WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Matyldzia jest śliczną dziewczynką 😊 A ta kurtka jest super 🤩 Miłego wypoczynku nad morzem!

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ piękna Matyldzia! Modelka pierwsza klasa ❤️ Śliczna dziewczynka!

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie było Angie, Julik, Fragarii... 🧐 zaglądacie jeszcze do nas dziewczyny? Jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2021, 18:32

Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, Clover, Nowastaraczka, kic83, dmg111, Inaa89, Fragaria lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A nie próbowałaś podawać strzykawka taka od ibupromu? Ja nawet synowi tak podaję dalej tylko on już sam sobie wstrzykuje
    Wpadłam na to dopiero później, po kilku dniach podawania łyżeczką 😅 Spróbuję, raz mu podawałam strzykawką Pedicetamol po szczepieniu i poszło sprawnie.

Tak sobie myślę, że Olek i tak jest bardzo grzeczny, bo syrop chętnie pije i mam nadzieję, że tak zostanie. Ja jako dziecko chorowałam bardzo często, a podawanie mi syropów, a szczególnie antybiotyków w zawiesinie to był dramat, bo wszystkim plułam albo wymiotowałam. Zazwyczaj kończyło się na zastrzykach 😏

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj okropny dzień. Olek od południa ciągle marudzi i chce być na rękach. Na szczęście rano udało mi się ugotować obiad i trochę ogarnąć w domu, bo później już by nie było szans. Mój mąż miał dzisiaj pierwszą zmianę, przyjechał z pracy, zjadł obiad i oznajmił, że on się musi położyć. Będąc jeszcze w pracy pisał mi że nie mają dzisiaj za dużo do zrobienia i że są nudy, no ale okej, pomyślałam, że może źle się czuje. Spał 1,5h a w międzyczasie Olek ciągle marudził, oczywiście o położeniu go spać nie było mowy. W końcu mąż się obudził i przyszedł do nas, a widząc mnie od razu mówi do mnie z pretensją, że co mam taką skwaszoną minę. No kuźwa, wpada sobie jaśnie pan a ja mam przykleić sztuczny uśmiech chociaż jestem niewyspana, zdenerwowana i zmęczona. Nie chciało mi się nawet gadać z nim i mu tłumaczyć, bo to już nie pierwszy raz kiedy ma do mnie pretensje, że nie taką minę zrobiłam 😕 Dobrze, że on zawsze jest taki szczęśliwy i zadowolony...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dawno tu nie było Angie, Julik, Fragarii... 🧐 zaglądacie jeszcze do nas dziewczyny? Jak tam?

Podbijam pytanie. Dziewczyny, co u Was? Fra, mam nadzieję, że skóra Adasia ma się dobrze.

Jeszcze Suzi, co u Ciebie? Calanthe?

Fragaria lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam ile Wy jesteście w stanie zrobić, to czuję się jak leń.
    Sprzatac i gotować przestałam już w ciąży bo musiałam leżeć. A od kiedy wróciłam z Malutka ze szpitala, to tylko się nią zajmuje.
    Mąż w pełni przejął wszytskie obowiązki domowe łącznie z gotowaniem i sprzątaniem . Ja czasami pójdę na zakupy albo posprzątam. A po pracy od razu przejmuje 👶i zajmuje się nią już aż do kąpieli i usypiania. Ale muszę się chyba ogarnąć w tym temacie żeby biedny się w końcu nie wkurzył 🙈

Na swoje usprawiedliwnie mam to,że tak nauczyłam mała,że Ona jest praktycznie nieodkladalna🙈🤭i w sumie i tak bym za wiele nie zrobiła. Ale powoli zaczynam nad tym pracować bo jednak jest to dość uciążliwie bo praktycznie całe dnie na rękach. Czasami polezy 10 minut na macie.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 13 czerwca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engiva- ta spacerówka jest cudna, faktycznie aż chce się od razu ruszyć na spacer 😁
    Matylda jaka modelka 😍

Enigvaa lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, co tam u Was? Ile Twoja córcia już ma?😘

Suszarka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina
    Matylda jaka modelka, cudna jest 😍
    Udanego pobytu nad morzem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2021, 20:45

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność

Wysłany: 13 czerwca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Herbatko, co tam u Was? Ile Twoja córcia już ma?😘

Laila- u nas 2,5m a korygowany miesiąc. Dziś ważylismy i jest już na wadze 4195 także jest już co nosić 😁
    Ogólnie jesteśmy w małej zakochani po uszy♥️
    Męczą ją bolesne gazy ale mam nadzieję,że niedługo przejdzie. Niby powinno przejść w okolicach 3-4miesiaca. Ale nie wiem,czy urodzeniowego,czy korygowanego 🤷

Teraz w tym tygodniu czekają nas bardzo ważne badania, także trzymajcie za nas kciuki 💪

Ounai, SzalonaOna, Ladyo, Lalia, Clover, dmg111, Inaa89, Nowastaraczka, emdar, Ania81, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko kciuki zacisniete! I nie puszczamy!

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 13 czerwca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny jak czytam ile Wy jesteście w stanie zrobić, to czuję się jak leń.
    Sprzatac i gotować przestałam już w ciąży bo musiałam leżeć. A od kiedy wróciłam z Malutka ze szpitala, to tylko się nią zajmuje.
    Mąż w pełni przejął wszytskie obowiązki domowe łącznie z gotowaniem i sprzątaniem . Ja czasami pójdę na zakupy albo posprzątam. A po pracy od razu przejmuje 👶i zajmuje się nią już aż do kąpieli i usypiania. Ale muszę się chyba ogarnąć w tym temacie żeby biedny się w końcu nie wkurzył 🙈

Na swoje usprawiedliwnie mam to,że tak nauczyłam mała,że Ona jest praktycznie nieodkladalna🙈🤭i w sumie i tak bym za wiele nie zrobiła. Ale powoli zaczynam nad tym pracować bo jednak jest to dość uciążliwie bo praktycznie całe dnie na rękach. Czasami polezy 10 minut na macie.
    Ale po co chcesz robić więcej na siłę jeśli Wam ten układ odpowiada? Daj spokój, Ty i tak masz mnóstwo na głowie z rehabilitacją itd.

Trzymam kciuki z małą! Daj znać jak badania wyszły :)

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:57

Ounai, SzalonaOna, KarolinaMaria, Enigvaa, Lalia, Suszarka, Clover, dmg111, Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Laila- u nas 2,5m a korygowany miesiąc. Dziś ważylismy i jest już na wadze 4195 także jest już co nosić 😁
    Ogólnie jesteśmy w małej zakochani po uszy♥️
    Męczą ją bolesne gazy ale mam nadzieję,że niedługo przejdzie. Niby powinno przejść w okolicach 3-4miesiaca. Ale nie wiem,czy urodzeniowego,czy korygowanego 🤷

Teraz w tym tygodniu czekają nas bardzo ważne badania, także trzymajcie za nas kciuki 💪
    Zaciskam mocno!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Hejka, u nas weekend minął szybko... Za szybko 😂

Jutro już poniedziałek, więc wracam do pracy. Dzieci do przedszkola i żłobka. Na popołudnie planów brak, będę musiała wysłać paczkę, bo sprzedałam suknie ślubną, skoczyc na jakieś zakupy.

Dzisiaj za to byłam troszkę u babci z dziećmi, a później pojechaliśmy z mężem na mecz jego. Także dzień też szybko zleciał.

Pogoda u nas w weekend była brzydka. Na przemian deszcz i słońce, 19 stopni. Od jutra wracają upały ☀️☀️☀️

Matylda to jest taka mała śmieszka, ledwo oczy otworzy - uśmiech. Zasypia - uśmiech!
    Aaaa i ma nowa umiejętność - robi cacy cacy 😍

Także u nas tyle, Odliczam dni do 1.07 i krótkiego urlopu nad morzem 😍

Ounai, Suszarka, Clover, KarolinaMaria, Inaa89, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka, no ponad 4 kg to już piękna waga 😍😍😍 kciuki za dobre wyniki badań ✊

Calanthe, ja jak karmię Olka i on się tak przytula to myślę sobie, że kiedyś to chyba on będzie bardziej gotowy na to odstawienie niż ja 😂

U nas też intensywny dzień, byliśmy u mojego chrześniaka na 4 urodzinach 😎 Olek jak zwykle zaprezentował "wyjściowa' część swojej osobowości 😁 jutro będziemy sami we dwoje to pewnie pokaże tą zarezerwowana tylko dla mamusi, zwłaszcza że od 2 dni nie było kupki i wychodzi mu kolejny ząb 😵

Zamówiłam w końcu prezent na dzień ojca 😅 zdecydowałam się na plakat z kolażem zdjęć Olka z Tatą 😘

Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszły nieśmiertelniki, super są :) Męża aż nosi żeby się dowiedzieć co tam jest haha Niestety on odbierał paczkę więc wie że prezent już czeka ale nie wie co jest w środku.

Za to ja znalazłam zegarek fitness dla siebie, z gpsem więc wreszcie będzie mi liczył kroki jak będę trzymać wózek. Odkupiłam od Pana na Olx, nowy. W sklepie ceny rzędu 620-750zl a ja wynegocjowałam 509 💪 Jutro Pan ma mi wysłać :D
    Aż chyba poszukam zamiennych pasków na Ali :P

Suszarka, Clover, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję Małej ciumkac (karmieniem bym tego nawet nie nazwała) dwa razy dziennie, rano jak wstaje i wieczorem jak ją kładę spać. Od jakiegoś czasu muszę dawać też mm w nocy i szczerze mówiąc wygodniej mi od razu wstać, zrobić butlę i po 10minutach obie idziemy spać, niż się gimnastykować pół nocy z dzieckiem które trochę pociągnie, trochę przysnie, a na koniec jest już tak głodne że się rozbudza na dobre i trzeba nie dość że robić butlę to jeszcze później lulać. W związku z tym podjęłam decyzję że rezygnuję całkowicie z kp jak Iga skończy pół roku. Na zawsze pozostanie to w mojej głowie jakąś porażką, ale i tak bym się nie spodziewała że utrzymam moją marną laktację tak długo. Dałam Idze 100% tego co byłam w stanie i chyba nie mam sobie nic do zarzucenia.

Lalia, KarolinaMaria, Ania81, Ewa88 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Ounai, zamówiłam na Ali bloomersy i skarpetki z Twojego polecenia. Ale tak się rozpędziłam ze skarpetkami że wydałam w sumie 160zl i to po redukcji koszyka 🤣 przynajmniej moja córka i siostrzenica będą wystrojone 🤣

Lalia, dmg111, Ounai, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 3696 3697 3698 3699 3700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ