Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Hej pamiętam Cię
Przykro mi ze złego wyniku usg ale mega często pomiar jest duży a dziecko zdrowe.
Z tego co kojarzę to przy takim ryzyku pappy się już nie robi tylko od razu nifty i chyba lepiej nifty , bo wynik jest mocno pewniejszy niz pappa. Z racji tego że na wyniki się dlugo czeka to ja pewnie w miedzyczasie zrobilabym ponownie usg i pappe u innego lekarza. Lekarz nie poradził Ci nic?
Lekarz zalecał pappę, ale ja w tych emocjach umówiłam się z nim na wtorek od razu na nifty.Zulugula, Fragaria lubią tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
ladySiSi wrote:Lekarz zalecał pappę, ale ja w tych emocjach umówiłam się z nim na wtorek od razu na nifty.
no i super zrobiłaś , pappa na dużo się tu juz nie zda a będziesz miec praktycznie pewny wyniktrzymam kciuki , na pewno wyjdzie dobrze !
ladySiSi lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dzięki Kicuś 😘 i za rady odnośnie łóżeczka i za słowa wsparcia odnośnie ciała ❤️
Motylku, tylko z tego co Ty piszesz to Matylda Ci przesypia całą noc, a Twoje starszaki budziły się co 3 h, dlatego z Tobą nie spały 😅
A mój Olek (i chyba sporo dzieciaczków tutaj) w drugiej połowie nocy budzą się i to często. Dla przykładu ja dzisiaj Olka karmiłam o 2:50, później coś po 4, a potem nie pamiętam ile razy, aż ostatecznie wstał o 6:10. Więc gdybym chciała za każdym razem wstawać, brać go, karmić lub przytulać, odnosić i sama wracać do łóżka, to od 3 w nocy (pierwsza pobudka Olka) do 6/7 rano (Olek zaczyna dzień) nie spałabym ciągiem dłużej niż pół godziny 😂😂😂
W Twojej sytuacji bym nie wynosiła do drugiego pokojuLalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGagatka wrote:Jak czytam o Matyldzie, to to jest niesamowite, jak ona sie rozwija. Tyle stracha dziewczyna napędziła a tu teraz chce wsuwać 2 słoiczki
Ale każdego dnia nadrabia to wszystko swoim uśmiechem -
nick nieaktualnyMartt95 wrote:Anetka nie wiem czy to cie pocieszy. Moja Alis należy do drobnych dziewczynek. Jak miala rok ważyła coś koło 9kg. Teraz ma 2,5 i waży 12,5kg.
A z rozszerzaniem diety u nas była tragedia... jak zjadla 3 łyżeczki to się cieszyłam 😄 do dziś jest niejadkiem. Musi mieć dzień i ochotę ale i tak nie zjada dużo 🤷🏽♀️ Robiłam dużo błędów przy niej, jak nie zjadla obiadu robiłam np naleśniki by cokolwiek zjadla. A teraz wien ze to błąd i lekko mówiąc się popsuła, przez co niezle mi rozkazuje co ma jeść a ostatnio slysze tylko (ciastko albo platki)🙄
Ja z racji mojego zawodu i gdzie naprawdę lubie gotować. Ręce mi opadają i się odechciewa. Ile ja się na talerzu nie nacuduje by zachęcić a i tak większość ląduje do kosza🤯
3 latka i 14 kgMartt95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyladySiSi wrote:Witam wszystkie gorące mamuśki i gratuluję maluszków
może mnie pamiętacie, może nie. Nie ujawniałam się tu wcześniej ze swoją ciążą bo po dwóch stratach siedział we mnie wielki niepokój, że znowu coś pójdzie nie tak, ale tak się nie stało, brzuszek rośnie. Jestem już po badaniach prenatalnych. Niestety wyszły nieprawidłowości, przezierność karkowa wyszła ponad normę. Jesteśmy w grupie ryzyka 1:68.
Proszę doradźcie czy iść do innego lekarza jeszcze to potwierdzić czy robić od razu PAPPĘ albo NIFTY? Może któraś z Was miała podobnie i może mnie jakoś uspokoić bo od wczoraj ryczę jak bóbr
Ja nie diradze, robiłam tylko Pappa. Ale w takiej sytuacji chyba Nifty dokładniejsze 🤔ladySiSi lubi tę wiadomość
-
Mamusie, czy ktoś ma rady na nieodkladalne dziecko ?🙉🙉
U nas praktycznie całe dnie na rękach, czasami da się odłożyć na matę na jakieś 10 minut. A tak to ciągły płacz i tylko na rękach jest ok. Zasypia też na rękach a każda próba odłożenia kończy się płaczem az wręcz mega krzykiem i przy tym robi się cała czerwona,tak krzyczy.
Przez to ,że ciągle jest na rękach to boje się,że nie ma szansy na swobodne ruchy i nabywanie nowych umiejętności.
-
SzalonaOna wrote:Na początek ogromne gratulacje ❤️❤️❤️
Ja nie diradze, robiłam tylko Pappa. Ale w takiej sytuacji chyba Nifty dokładniejsze 🤔
Dziękujemy.
Szkoda, że takie drogie i długo się czeka na wynik, ale lepiej mieć spokojną głowę.SzalonaOna lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Cześć Mamusie
siedzę z laktatorem, bo jutro uwaga mam Zanzibar
idę wieczorem ze znajomymi z pracy się spotkać, a tatuś zostaje z Amelka
oczywiście na próbę jadę autem, żeby w każdej chwili mógł zadzwonić jak coś się będzie działo to wrócę w 10 minut, ale to zawsze coś
małymi krokami do większej swobody
Anetko przykro mi, ze masz gorsze dni, mam nadzieje ze to chwilowe ❤️ A Polcia może rzeczywiście należy do drobniejszych dziewczynek? ladySiSi tez myśle ze Nifty to najlepsza decyzja. TrYmam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze! Zulu super ze Tomus tak ładnie je, prawdziwy mężczyzna ❤️
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny 😘 dawno mnie nie było, ale ciężko z czasem 🙄 Ala rośnie jak na drożdżach, coś nas chyba przeziębienie złapało 🙄 Ala pół nocy nie spała, bo męczył ją kaszel, teraz nie wiem czy przeziębienie czy może od nadmiaru śliny 🙈 jutro mamy znowu kontrolne badanie słuchu 🙈
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek i gratulacje dla mausiek które oczekują maleństwa ❤️
Opowiadajcie w skrócie co u was, jak maluszki? Nie ma szans żebym was nadrobiła 😔
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
SzalonaOna wrote:Kochane moje!
FORUMOWE SPOTKANIE!
Poznań
2 daty do wyboru: 25/26.09 lub 16/17.10
Dajcie znać, która chciałaby się spotkać i który termin bardziej odpowiada!
Spisze to sobie i może uda nam się coś wspólnie ustalićSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Cześć Mamusie
siedzę z laktatorem, bo jutro uwaga mam Zanzibar
idę wieczorem ze znajomymi z pracy się spotkać, a tatuś zostaje z Amelka
oczywiście na próbę jadę autem, żeby w każdej chwili mógł zadzwonić jak coś się będzie działo to wrócę w 10 minut, ale to zawsze coś
małymi krokami do większej swobody
Anetko przykro mi, ze masz gorsze dni, mam nadzieje ze to chwilowe ❤️ A Polcia może rzeczywiście należy do drobniejszych dziewczynek? ladySiSi tez myśle ze Nifty to najlepsza decyzja. TrYmam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze! Zulu super ze Tomus tak ładnie je, prawdziwy mężczyzna ❤️
Super sobie to organizujesz!Ladyo lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
LadySiSi wiem że łatwo komuś z boku powiedzieć, ale postaraj się nie denerwować. Na razie to tylko statystyka, na pewno czekają Was dokładniejsze badania. Niestety też wiem jaki to stres, ale pamiętaj że mnóstwo jest przypadków kiedy ta statystyka się myli - choćby tak jak u Angie ❤️ trzymam kciukiOna i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
H
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 23:09
ZielonaHerbata, Ounai, madziulix3, Angie1985, Zulugula, KarolinaMaria, Enigvaa, SzalonaOna, Martt95, Lalia, Clover, ladySiSi, Maniaaa., Inaa89, Suszarka, Ania81, kiniusia270, Nowastaraczka, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙