Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Herbata, Marta tak spala przez pierwsze 4 miesiące. Albo u mnie na klacie albo w chuscie. I ona dalej jest taka trochę High need. Ona ciągle potrzebuje atencji, chce być na rękach, nie chce być sama. Do 7 miesiąca nie dało się jej odłożyć na drzemkę. Spala na moich kolanach. Zasypia bujana albo przy piersi. Syn miał podobnie. Nic nie poradzisz, typ już tak ma
U nas właśnie drzemki też tylko na rękach. A jak szanowna pupcia dotknie łóżeczka, to klekajcie narody takie idą wrzaski 😅
W nocy do spania akceptuje tylko wózek i nasze łóżko 😁
Dostawka i łóżeczko czekają na lepsze czasy 🙈 -
U nas wjechały nowe umiejętności - stopy w buzi i pierwsze próby wysokiego podporu. Na razie tylko na chwilę się unosi na rączkach i po chwili puszcza, ale trenuje z całych sił 😁 Dzisiaj mamy fizjo o 15, nie byliśmy 3 tygodnie. Ciekawa jestem, co nam powie, bo moim zdaniem Olek zrobił duże postępy
Zulugula, Enigvaa, Nowastaraczka, Lalia, Suszarka, Ania81, dmg111, Fragaria, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:U nas właśnie drzemki też tylko na rękach. A jak szanowna pupcia dotknie łóżeczka, to klekajcie narody takie idą wrzaski 😅
Dostawka i łóżeczko czekają na lepsze czasy 🙈
Herbatko a jak odkladacie do łóżeczka? sprobujcie bokiem, jeśli np odkladacie pleckami w dół. W łóżeczku zawsze sklon jest większy niz do wózka czy łóżka i wtedy ciałko się napina i stresuje. Jesli to nie to... ten typ tak madzieci często wszystko parzy w dupke
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
ZielonaHerbata wrote:U nas właśnie drzemki też tylko na rękach. A jak szanowna pupcia dotknie łóżeczka, to klekajcie narody takie idą wrzaski 😅
Dostawka i łóżeczko czekają na lepsze czasy 🙈Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ja się tymi nie przejmowałam. Po prostu sobie siedziałyśmy a obowiązki jakoś tam nadganialam w dzień. Syn obiady jadł w przedszkolu, my wzięliśmy catering. Kolację robił max jak wracał z pracy. Co się przejmujesz,, kiedyś jej przejdzie, do 18-tki nie będzie spać na Twoich rękach. Btw, może ustawisz suwaczek? Ciężko się połapać jak Ci doradzać nie znając wieku małej
Ale ja nie napisałam,że się tym przejmuje.
Po prostu z chęcią w dzień bym coś porobiła oprócz ciągłego leżenia 😅
I jeśli są jakieś patenty, to z chęcią je wypróbuję.
W żaden sposób nie odmawiam Małej bliskości. Tylko bardziej martwi mnie to ,że przez te noszenie i leżenie nie ma zbyt dużo chwil aby mogła ćwiczyć umiejętności motoryczne.Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Herbatko a jak odkladacie do łóżeczka? sprobujcie bokiem, jeśli np odkladacie pleckami w dół. W łóżeczku zawsze sklon jest większy niz do wózka czy łóżka i wtedy ciałko się napina i stresuje. Jesli to nie to... ten typ tak ma
dzieci często wszystko parzy w dupke
O tego jeszcze nie słyszałam. Zaraz będę testowała😁 -
Ounai wrote:Zulu, weź Ty popracuj nad tym żeby nie brać tak wszystkiego do siebie
i przypadkiem nie zacznij szukać po necie tej szyjki. Zapytaj gin na następnej wizycie jeśli Cię coś martwi albo swojej urofizjo
Właśnie zaczelam googlowac ale nic nie znalazlam hehe ale nie szukałam juz głębiej, więc już pierwszy sukcesOunai lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Wstępnie ustaliliśmy plan. Marta od września zaczyna żłobek. Ja dobieram urlop do końca września. Będzie chodzić na 3-4h i stopniowo będziemy wydłużać. W październiku mąż weźmie urlop zaległy i on z nią będzie pozostały czas a przez te 4h będzie mógł porobić to co musi do pracy.
SzalonaOna, Lalia, Suszarka, Wik89, Ania81, emdar, kic83, kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Wstępnie ustaliliśmy plan. Marta od września zaczyna żłobek. Ja dobieram urlop do końca września. Będzie chodzić na 3-4h i stopniowo będziemy wydłużać. W październiku mąż weźmie urlop zaległy i on z nią będzie pozostały czas a przez te 4h będzie mógł porobić to co musi do pracy.
-
ZielonaHerbata wrote:Ale ja nie napisałam,że się tym przejmuje.
W żaden sposób nie odmawiam Małej bliskości. Tylko bardziej martwi mnie to ,że przez te noszenie i leżenie nie ma zbyt dużo chwil aby mogła ćwiczyć umiejętności motoryczne.Lalia lubi tę wiadomość
-
Pytałyście ile Pola waży, tydzień temu we wtorek 6100, a w czwartek 5980 (inna waga), wczoraj waga ze mną pokazała mi 5700 a później (po turbo kupie i bez jedzenia dużo) 6100, także nie wiem, mam nadzieje że to 5700 to była jakaś pomyłka wagi. Tą wagą 5700 tak się zestresowałam bo to byłoby już przegięcie aby tyle spadła.
Ponad 2 miesiące temu ważyła 5700 także same rozumiecie....
Ja jej nienważe codziennie, oddałam już daano wagę ale postanowiłam teraz znowu to kontrolować częściej i sprawdzać czy zmiana karmienia (w dzień dostaje butle) przynosi rezultaty. Kupiłam wczoraj wagę, zobaczymy.
Ona jest drobna, zawsze pewnie będzie, rozwija się prawidłowo, dziś zaczęła podpierajac się stawać 😱😱😱 jednak brak przyrostów przed miesiąc a w 2 miesiàce 300 g nie jest ok dla niemowlaka.
Skoro wyniki są wporządku, został nam jeszcze neurologopeda i USG brzuszka, jeśli tam też okaże się wszystko wporządku to pozostanie nam tylko ją obserwować bo na tym etapie to wszystko co możemy zrobić.
-
Dostawka i łóżeczko czekają na lepsze czasy 🙈
Czasem jak go odkładam i on się budzi to szybko wyciągam mu smoczek i wkładam spowrotem, wtedy przypomina sobie że ma smoczka i śpi.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Ale ja nie napisałam,że się tym przejmuje.
W żaden sposób nie odmawiam Małej bliskości. Tylko bardziej martwi mnie to ,że przez te noszenie i leżenie nie ma zbyt dużo chwil aby mogła ćwiczyć umiejętności motoryczne. -
Anetka, a jak ona Ci śpi? Może ma jakieś pasożyty?
W jakich centylach Ci szła? Fakt, kalkulator pokazuje poniżej 10 centyla, ale jeśli zawsze tak miała to chyba nie ma powodu do zmartwień. Ty też jesteś chudzina, Twój mąż też do grubasów nie należy, może taka jej uroda. -
My już po fizjo, Olek najpierw się popisywał nowymi umiejętnościami a później zrobił awanturę 🤦♀️ Ale ogólnie pani mówi, że są duże postępy i go pochwaliła 😁 Jestem z niego bardzo dumna 😊
A to mój czarujący synek. Nie cytujcie proszę 😁
(...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2021, 13:40
Ounai, Ladyo, Nowastaraczka, Lalia, Zulugula, Suszarka, Enigvaa, Ania81, emdar, KarolinaMaria, dmg111, Inaa89, Martt95, kic83, SzalonaOna, kiniusia270, Fragaria, kar_oliv, Ewa88 , Maniaaa. lubią tę wiadomość