WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Jak czytam jak Wasze dzieci ładnie i dużo jedzą to aż mi głupio 😂 bo Olek to jak zje 5 łyżeczek to super 😂
    A dawał mu może Twój mąż jedzenie?
    U nas dziś taka sytuacja: daje śniadanko Nowość owoce tropikalne z tapioką, ledwo liznęła wykręca ją, daje znowu i podobniez po czym mąż zaczął ją karmić, otworzyła usta bo coś się zapatrzyła on jej wsadził łyżeczkę do buzi i załapała. Zjadła 3/4 dużego słoicza.
    Jadła pięknie, bez łapania łyżeczki, wsadzania rąk do jedzenia, po prostu dała się karmić.
    Z obiadkiem było podobnie, pięknie jadła od niego.

Jak tak spojrzałam na tą całą sytuację to uznałam, że to wina tego że ja za dużo czytam. Wyczytałam, że nie można wsadzać dziecku jedzenia jak nie otwiera buzi po nie. Mąż zrobił inaczej i przeżyła, poskutkowało. On to robi bardziej stanowczo, a ja się skupiam aby położyć jej poprawnie łyżeczkę, aby wszystko było książkowo aby dać jej przestrzeń. Czasami te wszystkie nowości które zostały wymyślone przez ekspertów tylko powodują u nas takie zachowania jak moje.
    Oczywiącie nie twierdze, że i u Was tak jest, podaje tylko przykład mojej sytacji po której bym powiedziała że Pola dziś nie miała ochoty jeść i zjadla zaledwie kilka łyżek.

Lalia, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziś to psychicznie jestem wrak. Pokłóciłam się z mężem znowu, oczywiście o bałagan. Rano stwierdził, że to moja wina że jest bałagan w domu a potem powiedział że był na badaniach i musi odpocząć. Powiedziałam mu, że jak ja byłam to od razu musiałam się zająć dziećmi i nie było wymówki że badania. A on stwierdził, że ja karmię piersią przecież. Nie wytrzymałam i powiedziałam mu, że rozumiem, że skoro karmię to inaczej odczuwam zmęczenie i ja odpoczynku nie potrzebuję. Popłakałam się bo naprawdę jest taki syf że tylko brakuje nasrać na środku. Już raka dumna byłam że zaczął zmieniać podejście ale nie. Mówi że go kręgosłup boli. Ok rozumiem, ale jak 3 miesiące temu mnie codziennie tak bolał ze ruszyć się nie mogłam to jakoś nikt mi taryfy ulgowej nie dawał. Naprawdę, nie wiem czy się nie ubiorę i nie wyjdę z dziećmi na spacer bo nie mogę patrzeć na ten syf :/
    Doskonale Cię rozumiem.
    Ja wczoraj zrobiłam awanturę to tak się zarzekał, że dziś wszystko będzie ogarniał, od Poli po mieszkanie. Ehe....zajął się Polą, ja poszlam na zakupy, wróciłam nie zrobione nic, odpowiedź że on przy dziecku nie jest w stanie nic zrobić bo cały czas się nią zajmuje.... dziwnym trafem my potrafiny zajmować się dziećmi, gotować obiad, sprzątać i jeszcze poćwiczyć.

kic83 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie. Spieprzyli mojemu mężowi badania. Nie ma wyników krzywej insulinowej. Będziemy w poniedziałek dzwonić i domagać się zwrotu kasy. Prób wątrobowych też nie ma. Cóż zawalili z próbkami. Ja mówiłam mężowi że moim zdaniem powinni zwrócić kasę a zawalone badania zrobić jeszcze raz za free, bo krzywej insulinowej przez najbliższe pół roku już nie powtórzy.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Kupilismy spacerowke. Ale jeszcze boje sie Malwi przelozyc i wozic ja tylem do siebie. Chociaz mam ochote juz nia wyjechac bo jest sliczna i bije sie z myslami 🙈
    Pochwal się spacerówką :)

Enigvaa lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Doskonale Cię rozumiem.
    Ja wczoraj zrobiłam awanturę to tak się zarzekał, że dziś wszystko będzie ogarniał, od Poli po mieszkanie. Ehe....zajął się Polą, ja poszlam na zakupy, wróciłam nie zrobione nic, odpowiedź że on przy dziecku nie jest w stanie nic zrobić bo cały czas się nią zajmuje.... dziwnym trafem my potrafiny zajmować się dziećmi, gotować obiad, sprzątać i jeszcze poćwiczyć.
    No dziś to miałam ochotę go udusić. Ale kupił mi dwie sukienki to jeszcze dam mu spokój 😂

Dziewczyny z nadwagą. Jak szukacie fajnych sukienek na lato to w House jest sporo. W dodatku da się w nich karmić bo dużo jest z guzikami albo takich co się naciągają więc da się cyca górą wyrzucić :) Mam w sumie teraz 4 sukienki więc lato obskoczę. Postanowiłam kupić coś dla siebie, bo jak dobrze się czuje w ciuchach to też chętniej trzymam dietę. A jak wyglądam tragicznie to od razu mam doła, że wyglądam tak źle i nic mi się nie chce,łącznie z trzymaniem diety.

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Zulu, byłam na pasażu o 8.57 😂 ale wszystko przez Matyldę, która wstaje coraz wcześniej 🙄 były super rzeczy dla chłopców, bluzy, zimowa kurtka, body, dla dziewczynek niestety gorzej i same małe rozmiary. Kupilam jej sukienkę na długi rękaw i tyle... a sobie sukienkę w housie. Jestem już w domu, niestety mamoza coraz bardziej się rozkręca, do tego zęby, więc jak zwykle shopping 'na jednej nodze'.
    Ojjj u nas też pobudki są coraz wcześniejsze 6-7 😱 czasami uda mi się ją po pół h dobujać.
    MAMOZĘ też znam doskonale i odczuwam na własnej skórze w ostatnich dniach.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Clover, witaj staruszko! Ja co jakiś czas domawiam filiżanki (mam swój ulubiony wzór, każdą w innym kolorze, na raz bym tyle nie wydała) lub rozszerzam swój komplet sztućców i zawsze z namaszczeniem otwieram paczki 😂 z większych rzeczy to obecnie marzę o robocie planetarnym ;)
    Mam mum 5 i jest rewelacja. Tylko must have to druga misa. Z dwoma misami pieczenie to czysta przyjemność :)

Clover, ja jeszcze przed 30-tka się jarałam takimi rzeczami 😂

KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, fajnie że napisałaś że to pełzanie odpychając się jedną to nie tragedia bo Pola wygląda jak kulawy żolnierz jak pełza. Zachęcam ją do pivotów w lewo ale zdecydowsnie woli te prawostronne.
    W poniedziałem też mamy wizytę u fizjo, zobaczymy co u nas powie.

Dziś badaliśmy Poli mocz, poza PH 7,5(norma do 7) jezt ok. Bardzo się bałam że to ZUM ale na szczęście jest ok.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, w poniedziałek w Lidlu poncza kąpielowe 60x120 za trzy dyszki 😁 już dzwoniłam do teściowej że ma jechać przed pracą i upolować Myszkę Miki, bo w sierpniu jedziemy nad morze🤣
    Screenshot-2021-06-12-20-32-10-773-com-android-chrome.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 20:38

KarolinaMaria, Zulugula, Clover, Suszarka, kiniusia270 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak są wyniki po 1h i po 2h. Nawet lekarza nie trzeba, ma IO. Na szczęście cukrzycy nie. Ale stan przedcukrzycowy już tak.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anetka, spróbujemy 😘 chociaż to u nas problematyczne bo mąż jest poza domem zazwyczaj od 7 do 18 a nie chcę tak późno dawać Olkowi słoika 😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek wprawdzie jeszcze nie je słoiczków, ale zauważyłam, że podawanie mu syropków które przepisała nam pani alergolog lepiej idzie mężowi niż mnie. Ja za dużo kombinuję, zastanawiam się jak mu najlepiej podać a on zazwyczaj w międzyczasie wytrąca mi raczką łyżeczkę 🤣 A mąż podchodzi stanowczo, wprawdzie też powoli mu podaje, ale zdecydowanie. Tak swoją drogą najpierw się martwiłam jak to będzie z tymi syropami, a tymczasem idzie nam całkiem nieźle. Po tygodniu podawania widzę, że Olek teraz sam już otwiera buzię i ładnie pije, nie wypluwa. Może to dobre przygotowanie przed rozszerzaniem diety 🤔

Karolina, ja jestem stuknięta na punkcie kubków 🤣 Zawsze układam je w szafce w określony sposób, mam ulubione na kawę, herbatę a niektóre nadają się tylko np. do odmierzania składników albo do mieszania w nich sosu do sałatki 😅

Ounai, dobrze, że jednak są wyniki ale niedobrze, że jest IO :( Może to będzie motywacją dla Twojego męża żeby trzymał dietę?

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Doskonale Cię rozumiem.
    A to nie wiedziałaś, że facet jest jednozadaniowy? 😂

Mój jak już musi odebrać dzieci z przedszkola, czy też posiedzieć z Matyldą, to nie da rady już pozmywać czy iść na zakupy 😂

Ale ja Przeciez mogę 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mamuśki, w poniedziałek w Lidlu poncza kąpielowe 60x120 za trzy dyszki 😁 już dzwoniłam do teściowej że ma jechać przed pracą i upolować Myszkę Miki, bo w sierpniu jedziemy nad morze🤣
    Screenshot-2021-06-12-20-32-10-773-com-android-chrome.jpg
    Moje dziewczyny właśnie dostały od ciotki z Belgii 🙉 jedna z ELSA, druga z Minnie 😍

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jednak są wyniki po 1h i po 2h. Nawet lekarza nie trzeba, ma IO. Na szczęście cukrzycy nie. Ale stan przedcukrzycowy już tak.
    Jakie ma wyniki?

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigvaa, jaką spacerówkę kupiliście?

Petit&mars street +, na pompowanych kolach. Ma byc dobra i do miasta i w teren. No i jest piekna :)

bbe1c1f129ee.jpg

Fajne, ze mozna daszek wymieniac (dokupuje sie go osobno), jest prosto skladana, regulacja oparcia jest na pasku a nie stopniowa.

Minus to to ze nie moge miec Malwi przodem do siebie. Wiec jeszcze czekamy bo sie boje 🙈

Nowastaraczka, Lalia, Inaa89, SzalonaOna, Ania81, KarolinaMaria, Clover, calanthe, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 13 czerwca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Olek wprawdzie jeszcze nie je słoiczków, ale zauważyłam, że podawanie mu syropków które przepisała nam pani alergolog lepiej idzie mężowi niż mnie. Ja za dużo kombinuję, zastanawiam się jak mu najlepiej podać a on zazwyczaj w międzyczasie wytrąca mi raczką łyżeczkę 🤣 A mąż podchodzi stanowczo, wprawdzie też powoli mu podaje, ale zdecydowanie. Tak swoją drogą najpierw się martwiłam jak to będzie z tymi syropami, a tymczasem idzie nam całkiem nieźle. Po tygodniu podawania widzę, że Olek teraz sam już otwiera buzię i ładnie pije, nie wypluwa. Może to dobre przygotowanie przed rozszerzaniem diety 🤔

Karolina, ja jestem stuknięta na punkcie kubków 🤣 Zawsze układam je w szafce w określony sposób, mam ulubione na kawę, herbatę a niektóre nadają się tylko np. do odmierzania składników albo do mieszania w nich sosu do sałatki 😅

Ounai, dobrze, że jednak są wyniki ale niedobrze, że jest IO :( Może to będzie motywacją dla Twojego męża żeby trzymał dietę?
    A nie próbowałaś podawać strzykawka taka od ibupromu? Ja nawet synowi tak podaję dalej tylko on już sam sobie wstrzykuje

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, cudna ta spacerówka 😍😍😍

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa - spacerówka śliczna ❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wasze dzieci pełzają. Ale Matylda nie 🤔 to wszystko ok?

‹‹ 3694 3695 3696 3697 3698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ