciłam czujność w szpitalu ,bo nieialam sił bo za bardzo mnie bolało bo cesarce no ale wiem że nie powinnam .To nie twoja winna Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 14:49

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai- pamiętam,że Ty stosowałas u Martusi wlewki miodowe. Jak często tego używaliście i czy organizm się nie przyzywczail i teraz już sama robi kupki ?

U nas gdzieś do 6 tygodnia kupy szły praktycznie co karmienie, pozniej były raz na jakiś czas a teraz od miesiąca nie ma w ogóle i mała się męczy. Jak nie ma kupy po dziesięciu dniach,to robię jej wlewke i idzie kupa gigant 💩💩. Używałam tego już 3 razy ale boje się,że na dłuższą metę mogę jej tym zaszkodzić.
    Karmie tylko piersią.

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na szybko z info ze dzisiaj w H&M z kodem 9900 -25% na jedna rzecz 🤭

ZielonaHerbata, Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Dziewczyny wpadam na szybko z info ze dzisiaj w H&M z kodem 9900 -25% na jedna rzecz 🤭
    Mi wyskakuje,że nie można zastosować kodu rabatowego 😑

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ounai- pamiętam,że Ty stosowałas u Martusi wlewki miodowe. Jak często tego używaliście i czy organizm się nie przyzywczail i teraz już sama robi kupki ?

U nas gdzieś do 6 tygodnia kupy szły praktycznie co karmienie, pozniej były raz na jakiś czas a teraz od miesiąca nie ma w ogóle i mała się męczy. Jak nie ma kupy po dziesięciu dniach,to robię jej wlewke i idzie kupa gigant 💩💩. Używałam tego już 3 razy ale boje się,że na dłuższą metę mogę jej tym zaszkodzić.
    Karmie tylko piersią.
    Robiliśmy w 4 dniu od ostatniej kupki. Potem na próbę spróbowałam w 5 dniu ale strasznie płakała. Położna nawet zalecała co 3 dni. W którymś momencie sama załapała i robiła w 3 dobie, czyli dzień przed planowana wlewka. Położna mówiła że to najbezpieczniejsza metoda, bo właśnie nie rozleniwia jelit, bo one dalej muszą same wydalić kał, ale idzie po prostu łatwiej. I nieraz było tak że np dopiero 2h po podaniu wlewki szła kupa.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Mi wyskakuje,że nie można zastosować kodu rabatowego 😑

A dodalas tylko jeden produkt? Bo tylko wtedy działa, przetestowane 🤭

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec dziś spróbowaliśmy podać pierwsza marchewkę z hippa. Myślałam że mały nie będzie wg wiedział o co chodzi 😅 a on odrazu załapał i wcinał jak niewiem. Nie wypluł ani trochę.. tym samym wciągnął pół sloiczka i strzelił focha, że nie dałam mu więcej 🤣

KarolinaMaria, Ania81, Suszarka, kic83, Ladyo, Zulugula, dmg111, Ounai, kar_oliv, SzalonaOna, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks obserwuje żabkę i sobie z nią rozmawia 😂🐸
    IMG-20210610-123048.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 20:06

Iryska, Ladyo, Inaa89, Zulugula, dmg111, Suszarka, kar_oliv, Ania81, Nikaa92, SzalonaOna, Nadzieja94, Ewa88 , Nowastaraczka, kiniusia270, Clover lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się załatwiłam. Marta zrzuciłam mi butelkę 1,5l na nogę. Krew przy macierzy paznokcia, krwiak i nieziemski ból. Pewnie paznokieć zejdzie :/

A poza tym byliśmy w Aquaparku dziś z dziećmi. Marta najpierw bała się trochę ludzi, ale chyba przypomniała sobie zajęcia na basenie i chwilę później się oswoiła już. Nawet zanurkowała dwa razy :) A Tymek to już w ogóle zachwycony ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3686 3687 3688 3689 3690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ