Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Madzia, gratulacje!
Macie już jakieś pomysły na imię dla chłopczyka?
Iryska, kic83, Suszarka, dmg111, Ounai, Clover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Na tym zdjęciu 4D wpierw trzymał rączkę w buzi a później złapał się za nosek i się uśmiechnął. Nawet trochę widać 🥺😍
madziulix3, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Madziulix gratulacje synka 🥰 piękne zdjęcia, piękna pamiątka 😍😘 super ze wszystko wporzadku 😊
madziulix3 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki używają obu stron dokładnie tak samo? 😅
W sensie Olek umie sam się obrócić na brzuch przez obie strony, ale chętniej robi to przez lewy bok.
Pivoty na brzuchu w prawo tak zapiernicza że 5 sekund i obrót 360 stopni zrobiony, a w lewo to jak już mu naprawdę braknie zabawek. No chyba że mamuśka położy telefon i będzie przesuwać to ten leci jak osiołek za marchewka i nagle w lewo też turbo pivoty umie 🥴🥴🥴
I się zastanawiam czy skoro potrafi na obie strony, umie z taką samą "siłą" i sprawnością to wykonywać, tylko mu wygodniej w tą stronę którą ma dłużej opanowaną to to jest w porządku czy się martwić 🤣 -
Madzia gratulacje 🥰🥰
Lalia, Iga dużo chętniej wyciągała jedną rączkę po zabawki. Obraca się również chętniej przez jeden bok. Mamy ćwiczenia żeby uruchamiać drugą stronęco ciekawe. Asymetrię ma z prawej strony, chętniej wyciąga po zabawkę prawą dłoń ale obraca się chętniej przez lewą rękę 🤷
madziulix3, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Madzia gratulacje 🥰🥰
Lalia, Iga dużo chętniej wyciągała jedną rączkę po zabawki. Obraca się również chętniej przez jeden bok. Mamy ćwiczenia żeby uruchamiać drugą stronęco ciekawe. Asymetrię ma z prawej strony, chętniej wyciąga po zabawkę prawą dłoń ale obraca się chętniej przez lewą rękę 🤷
Suszareczko, czyli jak przy zabawie będę pilnować i zachęcać żeby Olek obracał się i robił pivoty w drugą stronę to powinno wystarczyć, chodzi głównie o to żeby nie zaniedbać tamtej "nie lubianej" strony i ja wzmacniać? 🤔
A mieliście już podejście do spacerówki? 😁 -
Powiem Wam, że to pelzanie jest mega wygodne. Gość pójdzie sobie gdzie chce, ja cos robię dalej to przyjdzie do mnie, po drodze zahaczy o sto miejsc i jest taka cisza i spokój 😁😁
Ale tez trzeba byc uważniejszym , teraz jadłam śniadanie, zagapilam się w telefon, patrze nie ma Brzdąca. A Brzdąc po drugiej stronie mieszkania (a mamy dlugi korytarz) idzie do innego pokoju 😀Lalia, Ania81, Nowastaraczka, Clover, kar_oliv, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość
💙
💗 -
nick nieaktualnyLalia nasz tez umie w obie strony ale bardziej interesuje Go prawy bok. Już tak ogarnął te obroty ze ledwo Go położę na plecy a on już na brzuchu. Cały czas z nim ćwiczymy bo tez ma mała asymetrię. A co do pivotow to ostatnio myślałam ze słownik tak ci poprawił z obrotów a dopiero później ogarnelam co to jest 😂
Madzia gratuluje synka 😍 usg prawidłowe wiec ciesz się ciąża!!
Ja na dzień ojca chciałam zdobić jakiś fajny prezent, ale uznałam ze mi dał po prostu róże, tak bez słowa z jakiej okazji, tylko „masz” to ja mu kupię czekoladę i tyle.
Dziewczyny wasze dzieci tez by tylko chciałby sie tylko obracać na brzuch? W łóżeczku Stasko to już tak wariuje, ostatnio się przebudzilam i słyszę jak stęka a on utknął na barierkach bo się nie zmieścił żeby się obrócić 🤦🏻♀️ Gondole to mam wrażenie ze zaraz rozsadzi. Plecy go bardzo mocno parzą. Wczoraj z jednego spaceru wracałam po minucie bo zrobił awanturę, później znowu z nim wyszłam i to samo a jak go położyłam na brzuch to odleciał i spał tak 2h.Lalia, madziulix3 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Suszareczko, czyli jak przy zabawie będę pilnować i zachęcać żeby Olek obracał się i robił pivoty w drugą stronę to powinno wystarczyć, chodzi głównie o to żeby nie zaniedbać tamtej "nie lubianej" strony i ja wzmacniać? 🤔
A mieliście już podejście do spacerówki? 😁
W spacerówce jeździ od środyjest dużo lepiej na spacerach, bez krzyków i nieustannego dźwigania głowy. Wczoraj godzinę wytrzymała w kościele bez dramatów, a ostatnia wyprawa do kościoła w gondoli się skończyła na rękach 🥴
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ale_ks wrote:Lalia nasz tez umie w obie strony ale bardziej interesuje Go prawy bok. Już tak ogarnął te obroty ze ledwo Go położę na plecy a on już na brzuchu. Cały czas z nim ćwiczymy bo tez ma mała asymetrię. A co do pivotow to ostatnio myślałam ze słownik tak ci poprawił z obrotów a dopiero później ogarnelam co to jest 😂
Madzia gratuluje synka 😍 usg prawidłowe wiec ciesz się ciąża!!
Ja na dzień ojca chciałam zdobić jakiś fajny prezent, ale uznałam ze mi dał po prostu róże, tak bez słowa z jakiej okazji, tylko „masz” to ja mu kupię czekoladę i tyle.
Dziewczyny wasze dzieci tez by tylko chciałby sie tylko obracać na brzuch? W łóżeczku Stasko to już tak wariuje, ostatnio się przebudzilam i słyszę jak stęka a on utknął na barierkach bo się nie zmieścił żeby się obrócić 🤦🏻♀️ Gondole to mam wrażenie ze zaraz rozsadzi. Plecy go bardzo mocno parzą. Wczoraj z jednego spaceru wracałam po minucie bo zrobił awanturę, później znowu z nim wyszłam i to samo a jak go położyłam na brzuch to odleciał i spał tak 2h.
Aleks tak, obracanie na brzuch to wariactwo🙈 u nas zaczęło się po 3 miesiącu i trwa do dziś , trzeba nieźle się nakombinować żeby zmienić pieluche czy ubrać. A w gondoli woź Staszka na brzuszku, my tylko tak jezdzimy, bo nie przejedzie 1m na plecach, bo się obraca, a z gondoli już praktycznie wyrósł, dobrze że sobie w czworaku w niej jezdzi to ma miejsce😀 i tez mam wrażenie, ze gondola nie przeżyje do rodzeństwa 😆 co jakiś czas wsadzamy go do spacerówki zapoznać go z tematem ale jest ciężko, małe kółko tylko uda nam się tak narazie przejechać 😛 i to tak że na płasko i chwilę na pollezaco jak jest ciężko to wtedy na chwilę jest ok a potem znowu drama 🤭 mam nadzieję, że taką metodą małych kroków przywyknie:)💙
💗 -
Aleks, mój Olek wykorzystuje każdą okazję żeby tylko na brzuszek się przewrócić, ale o dziwo w wózku leży spokojnie. Nie mam pojęcia, czemu akurat w wózku jest taki grzeczny, bo na macie czy podczas przebierania obraca się w moment. Ale w sumie cieszę się, że na razie podczas spaceru grzecznie sobie leży. Czasem tylko się przewróci na bok.
Lalia, u nas w dalszym ciągu walczymy z asymetrią więc się nie wypowiem. Sama jestem ciekawa, czy jeśli w końcu uda nam się to wyrównać, to Olkowi będzie wszystko jedno przez którą stronę się obraca 😁
Madzia, to u Ciebie podobnie jak u mnie. Też od samego początku czułam i nastawiałam się na chłopca, do tego stopnia, że jak lekarz powiedział na prenatalnych że on tam widzi chłopca, to miałam ochotę powiedzieć "no przecież to jasne" 🤣💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 11:11
madziulix3 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:My dziś byłyśmy u pediatry w Medicover aby zrobić bilans i podpytać kogoś innego o tą jej wagę.
Dziś ważyła o 50g mniej, ale we wtorek była przed kupą i ważona była na innej wadze także bardziej wierzę dzisiejszym pomiarom.
Mamy skierowanie na badanie moczu (jakieś Tipy jak to złapać?) Oraz na USG jamy brzusznej.
Lekarka powiedziała, że nie wygląda jakby jej coś było tylko traci dużo kalorii ciągle się ruszając(ona pełza mi już z dużą prędkością po całym mieszkaniu więc to dla.niej duży wydatek energetyczny).
Mamy przyjść za 1,5 miesiąca na kontrole i w sumie tyle.
Zgpdnie z zalecrniami tamtego lekarza dziś odciągam pokarm i daje jej butle aby sprawdzić ile odciągne i ile ona zje.
Jestem przekonana, że z piersi nie zjada tego co ja odciągam i jej daje, bo to karmienie z butli na koniec to już takie zachęcanie i rozpraszanie uwagi aby zjadła.
Mam trochę wyrzuty sumienia, że może gdyby była na MM to przybierałaby lepiej bo wiedzielibyśmy ile je.
Na razie planuje odciągać i jej dawać (wtedy mam kontrolę ile je) + 1-2 karmienia MM i jak będzie przybierać taką metodą to będę rezygnować z piersi na rzecz MM bo KPI to walka której ja na dłuższą metę nie podejmę. Dałam jej już tyle ile mogłam KP, co i tak jak widać po przyrostach nie było dobrym rozwiązaniem.
Wszystkie mamy walczące o KP i mamy KPI to dla mnie bohaterki!
Madzia, więc masz przyczynę. Też słyszałam o plamieniach po acardzie. Mnie by to uspokoiło osobiściemadziulix3 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia wrote:Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki używają obu stron dokładnie tak samo? 😅
W sensie Olek umie sam się obrócić na brzuch przez obie strony, ale chętniej robi to przez lewy bok.
Pivoty na brzuchu w prawo tak zapiernicza że 5 sekund i obrót 360 stopni zrobiony, a w lewo to jak już mu naprawdę braknie zabawek. No chyba że mamuśka położy telefon i będzie przesuwać to ten leci jak osiołek za marchewka i nagle w lewo też turbo pivoty umie 🥴🥴🥴
I się zastanawiam czy skoro potrafi na obie strony, umie z taką samą "siłą" i sprawnością to wykonywać, tylko mu wygodniej w tą stronę którą ma dłużej opanowaną to to jest w porządku czy się martwić 🤣
A ja chyba jutro w końcu coś zaraportuję. Brak diety jest super!Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyMadziu gratulacje synka,super ze wszystko jest ok.
Ounai jak twoj palec? Normalnie stopa cala mnie zabolala jak to czytalam.
Anetko przykro mi z powodu problemow z karmienie. Pamietaj, ze nie wazne jak karmisz, wazne jest byscie obie byly zadowolone.
Dziewczyny moje dziecko to len smierdzacy. Na bok przekrecac sie nie chce sam🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Przekreci sie z plecow na brzuszek jak juz mu sie juz bardzo bardzo nudzi, czyli prawie nigdy🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🥴🥴🥴. Ja juz nie wiem czy z nim wszystko ok,niby ma jeszcze czas na to wszystko, ale jak was czytam to juz bym chciala zeby on tez zaczal sie obracal.
My dzis noc tragiczna. Od poniedzialku nie zrobil kupki, puszcza baczki bardzo bardzo smierdzace (moglyby zombie wykonczyc🥴😂). W nocy sie meczy, poszly masaz, suszarka, rowerek. Bylo wiecej baczkow, az pokoj trzeba bylo wietrzyc🤦♀️🤦♀️🤦♀️🥴🥴🥴, a kupy brak. Haris pelen energii mimo wszystko, a ja zombie jestem 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🥴🥴🥴🥴🥴madziulix3 lubi tę wiadomość
-
Kurczę, po tym prostowaniu keratynowym nie mogę przestać dotykać moich włosów, są takie gładkie i miękkie 😁 Opłacało się wytrwać 3 godziny w tym smrodzie, chociaż chyba następnym razem się już nie zdecyduję na ten produkt 🤣 Ale włosy są super po tym. Obawiałam się, że nie zadziała tak jak trzeba bo umyłam po tym od razu włosy, ale nic się nie stało.
Jakiś czas temu pisałam Wam o tym, że mój mąż postanowił zmienić pracę i poszedł na rozmowę kwalifikacyjną. Okazało się, że ta nowa firma bardzo chętnie go przyjmie i już po trzech dniach złożył wypowiedzenie w starej pracy (ma trzymiesięczny okres wypowiedzenia), a później poszedł na urlop. Dziś jest w pracy pierwszy dzień po urlopie i pisze mi, że kierownik wezwał go do siebie i zaproponował awans i dużą podwyżkę. I teraz mąż nie wie co robić, bo z jednej strony on nie lubi tej pracy, a z drugiej ta kasa bardzo by podbudowała nasz domowy budżet. Musimy jeszcze przegadać w domu, ja nie chcę na niego naciskać czy cokolwiek mu sugerować, ale chyba rozsądnie byłoby przyjąć propozycję w obecnej pracy. W nowej nie wiadomo, jak będzie, a tu ma już doświadczenie i na nowym stanowisku miałby o wiele lepiej niż obecnie. Z drugiej strony szkoda, że kierownik docenił go dopiero wtedy, kiedy rzucił wypowiedzenie...